Beige Sovrum (109 Bilder): Inredning I Beige Och Bruna Toner, Med Guld, Blå, Blå Och Choklad Accenter

Innehållsförteckning:

Video: Beige Sovrum (109 Bilder): Inredning I Beige Och Bruna Toner, Med Guld, Blå, Blå Och Choklad Accenter

Video: Beige Sovrum (109 Bilder): Inredning I Beige Och Bruna Toner, Med Guld, Blå, Blå Och Choklad Accenter
Video: INREDER OCH FIXAR I LÄGENHETEN | DYRT** 2024, April
Beige Sovrum (109 Bilder): Inredning I Beige Och Bruna Toner, Med Guld, Blå, Blå Och Choklad Accenter
Beige Sovrum (109 Bilder): Inredning I Beige Och Bruna Toner, Med Guld, Blå, Blå Och Choklad Accenter
Anonim

Arrangemanget av sovrummet måste hanteras ansvarsfullt. Detta rum bör utformas så att det är så mysigt och bekvämt som möjligt. För att göra detta bör du vända dig till ett mer avslappnat färgschema av möbler och finish. Idag kommer vi att prata om ett av alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betydelsen av färg och reglerna för dess tillämpning

Den lugna beige färgen är neutral och tillhör de tidlösa klassikerna. Det används i inredning så ofta som svart, vitt eller grått

Den beige färgen har en lugnande effekt. Det har en positiv effekt på en persons humör: det neutraliserar negativa och aggressiva känslor och skapar en underbar avkopplande atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett vackert beige sovrum kommer att skapa ägarna till hemmet för en riktigt högkvalitativ och fullfjädrad vila. Av denna anledning vänder många sig till den här färgen, för i livets moderna rytm saknas det ibland ett mysigt hörn där du kan fly från onödiga tankar och problem.

Bild
Bild

Det bör noteras att beige är neutralt . Den kombinerar varma toner av brunt och något kallt vitt. Många anser att den här färgen är tråkig, men om du korrekt komponerar inredningen i rummet får du en mycket elegant och harmonisk ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På en beige bakgrund kommer möbler som målas i kontrasterande eller ljusare färger att sticka ut effektivt.

Bild
Bild

Ett sovrum i ett liknande färgschema kan göras i vilken stil som helst, från klassisk till högteknologisk. Beige låter dig släppa fantasin och experimentera med rummet. Till exempel kan du vända dig till både mycket ljusa och mer neutrala möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är värt att undvika färgsmältningen av dekoration och möbler i rummet. Detta är ett mycket vanligt misstag, eftersom människor tenderar att göra ett rum ljusare och rymligare, och som ett resultat får de en monoton inredning som löses upp i dekoration.

Bild
Bild

Man bör komma ihåg att denna färg innehåller både varma och kalla toner, så olika nyanser är lämpliga för olika rum . Till exempel, för att dekorera ett rum på husets norra sida, rekommenderas det att vända sig till varmare toner av beige. Det kan vara en vacker sandig, persika eller krämig färg.

Om sovrummet är rymligt och väl upplyst kan du välja svalare nyanser för det. De kommer att fräscha upp rummet och fylla det med svalhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgkombinationer

Den klassiska beige färgen ser bra ut tillsammans med många nyanser

Rummen i beige-bruna och chokladfärger har en mysig och varm atmosfär. Brunt kan vara antingen mörkare eller mer känsligt. Ensembler ser särskilt attraktiva ut, där det finns flera olika nyanser av brunt och ljust beige på en gång. Till exempel kan en ljus säng i beige toner mot en bakgrund av beige trim kompletteras med mörka chokladkuddar, och en stol och en bankett i mörk chokladfärg kan placeras bredvid den. En sådan interiör kommer att se väldigt intressant och dyr ut.

Bild
Bild

Eftersom det finns en diskret kall nyans i beige kan det vara i harmoni med svala färger. Ett rum inrett i beige och blått eller beige och blå färger kommer att se vackert och attraktivt ut. Dekorera ett mysigt sovrum i en neutral färg med mjuka blå eller ljusblå gardiner, kuddar och en matta / täcke på sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana kombinationer, utspädda med vitt, ser bra ut. Det kan finnas i sängramen, bänken eller toalettbordet.

Bild
Bild

Rummen inredda i beige och grå färger ser attraktiva och snygga ut. Men sovrum i en liknande färg rekommenderas att kompletteras med ljusa accenter eller kontrasterande detaljer som subtilt kommer att späda ut den neutrala inställningen. Dessa kan vara mörkgrå eller bruna kuddar, ljusa målningar med svarta ramar, chokladbäddar eller ett par gula lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trenden de senaste åren har varit en sval turkosfärg i interiören. Snygga sovrum i beige och turkosa färger ser ljusa och originella ut tack vare den spektakulära kontrasten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige ser väldigt snygg och aristokratisk ut tillsammans med guld. Denna kombination kommer att se särskilt imponerande ut i ett rum i klassisk stil med en övervägande del av snidade möbeldetaljer.

Bild
Bild

Den neutrala klassiska färgen ser inte mindre attraktiv ut i kombination med lila och lila nyanser. Det rekommenderas att späda ut sådana möbler med vita möbler, kuddar eller nattduksbord.

Bild
Bild

Beige kan kombineras med svart. Ett sådant kontrastfärgschema kommer att se harmoniskt ut i ett rum i mer moderna stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är en älskare av ljusa och positiva paletter, bör du vända dig till den saftiga kombinationen av beige med smaragd, grön och lime färger. Rum i sådana färger verkar ljusare och varmare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rum i beige och rosa toner kommer att se mjukt och attraktivt ut. I sådana rum ser blommiga klistermärken på möbler eller mönstrade tryck på sängkläder harmoniska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska färger är ofta i harmoni med varandra. Till exempel kommer ett ljust beige och vitt sovrum att se fräscht och mysigt ut. Men en sådan tandem bör spädas med mörkare detaljer. Detta kan vara en mörkbrun säng eller sängbord, gjorda i en tät chokladfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Den beige färgen är kravlös i förhållande till interiörens stilistiska orientering. Han ser bra ut i både klassiska och moderna ensembler

Art Nouveau kännetecknas av närvaron av fashionabla dekorativa detaljer. I en neutral palett i ett sådant rum kommer målningar med ramar av olika former att se särskilt harmoniska ut. I ett sådant sovrum bör alla nödvändiga möbler finnas: en säng, sängbord och ett toalettbord. De kan matcha eller kontrastera med beige.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen är ekostilen utbredd, där huvudfärgen är beige . Det bör kombineras med gröna nyanser. Interiörer som dessa är lämpliga för väl upplysta sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan intressant inredningsstil är country . I ett sovrum i en liknande vinkel kommer ljusa och färgglada detaljer att se harmoniska ut. Detta kan vara en mjuk filt, spetsdynor och vintage möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Om du vill inreda ett rum i lyxig stil, bör du vända dig till art deco . Det kännetecknas av närvaron i rummet av ett stort antal speglar, lyxiga gardiner, stora och tunga hängande ljuskronor samt möbeltappar i sängar och stolar. Den beige färgen ser harmonisk ut i en sådan miljö, särskilt om den kompletteras med varm belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige kan användas för att dekorera ett sovrum i klassisk stil . Denna stil ger närvaron av möbler av naturligt trä, vackra klassiska ljuskronor, snidade ben på nattduksbord, byråer och stolar och andra liknande detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg-, golv- och takdekoration

Om du planerar att dekorera ett sovrum i beige toner, bör du välja ljus tapet eller gips för att avsluta väggar och tak. Det är tillåtet i sådana interiörer närvaron av separata områden, dekorerade med intressanta tapeter med kontrasterande mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill diversifiera rummet kan du plocka upp randig tapet eller gips med mönster för att avsluta taket. Men kom ihåg att texturen på golvet och taket bör skilja sig från väggdekorationen

Du bör inte dekorera väggarna med mörka färger. För att markera ett visst område i sovrummet kan du trimma en av väggarna i en beige färg, ljusare med ett par toner.

Inte bara tapeter, utan också gips kommer att se spektakulära ut. Det kan kompletteras med en dekorativ sten. Sådana tandem ser dyra och fashionabla ut.

Bild
Bild

Du kan lägga till soliditet i rummet med ett mörkt golv . Om du vill skapa en harmonisk interiör, rekommenderas det att välja golv i ett färgschema som matchar de dekorativa elementen i sovrummet.

De beige sovrummen har chokladgolv. De måste kompletteras med gardiner av samma färg eller dekoreras med ljus choklad tapet / gips på en av väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvytan kan vara blank eller matt. Om du bestämde dig för det andra alternativet, rekommenderas det att välja glansiga möbler för det.

Bild
Bild

Texturerade tillägg kommer att se spektakulära ut inte bara på väggar eller golv, utan också på taket . Men under inga omständigheter bör dessa delar av rummet inredas i samma färg, eftersom de helt enkelt kan smälta samman och upplösas i varandra, vilket berövar rummet uttrycksfullhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Endast ljusfärgade material bör väljas för att avsluta taket. De mest attraktiva taken i sådana sovrum är dekorerade med blanka beläggningar i vitt eller elfenben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kompletteras taket med stuckaturer, som också kan dekorera takfoten på väggarna. Sådana detaljer kommer att se aristokratiska och dyra ut i beige och guld eller beige och vita rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning

Det är ingen hemlighet att sängen är det viktigaste i sovrummet . Moderna tillverkare förenklar uppgiften att välja lämpliga möbler genom att släppa färdiga headset tillverkade i en enda nyckel. Det rekommenderas dock att köpa harmoniska detaljer separat för att skapa en mer intressant och varierad interiör.

Sängen kan vara gjord av absolut alla material, eftersom både trä- och metallmöbler kommer att se lika vackra ut i ett beige sovrum. Om rummet är rymligt kan du föredra stora och massiva detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Om du vill späda beige färger, bör du vända dig till skåp och sängbord i ljusa färger. Dessa element kan visuellt utöka sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompletterande beige rum med ljusa accenter är inte alls nödvändigt. Det räcker med att placera iögonfallande tillbehör, eleganta lampor, tavlor eller fotografier i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett beige sovrum kommer mörka gardiner eller kuddar att se attraktiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen och skåpen ska inte smälta in i finishen. De kan särskiljas med hjälp av icke-triviala former eller andra tekniker.

Bild
Bild

Belysning

En lämplig stil av sänglampa, en hög golvlampa eller en liten lampa bör placeras bredvid sängen

Om det finns en fåtölj i sovrummet, måste en annan golvlampa eller lampa placeras bredvid den.

Ofta placerar människor ett arbetsområde i sovrum. Hon behöver också belysning. Det bästa alternativet skulle vara en bordslampa.

Bild
Bild

Stora hängande ljuskronor kan endast nås om sovrummet är rymligt och har högt i tak. Om taket i rummet inte skiljer sig i höjd, är det bättre att föredra inbyggda strålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja gardiner

För att bilda en ljus ensemble bör du hänvisa till utformningen av fönster med genomskinliga gardiner i beige toner . Tyget på dessa delar ska inte ha samma färg som tapeten.

I rymliga rum kommer tätare bruna gardiner med varma och kalla toner att se harmoniska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tunga gardiner med klassiska gardiner ser bra ut i stora sovrum.

Trendiga romerska persienner är lämpliga för ett litet område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi placerar ljusa accenter korrekt

Närvaron av ljusa accenter i beige sovrum är valfri, men om du vill göra rummet lite mer intressant och moderiktigt kan du inte klara dig utan dem

Sängen kan kompletteras med ljusa dekorativa kuddar. De kan målas i samma färg som gardinerna eller ha en rik färg.

Bild
Bild

Andra detaljer ser också bra ut i beige rum: blomvaser och runda små krukor. Dessa element kan målas i mer flashiga färger, men det ska inte vara för många av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inget sovrum är komplett utan tillbehör som sängkläder. Det kan göras på olika sätt. Om det inte finns fler ljusa och mättade detaljer i rummet kan sängkuddar och filtar ta över deras roll.

Bild
Bild

Dekorera skåp med original vinyldekaler med mönstrade bilder . Dessa dekorativa element är mycket populära på sistone, eftersom de kan ge rummet ett mer attraktivt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsidéer

Mot bakgrund av beige väggar kommer en ljus säng med vita och grå sängkläder och två vita sängbord med lampor att se vacker ut. Du kan lägga laminat på golvet och dekorera väggen bakom sängen med vit tapet med gyllene mönster.

Bild
Bild

En hög dubbelsäng med mjuka chokladkuddar och en filt kommer att se harmonisk ut mot bakgrunden av bleka beige väggar och ett mörkbrunt golv . Smala vita sängbord hittar sin plats nära den. Ensemblen kan kompletteras med mjuka chokladgardiner, en ljus hängande ljuskrona och en stor gräddmatta.

Bild
Bild

Mot bakgrund av ljusbeige väggar kommer en mörkbrun säng med vita sängkläder och två mörka sängbord att hitta sin plats . Mittemot dem kan du placera ett arbetsområde med ett bord och en stol i en mörk färg. Späd kontrasten mellan möbler och dekoration med en matta som kombinerar mjukbrun och mörkbrun färg, ljusa gardiner och målningar ovanför sängen med ljusa ramar.

Bild
Bild

En lyxig hög säng med gyllene sängkläder, mörka kuddar och en mjuk beige sänggavel kan placeras i ett beige rum med vitt tak och brunt golv. Två små krämfärgade gardiner ska placeras nära möblerna, och fönstret ska kompletteras med ljusgula gardiner och mörkbruna gardiner.

Rekommenderad: