TV I Köket (49 Bilder): Boendealternativ. Köksdesign 12 Kvm M Med Soffa Och TV. Hur Hänger Man På Väggen Och Hur Kan Man Annars Placera Den I Inredningen?

Innehållsförteckning:

Video: TV I Köket (49 Bilder): Boendealternativ. Köksdesign 12 Kvm M Med Soffa Och TV. Hur Hänger Man På Väggen Och Hur Kan Man Annars Placera Den I Inredningen?

Video: TV I Köket (49 Bilder): Boendealternativ. Köksdesign 12 Kvm M Med Soffa Och TV. Hur Hänger Man På Väggen Och Hur Kan Man Annars Placera Den I Inredningen?
Video: Катя и её мистические Принглс приключения на Хэллоуин 2024, April
TV I Köket (49 Bilder): Boendealternativ. Köksdesign 12 Kvm M Med Soffa Och TV. Hur Hänger Man På Väggen Och Hur Kan Man Annars Placera Den I Inredningen?
TV I Köket (49 Bilder): Boendealternativ. Köksdesign 12 Kvm M Med Soffa Och TV. Hur Hänger Man På Väggen Och Hur Kan Man Annars Placera Den I Inredningen?
Anonim

Numera finns det en TV i nästan alla hem. Det är inte svårt för honom att hitta en lämplig plats. Du kan placera sådan utrustning inte bara i vardagsrummet, utan också i köket. Detta är en populär lösning med många positiva aspekter. I den här artikeln kommer vi att prata om hur du väljer rätt modell och överväger också alternativen för att placera enheten.

Särdrag

TV: n i köket är mycket bekvämt eftersom du kan titta på dina favoritprogram och filmer medan du lagar mat eller äter . Ofta sätter värdinnor en TV i detta rum för "bakgrundsbrus" under förberedelserna av luncher och middagar. TV: n har en extremt positiv effekt på köksdesignen. Med det blir interiören mer funktionell, modern och snygg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillståndet för denna teknik påverkas av negativ påverkan av varm luft . Det är därför du inte bör installera TV: n bredvid ugnen eller spisen - i en sådan miljö kommer det inte att vara länge. Det är också nödvändigt att se till att direkt solljus inte faller på enheten. Det är nödvändigt att välja sådana platser för fixering av TV: n i köket där det kommer att vara helt säkert.

Om utrustningen är installerad i diskbänken är det viktigt att ta ett ansvarsfullt tillvägagångssätt när det gäller vattentätning. Detta beror på att fukt kan få negativa konsekvenser. Du bör inte välja ett matbord i köket för installation.

Detta beror på det faktum att även matpartiklar som är osynliga för det mänskliga ögat som faller på utrustningen kan allvarligt skada den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typöversikt

Olika typer av TV -apparater kan installeras i köket. Låt oss lära känna dem bättre.

Flytande kristall

Moderna LCD -TV -modeller är mycket populära. Dessa enheter lockar många konsumenter eftersom de kännetecknas av mycket ekonomisk energiförbrukning, särskilt jämfört med andra nuvarande typer av teknik .… Idag till salu kan du hitta många olika flytande kristallmodeller som är mycket billiga.

LCD -TV kan inte skryta med oklanderligt färgdjup och ljusstyrka. Modeller av andra typer visar vanligtvis högre kvalitet och rikare bilder än LCD -versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plasma

Plasma -TV finns också i ett brett sortiment. De kännetecknas av hög upplösning, rika och levande färger och bilddjup . Tack vare dessa egenskaper kan filmer på den angivna TV -modellen ses med glädje även om solens strålar starkt "träffar" fönstret i rummet.

Minsta skärmdiagonal för sådana TV -apparater är 37 tum. Detta tyder på att det är osannolikt att det är möjligt att välja rätt alternativ för ett mycket litet pentry.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbäddad

I vår tid ökar populariteten för inbyggda TV-apparater stadigt. De köps ofta för köksutrymmet. En liknande teknik kan installeras i ett pennfodral eller headsetskåp . Inbyggda modeller är vanligtvis utrustade med högkvalitativa kylsystem därför värms inte deras hus upp under drift utan luftcirkulation.

Den inbyggda TV: n kan passa in i nästan vilken inredning som helst. Det kommer inte att störa utseendet på inställningen och dess stil, förbli i många fall helt osynlig när det inte behövs. Denna teknik kan vara infällbar. Detta är den bästa lösningen om du vill spara plats i ett litet kök.

Man bör komma ihåg att moderna inbyggda TV-apparater kräver inte bara stora investeringar utan också kompetent installation. Deras fixering visar sig vara svårare än för andra vanliga modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storlek spelar en viktig roll när du väljer den perfekta TV: n för ditt kök. Så för ett mycket litet rum kan det vara svårt att hitta en lämplig enhet med en stor skärm. I det här fallet är det vettigt att hitta en liten TV.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små TV -apparater är idealiska för "Chrusjtjov" och många andra byggnader, där det inte finns särskilt rymliga lägenheter. Vanligtvis, i en sådan miljö, är rummet tätt packat med möbler, och det är inte så lätt att hitta en plats för en TV. Här kommer den optimala modellen att vara en modell vars diagonal inte överstiger 15-20 tum.

Enligt experter ska stora TV -modeller inte installeras i små rum.

Installation av sådan utrustning i ett trångt utrymme kan negativt påverka inte bara interiörets utseende utan också hushållets ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små TV -apparater kan installeras på olika sätt för att spara utrymme … Mycket ofta stängs sådana enheter av med specialfäste . Detta är en mångsidig lösning för ett litet kök. Om det finns en sådan möjlighet kan en liten TV fixas på en hylla installerad i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är vettigt att köpa stora TV -apparater för rymliga kök, där det inte finns något behov av att spara gratis kvadratmeter … Detta gäller lägenheter i nya byggnader, där köksutrymmet i många fall görs ganska rymligt och fritt. Under sådana förhållanden kombinerar köket ofta 2 huvuddelar:

  • området där maten tillagas , - det finns vanligtvis en spis, handfat, arbetsytor och olika hushållsapparater;
  • matsal och relaxavdelning hushåll med soffa eller soffa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ingen mening att installera små TV -apparater i rymliga bostäder, eftersom inte bara värdinnan utan också alla familjemedlemmar vill titta på sina favoritfilmer och program, så en liten skärm är inte lämplig för dessa ändamål. En stor TV bör installeras på ett sådant sätt att så att det är tydligt synligt för alla hushållsmedlemmar i rummet.

Vanligtvis köper de modeller med en skärmdiagonal på minst 30 tum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Numera beror komplexiteten på att välja den perfekta TV: n för köket på det enorma sortimentet. Ibland kan det vara svårt att tänka på ett optimalt alternativ, eftersom det finns så många lika högkvalitativa och attraktiva enheter runt omkring. Låt oss analysera en liten topp av de bästa TV -modellerna som är lämpliga för installation i ett kök.

LG 22MT49VF … Denna populära kompakta modell öppnar betyget. Det finns inga speciella funktionella läckerheter i det, men det är ganska billigt och säljs i många butiker. Skärmdiagonalen för denna modell är 21,5 tum. Upplösningen är 1920 x 1080 pixlar, vilket motsvarar Full HD -format. Det är sant att Smart -plattformen inte stöds i denna billiga teknik, men digital sändning tillhandahålls.

Bild
Bild

Samsung UE24H4070AU … Denna TV från det sydkoreanska märket är inte en nyhet på länge, men det hindrar inte att den är en av de mest populära modellerna i sin klass. Enheten är gjord i en minimalistisk design med blanka svarta ramar. Super avancerad programvara tillhandahålls inte här. Skärmens diagonal är 24 tum, upplösningen är 1366x768 pixlar (HD 720p). Det är möjligt att spela upp filer från andra multimediakällor.

Bild
Bild

Panasonic TX-24FR250 . En liten modell med en skärmdiagonal på 23,6 tum. Panasonic TX-24FR250 upplösning är tillräcklig för 720p videouppspelning. Det finns ingen Wi-Fi i enheten, liksom en smart plattform. TV: ns främre högtalare har en effekt på 6 watt.

Bild
Bild

Philips 24PHS4032 . Detta är en populär 24-tums modell. Har en normal upplösning - 1366x768. Ger en IPS-matris med betraktningsvinklar på 178/178 grader. Det finns HDMI, EasyLink -kontakter.

Bild
Bild

Samsung T27H390SI . Smart plattformsmodell. Den har en liten men högkvalitativ 27-tums skärm, men du kan också hitta mer kompakta alternativ med en diagonal på 24 tum. TV: n har en bra upplösning - 1080p. Modellen är utrustad med både analoga och digitala tuners.

Bild
Bild

LG 24MT49S-PZ . Detta är en "smart" TV med en diagonal på 24 tum. Har en matris typ WMA. Tillverkaren erbjuder en annan version av denna enhet med en diagonal på 27,5 tum. Plattformen är WebOS 3, 5, Smart TV, det finns en Wi-Fi-modul.

Bild
Bild

Samsung UE22H5610 . Om du vill installera en välutrustad TV i ditt kök, bör du titta närmare på den här populära modellen. Diagonalen är begränsad till 22 tum, Smart TV -plattformen tillhandahålls. Det finns Smart View -teknik. Upplösningen motsvarar det populära Full HD -formatet. Det finns en DVB-T2-tuner.

Bild
Bild

Avel AVS220KL . Denna populära Smart TV-baserade modell stänger toppen av de bästa tv-apparaterna. Avel AVS220KL är inbyggd och är perfekt för fixering i köket. Displayen på enheten är rik och ljus, med en diagonal på 21,5 tum. Upplösningen motsvarar Full HD -format. Det finns en inbyggd multimediaspelare. Utrustningen är utrustad med inbyggda vibrohögtalare och skyddad mot fukt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Låt oss ta en titt på vilka kriterier som bör beaktas vid val av köksutrustning

  • Dimensioner … För ett litet rum är det värt att ta en liten TV, och för ett rymligt område är det bättre att köpa en stor modell med en seriös diagonal.
  • Typ av fästelement … Var uppmärksam på hur den valda tekniken kan installeras. Om du till exempel vill "gömma" det i ett köksset, bör du välja ett inbyggt. Om möjligt kan du köpa ett "hylla" -alternativ för att lägga det på en dedikerad yta.
  • Specifikationer . Välj en TV som ger dig den bildkvalitet som passar dig. Alla egenskaper anges alltid i den tekniska dokumentationen som följer med enheterna.
  • Design … Var uppmärksam på utformningen av tekniken. En TV för köket ska vara vacker och snygg, och viktigast av allt, du ska gilla den.
  • Varumärke … Köp endast köksredskap från märken. En märkes -TV kommer att hålla längre, kommer att glädja dig med en högkvalitativ bild och kommer inte att ständigt gå sönder.

Innan du köper rekommenderas det att kontrollera tekniken och uppmärksamma kvaliteten på bilden som den visar. Om TV: ns tillstånd gör att du tvivlar eller bilden skadar dina ögon / huvud är det bättre att titta på ett annat alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

TV: n i köket kan placeras på olika sätt

  • Du kan fixa tekniken på en fri vägg med en svängarm . Detta är den bästa lösningen för ett litet rum.
  • Små modeller fixar ofta ovanför arbetsområdet i köket . Och stora alternativ är tillåtna att installera ett headset istället för ett av skåpen.
  • Perfekt lösning - integrera teknik i ett headset … Vanligtvis, i det här fallet, ligger TV: n bredvid andra enheter, till exempel en diskmaskin eller mikrovågsugn.
  • Ibland är kompakta TV -apparater fixade headset på fasaden . Det är sant att inte alla tillverkare erbjuder sådana lösningar.
  • Du kan installera en TV under taket om du vill titta på den medan du lagar mat (står). Det är tillåtet att hänga utrustning, till exempel i ett fritt hörn.
  • Ibland installerar användare TV -apparater över kylskåpet . För att göra detta är det lämpligt att bygga en separat nisch eller hänga en styv hylla som kommer att skilja en enhet från en annan.
  • Små rum rymmer en TV över dörren .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Låt oss analysera de grundläggande reglerna för TV: ns placering i köket

  • Medelhöjden på utrustningsinstallationen från golvet är 1 m , men indikatorer från 1, 2 till 1, 4 m är acceptabla. Den optimala platsen är i nivå med användarnas ögon.
  • Skärmens mittpunkt måste vara på ett avstånd från golvet. vid 70-175 cm .
  • TV: n kan hängas över bordet, men det ska inte vara för nära användarna - det gör ont i ögonen .
  • Skärmens rotationsvinkel åt sidan ska vara 15 till 20 grader (max 30 grader) .

För att TV: n inte ska orsaka olägenhet och glädje för hushållen måste den vara korrekt installerad och ansluten. Då är det bekvämt att titta på det och utan att skada synen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggdekoration med TV

Det finns många intressanta idéer för att dekorera en köksvägg på vilken en TV är installerad. I det här fallet måste du ta hänsyn till flera nyanser.

  • Du behöver inte överbelasta dina ögon … TV -skärmen kommer redan att ge en allvarlig belastning på synen, så du bör inte dekorera väggen med ytterligare ljusa detaljer som kommer att locka för mycket uppmärksamhet. Dekorera inte väggen med ljusa dekorationer.
  • Det rekommenderas inte att hänga TV: n på en vägg dekorerad med alltför varierande material till exempel färgglada tapeter med små tryck och många designdetaljer. Att titta på en skärm placerad mot en liknande bakgrund kan ge hushållsmedlemmar huvudvärk. Med tiden kommer ett sådant beslut säkert att bli irriterande, och du kommer att vilja ändra det till något lugnare.
  • För att dekorera väggen på vilken TV: n är installerad är spegelytor lämpliga , vävda draperier, symmetriskt arrangerade inredningsdetaljer. Det kan vara fotografier, målningar eller andra liknande komponenter.
  • Du kan välja en vägg med en TV med tapeter av annan färg eller textur .… Till exempel, om inredningen är gjord i ljusa färger, kan väggen med enheten dekoreras i mörka färger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Kök med TV kan inredas på olika sätt. Ägarna kan låta sin fantasi springa vilt och skapa interiörer i en mängd olika stilar. Låt oss ta en titt på några attraktiva alternativ.

Litet kök med en yta på 12 kvm. m kommer att se väldigt mysig och snygg ut om du dekorerar den i vita och gröna färger och lägger träpaneler på golvet . I en sådan miljö kommer en uppsättning bord och stolar av trä att se harmonisk ut. Det är på väggen nära bordet som det finns en plats för en liten TV.

Bild
Bild

I ett elegant kök som kombinerar vita och mörka chokladfärger kan du installera en liten väggmonterad TV med ett vitt skåp . Det ska fixas bredvid fönstret. Ett par stolar med färgglada klädsel kommer att kunna dekorera en sådan miljö.

Bild
Bild

Interiören i ett ljust kök kommer att se ljust och rikt ut, där det finns väggdekoration i mjölkiga nyanser, en snövit uppsättning bord och stolar, samt en originaluppsättning med mönstrade beige fasader, orange sidoväggar och svarta blanka bänkskivor … I en så snygg och modern miljö hittar en vit TV -apparat på en fri vägg som visuellt skiljer mat- och matlagningsområdet sin plats.

Rekommenderad: