Högteknologisk Stil I Det Inre Av Lägenheten (75 Bilder): Idéer För Design Och Renovering Med Efterbehandling I Utländsk Stil-2021

Innehållsförteckning:

Video: Högteknologisk Stil I Det Inre Av Lägenheten (75 Bilder): Idéer För Design Och Renovering Med Efterbehandling I Utländsk Stil-2021

Video: Högteknologisk Stil I Det Inre Av Lägenheten (75 Bilder): Idéer För Design Och Renovering Med Efterbehandling I Utländsk Stil-2021
Video: Inredningsdesign : lägenhet 75kvm stil "contemporary" av Hansen studio design 2024, April
Högteknologisk Stil I Det Inre Av Lägenheten (75 Bilder): Idéer För Design Och Renovering Med Efterbehandling I Utländsk Stil-2021
Högteknologisk Stil I Det Inre Av Lägenheten (75 Bilder): Idéer För Design Och Renovering Med Efterbehandling I Utländsk Stil-2021
Anonim

Megalopolisernas liv dikterar sina egna regler och sätter praktiska egenskaper och funktionalitet i första hand. Den moderna högteknologiska stilen förkroppsligar dem i en lakonisk inredning som förkroppsligar högteknologi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lite historia

Den utländska högteknologiska riktningen kom till oss från England. 1980 -talet såg en topp i populariteten för science fiction -litteratur i detta land. Till en början återspeglades detta i arkitekturen, där en ny ovanlig riktning dök upp.

Tack vare arkitekten Norman Foster kom framtidens trender till utformningen av lokalerna. Linjernas klarhet, kallglans av metall, idealiska proportioner och maximal ergonomi lockade genast allmänhetens uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-tech är nu en av de mest populära stilarna. Det är särskilt nära dem som värdesätter sin tid, älskar komfort, ett överflöd av ljus och rymd. Högteknologi är perfekt för ägare av studiolägenheter och andra småhus. Vart i han är också bra i stora herrgårdar … Tyngdpunkten på den senaste tekniken och moderna material betonar statusen, ser snygg och till och med lyxig ut på sitt eget sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karaktärsdrag

Huvuddragen i denna stil är att spara utrymme på grund av dess rationella arrangemang med hjälp av moderna tekniska medel. Hi-tech tolererar inte vårdslöshet. Stilen måste observeras i alla avseenden:

  • Enkelhet och klarhet i geometri i organisationen av rymden;
  • Ett överflöd av förkromad metall, transparent och frostat glas, plastelement;
  • Användningen av transformerande och inbyggda möbler med belysning;
  • Brist på onödiga detaljer, dekoration av rummet med avantgarde dekorativa element i små mängder;
  • Användning av skjutdörrar, ofta gjorda av glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resultatet är en mycket enkel men elegant minimalistisk inredning. För vissa verkar svårighetsgraden och konsistensen i stilen vara alltför affärsmässig, och lägenheten, inredd på detta sätt, liknar ett kontor.

Det finns inga saker med mönster, genombrutna gardiner och ett överflöd av inredning. Därför kommer älskare av naturliga motiv, souvenirer nära sina hjärtan och kreativ oordning i ett sådant rum att vara obekväma.

För dem som värdesätter funktionalitet, föredrar rena svartvita färger, glittrande glans och transparenta texturer, är hi-tech perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av material för dekoration och reparation

När du skapar ett högteknologiskt designprojekt måste du bestämma vilka material som krävs för reparationer.

Väggarna i ett rum i denna stil är vanligtvis täckta med matt eller blank färg. Ibland används skär av plast, aluminium, flexibel sten. Det är också tillåtet att använda plattor med väggpaneler i metall eller glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvfinish kan utföras på olika sätt. Det kan vara porslin stengods, laminat eller parkett. I den rymliga hallen kan du göra ett podium med LED -belysning. Självnivellerande golv är också populära. Varianter med 3D -effekt låter dig förverkliga mycket intressanta idéer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Taket kan hängas eller hängas upp. Konstruktioner med flera nivåer används ofta. I det här fallet är det viktigt att inte glömma belysningssystemet, vilket kommer att betona designens originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Principen för att välja material för högteknologisk stil bygger på deras tillförlitlighet, styrka, motståndskraft mot kemisk, fysisk och mekanisk påfrestning. Tapeter, stuckaturer, naturliga träpaneler är inte lämpliga för en sådan inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgkombinationer i design

Den högteknologiska stilen är baserad på det klassiska svartvita färgschemat. Grå och silvertoner används också aktivt.

Bild
Bild

Förutom kalla färger är beige och bruna nyanser tillåtna. De kan användas av dem som är obekväma bland metallens isiga glans och begränsning av gråtoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av andra högteknologiska nyanser är inte förknippat med nyanser, utan med en spektakulär kontrast. Därför används ljusa "öppna" färger som accenter. Röd, orange, gul, turkos, djupblå är de mest populära alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uttryckliga färgkombinationer kompenserar för avsaknaden av några mönster och tryck. Även om det är värt att notera att ljusa element vanligtvis saknas i sovrummet. Detta beror på elementär logik, eftersom saftiga nyanser inte bidrar till avkoppling och god vila.

Bild
Bild

Använda belysning

För att öka effekten av rymlighet och harmoni i färger är högteknologiska rum väl upplysta. Många lampor i en lägenhet kan ha olika former.

Vardagsrummet kan dekoreras med en futuristisk ljuskrona. Lakoniska sconces är tillåtna i sovrummet. Alla typer av belysning, halogenlampor, ledlampor delar visuellt upp rummet i separata zoner och betonar miljöns modernitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matchande möbler

Högteknologiska möbler är bekväma och funktionella. Det kännetecknas av sin lakoniska design, tydliga linjer och luftiga konstruktion. Sådana interiörartiklar rör inte upp utrymmet, vilket ger rörelsefrihet inuti rummet och visuellt ökar dess yta.

I stället för väggar används separata element för att lagra saker (golv och hängande) i vardagsrummet. Stängda hyllor, skåp och hyllor är vanligtvis rektangulära eller fyrkantiga. Ibland kompletteras designen med tonade glasinsatser och belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp är vanligtvis inbyggda. Användning av transformerande möbler med fjärrkontroll praktiseras. Genomskinliga glasbord ger lätthet till inställningen. Glansiga och speglade fasader på inredningsdetaljer reflekterar ljus och expanderar rummet visuellt. Förkromade stålelement används som efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hemkomfort skapas av moderna elektriska eldstäder. Lädersoffor i lakonisk design används vanligtvis som stoppade möbler, ibland är rummet dekorerat med stolar av en ovanlig "rymd" -form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köket domineras också av metall, plast och glas. Lakoniska köksuppsättningar har ofta inte ens synliga handtag, med en elegant, minimalistisk design. Alla apparater måste vara inbyggda.

Om storleken på rummet tillåter är köket utrustat med en bardisk med metallstolar i metall. Matbordet kan vara av metall i kombination med plast eller glas. Bordsdukar, oljedukar, dekorativa servetter är oacceptabla här.

Metall- eller plaststolar av ovanlig design kompletterar designen av matsalen. Om detta alternativ för sittmöbler inte verkar vara tillräckligt bekvämt kan du lägga en liten soffa eller mjuka stolar med läderklädsel på bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en outtalad regel i sovrummet om antalet möbler. Det ska inte vara fler än fem av dem. Vanligtvis är det en säng, sängbord, TV, lampa, inbyggd garderob. En annan kombination är också möjlig.

I en sådan inredning finns det ofta modeller av sängar med flytande effekt och bottenbelysning. Sovplatsen verkar hänga i luften, vilket förstärker atmosfären i framtidens teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

I studiolägenheter används ofta vikbara transformerande sängar som tas bort i garderoben eller i väggen under dagen. Detta sparar användbart rumsutrymme och bibehåller begreppet stil.

Dekorelement och textilier

Huvuddekorationen i det högteknologiska rummet är modern teknik och alla typer av prylar. Detta betonar designens egenskaper hos stilen och talar om husets ägares höga levnadsstandard, eftersom "smart" teknik gör livet så bekvämt som möjligt.

Originalvaser av transparent eller frostat glas, abstrakta målningar i svartvita, avantgarde-figurer kan fungera som sekundära dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant element som kan överraska gäster och glädja värdarna kan vara ett stort akvarium inbyggt i väggen.

Förutom skönhet och estetiskt nöje kommer det att ge lugn, avkoppling och avkoppling.

Bild
Bild

Original bordslampor och höga golvlampor fyller två funktioner samtidigt - praktiskt och dekorativt. De är vanligtvis placerade bredvid mjuka möbler för att ge ytterligare belysning när du läser böcker eller tidskrifter.

Textilier i denna stil är nästan frånvarande. De enda undantagen är gardiner och kuddar .… För fönsterdekoration kan persienner eller fönsterluckor med fjärrkontroll användas. Tygridåer på en elektrisk taklist är också acceptabla.

Färgen på produkterna väljs i ett lugnt färgområde. Till skillnad från andra stilar, där gardiner är dekoration som ska sticka ut mot väggarnas bakgrund, är i detta fall motsatsen sant. Materialet bör vara monokromatiskt; matchning med skuggan på väggar eller möbler uppmuntras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller kuddarna är de tvärtom ett bra sätt att lägga till lite ljusstyrka i interiören. Röda, orange, blå eller turkosa kuddar placeras på en vit eller svart soffa för att skapa en dramatisk kontrast och uppmärksamma sittgruppen.

Om en ljus färg redan används i rummet (i form av väggpaneler, en lampa eller någon form av inredningsartiklar) matchas kuddarnas färg med dem. Överdriven färg i denna stil är oacceptabelt. Mot bakgrund av en neutral skala kan inte mer än två saftiga nyanser sticka ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är väggarna dekorerade med moderna målningar eller svartvita fotografier under glas, med eller utan metallramar. Det kan vara ett panorama över staden, någon form av konstnärligt foto eller bilder av dina familjemedlemmar. Det senare alternativet kan göra rummet särskilt mysigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat sätt att lägga hemkomfort och värme till en kall modern inredning är att lägga en matta med tjock frodig hög på golvet. Ritningar är också olämpliga här. Produktens färg ska vara solid och neutral. Vanligtvis är den vit, svart, grå, brun.

Bild
Bild

Inredning idéer

En rymlig hall med snövit stoppade möbler förvandlas av röda dekorativa paneler. Rummet får omedelbart ett dynamiskt utseende och en ljus personlighet. Orange kuddar kombineras framgångsrikt med det valda färgschemat och kompletterar designidén.

Bild
Bild

Turkos accenter i svartvita interiörer är en bra lösning. Rummet blir visuellt ännu rymligare och verkar fyllas med syre, eftersom turkos i kombination med vitt skapar en trevlig känsla av friskhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den oväntade kombinationen av turkos och rött i ett rum ser ganska bra ut i det här fallet. Ljusa nyanser delar visuellt upp rummet i olika zoner, och den vita färgen som förenar dem gör interiören lugn och harmonisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

De som föredrar varma färger behöver inte ge upp den moderna inredningen. Beige och brunt passar också bra till denna stil. Det viktigaste är formulärens konsistens och rätt organisering av rymden.

Bild
Bild

En upplyst pallbädd är ett utmärkt val för ett sovrum. En TV, ett sängbord och en liten hylla utgör den optimala uppsättningen element för en bekväm vistelse. Panoramafönster passar perfekt in i begreppet högteknologisk stil, där ett överflöd av ljus och en känsla av rymd välkomnas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrummet i denna stil är också utrustat med den senaste tekniken. En modern duschkabin, ett badkar med massage och andra lägen, handfat med ångande effekt kompletteras med en ultratunn TV. Du hittar inte detta i andra stilriktningar, men detta har sina fördelar. Det är trots allt så trevligt, ligger i ett bad med doftande skum, att njuta av att titta på en intressant film eller program.

Bild
Bild

Och här är ett exempel på utformningen av ett lanthus som bevisar att högteknologi inte bara är lämplig för flerfamiljshus. Områdets zonindelning tillhandahålls med hjälp av mörka och ljusa färger, och inredningselementen skapar en speciell atmosfär.

Rekommenderad: