Ammoniak Från Spindelmider: På Gurkor I Ett Växthus Och Hemblommor. Ammoniakbehandling Av äggplanter Och Andra Växter

Innehållsförteckning:

Video: Ammoniak Från Spindelmider: På Gurkor I Ett Växthus Och Hemblommor. Ammoniakbehandling Av äggplanter Och Andra Växter

Video: Ammoniak Från Spindelmider: På Gurkor I Ett Växthus Och Hemblommor. Ammoniakbehandling Av äggplanter Och Andra Växter
Video: Odla gurka Så och odla gurkor 5 knep , 3 vanliga misstag många gör när odla sin egen gurka 2024, Maj
Ammoniak Från Spindelmider: På Gurkor I Ett Växthus Och Hemblommor. Ammoniakbehandling Av äggplanter Och Andra Växter
Ammoniak Från Spindelmider: På Gurkor I Ett Växthus Och Hemblommor. Ammoniakbehandling Av äggplanter Och Andra Växter
Anonim

Att odla en fruktbar växt av ett litet spannmål är ett stort jobb. Varje trädgårdsmästare är orolig för sina "avdelningar": han bevattnar regelbundet, sprayar, lossar jorden och matar växten. Men även noggrann vård är inte en garanti för frånvaro av skadedjur, till exempel en spindelkvalster. Det verkar som att det är en liten insekt, men det kan skada grödan och till och med eliminera växten.

Bild
Bild

Folkmedicinens verkan

Följande tecken indikerar ett nederlag av ett skadedjur:

  • vitgula fläckar på baksidan av arket;
  • växten är böjd med spindelnät och bokstavligen "kvävs";
  • plantans gula färg och låga skördarhöjd.

Nästan alla trädgårdsmästare strävar efter att minimera användningen av skadliga kemikalier i sina tomter så mycket som möjligt, därför vänder de sig till folkliga kampmetoder. En av de vanligaste spindelmiderna är ammoniak . Nästan alla känner honom och inte bara inom jordbruket.

Det ska sägas att ammoniak är ett oberoende ämne, och vid kontakt med vatten bildar det ammoniak . Det är han som är van att mata sängarna, liksom mot skadliga insekter.

Ämnet förbättrar grödans kvalitet, men dess främsta fördel gentemot andra medel är den betydande kvävehalten, som är så viktig för växtens, skydd och utveckling av växten. Det är han som hjälper till i kampen mot spindelpest.

Bild
Bild

Hur odlar man ammoniak?

Innan du använder produkten är det viktigt att förbereda plantorna:

  • ta bort alla drabbade delar från sjuka växter;
  • tvätta plantorna noggrant och låt dem torka.

Efter torkning kan du applicera "healing elixir". För att förbereda det, häll 1 msk i en 10-liters hink med vatten. l. kemisk förening och blanda noggrant. Den resulterande vätskan sprutas med växtblad. Som en positiv konsekvens - kväve mättnad av växtbaserade. Det rekommenderas att upprepa proceduren efter 2 veckor.

Bild
Bild

Hur man ansöker?

Förutom denna mångsidiga metod finns det många variationer av lösningen och bearbetningsmetoderna. Kom ihåg att all "kamp" måste utföras före blomning eller efter.

Ammonium används aktivt på gurkor, inte bara som skyddsmetod, utan också som gödningsmedel . För att ta bort skadedjuret kan du blanda ett par matskedar 10% ammoniak och 3 msk. l. flytande grön tvål.

Kvävekällan är mycket viktig för växter . Som du vet är slöhet, gult lövverk alla tecken på brist på vissa näringsämnen. Ammonium är ett ganska budgetmässigt och effektivt utfodringsalternativ. Sängarna vattnas med det: för detta måste 25 ml ammoniak upplöst i 10 liter vätska hällas under växtens rot. I detta fall är det nödvändigt att undvika att få blandningen på de gröna delarna av grödan.

Dessutom är läkemedlet oumbärligt i växthuset. Vanligtvis, ett starkt öra är nyckeln till en hälsosam växt och en rik skörd . För att odla starka plantor i ett växthus är det viktigt att övervaka den allmänna atmosfären, mättnad med jordens mikroelement och fukt. Det första skyddet av plantorna är också av stor betydelse. Detta kommer att hjälpa "folkets" lösning.

För manipulation inomhus är det bättre att minska koncentrationen något och göra behandlingen med 1 msk. l. ammoniak och 10 liter vatten, målet är förebyggande.

Bild
Bild

Detta läkemedel kan användas i trädgården som en insekticid . Det avdunstar ganska snabbt, men lukten stöter bort många skadliga insekter. Inte bara spindelmider, utan också bladlöss (10 liter vatten, 50 ml av läkemedlet och riven tvätttvål - 100 g), en björn (3 msk L.10 liter vätska) och andra. För att förebygga detta botemedel måste du kasta sängarna innan du planterar nattdukar (tomater, paprika, aubergine). Om spår av en spindelkvalster hittades på en säng med äggplanter eller potatis, kan du lägga bomull i blöt i ammoniak bredvid den. Effektiv under hela säsongen.

Inomhusväxter, även om de lever i en trevlig miljö för människor, är ibland inte skyddade från skadliga insekter . En fästing syns också på hemblommor. Det är viktigt att förhindra skador på alla växter. Omedelbart måste du behandla blomman med ett läkemedel på båda sidor (1 tsk per 5 l). Och kolla alla "patientens rumskamrater". För att förhindra kontaminering, spraya alla blommor (0,5 tsk per 3 l vätska). Var särskilt uppmärksam på behandlingen av sjukdomen på ficuses. Infektionsfokus märks omedelbart på dem, och om huset har god luftfuktighet och en behaglig temperatur, kommer insekten att börja föröka sig, och därmed blir attacken ännu större.

Rekommenderad: