DIY Korkbräda: Hur Man Gör Det Från Vinkorkar För Anteckningar? Skiva På Väggen Från Ett Underlag Enligt Individuella Mått

Innehållsförteckning:

Video: DIY Korkbräda: Hur Man Gör Det Från Vinkorkar För Anteckningar? Skiva På Väggen Från Ett Underlag Enligt Individuella Mått

Video: DIY Korkbräda: Hur Man Gör Det Från Vinkorkar För Anteckningar? Skiva På Väggen Från Ett Underlag Enligt Individuella Mått
Video: DIY Corked Dart Board! 2024, April
DIY Korkbräda: Hur Man Gör Det Från Vinkorkar För Anteckningar? Skiva På Väggen Från Ett Underlag Enligt Individuella Mått
DIY Korkbräda: Hur Man Gör Det Från Vinkorkar För Anteckningar? Skiva På Väggen Från Ett Underlag Enligt Individuella Mått
Anonim

För närvarande finns det ett stort antal olika alternativ för inredning. Små produkter gjorda av korkbräda kommer att se intressanta ut. Dessutom kan de fungera som praktiska väggmonterade stativ för placering av pappersanteckningar. Detta material kan enkelt tillverkas självständigt hemma. Idag kommer vi att prata om hur detta kan göras och vilka material som kommer att behövas för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Korkmaterialet är helt miljövänligt och lätt . Dessutom kan den skryta med sin brännbarhet - när den kommer i kontakt med eld brinner brädet ganska långsamt och dåligt.

Korkbrädan är allergivänliga , som gör det möjligt att placera produkter gjorda av det i barnrum och i rum där allergiker bor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta material är särskilt elastiskt, så det är ganska lätt att arbeta med det. Den kan böjas även under påverkan av tunga laster, men i slutändan kommer den fortfarande att återgå till sin ursprungliga position; det är svårt att bryta sådana produkter.

Korkbrädan anses vara hygienisk och kräver inget underhåll . Om smuts uppstår ska ytan bara torkas lätt med en torr trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Först och främst bör du förbereda alla tillbehör och material som är nödvändiga för tillverkning av en sådan korkpanel. Dessa inkluderar följande element:

  • ett ark plywood eller kartong (du kan välja vilken storlek som helst beroende på personliga preferenser, brädan kan tillverkas enligt individuella storlekar);
  • kork (det är tillåtet att använda en speciell korkunderlag), måste den motsvara storleken på plywood;
  • tyg (du måste välja ett material som är 2 centimeter mer nådigt än en bit plywood, det är bättre att ta en bomullsbas);
  • limmaskin;
  • sticksåg (du kan ta både elektrisk och manuell);
  • häftapparat;
  • kniv;
  • penna;
  • trä lath;
  • PVA -lim och en pensel för att applicera det;
  • akrylfärg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsalternativ

Till att börja med, överväga det enklaste alternativet för att göra en korkbräda av plywood och korkar med egna händer

  • Först och främst måste du hämta den lämpligaste arbetsytan och lägg ett plywoodskikt på den , och lägg vinkorkarna ovanpå. Alla mått måste justeras noggrant. Om det behövs kan du trimma materialen med en konstruktionskniv.
  • Därefter limmas kork och plywood fast med en limpistol .… Efter applicering av massan är det bättre att låta produkten torka, det kan ta ungefär en timme. Korkskiktet fungerar som framsidan, plywoodskiktet fungerar som baksidan.
  • Senare tas tyget, det måste noggrant strykas och ångas … Det läggs ut på arbetsytan, ett tillverkat träämne placeras på det, medan korken ska vara i botten och i kontakt med tyget. Den vävda basen är väl uträtad, ytan ska vara helt plan och snygg. Det ska dras ganska tätt utan rynkor. Det är bättre att fälla ut stativet först för att se till att materialet är jämnt fördelat på andra sidan.
  • Sedan måste du lima tyget från baksidan med hjälp av en limmaskin … I det här fallet är det nödvändigt att se till att limmet fördelas så jämnt som möjligt över ytan, det ska inte finnas några klumpar. Istället kan du använda en speciell häftapparat.
  • Limmet ska torka helt, varefter du kan börja skapa ramen … För att göra detta, med hjälp av en sticksåg, bilda dess separata delar från skenan, medan du först måste noggrant mäta alla anteckningar med en enkel penna.
  • Alla utskurna delar av ramen måste limmas ihop till en enda struktur . Efter att hela biten är helt torr kan du måla det hela med akrylfärg för ett mer dekorativt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat bör du få ett vackert stativ för anteckningar och tillkännagivanden. Flera små krokar kan också fästas på ytan, och då fungerar strukturen som en nyckelhållare.

Med hjälp av en sådan korkbräda kan du också göra en intressant kalender, en stor fotoram eller en yta för att placera många små foton samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av detta schema kan du göra en korkbräda för ett barnrum. För att inte förvara barnritningar i ett separat album kan du helt enkelt placera en sådan struktur och fixa flera pappersark på dess yta. Du kan dessutom dekorera den med klistermärken med bilder av dina favoritkaraktärer.

Bild
Bild

Överväg ett annat alternativ för att göra en korkbräda

  • Du måste förbereda en grunt kartong i förväg och många vinkorkar … Du behöver också ett satinband i valfri färg, beroende på din personliga preferens.
  • Först måste du korrigera vinkorkarna med en konstruktionskniv . De måste vara lika långa.
  • Efter det skapas ett fäste som brädan sedan kommer att fixeras när det placeras på väggen .… För att skapa ett sådant fäste måste du bilda ett litet hål i kartongens botten, du kan göra detta med en prästkniv.
  • Ett satinband är försiktigt gängat i hålet . Det måste fixeras i insidan av lådan med PVA -lim. Samtidigt är det nödvändigt att försiktigt belägga botten med en limblandning. Det är bättre att göra detta i flera lager samtidigt. Håll samtidigt koll på produktens utseende, allt ska se så snyggt ut som möjligt.
  • Senare i ordning i flera rader på insidan av kartongen installera vinkorkar .
  • När de alla är inuti kan du måla några av dem med akrylfärgskomposition .för att göra helheten ljusare och mer ovanlig. Du kan använda olika färger på en gång, men alla borde passa bra med nyanser i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man skall registrera?

Det finns flera grundläggande sätt att dekorera en sådan bräda

Mjuk fransk version . I det här fallet måste du lägga en tunn vit bomullsbas på ytan. Öppning och vacker fläta läggs ovanpå. Det bör säkras så säkert som möjligt. Resultatet är en tygpanel med små celler för tillkännagivanden och anteckningar.

Bild
Bild

Modern version . I detta fall fästs flera små pappershållare på korkskivans yta samtidigt. I det här fallet är det bättre att använda originalelement, dekorerade i olika färger, vilket kommer att gå bra med varandra. Ett så enkelt men vackert alternativ är perfekt för placering på kontor eller hemmakontor.

Bild
Bild

Alternativ för grafit . Korkstativet är helt målat i en specialfärg så att materialet får en grafityta. Med det här alternativet kan alla anteckningar skrivas med kritor.

Bild
Bild

Alternativ med ytterligare dekorativa detaljer . Ofta i processen att skapa en sådan bräda används olika vackra ramar, dekorerade med blommiga ornament och andra element.

Bild
Bild

Rekommendationer

Det finns några viktiga riktlinjer att tänka på när du gör en korkbräda

  • När materialet är helt klart, det är bättre att täcka ytan med ett speciellt skyddande lack . Sådan ytterligare beläggning kommer att förlänga konstruktionens livslängd avsevärt, göra den mycket mer hållbar och motståndskraftig.
  • Placera inte en sådan bräda i rum med en relativt hög luftfuktighet , eftersom korkmaterialet är svårt att tolerera de negativa effekterna av vatten.
  • Om korkbrädan kommer att fungera som en intressant accent i det inre av ett rum eller helt enkelt som en dekorativ struktur, då då är det bättre att dekorera dess yta dessutom .

Detta kan göras inte bara genom olika akrylfärger, utan också med hjälp av flerfärgade stenar, pärlor, pärlor.

Rekommenderad: