Sovrum I Blå Toner (65 Bilder): Inredning I Ljusblått Och Blåbrunt

Innehållsförteckning:

Sovrum I Blå Toner (65 Bilder): Inredning I Ljusblått Och Blåbrunt
Sovrum I Blå Toner (65 Bilder): Inredning I Ljusblått Och Blåbrunt
Anonim

Många av oss drömmer om att befinna oss hemma efter en varm dag på jobbet, för att befinna oss i en lugn och fridfull oas av hemmakomfort och mys. Och sovrummet är exakt platsen där vi hittar lugn och ro, varför det är så viktigt att dekorera det i din favoritstil och färgschema. Om du efter arbetsdagar drömmer om att stöta ner i lycksalighetshavet och avslappnad lycka, bör du stanna vid att inreda ditt sovrum i ljusblå färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med blått i designen

För många människor uppfattas den blå tonen som en symbol för en sval havsbris och en klar, klar himmel. Därför skapar du en ljus, ljus atmosfär i rummet genom att välja himmelblå som huvudfärg för utformningen av dina lägenheter. Vissa kanske vägrar en sådan lösning, med tanke på att den är lite naiv och rustik och förgäves, eftersom raden av halvtoner i det blå spektrumet är mycket varierande: från mörkblått till grönt. Det viktiga här är vilka andra färger som kommer att kombineras med huvudfärgen.

Med rätt accenter kommer du att ha ett elegant och originellt vilorum som ger dig många trevliga känslor och bidrar till en sund och hälsosam sömn varje natt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Så, de främsta fördelarna med ett sovrum i blå och blå färger inkluderar följande:

  • blå skala främjar fullständig avslappning och hjälper till att somna snabbt;
  • ett litet rum i en ljusblå färg verkar visuellt friare och rymligare;
  • på en undermedveten nivå uppfattas blått som ett rent andetag, så att människor som är benägna att andas sjukdomar mår mycket bättre i sådana rum;
  • Om du är trött på en lite aggressiv rosa men inte vill använda mörkare eller varmare toner i ditt sovrum, kan blå vara ett bra alternativ. Det ser så enkelt och avslappnat ut att det hjälper dig att behålla din favoritstil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också några oönskade aspekter av överdriven användning av blått i mönster. Så en stor mängd blått när du inreder ett rum kommer att göra det kallt och inte för bekvämt, så de bör inte överanvändas när du täcker stora ytor. Med rätt användning av denna ädla färg och dess harmoniska kombination med andra nyanser ser din inredning bekväm och lyxig ut.

Optimala kombinationer av blått med andra färger

I första hand i popularitet är det blåvita sovrummet, detta är ett av de mest fördelaktiga alternativen, som också är ganska lätt att utföra . Det är sant att det finns en nyans här, det är lämpligt att tillämpa en sådan design i ett ljust och soligt rum på södra sidan av ditt hus eller lägenhet. I ett rum med fönster mot norr är en sådan design mycket oönskad, eftersom den visuellt kommer att verka för dyster och obebodd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

För att ge rummet en varmare och mer välkomnande atmosfär kan du byta ut det svala vita mot en mängd olika nyanser av beige . I kombination med ljusblå färger ser denna kombination helt fantastisk ut. Men även här finns det ett viktigt tips: eftersom den i den krämblå kombinationen får den blå färgen en grönaktig nyans och förlorar sin sanna utstrålning, skulle det vara korrekt om du lägger till rena vita accenter i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu har det blivit modernt att vända sig till retrostil och dekorera sovrumslägenheter i bruna och blå färger . Denna kombination är bra att använda om du bestämmer dig för att dekorera ditt sovrum i klassisk stil. Om du har valt det här alternativet själv, är huvudregeln för dig att inte missbruka för mörka nyanser av brunt, eftersom detta kommer att göra ditt rum väldigt dystert.

Bild
Bild

En annan trend i vår tid är utformningen av rum i kontrastfärger . När du väljer det här alternativet måste du vara särskilt försiktig, eftersom vi pratar om ett sovrum, och dess huvudsakliga syfte är att ge sin ägare maximal komfort och bekvämlighet. Till exempel, om du bestämmer dig för att designa ett gulblått sovrum, är det bättre att lägga till lite grönt i designen. Detta kommer att dämpa den gula färgen något, som i stället för önskad fred kan provocera munterhet. Men med en kombination av gult, grönt och blått kan du uppnå en riktigt varm och harmonisk atmosfär som påminner om en vacker sommardag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är bättre att inte kombinera blått med orange i sovrummet. Naturligtvis älskar många den här kombinationen och till och med anser att den är idealisk, men den är inte alls lämplig för sovplatser, eftersom den bara bär en explosiv laddning av energi, så för att inte tjäna dig en kronisk sömnstörning är det bättre att lämna ett sådant upplopp av färg för andra rum.

Bild
Bild

Vid inredning i gröna och blå toner, som i vitt och blått, för att undvika överdriven kyla, måste kombinationen av dessa färger brytas med en extra varm färg: beige, sand, grädde eller kött.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer möbler för blå design

Det spelar ingen roll vilken stil du följer när du inreder ditt sovrum, oavsett om det är traditionella klassiker eller modern modern - i alla fall kommer interiören att se bra ut med blått. Det viktigaste är hur det kommer att kombineras med möbler och andra dekorativa element. Om du fortfarande tar blått som huvudfärg i ditt sovrum, måste du ta valet av möbler på största allvar för att neutralisera kalla nyanser och ge rummet mer värme och komfort . Det mest optimala och harmoniska alternativet i ett sådant rum skulle vara trämöbler. Som en sista utväg, om du behöver ett mer ekonomiskt alternativ, kan du köpa en möbeluppsättning med en imitation av naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Möbler i ljusbruna, beige eller krämiga nyanser kommer att se bäst ut i ett sovrum med blå väggar. Det rekommenderas inte att sätta möbler av blå eller svart färg i ett sådant rum - det kommer att göra det dystert och deprimerande. Röda möbler passar inte alls in i en sådan inredning, det kommer att se smaklöst ut och till och med lite vulgärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa stilarna för ett blått sovrum

Hela tiden ansågs användningen av blå färg vara den bästa lösningen för ett interiör i klassisk stil, och i vår tid är det fortfarande en favorit bland många moderna designers. Den klassiska designen är en lägenhet i blått och vitt . En sådan inredning ser alltid graciös och återhållsam ut, vilket betonar den höga positionen i husets ägare.

I ett sådant rum ser dyra vita möbler av naturligt trä med graciösa snidade ben bara fantastiska ut. En rymlig säng med en filigranskuren sänggavel i stil med franska kungar med silver- eller guldklädsel, installerad i mitten av rummet, kommer att göra inredningen i sovrummet helt enkelt majestätisk.

Men du bör tänka på att när du väljer en klassisk stil för ett vilrum, bör du ha ett rymligt rum, eftersom små rum är helt olämpliga för en hög och ädel stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder en klassisk inredning är det mycket viktigt att vara särskilt försiktig när du väljer gardiner för fönster och andra textiltillbehör . Det mest lämpliga i en klassisk inredning kommer att vara dyra naturliga tyger som satin, siden och sammet. Huvudregeln är att allt ska väljas harmoniskt, perfekt kombinerat med möblerna och vara ett med sovrumets allmänna atmosfär.

Det är värt att tänka på sådana viktiga tillbehör som en transparent baldakin som täcker sängen och gardinerna med en lambrequin för sovrumsdörrarna. De kommer att tillföra ännu mer majestätiska, kungliga anteckningar till den övergripande atmosfären av lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte har ett stort rum för att dekorera ett sovrum i klassisk stil, eller om du inte är ett fan av speciell chic, kanske en mild romans i Provence -stil passar dig . Kanske är detta en av de enklaste och mest ekonomiska stilarna att reproducera. Det räcker med att hänga upp ljusgardiner med blommönster av bomull eller genomskinlig grov calico på fönstren, täcka sängen med ett färgmatchat överkast och lägga till flera olika kuddar i samma sortiment-och nu är ditt rum fyllt med ljus, avslappnad charm med franska anteckningar. En sådan miljö kräver inga särskilt dyra möbler eller dyra textilier, men små stickade sängdukar, lapptäcken och kuddar för en säng eller ottoman kommer att vara mycket lämpliga i den. Små akvarellskisser i träramar kommer att se bra ut på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har amerikansk nyklassicism ofta använts i design . Detta är en stil som endast använder moderna material och teknik. Det kan definieras som diskret elegans och blygsam lyx, som manifesteras i enkla möbelformer och minimal rymdfyllning.

I denna stil är användningen av kontraster och ett stort antal färger oacceptabelt; användningen av inredningsdetaljer i interiören minimeras. Därför, när du väljer denna stil och dekorerar den i ett blått sortiment, är det lämpligt att välja vanlig matt tapet för väggarna eller använda dekorativt gips, som ser perfekt ut i ett sovrum i neoklassisk stil. Om du har valt denna stil, bör du vara särskilt uppmärksam på belysningen i ditt rum.

Det bästa alternativet för ett sådant rum skulle vara ett varmt, matt ljus, spritt genom inbyggda hängande lampor som ligger på olika nivåer runt omkretsen av hela rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Oavsett vilken stil du väljer för ditt mysiga bo, kommer mjuka blå accenter att ge fräschör och lugn till ditt sovrums interiör, lugna nerverna, ge lugn och göra din sömn vilsam och tillfredsställande hela natten.

Rekommenderad: