Sovrumsset (104 Bilder): En Uppsättning Möbler Med Hörngarderob, Design 2021 I Stil Med "högteknologisk" Och "modern", De Bästa Möbeltillverkarna

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsset (104 Bilder): En Uppsättning Möbler Med Hörngarderob, Design 2021 I Stil Med "högteknologisk" Och "modern", De Bästa Möbeltillverkarna

Video: Sovrumsset (104 Bilder): En Uppsättning Möbler Med Hörngarderob, Design 2021 I Stil Med
Video: 13 SMART FURNITURE TRANSFORMERS 2024, April
Sovrumsset (104 Bilder): En Uppsättning Möbler Med Hörngarderob, Design 2021 I Stil Med "högteknologisk" Och "modern", De Bästa Möbeltillverkarna
Sovrumsset (104 Bilder): En Uppsättning Möbler Med Hörngarderob, Design 2021 I Stil Med "högteknologisk" Och "modern", De Bästa Möbeltillverkarna
Anonim

Snygg och ursprungligen designad sovrumsset passar perfekt in i det inre av vilket sovrum som helst och ger det ett helt nytt utseende samtidigt som det kombineras mycket harmoniskt med den övergripande designen. Idag kan du i många möbelbutiker enkelt hitta ett sådant sovrumsset som du alltid har drömt om. Det är inte den högsta kostnaden som gör att du kan bli ägare till en riktigt chic modern möbeluppsättning.

Bild
Bild

Fördelar

Många människor, när de ordnar sitt sovrum, fortsätter att köpa möbler separat, samtidigt som de fullständigt bortser från det olämpliga att kombinera olika grundföremål - och därmed trasslar rummet med olika möbler, vilket inte alltid ser vackert ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande fördelar med att köpa ett sovrumsset kan lyftas fram:

Utrustning . I ett vanligt sovset finns oftast sängen själv, ett eller två sängbord, en garderob, ett toalettbord (kan antingen vara med eller utan spegel). Ofta innehåller uppsättningen också en byrå och en stor väggspegel. Alla dessa produkter är designade i samma stil, vilket ser väldigt harmoniskt ut när de placeras i ett rum.

Bild
Bild

Ett färdigt sovrumset kommer att rädda dig från många problem i samband med valet av möbler . Du behöver inte gå runt ett dussin möbelbutiker för att välja en garderob, sängbord för en redan köpt säng och pussla över hur du placerar dem så att de också passar perfekt med varandra. Du kan själv välja vilken typ av sovrum du vill ha. Om du till exempel absolut inte behöver sängbord kan du enkelt vägra dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för ett sådant headset kommer att vara mycket lägre än priset på alla möbler som köps separat för ditt sovrum .… Sådana besparingar gör att du kan köpa till och med ett sovrum med författarverk, vilket är mycket viktigt om du själv har skapat utformningen av ditt sovrum och vill fylla det med exklusiva möbler.

Bild
Bild

Du behöver inte slösa bort din egen tid för att ta reda på hur och var man ska placera möblerna som köps för sovrummet, eftersom erfarna designers och professionella ingenjörer erbjuder färdiga möbellösningar som redan har utarbetats till minsta detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du får den mest ergonomiska designen - på grund av den tillhandahållna komplementariteten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande konfiguration

När man besöker moderna möbelbutiker är många köpare ofta glada över ultramoderna och ursprungligen designade sovrumsset, samtidigt som de helt glömmer bort att de snabbt blir föråldrade. Men inte alla har råd att köpa nya sovrumsmöbler vartannat till vart tredje år. Det är därför din uppmärksamhet bör riktas mot de grundläggande uppsättningarna headset för sovrummet, som tillhör de universella klassiska lösningarna - de är alltid på modet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande uppsättning headset för sovrummet innehåller vanligtvis en säng, en liten garderob och sängbord.

Bild
Bild

Utökat headset innebär också en liten byrå och ett toalettbord.

Bild
Bild

Med en speciell önskan kan antalet alla möjliga alternativ utökas här: skåp kan kombineras med en säng och en vanlig garderob kan ersättas med en skjutbar garderob eller hörngarderob.

Interiören kan innehålla ett stort antal mångsidiga hyllor och speglar samt stoppade möbler.

Bild
Bild

Huvuddelen av alla sovande uppsättningar är en säng, vars storlek du väljer efter dina behov . Alla andra element i headsetet bör kombineras i färger, storlekar och material med själva sängen. Om du har många saker är det bättre att omedelbart köpa en säng med invändiga lådor - så löser du problemet med att placera saker i sovrummet, där det inte finns någon stor och rymlig garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor kan installeras på sängborden och olika småsaker kan förvaras . Några alternativ för moderna sovrumsuppsättningar föreslår en bra ersättning för sängbord - en hylla vid sängens huvud, vilket ger mycket mer utrymme för att lagra olika nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byråerna i dessa headset skiljer sig vanligtvis beroende på vilka funktioner som krävs . De ser mer kompakt ut än skåp. Sådana produkter rör inte upp det inre utrymmet i rummet. En lång byrå kommer lätt att ersätta din garderob.

Om du placerar en stor spegel på denna byrå, kan du i headsetets grundset enkelt klara dig utan toalettbord.

Bild
Bild

Skåp är också mångsidiga här .- från de mest bekväma hörngarderoberna till garderober med gångjärnsdörrar och dragspelformade produkter. Ibland kännetecknas sådana garderober av så rik inredning och lyxig design att detta gör dem till mitten av hela interiören och trycker sängen i bakgrunden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

Det mest korrekta valet för ett modernt sovrum är att köpa en möbeluppsättning av miljövänligt naturligt trä ., vilket ger alla rum en speciell "dyr" stil och hjälper till att skapa en mysig atmosfär för kvalitetsvila och sömn.

Bild
Bild

Men inte alla har råd att köpa ett headset från en array. Därför blir möbeluppsättningar för sovrummet av faner, MDF eller spånskiva alltmer populära i möbelbutiker .samt sängar och andra föremål med dekorativa element av smidesjärn eller förkromad metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidesjärn möbler brukar kännetecknas av särskild sofistikering och nåd - särskilt om det kombineras med läderklädsel. Inga sprickor, inga marker, inga repor kommer att synas på den.

Bild
Bild

När du bestämmer vilken färg på möbeluppsättningen som är mest lämplig för ditt sovrum, måste du inse att sovrummet är en plats att koppla av och sova på, så du bör vara mycket försiktig när du väljer huvudfärgen på möbler. Rätt utvalda sovrumsuppsättningar med sina färger kommer att kunna begränsa eller utöka utrymmet i rummet, öka belysningsgraden eller minska det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast faller konsumentens val på sovrumsuppsättningar av ljusa och vita nyanser ., som ger inredningen i rummet inslag av aristokrati och sofistikering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill skapa effekten av kall respekt i ditt sovrum, är ett svart headset perfekt för detta.

Bild
Bild

Om du vill ha optimistiska anteckningar som ger dig ett gott humör i sovrummet, bör du välja möbler i nyanser av ljust trä. Mörkt trä är en konservativ nyans, lämplig för klassiska interiörer, men skapar samtidigt en effekt av soliditet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå och blå färger i ett sovrumset kommer visuellt att utöka utrymmet, medan gula och orange nyanser kommer att begränsa det. Gröna, grå och lila-röda färger påverkar inte alls den visuella uppfattningen av rummet, så de kan användas utan rädsla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Idag erbjuder många tillverkare olika stilar av möbeldesign. Om du vill välja en viss stil måste du först bekanta dig med huvudriktningarna i utformningen av olika möbelsystem. I enlighet med möbelstilen väljs material för tillverkning, efterbehandlingsmaterial för olika delar av headsetet, deras färger och funktionella belastning.

Bild
Bild

De mest efterfrågade möblerna idag är produkter i moderna och klassiska stilar

Bild
Bild
Bild
Bild

Eco, hi -tech, fusion, shabby chic, loft, popkonst, minimalism - det här är de viktigaste trenderna i modern stil, som är mycket originella förkroppsligade i olika möbeluppsättningar.

Högteknologisk

Ett högteknologiskt sovrum kommer att tillfredsställa dig med sin design, som kommer att domineras av silver, blanka metallytor. Detta är en ren utföringsform av moderna positioner, där funktionaliteten hos möbelartiklar kommer först.

Vanligtvis passar sådana headset perfekt in i sovrummet för en tonåring, student, ungkarl, för vilken minimalism är grunden för livet.

Bild
Bild

Loft

Ett sovloft i loftstil är den bästa lösningen för en kreativ person. Ett loft är ett stort, rymligt utrymme i öppen planlösning. Loftmöbler kännetecknas av industriell inredning och ett minimum av möbelartiklar. Möbeluppsättningen för sovrummet här är mycket massiv, bekväm, den saknar helt inredning, dekorationer och mönster.

Bild
Bild

Klassisk

Den klassiska stilen för att dekorera sitt eget sovrum väljs vanligtvis av balanserade människor för vilka kvalitet, liksom konsistens och harmoni är viktiga. Här kan du särskilja sådana stilar som själva klassikerna, barock, nyklassicism.

Bild
Bild

Den klassiska sovrumssatsen är gjord av naturliga kvalitetsmaterial. Sovrumsmöbler av klassisk typ utmärks av sin vackra form, förekomsten av mönster, sniderier, mosaik och dyra beslag. Headsetartiklarna passar bra med varandra.

Klassiska sovrum i massivt trä går aldrig ur modet. Sådana möbler ser alltid snygga, trendiga och "dyra" ut.

Bild
Bild

Det barocka sovrummet ser det mest lyxiga ut. Detta är ett skrymmande och elegant headset, det är perfekt för rymliga rum och passar inte alls i storleken på moderna lägenheter, därför används det oftast i palats och hotell.

Bild
Bild

Modern

En av de mest populära trenderna idag är jugendstil. Sovrumsuppsättningarna i denna stil kännetecknas av många krökta linjer, originalblommiga ornament, en harmonisk kombination av element i olika historiska stilar. Sovmöbler i jugendstil kännetecknas av vackra flytande linjer och en unik form.

Bild
Bild

Provence

Om du gillar lugn, var uppmärksam på sovrumset i Provence -stil. Det här är möbeluppsättningar, dekorerade med färger som är lite blekta i solen, varma textilier med ett litet blommönster, alla slags krusiduller och volanger. Bekväma möbler kännetecknas av original handgjord inredning.

Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer de mest lämpliga alternativen måste du tänka på följande:

Storleken på själva sovrummet . Innan du köper det valda sovrumset är det fortfarande bättre att i förväg bestämma storlek på sovrummet där det ska placeras. Genom att känna till rummets grundläggande dimensioner kan du alltid förutse när du köper om sängborden du gillar så mycket kommer att passa i sängens huvud, om garderoben kan passa in i den nisch som du har förberett för den. Kompetent rymdplanering kommer att spara mycket tid och ansträngning när du ordnar en redan köpt sovplats. Detta kan göras med hjälp av specialprogram eller mobilapplikationer. Du behöver bara ange parametrarna i rummet, antalet och måtten på själva möblerna och sedan flytta det praktiskt taget från plats till plats tills det optimala arrangemanget är valt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken på själva headsetet . Först och främst är det nödvändigt att bestämma storleken på sängen själv (som grundelementet i själva headsetet), eftersom du kan vägra sängborden, men du kan inte vägra själva sängen. För att snabbt bestämma de rätta måtten måste du lägga dig på sängen och lägga armarna böjda vid armbågarna under huvudet - avståndet mellan armbågarna är den nödvändiga minsta sängbredden för en person. För att bestämma minsta längd på sängen måste du lägga till 10 cm till din höjd. Om sovrumsytan tillåter det kan sängens storlek enkelt ökas. Sängar finns i bredder från 80 till 200 cm och längder från 180 till 210 cm.

Storleken på alla andra element i headsetet beror på sängens storlek.

Bild
Bild

Vi väljer möbler för ett litet sovrum

För att välja rätt sovrumsset för ett litet rum är det bäst att omedelbart välja kompakta och funktionella möbler som inte visuellt kommer att minska ett redan litet utrymme.

För att förhindra att ditt sovrum ser överväldigat ut bör du vara uppmärksam på lakoniska möbler i neutrala ljusa nyanser (utan inredning).

Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet är det bäst att begränsa oss till grunduppsättningen för ett sovrumsset: det kan vara en säng med små sängbord, en spegel som visuellt kommer att göra rummet större, en liten garderob eller byrå.

Bild
Bild

För konkreta platsbesparingar är det bättre att välja en säng som har lådor för förvaring av linne och andra sovtillbehör.

Bild
Bild

Grundläggande rekommendationer för val och placering av en sovrumssvit i ett litet sovrum:

  • Ingången till rummet ska alltid vara ledig.
  • Väggen mittemot ingången bör alltid ha ett minimum av möbler - för att upprätthålla en känsla av rymlighet.
  • För att "expandera" rummet kan du använda spotlights för att belysa de grundläggande elementen i möbler.
  • Tack vare spegelinsatser eller dekorationer av vertikal typ på fasaderna kommer även ett litet sovrum att verka rymligt.
  • Det är bättre att byta sängbord mot en lång hylla vid sängens huvud. Om du har valt ett headset med piedestaler, välj sedan mobila piedestaler med höga ben.
  • Garderoben ska vara smal, och hörngarderoben låter dig spara ännu mer utrymme i rummet - utan att förlora utrymme.
Bild
Bild

Topptillverkare

Ganska många inhemska och utländska tillverkare erbjuder idag konsumenterna högkvalitativa sovrumsuppsättningar med olika funktioner och prisnivåer. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt de fabriker som är specialiserade på tillverkning av sovrumsuppsättningar. Här kommer valet av modeller att presenteras mycket mer omfattande än sortimentet av konventionella möbelfabriker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ruf Betten

Tyska tillverkare är som bäst här, som alltid. Till exempel erbjuder Ruf Betten-fabriken sina kunder högklassiga sovrumsmöbler, vilket skapar den mest bekväma och mysiga platsen för en högkvalitativ vila av en person.

Bild
Bild
Bild
Bild

De Haus

De Haus kommer att erbjuda dig en kombination av tysk kvalitet och intressanta designlösningar när du väljer ett sovrumsset, dess sängar och andra sovprodukter är mycket efterfrågade i Europa och vårt land.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ikea

Det är särskilt värt att fråga om Ikea sovrumsuppsättningar, som har varit mycket populära bland inhemska konsumenter ganska länge. Ett sovrumsset från Ikea är en pålitlig och högkvalitativ design, redo att tjäna dig troget i många år. Möbler från denna tillverkare passar perfekt in i alla interiörer, det kommer att göra ditt sovrum vackert och snyggt - oavsett storlek.

Bild
Bild

Samling "Brimnes " låter dig utrusta ett litet sovrum med en mycket funktionell svit, och samling "Mandal " kommer att ge doften av äkta trä, eftersom dessa möbler är gjorda av massiv tall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Älskare av retrostil kommer att passa uppsättning "Hemnes ".

Bild
Bild

Vegas och Juno

Stavropols möbelfabriker, som är redo att erbjuda ett brett utbud av produkter för ett modernt sovrum, hänger med de bästa tillverkarna av sovrumsset. Bland dem sticker de modulära sovrummen "Vegas" och "Juno" ut separat - uppsättningar av möbler som kan installeras i den sekvens du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Praktisk, sofistikerad design, unik design är de mest kända funktionerna i Stavropols sovrumsuppsättningar. Förresten, de tillhör också tillverkare av ekonomiklass - deras möbler är tillgängliga för den vanliga mannen på gatan (trots den höga kvaliteten på utförandet).

Pinskdrev

Detta inkluderar också sovrumsset för vitryska tillverkare - till exempel kommer möbelsystemet för sovrummet från "Pinskdrev" att ge ditt hem den nödvändiga komforten, och du - lugn och en känsla av tillförlitlighet.

Bild
Bild

Tips för att välja headset

För att sovrumset du har valt att verkligen glädja ögat varje ny dag måste du först välja det korrekt. Tips från erfarna designers för att välja denna mångsidiga möbel kommer definitivt att hjälpa dig:

Först måste du tydligt förstå din ekonomiska förmåga . I moderna möbelbutiker finns det många vackra och snygga (plus billiga) sovrumsset utan dyra beslag och guldmålade ytor. Ibland passar billiga headset från inhemska tillverkare bättre in i det inre av ett vanligt rum än modeller från kända utländska tillverkare, så du bör inte jaga namn och märke. Det är bättre att uppmärksamma funktionaliteten och bekvämligheten hos den valda möbeluppsättningen.

Bild
Bild

Möblernas dimensioner bör vara i harmoni med rummets storlek . Alla vet mycket väl: om du placerar skrymmande möbler i ett litet rum kommer den här uppsättningen att se löjlig ut (som om du försöker installera små möbler i ett stort rum). Med rätt hänsyn tagen till rummets parametrar kan du exakt välja den mest lämpliga sovrumsuppsättningen och antalet produkter som ingår i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att välja rätt originaldesign för det valda headsetet för att ge hela rummet en viss nyans av estetik . Sovrumsuppsättningen bör helst göras i samma stil som inredningen i själva sovrummet. Samtidigt är det nödvändigt att tänka över en plan för placering av nya möbler i förväg, det är det enda sättet du kan få ett bra resultat. Förresten, när du väljer utformningen av ett sovrumsset kan du visa din egen individualitet genom att helt enkelt välja varje möbel i enlighet med dina personliga preferenser och smak.

Bild
Bild

Funktionalitet och ergonomi är ytterligare två viktiga kriterier när du väljer rätt möbeluppsättning . Ett sovrumsset bör under inga omständigheter störa upp rummet, för att inte förvandla det till en låda, och för detta är det nödvändigt att välja det på ett sådant sätt att alla skåp, sängbord och en byrå avsevärt skulle spara rumsutrymme även med den mest aktiva användningen. Hörnmöbelsystem, garderober i detta avseende hjälper dig perfekt.

Bild
Bild

Korrekt vald färg på sovrumset gör att du kan känna dig så bekväm som möjligt i ditt eget sovrum och få riktigt avkoppling här , liksom den nödvändiga vilan. Den rätt valda färgen på headsetet kommer att fördela ljuset väl i rummet, göra utrymmet ljusare och luftigare.

Bild
Bild

Möbler med speglade ytor kommer att expandera avsevärt även det minsta utrymmet. Ljusa accenter eller ovanliga färgkombinationer hjälper till att göra ett rum väldigt attraktivt och mysigt.

Bild
Bild

Idéer för rumsdesign

Följande är de mest intressanta alternativen:

Ditt sovrum kommer att se väldigt originellt och ovanligt ut om du placerar alla grundmöbler i närheten av sängen . Detta kräver ett tillräckligt stort sovrum eller ett litet antal headsetelement. Men från och med nu kommer allt du behöver ha nära till hands - ett sängbord, en garderob, en byrå, en spegel. Så du kan till och med zonera enskilda delar av rummet, i andra halvan av sovrummet kan du placera ett sken av ett kontor.

Bild
Bild

Vissa människor föredrar att installera sängens huvud mot väggen, men många designers anser att detta möbelarrangemang är felaktigt . Sänggaveln, som ligger vid fönstret, ger dig mycket mer ljus och låter dig installera även de mörkaste nyanser av möbler i ditt sovrum. "Luften" i ett sådant arrangemang kommer att märkas omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängbord i många moderna möbeluppsättningar kan inte längre hittas lika ofta som tidigare . De ger långsamt plats för mer funktionella hyllor, men den mest originella designlösningen i detta fall är placeringen av hyllor i form av en båge över sängens huvud. Du får mycket mer utrymme för att placera små saker, prydnadssaker, böcker, souvenirer, du kan till och med förvara kläder och sängkläder här. Allt detta - utan att förlora utrymme.

Detta innebär att du till förmån för en sådan båge helt kan överge användningen av en vanlig byrå (och till och med ett skåp).

Bild
Bild

Ett bra alternativ är en inbyggd garderob . Om storleken på ditt sovrum tillåter, kan du till och med utrusta ett litet omklädningsrum i det. Det viktigaste i en sådan interiör är att harmoniskt passa in den inbyggda garderoben i det övergripande utseendet på möbeluppsättningen för sovrummet.

Bild
Bild

En baldakin och tapeter hjälper dig att späda ut den alltför strikta stilen i ditt sovrums interiör något . De kommer att ge det ett ljusare och mer sofistikerat utseende, vilket särskilt gäller för sovrum. I många rum finns möbeluppsättningar som inte har dekorativa element. Av denna anledning verkar de ofta tråkiga.

Ingen förbjuder dig att göra dina märkbara ändringar i utformningen av sådana headset för att göra ditt sovrum mer intressant och originellt inrett.

Rekommenderad: