Sovrum I Modern Stil (68 Bilder): Inredning, Vitt Italienskt Modulärt Sovrum

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Modern Stil (68 Bilder): Inredning, Vitt Italienskt Modulärt Sovrum

Video: Sovrum I Modern Stil (68 Bilder): Inredning, Vitt Italienskt Modulärt Sovrum
Video: Делаем ТОП вид для 21 стиля 2024, April
Sovrum I Modern Stil (68 Bilder): Inredning, Vitt Italienskt Modulärt Sovrum
Sovrum I Modern Stil (68 Bilder): Inredning, Vitt Italienskt Modulärt Sovrum
Anonim

Sovrumsdesign är ett gränslöst handlingsfält för fantasi. Det finns många stilar av dekoration, de är alla bra och intressanta på sitt eget sätt. Bland alla variationer sticker den "moderna" stilen ut-original, unik och aktuell.

Bild
Bild

Kännetecken för stilen

Innan du går vidare till stilens detaljer måste du ta reda på vad det betyder. Denna stilistiska riktning orsakar förvirring. Många tror att modernt är en modern stil, en typ av minimalism och europeisk korthet. Fri tolkning av termen är i grunden fel. Ännu värre, inte bara vanliga människor använder ordet i relation till moderna interiörer, utan också artikelförfattare ersätter ofta ett koncept med ett annat.

Bild
Bild

Experter definierar emellertid jugendstil som en historisk stil som dök upp vid tvåhundratalet - XIX och XX . På den tiden var det stagnation i konsten, det fanns inga nya trender och idéer, alla stilar blandades ihop, det var ingen specificitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla artister och vanliga människor ville se något nytt, radikalt annorlunda än det föregående. Så här framträdde jugendstilen, först förkroppsligades den i konstnärers, arkitekters verk, sedan i dekoration och senare i inredning.

I Europa blev det känt som "Art Nouveau".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ordet "Modern" fastnade i Ryssland på grund av en felaktig översättning. På engelska är "modern" nytt, modernt. Säljare, som översatte utländska kataloger, störde sig inte och skrev ordet på kyrilliska, resten av okunnighet började använda det.

Det är här all förvirring och fel definition av stil kom ifrån.

Bild
Bild

De särdrag hos stilen, designers inkluderar följande:

Brist på en generaliserad form . I olika länder kännetecknas moderniteten av vissa accenter som har utvecklats under inflytande av nationella traditioner och mentalitet.

Bild
Bild

Diskreta färger . Nyanser är naturliga, naturliga, naturliga. Användning av guld och silver, ljusa nyanser är tillåtet.

Bild
Bild

Linjens jämnhet, frånvaro av raka och skarpa hörn, kanter, symmetri . Denna teknik säkerställer integriteten och enigheten i stilriktningen, mjukhet ser organisk ut.

Bild
Bild

Avkopplande, dämpat ljus . Det är idealiskt för relaxrum.

Bild
Bild

Naturliga material - trä, sten, textilier, glas, marmor, keramik.

Bild
Bild

Användningen av smidda element för att skapa en luftig effekt . Denna metod omvandlar fasta metallföremål till utsökta konstverk.

Bild
Bild

Tillämpade ritningar - floristiska och animalistiska teman.

Bild
Bild

En utsökt och populär designteknik är målat glas . De används för att dekorera fönster, dörrar, lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fönster och dörrar kan vara av alla storlekar , rektangulär eller välvd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modernt är bra eftersom det:

  • begränsar inte dekoratörens möjligheter och designlösningar . Förutom naturmaterial används budgetmaterial, de kan kombineras. I alla fall kommer sovrummet att visa sig vara utsökt och lyxigt;
  • ständigt förändras absorbera nya föremål, vilket ger nya möjligheter och idéer för dekoration;
  • inte avsedd för någon specifik ålder, könsgrupp . Vem som helst kan använda stilelement;
  • original och inte misshandlad , hans tekniker är intressanta, de kan göra ett rum unikt och minnesvärt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att välja en modernistisk stil kan du vara säker på att du får ett praktiskt och funktionellt sovrum, utformat för hälsosam sömn och avkopplande vila.

Bild
Bild

Design

Modern är en kombination av flera stilar som lånas från olika designriktningar. Med denna stil kan du göra en underbar renovering i rummet. Den är lämplig för ett litet sovrum och ett rum med stora bilder.

Det finns inga mönster eller specifika begränsningar i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att framhäva stilen bör du följa några designtips:

Om sovrummet är rymligt måste det vara zonindelat . Om du delar upp området i flera delar (sover, vilar, omklädningsrum), förblir inte en enda del tom.

Bild
Bild

Tak på flera nivåer med olika belysningssystem . De hjälper dig att bryta ner ditt sovrum i funktionella bitar.

Bild
Bild

Huvudmotivet är linjernas jämnhet som hjälper till att skapa en bekväm miljö för vistelse i rummet;

Austerity uppnås tack vare ljusa färger, inbyggda möbler och en låg säng.

Bild
Bild

Stor lyxkrona kommer att göra sovrummet elegant, kommer att ge belysning till hela utrymmet.

Bild
Bild

Speciell väggdekoration bakom sängen - en punkt som fokuserar ögat på det viktigaste ögonblicket i rummet. Ett annat sätt att markera sovområdet är att höja sängen på podiet, lägga den på böjda ben eller göra en struktur med originalbelysning i taket.

Om sovrummet är litet och kombinerat med hallen, separeras det av en skärm eller partition klädd med mjukt tyg. Denna teknik kommer att göra utrymmet mysigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarna, förutom målning och tapetsering, är klädda med träpaneler . Det är inte nödvändigt att helt göra väggarna av trä, det räcker med att använda kombinationsmetoden och markera de funktionella områdena. Väggarna är bara en bakgrund, de är dämpade, utan glans och ljusstyrka.

Golvet kan vara mörkare än väggarna eller i samklang med dem. Det är täckt med parkett, laminat, kakel eller natursten, mattor.

Bild
Bild

Taket är alltid dekorerat med rika och rika träelement och stuckaturer . Han fungerar som en indikator på klassikerna, som lånas av moderniteten. Belysningen är organiserad för att skapa ett lugnt, intimt ljus.

Kreativa lampor krävs på sängborden.

Bild
Bild

Förutom naturliga färger används måttligt ljusa och djupa accenter .att muntra upp - citron, grön, senap.

Bild
Bild

En transformerande säng är lämplig för en studiolägenhet , som inte kommer att ta mycket plats under dagen.

Bild
Bild

Windows är tillåtet från standard till vind och panoramautsikt . På fönsterbrädorna kan du ordna ett hörn för bokälskare.

Bild
Bild

Det finns många sovrumsdesignalternativ, var och en av dem är det framtida ursprungliga interiörutrymmet som kommer att berätta om ägarens individualitet och smak.

Färglösningar

Naturmaterial som används i inredningen betonas av naturliga, naturliga, varma toner. Färgens uppgift är att ge sovrummet en ljus, romantisk stämning.

Designers använder färgerna brun, vit, beige, sand, grå, svart, silver, guld. Rosa, vinröda, gula och andra ljusa färger läggs till som accenter.

Det bör finnas få sådana inkluderingar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa ett enda utrymme är det viktigt att harmoniskt välja färgerna på dekoration, möbler och textilier. Om målet är att uppmärksamma möbler, bör väggarna, taket och fönstren inte avbryta fyllningen av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill fokusera på glasmålningar och dörrar hålls allt annat i ett dämpat lugnt område. Olika färger används för att zonera sovrummet, men de överensstämmer med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Det finns inga särskilda krav på möbelmaterial. Artiklar gjorda av naturmaterial ser bra ut:

  • trä (från massiv ek, tall, andra arter);
  • metall (nödvändigtvis smidda, snidade element);
  • glas;
  • keramik.

Möbler kan lackeras med en färglös förening, vit lack eller andra nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

En standard uppsättning sovrumsmöbler - säng, sängbord, spegel, toalettbord, byrå eller garderob. Antalet föremål beror på sovrummet, det får inte vara skräpigt.

Föremål köps separat, beställs enligt individuella mönster, eller så kan du köpa ett bekvämt italienskt modulärt sovrum.

Bild
Bild

Alla möbler ska vara med släta konturer, utan skarpa hörn, med asymmetriska ryggar, bisarra former. Föremål kompletteras med originalinredning: uttrycksfulla mönster, glasmålningar, blommiga ornament.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Det finns en regel för att inreda ett sovrum - överdriven ljusstyrka är förbjuden. Dekorativa element definierar konceptet i rummet, fyller det med mys och värme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bra tillbehör kommer att vara föremål av porslin (figurer), trä (ramar, golv- och väggur), glas (vaser, fat, speglar), metall (bronsljusstakar), textilier (gardiner, kuddar, capes).

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilen kommer att betonas av snygga lampor på sängborden, en spegel med en snidad ram ovanför toalettbordet, målningar av modernistiska konstnärer på väggarna, målning av glasmålningar på glasytor.

Bild
Bild

Vackra inredningsbilder

Sovrum i "modern" stil - ett rum med en vacker, elegant design som gör att du kan koppla av och vila. Följande urval av foton visar hur stilen förkroppsligas i designprojekt.

Bild
Bild

Ett ljust, bekvämt rum med ett överflöd av inredning - sann modernism i klassisk mening . Alla interiörartiklar kombineras harmoniskt här - trämöbler är gjorda i samma stil, färger i ljusa nyanser och med släta, ursprungliga linjer på sänggavlarna. Sovplatsen markeras med ett floristiskt motiv på väggen, på dörrens glas finns ett fönster med målat glas.

Bild
Bild

Detta sovrum är designat i svartvita kontrasterande färger som betonar inredningens sofistikering . Väggarna är dekorerade med stuckaturgjutning, vilket skapar önskad struktur på ytorna. Alla möbler är klädda med mjukt tyg och små snygga lampor finns på sängborden.

Bild
Bild

Ett elegant rum med snidade trämöbler i dämpade neutrala toner . Trots tydligheten i nattduksbordens och garderobens konturer passar de perfekt in i det moderna. Ett stort fönster och målningar med blommiga teman ger interiören en speciell charm.

Bild
Bild

Sovrummet i det här fotot har absorberat modernitetens bästa trender . Dessa är dyra möbler med snidade element, ett glasbord med böjda ben, stora välvda fönster som leder till terrassen, visuell belysning av sängen med gipsskivor, originallampor inbyggda i väggen och en trevlig pistaschbrun och beige färgpalett.

Rekommenderad: