Sovrumsdesign 12 Kvm. M. (145 Bilder): Den Verkliga Inredningen I Ett Litet Rum Med En Loggia Eller Balkong, Hur Man Inreder Ett Smalt Sovrum I Ett Panelhus

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsdesign 12 Kvm. M. (145 Bilder): Den Verkliga Inredningen I Ett Litet Rum Med En Loggia Eller Balkong, Hur Man Inreder Ett Smalt Sovrum I Ett Panelhus

Video: Sovrumsdesign 12 Kvm. M. (145 Bilder): Den Verkliga Inredningen I Ett Litet Rum Med En Loggia Eller Balkong, Hur Man Inreder Ett Smalt Sovrum I Ett Panelhus
Video: En modern värmekälla med dubbel effekt. 2024, April
Sovrumsdesign 12 Kvm. M. (145 Bilder): Den Verkliga Inredningen I Ett Litet Rum Med En Loggia Eller Balkong, Hur Man Inreder Ett Smalt Sovrum I Ett Panelhus
Sovrumsdesign 12 Kvm. M. (145 Bilder): Den Verkliga Inredningen I Ett Litet Rum Med En Loggia Eller Balkong, Hur Man Inreder Ett Smalt Sovrum I Ett Panelhus
Anonim

Sovrummet är praktiskt taget det viktigaste rummet i alla lägenheter. Ändå behöver kroppen för varje person sömn och god vila. Ett bekvämt sovrum och en välutrustad sittgrupp kan bidra till maximal avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel ett rum med en yta på 12 kvm. m, låt oss ta en närmare titt på hur man skapar en snygg design och får ut det mesta av rummet utan att störa det . Och även exempel på de mest framgångsrika designprojekten, alternativ för efterbehandlingsmaterial och de mest framgångsrika nyanserna för sovrum.

Bild
Bild

Funktioner i layouten

12 kvadratmeter är inte så stort utrymme, så du måste använda absolut alla dess hörn så funktionellt som möjligt. När allt kommer omkring händer det ofta att du i sovrummet vill passa inte bara en sovplats, utan även sängbord, ett toalettbord, ett par fåtöljer, en byrå och en TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det överväldigande antalet hus har sovrummen en standardlayout, vilket är ett rektangulärt rum med en storlek på 3x4 meter . Med denna form av rummet kan avgränsningen av rymden vara ganska framgångsrik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att ett stort antal människor som är involverade i byggandet av hus med egna händer föredrar en liknande layout än sovrum, eftersom det är det mest optimala, kompakta och relativt rymliga.

Bild
Bild

Vissa hus, särskilt nya byggnader, har ganska ovanliga rumslayouter . Därför är ett sovrum med en lång eller smal form inte så ovanligt, men det kan lätt bli ett problem när det gäller att reparera och avgränsa rummets utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

12 kvadratmeter är det vanligaste området i ett litet rum i ett panelhus eller Chrusjtjov . Oftast har ett sådant rum en något långsträckt form, men det är inte en smal rim och lämnar helt utrymme för en kreativ kreativ och designfantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att med rätt val av distribution av möbler och inredningsartiklar kan du få en helt funktionell och ryddig sovsal.

Designprojektalternativ

För att förhindra alla problem som kan uppstå i framtiden, liksom för att tillhandahålla alla nödvändiga små saker och detaljer som kommer att säkerställa en bekvämare tillvaro, är det nödvändigt att utveckla ett kompetent designprojekt, som kommer att ligga till grund för skapa en sovrumsinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de viktigaste stadierna i utformningen av ett designprojekt för ett sovrum:

  1. Det första steget är att bestämma budgetens storlek . Detta steg är nödvändigt, eftersom en kompetent finansfördelning kommer att spara pengar och undvika oförutsedda utgifter;
  2. I nästa steg måste du bestämma interiören, rummets stil och nödvändiga möbler . Om budgeten tillåter kan du vända dig till en kompetent specialist - en inredningsarkitekt för att få hjälp, men om inredningen och reparationerna av sovrummet görs inom ramen för ekonomin måste du göra det själv;
  3. Sedan är det nödvändigt att göra en preliminär bedömning av de valda efterbehandlingsmaterialen och möbelelementen ., varefter du måste jämföra det mottagna beloppet med budgeten. Om medel finns kvar kan du skicka dem till ytterligare inredning, och om beloppet går utöver det fastställda ramverket måste du antingen expandera dem eller minska kostnaderna.
  4. Efter alla dessa etapper följer en period med slutbehandling av lokalerna: kosmetiska eller större reparationer, montering och placering av möbler i enlighet med designidén, samt mindre justeringar av platsen för vissa delar, vilket kan göras om det behövs, men krävs inte.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på exempel på designprojekt för de mest framgångsrika och snygga sovrummen i motsvarande bilder.

För smala

Ett ljust sovrum med en stor dubbelsäng, som ligger i ett smalt 12-metersrum, ser väldigt elegant ut. Sängen ligger i mitten av rummet, och en tv med gångjärn är ansluten till den motsatta väggen.

Frånvaron av ett skåp eller stativ sparar utrymme betydligt.

Bild
Bild

I hörnet av rummet kan du placera en ovanlig stol i form av en öppnad rosknopp, och den ljusa interiören kompletteras med mörka gardiner av tätt material.

Bild
Bild

Ett smalt sovrum kan vara mer funktionellt . Till exempel, om du väljer en inte särskilt bred en och en halv säng, kommer en liten smal kantsten att passa ganska bra i hörnet bredvid den. Och de gångjärniga hyllorna ovanför sovrummet är utrustade med lampor och därmed är problemet med ytterligare belysning löst.

Bild
Bild

Nästan alla väggar och möbler bör utgöra den inre färgpaletten i interiören, till exempel vit. Därför hjälper väggen bakom sängen, dekorerad med ljus fototapet, att lätt utspäda situationen.

Bild
Bild

Interiören kan också kompletteras med en fluffig matta, ett litet träbröstskåp och dekorativa nackdelar placerade i fönsterbrädans område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

3x4 meter

Mycket snygg sovrumsdesign med standardfilm i varma bruna toner. Den stora sängen ligger i mitten av rummet, och en liten vägg i vita och bruna färger är inbyggd i den motsatta väggen.

Bild
Bild

På bägge sidor av sängen finns små sängbord som matchar väggens färg. Och kantstenarna är dekorerade med snygga lampor med graciösa lampskärmar. I området nära fönstret finns en liten mysig fåtölj, och på väggen ovanför sängen är två målningar som visar landskap i japanska städer anpassade för att komplettera interiören.

Förekomsten av mörka nyanser i interiören kompenseras mer än närvaron av ett stort antal ljusdetaljer.

Den mycket snygga moderna designen på det 12 meter stora sovrummet kommer att tilltala även de mest nyckfulla invånarna i lägenheten . Interiören är dekorerad som i föregående exempel i bruna färger. Olika nyanser väljs mycket bra, tack vare vilket sovrummet ser väldigt harmoniskt ut.

Bild
Bild

Det finns flera intressanta punkter i denna layout:

  1. Fönstret och dörren är placerade mittemot varandra i väggarnas område med en mindre film . Därför är sängen belägen i den centrala delen av väggen vinkelrätt mot den. Denna layout gör det möjligt att komplettera sovelementet med två höga garderober på sidorna och en gångjärnshylla mellan dem, i den nedre delen av vilka små belysningselement är inbyggda.
  2. Det finns en hög byrå till vänster nära dörren ., som kommer att bli en funktionell del av interiören och är perfekt för förvaring av underkläder och sängkläder. Det finns en liten lampa på byrån, som är en av de extra belysningselementen.
  3. Dessutom kompletteras interiören med en fashionabel ovanlig ljuskrona , mörkbruna romerska nyanser och en snygg målning belägen i området mellan hyllan och sänggaveln.

Och som en extra inredning kompletteras sängen med en guldbrun fleecefilt.

Hur man dekorerar väggar, golv och tak?

Inte bara valet av möbler är en viktig del av inredningen av ett sovrum, utan också inredningen i sig. I vissa fall kan felaktigt och tanklöst utvalda efterbehandlingsmaterial förstöra och visuellt minska även det största utrymmet.

Bild
Bild

Men vissa färgscheman och vissa livshacks hjälper inte bara att dekorera interiören snyggt, utan också visuellt öka det lilla utrymmet i ett 12-metersrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Töjbart tak

Naturligtvis kan blanka sträcktak spela en viktig roll för att öka utrymmet, men inte alla gillar hur de ser ut. Det är mycket trevligare att titta på det takiga taket, därför är det bättre att inte använda en sådan takdesign utan att fokusera på målning, vitkalkning eller limning av speciella för att undvika att äta upp utrymmet. paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Målat tak

För kalkning och målning är det värt att välja material av högsta kvalitet för att undvika sprickor och sprinkling av material inom en snar framtid. Dessutom kan du tillgripa att dekorera taket med speciell efterbehandling, vilket skapar en texturerad yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takskikt

En av livshackarna som hjälper till att visuellt öka rummets höjd: längs rummets omkrets kan du skapa en liten nisch med inbyggda lampor, tack vare vilken den centrala delen kommer att verka lite högre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att nischen kan skilja sig från takets huvuddel . Men det är bättre att hålla sig till ljusa färger och välja vita eller pärlnyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Lätta väggar hjälper till att visuellt öka rummets yta, men det betyder inte att interiören ska vara av samma typ och tråkig. Du kan välja färgkombinationer på ett sådant sätt att rummet kommer att glittra med nya färger, och när det kompletteras med olika dekorativa element och tryck, kommer sovrummet inte bara att vara rymligt, utan också mycket mysigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Remsa

Till exempel är en ljus vertikal remsa den bästa assistenten för att öka utrymmet, men du bör inte dekorera absolut alla väggar i rummet på detta sätt, eftersom det kommer att se för färgstarkt ut och snabbt bli uttråkad.

Det räcker att klistra över två motsatta väggar med randig tapet eller en, som kommer att vara den centrala delen av inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blommiga tryck

Olika blommotryck, orientaliska mönster och enkla genombrutna prydnader är välkomna, vilket bör ordnas enligt samma princip, eftersom missbruk av dekorativa trim kan påverka negativt inte bara den visuella uppfattningen av rummet, utan också den stilistiska bilden av sovrummet som en hel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet

För väggdekoration är högkvalitativa fiberduk, vinyl eller tyg tapeter perfekta. Det är bättre att välja en meter lång duk - på detta sätt kommer väggarna att se mer holistiska ut, och att klistra in dem tar mycket mindre tid.

Bild
Bild

Golv

För golvinredning är det bättre att välja neutrala nyanser ., men inte för mörkt, på grund av vilket utrymmet kommer att verka mindre, men inte heller ljust, eftersom de kommer att få golvet att sticka ut i onödan mot bakgrunden av resten av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att välja vanligt efterbehandlingsmaterial , eftersom utskrifter och teckningar inte bara kommer att vara olämpliga, utan också visuellt "äta upp" en del av utrymmet. Ett monokromatiskt färgschema gör golvet neutralt och fokuserar inte på det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller själva golvet bör valet göras utifrån personliga preferenser:

  • Parkett kunna tjäna i många år. Parkett anses vara ganska hållbart och slitstarkt, men det kräver särskild hantering,
  • Laminera - det mest ekonomiska alternativet, även om det är opretentiöst i underhåll, förlorar ändå snabbt sitt ursprungliga utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkerställa ökad komfort kan du dessutom utrusta golvet inte bara med ett isolerande underlag utan också med speciella elektriska mattor .uppvärmning av golvet, vilket hjälper till att bibehålla en bekvämare atmosfär i sovrummet och göra det varmare.

Bild
Bild

Hur man utrustar?

Det kommer inte att vara några problem med att ordna en sovplats i ett 12-metersrum, men detta kan göras om det är nödvändigt att utrusta rummet inte bara med en sovplats, utan också med ett arbetsutrymme.

Bild
Bild

Låt oss titta närmare på några exempel och livshackar på kompakt placering av möbler och den mest funktionella användningen av rymden:

Till exempel, för att utrusta ett sovrum-studie, är det inte alls nödvändigt att ha ett rum med ett stort område . Du kan använda en hopfällbar säng - en liten soffa, liksom en mindre säng.

I det här fallet kommer det att finnas ytterligare utrymme i rummet, vilket är ganska lämpligt för ett skrivbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan en fönsterbräda också användas som ett skrivbord, vars yta kan förlängas något om det behövs. Med denna användning av fönsterdelen av rummet förblir det mesta av utrymmet ledigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa mer utrymme för arbete kan du använda ett möbelattribut som en loftsäng . Modellen är en sovplats belägen nästan under taket och fixerad på speciella starka pelare och stolpar.

I området under en sådan säng kan du utrusta en mycket rymlig arbetsplats genom att utrusta den med ett stort hörnbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rum med loggia och balkong ger mycket fler möjligheter att få ut det mesta av rummet ., dessutom finns det möjlighet att öka utrymmet med flera kvadratmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel kommer isoleringen av tvåglasfönster och förstörelsen av skiljeväggen mellan loggiaens eller balkongens utrymme och rummet att göra rummet längre och därigenom skapa ytterligare utrymme för arbetsytan.

Bild
Bild

Dessutom är det inte alls nödvändigt att riva hela partitionen helt; det räcker med att ta bort fönstret och balkongdörren. Resten av väggen kan dekoreras med en bred bordsskiva, vilket skapar en ganska bekväm arbetsplats där.

Och resten av balkongutrymmet kan användas för att lagra olika personliga föremål.

Bild
Bild

Det bör noteras att atmosfären i sovrummet ska leda till avkoppling och inte bara fysisk vila, utan också känslomässig frigörelse . För detta bör rummet inte vara rörigt med en enorm mängd massiva möbler - du bör använda kompakta modeller av allt du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Sovrummets färgschema är kanske en av de viktigaste aspekterna av den visuella uppfattningen av rummet som helhet. Som redan sagt, rummets utformning bör främja en bekväm vila Därför avråds användningen av alltför ljusa nyanser och vulgära färgkombinationer.

Bild
Bild

Men rummet ska inte heller vara för blekt och blekt ., eftersom ett stort antal ljusa kalla nyanser berövar honom mysighet och en känsla av komfort - kommer sovrummet att se ut, men rymligt, men fortfarande väldigt kallt.

Bild
Bild
Bild
Bild

röd färg

röd färg vid överdriven användning är det helt olämpligt för sovrummet, så du bör undvika att använda en stor mängd av denna nyans. Men i små doser är det ganska lämpligt. Till exempel som en inredning för en av väggarna (men inte mer), samt som ett tillägg till inredningen med olika dekorativa föremål - filtar, kuddar, dekorativa figurer och vaser.

Det är värt att notera att för ett sovrum kan den mest framgångsrika färgkombinationen med en röd nyans vara vit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grönt sovrum när du väljer en klassisk ljus nyans kan det verka som en riktig vildhet, och det är inte förvånande - knappt ljusa örttoner kan inspirera en känsla av lugn och skapa en bekväm atmosfär för avkoppling och rekreation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men inredningen i ljusa mintfärger ser ganska vacker och lämplig ut .liksom sovrum med en övervägande del av en mjuk olivskugga. Lugna känsliga färger skapar en känsla av mysighet och påverkar inte den visuella uppfattningen av rymdområdet.

Men som med rött bör du undvika överdriven användning av element i dessa toner och begränsa dig bara till inredningen av enskilda delar av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är känsliga nyanser av gult, rosa och blått perfekta för att dekorera ett sovrum . Och kombinationen av beige och brunt är nästan en klassiker för inredningen i detta rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Det är anmärkningsvärt att rummets färgschema kan vara en del av en av olika stilistiska lösningar. Låt oss titta närmare på vilka stilar som är de mest populära för inredning av sovrum, vad som är karakteristiskt för var och en av dem och på grund av vilka vissa är särskilt populära:

Land . För ett sovrum i denna stil är en övervägande av ljusgröna nyanser karakteristisk, tack vare vilket rummet ser väldigt fräscht och rymligt ut. Denna stil kännetecknas också av alla slags blommotryck, målningar med naturlandskap och ljusa broderier.

Bild
Bild

Provence . Denna stil är ett slags franskt land, eftersom dess ursprung kommer från avlägsna byar i södra Frankrike. Stilen kännetecknas av mjuka lila och lavendel nyanser, övervägande av ljusa toner och ljusa blommönster.

Bild
Bild

Rustik . Något gemensamt med de två ovanstående stilarna har en rustik stil, vars främsta egenskap är övervägande träelement - främst väggdekor. Stilen präglas av ljusa nyanser, blommotryck och användning av torkade blommor som inredning.

Bild
Bild

Årgång … Sovrum i vintage-stil kännetecknas av lätthet och nåd. Sängar med en genombruten metallram, möbler med spår av skav och åldrad effekt, samt en stor övervägande av ljusa nyanser: ask, pärla, elfenben, ljusrosa och champagne.

Bild
Bild

Romantisk . Att inreda ett sovrum i denna stil kan kräva en större fantasi, eftersom både en ljus version och ett mörkt rum med grå väggar kan se vackra ut. Denna stil kännetecknas av diskreta blommotryck, feminina element, lädergavel.

Bild
Bild

Klassisk . Denna stil kännetecknas av lyx och rikedom. Mestadels mjuka sammetstyg, sängkläder i siden och velourkuddeklädsel används. Och inredningen domineras av gyllene dekorativa element, kompletterade med kristallfigurer.

Bild
Bild

Popkonst . Denna stil är den mest fashionabla och moderna av alla, eftersom dess huvudsakliga drag inspirerades av olika nymodiga trender. Stora affischer med stora bilder av kvinnliga ansikten, ritningar i form av förstorade bär och frukter, neutrala möbler och tillbehör i ljusa färger - det här är huvudkomponenterna i denna stil.

Bild
Bild

Belysning

Belysning i sovrummet är en viktig del, eftersom det inte bara är en sovplats, utan också en rastplats i horisontellt läge. Den klassiska taklampan kanske helt enkelt inte räcker till, och små lampor har inte en sådan kraft att de självständigt kan belysa hela rummet helt.

Bild
Bild

Låt oss titta närmare på alla befintliga belysningsalternativ för sovrum, vad är det bästa av dem och hur man utför belysningen själv.

Central belysning

Naturligtvis är central takbelysning nödvändig eftersom den inte kan ersättas med andra belysningsarmaturer. Det utförs från mitten av rummet och sprider sig över hela området.

Bild
Bild

Som regel utförs denna typ av belysning i varje rum när du bygger ett hus, så du behöver inte göra det själv. Du behöver bara välja en vacker ljuskrona som matchar interiören och fixa den säkert i taket.

Om du vill utrusta sovrummet med vägglampor som inte är anslutna till eluttag, men drivs av en strömbrytare, måste du dra ytterligare linjer med dina egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare belysning

Det är bättre att göra ytterligare ledningar innan reparationen påbörjas, eftersom odekorerade väggar är ganska lämpliga för att dölja trådarna i speciellt stansade kanaler. Annars måste du köpa en speciell låda för ledningar eller gömma dem i hålen i baseboard.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare belysning i form av små lampor kan placeras på sängens sidor, för enkelhets skull, utrustad med en kedjebrytare. Små golvlampor och lampor som står på sängbord placeras på ett liknande sätt. Alla dessa belysningselement kommer att bli oumbärliga för dem som gillar att läsa före sänggåendet.

Bild
Bild

Dekor, textilier och tillbehör

Förutom efterbehandling och val av möbler måste sovrummet kompletteras med alla möjliga tillbehör och dekorativa element. När allt kommer omkring är det inre i inget rum komplett utan snygga små saker som ger det mer komfort.

Bild
Bild

Olika figurer och vaser i olika storlekar fungerar som inredning . Det är inte nödvändigt att förvara färska blommor i en vas; du kan dekorera föremålet med en vacker konstgjord bukett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målningar är utmärkt inredning ., bilder som kan skapa både en mer solig och ljusare atmosfär i ett rum, liksom en tung och negativ, vilket leder till slöseri med sin egen energi.

Det är värt att välja en ritning mer noggrant och se upp för sådana gåvor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är inget sovrum komplett utan textilbehör - det här är gardiner, ett överkast och sängkläder. Överkast och gardiner ska matcha interiören, men sängkläderna bör väljas utifrån personliga preferenser.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt gardiner: de ska vara täta, gjorda av tungt tyg som inte låter ljus passera igenom, eftersom kroppen behöver vila och fullständig återhämtning, och ljuset från lyktor kan påverka sömnprocessen negativt.

Som tillbehör till gardinerna kan du plocka upp specialband av material eller magnetiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Riktiga snygga idéer i inredningen

Enkel men väldigt snygg sovrumsdesign i Provence -stil . Väggen bakom sängen är dekorerad med fotomuraler med ett ljust tryck, och de eleganta möblerna tillsammans med dekorativa element är valda i vitt, vilket gör rummet mer rymligt och ljust.

Bild
Bild

Sovrummet ser väldigt fint ut i blå toner . Vita möbler, tapeter med ett diskret tryck i klassisk stil, graciösa gardiner och ett vackert blått överkast ger rummet ett riktigt lyxigt utseende.

Bild
Bild

Ett ljust sovrum, vars dominerande nyans är inredd i en beige-rosa nyans , kommer att tilltala både män och kvinnor.

Bild
Bild

Ett praktiskt sovrum i ett långsträckt 12-metersrum kännetecknas av närvaron av vertikala hängande hyllor . Det finns en liten nisch ovanför dörren, som löser problemet med ytterligare lagringsutrymme.

Rekommenderad: