Blått Sovrum (76 Foton): Inredning I Mörkblått, I Vitblått, Blåguld Och Ljusblått, Färgbetydelse

Innehållsförteckning:

Video: Blått Sovrum (76 Foton): Inredning I Mörkblått, I Vitblått, Blåguld Och Ljusblått, Färgbetydelse

Video: Blått Sovrum (76 Foton): Inredning I Mörkblått, I Vitblått, Blåguld Och Ljusblått, Färgbetydelse
Video: INREDER LÄGENHETEN!!! Massor nya fina saker! 2024, April
Blått Sovrum (76 Foton): Inredning I Mörkblått, I Vitblått, Blåguld Och Ljusblått, Färgbetydelse
Blått Sovrum (76 Foton): Inredning I Mörkblått, I Vitblått, Blåguld Och Ljusblått, Färgbetydelse
Anonim

Blått är en av de vackraste och lyxigaste färgerna på paletten. Tack vare associationerna till havet och himlen väljer fler och fler att inkludera det i sin heminredning. När du är i ett sådant rum kan du lugnt vila din kropp och själ, eftersom en sådan ton har en lugnande effekt. Det blå sovrummet ser särskilt imponerande ut - förkroppsligandet av en av de mest kreativa designidéerna.

Bild
Bild

Blått värde

Intresset för blått har uppstått i antiken. Redan då tilldelades den ädla nyansen en särskild betydelse, som förknippade den med manifestationen av gudomliga krafter. I det gamla Egypten målades fresker och dyra rätter med blått, det användes för att göra faraos peruker.

Man trodde att den här färgen perfekt skulle betona karaktärens styrka och vilja hos en person.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inom psykologi är kärlek till blått en indikator på engagemang, självförtroende och närvaro av ledaregenskaper. Olika nyanser av denna färg är perfekta för politiker, affärsmän, högtalare. De kommer också att tilltala filosofer som gillar att reflektera och analysera. Dessutom utvecklar blått intuition, hjälper till att bilda karaktär, att känna stabilitet och fred. Ett sovrum i denna färg är den perfekta lösningen för människor som uppskattar avkoppling och hemkomfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Blått har många nyanser, och alla ser olika ut i interiören. Den ljusa färgpaletten är särskilt populär . Dessa är varma nyanser av blått, blåklintblått, azurblå toner. Havsvågans färg, himmelska och blåaktiga färger passar också perfekt in i sovrummet.

Lokalerna, gjorda i sådana färger, är fulla av ömhet och romantik med en touch av lätt flirt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mörkare palett som kombinerar svala, lyxiga toner, perfekt för söderläge sovrum . Denim, kobolt, mörka azurblå nyanser ser väldigt vackra ut. En jämförande nyhet i inredningsvärlden är färgen på Bondi Beach Water. Denna ovanliga nyans, en slags blandning mellan ljusblå och aqua, kommer att tilltala dem som älskar originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mörkaste färgområdet är det djupaste och mest mättade . Sovrum i dessa färger lockar omedelbart med sin gåta och mystik. Ett utmärkt val för ett riktigt kungligt sovrum skulle vara mörkblått. Ultramarin, safir och mörka azurblå färger ligger inte efter honom i popularitet.

Det är dock värt att komma ihåg att för många av dessa mörka färger kan vara deprimerande, så det är bättre att inte överdriva det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

När du tänker på att dekorera ett sovrum i blått måste du veta med vilka stilistiska riktningar det är bäst att kombinera:

Naturligtvis skulle ett av de bästa alternativen vara det nautiska blåvita temat . Den perfekta färgen för väggarna är en ljus azurblå eller havsskugga, men det är lämpligt att välja ett trägolv. Det är värt att köpa möbler i vita eller varma träiga toner, då får du intrycket att du är i fartygets hytt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En djärv designlösning är det marinblå taket . Du kan betona det med svarta, lila, mörkrosa element i sovrummet. En sådan idé kommer att göra rummet magiskt attraktivt, ge det en touch av passion och romantik, vilket de nygifta kommer att kunna uppskatta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörkblå väggar ser inte mindre charmiga ut , men det är bättre att välja ett vitt tak. En kontrast som denna är perfekt för drömmare och original.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de senaste innovationerna i designvärlden är det värt att notera väggarna med den nedre träpanelen . Den nedre delen i en lugn vit färg kommer att se ganska intressant ut. Täck den övre delen av väggen med vanlig blå tapet.

Ett sådant litet knep kommer att möjliggöra efterföljande skapande av en vacker skandinavisk stil eller "Provence" -riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi sätter möblerna

Valet av möbler är ett mycket viktigt steg för att utrusta ett blått sovrum. Ett bra alternativ skulle vara att lägga till möbler i snövita, mjölkiga, bruna toner .… Detta gäller särskilt för sovrummet, främst i mörka färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det första du ska välja är en säng .… Modeller med blåa sängkläder och överkast ser bra ut i vita eller träiga färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

En glidande garderob är en annan viktig detalj i ett idealiskt blått sovrum . Enkla skåp med matt eller spegelblästring hjälper till att bibehålla den övergripande stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkla abstraktioner, små blommiga element, bilder av ansikten och djur kommer elegant och utsökt att betona atmosfären. Men det är bättre att inte slängas med fototapeter, annars kan du förstöra kontrasten. Det enda som fungerar är nattbilder av städer, slagord, svartvita teckningar.

Bild
Bild

Ett intressant alternativ till möbler i klassiska färger är dess blå varianter . Denna teknik hjälper sovrummet att se elegant och rikt ut. Leta efter möbler med bra, dyra klädsel som läder, sammet, velour. Förutom en soffa eller säng är det fullt möjligt att köpa en liten ottoman eller en fåtölj som passar, ett nattduksbord, byrå eller ett soffbord kommer också att se bra ut.

Kom ihåg att möbler av denna färg fungerar bäst i kombination med ljusa väggar och golv, annars kommer du att få ett tråkigt svartvitt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära färgkombinationer

Den mest klassiska och vanliga kombinationen är ett sovrum i vita och blå toner. Denna kombination kompletterar varandra perfekt, vilket gör interiören varmare och mer harmonisk. I detta fall skulle en bra lösning vara att måla eller klistra in över väggarna i blått och välja vita möbler och textilier.

På grund av vitt förmåga att reflektera ljus kommer rummet att se mer rymligt och fräscht ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om den vita och blåa kombinationen verkar för strikt och tråkig, försök att diversifiera den med ljusa element . När du skapar en inredning i ett marint tema är ljusbruna färger, tillbehör i grå och röda toner lämpliga. Varma bruna ser bra ut med blått. Detta gäller särskilt för ljusa rum, med ett överflöd av rika azurblå och blåblå färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En underbar sittgrupp kan erhållas genom att dekorera sovrummet i blå-guld och blå-blå toner . Absolut alla nyanser av blått är elegant skuggade med guld, vilket skapar en verkligt kunglig miljö. Välj gardiner, tapetmönster, tillbehör som gyllene element.

Ett sovrum i blå och blå färger ger en känsla av lugn och ro. Det kommer att vara ett nöje att komma tillbaka hit efter arbetsdagens slut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ganska extravagant idé skulle vara en kombination av blått med ljusa färger som grönt, orange, gult . Sådana sovrum är väl lämpade för energiska, motiverade individer som gillar allt original. Det är dock värt att komma ihåg att sådana nyanser bör vara i minoritet. Inköp av ljusa gardiner eller möbler är olämpligt.

Modest tillbehör som kuddar, en vas eller en liten ottoman kommer att muntra upp dig och pigga upp dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Belysning i det blå sovrummet är ett av huvudkriterierna för framtida komfort, så denna fråga bör behandlas särskilt noggrant. Eftersom blå är en ganska sval ton som absorberar ljus snabbt, ta hand om mycket naturligt ljus . Stora fönster utan inredning är perfekta för detta ändamål. Det idealiska alternativet skulle vara franskt glas, som är eleganta fönster från golv till tak.

Detta nöje är inte billigt, men slutresultatet kommer att överträffa alla förväntningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligt ljus är inte det enda som gör ett sovrum bekvämt. Artificiellt ljus är absolut nödvändigt, eftersom det finns både nattetid och gardiner på fönstren. En perfekt lösning skulle vara ett tak med strålkastare . Sådana lampor kan placeras på olika sätt - längs hela omkretsen av duken eller gömda i gesimserna.

En vacker kristallkrona eller flera lampor kan komplettera dem.

Bild
Bild

Kraftigt ljus är något som ett blått sovrum definitivt inte kommer att älska. Om du bestämmer dig för att dekorera rummet i dessa färger, försök att skapa en mjuk kvällsstämning . Mysiga golvlampor och sänglampor hjälper till att klara uppgiften. De skapar ett mjukt diffust ljus som ger dig ett lugnt och romantiskt humör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummen inredda i palatsstilar kommer inbyggda flerfärgade sconces att vara lämpliga, vilket effektivt kan markera dyra tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer gardiner, inredning och tillbehör

När du väljer gardiner för ett blått sovrum kan du överväga flera alternativ och de beror på inredningen i själva rummet. I klassiska stilar, liksom moderna, som moderna eller högteknologiska, kommer ljusridåer att vara det bästa alternativet . Köp mönster gjorda av lätta tyger som tyll eller organza. Sådana gardiner kommer att ge en touch av munterhet till omgivningen och uppdatera den utan att överbelasta den.

Detta kommer att vara en utmärkt lösning för barn och tonåriga blå sovrum, där massivitet i inredningen är strängt förbjudet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att dekorera sovrummet i en mer chockerande riktning, bör du tänka på att köpa snygga, tunga gardiner . Detta gäller särskilt för stilar som glamour och palats, där extravagans kommer först. Färgen på gardinerna själva bestäms bäst av den dominerande nyansen i rummet. Men du kan göra det annorlunda - välj en modell som skiljer sig åt med flera toner från sovrumsinredningen.

Denna idé kommer att hjälpa till att betona kontrasten och späda ut svartvit.

Bild
Bild

När det gäller inredning och tillbehör erbjuder designers en mängd olika kreativa lösningar:

Ett av de intressanta alternativen är tapetinredning . Gyllene element är perfekta för detta ändamål, vilket gör rummet varmare. Om ditt mål är att skapa en sval atmosfär, välj silver och ljusgrå toner. Det ska inte finnas många mönster, huvudregeln här är enkelhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelinredning är en tillräckligt intressant idé . Om detta är en garderob, välj enkla ritningar med sandbläsningstekniken. Matt yta med små spegelelement ser väldigt fin ut. Du kan också dekorera möbler i Provence interiör - blommiga och naturliga motiv passar bäst. Men det är bättre att vägra glans - det kommer att skapa en extra känsla av kyla och återhållsamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer tillbehör till ett blått sovrum, var noga med att köpa ett vackert överkast . Naturligtvis är det mest lämpliga alternativet blått - detta kommer att framhäva och markera den allmänna atmosfären, men du kan använda andra färger. Sänggaveln eller pollare kan också dekoreras med olika mönster. Var särskilt uppmärksam på kuddarna på sängen - modeller i ljusa, mättade färger kommer att se vackra ut. Det är ingen hemlighet att med hjälp av dessa små tillbehör kan du ändra bilden på ett rum nästan varje dag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att spela på kontraster är kuddar inte det enda valet . Ljusa vaser, ottomaner, samtida målningar och fotografier kommer att göra ett bra jobb om du väljer rätt färg. Små fläckar av citrongult, ljusgrönt, rosa och rött nyanser kommer att harmonisera med blått.

Färska blommor kommer också att vara en underbar lösning, stora golvplantor i ljusa krukor ser särskilt intressanta ut.

Rekommenderad: