Fosfat-kaliumgödselmedel: "Höst", För Blommor Och Gräsmattor, Tomater Och Andra Grödor, Hur Man Applicerar Toppdressing, Instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Fosfat-kaliumgödselmedel: "Höst", För Blommor Och Gräsmattor, Tomater Och Andra Grödor, Hur Man Applicerar Toppdressing, Instruktioner

Video: Fosfat-kaliumgödselmedel:
Video: Apply Autumn Lawn Feed // Green Force 2024, Maj
Fosfat-kaliumgödselmedel: "Höst", För Blommor Och Gräsmattor, Tomater Och Andra Grödor, Hur Man Applicerar Toppdressing, Instruktioner
Fosfat-kaliumgödselmedel: "Höst", För Blommor Och Gräsmattor, Tomater Och Andra Grödor, Hur Man Applicerar Toppdressing, Instruktioner
Anonim

Numera brinner många på allvar för trädgården och grönsaksgården. De planterade växterna kräver korrekt och aktuell vård, utan vilken de inte kommer att ge en bra och rik skörd. Vid vissa tidpunkter måste plantor matas med lämpliga föreningar. I den här artikeln kommer vi att lära oss mer om fosfatgödselmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För närvarande växer många sommarboende på sina tomter en enorm mängd olika grönsaker, frukter och prydnadsväxter. Var och en av dem kräver kompetent vård. Om du försummar det kommer plantorna inte bara att förlora sin skönhet, utan kommer inte heller att glädja ägarna med en bra skörd. Det finns många sätt att ta hand om olika kulturer. I alla fall är det nödvändigt att medvetet närma sig valet av högkvalitativ matning. Bland de populära och ofta använda gödningsmedlen är en fosfor-kaliumkomposition. Liknande typer av förband används av många trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. Populariteten av fosfor-kaliumtillskott beror på de många fördelarna som är karakteristiska för dem.

  • Sådana föreningar tränger mycket snabbt och enkelt in i de flesta typer av jordar.
  • Elementen som utgör dessa gödningsmedel utmärks av en speciell form, tack vare vilken de "kommer" till växts rotsystem på kortast möjliga tid.
  • I absolut alla privata hushåll kan denna typ av gödselmedel användas aktivt, vilket är vad många sommarboende gör, som tar hand om sina trädgårdar och fruktträdgårdar.
  • Effekten som uppnås genom tillsats av aska kan pågå i flera säsonger. Trots denna nyfikna egenskap rekommenderar erfarna trädgårdsmästare / trädgårdsmästare att inte försumma tillförseln av sådan gödsel till jorden minst en gång om året.
  • Sammansättningen av fosfor-kaliumgödselmedel innehåller ett stort antal kemikalier. Dessa inkluderar zink, magnesium, kalcium och andra viktiga element.
  • Fosfor-kaliumgödselmedel är bra eftersom de inte innehåller klor- eller kloridföreningar.
  • På grund av effekten av fosfor-kaliumgödselmedel förblir mogna frukter färska längre.
  • På grund av verkan av fosfor-kaliumtillskott sker en rik tillväxt av den gröna massan av växter.

Om du använder den här typen av läkemedel korrekt, gör de växter mer motståndskraftiga mot alla typer av svamp- och bakteriesjukdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fosfat-kaliumgödselmedel, liksom de flesta andra populära gödningsmedel, har sina nackdelar, som sommarboendet måste vara medveten om

  • Genom att införa detta läkemedel är det absolut nödvändigt att observera rätt dos. Om det är för mycket utfodring kan växttillväxten bromsa eller stanna helt. Frukt kan också påverkas allvarligt av detta.
  • Det är viktigt att överväga graden av surhet i jorden på platsen innan du lägger till fosfor-kaliumgödselmedel. Jordens sammansättning är en allvarlig parameter som inte får glömmas bort. Vissa tillsatser kan lätt göra jorden surare.
  • Rekommenderade förband rekommenderas att endast användas efter behov. Om växterna som planteras i sängarna inte lider av brist på fosfor eller kalium, är det ingen mening att mata dem säsongsmässigt. Det kommer att vara lämpligt att applicera fosfor-kaliumgödselmedel med början av hösten.
  • Innan du använder sådana läkemedel måste du bekanta dig med deras sammansättning, som anges på originalförpackningen. Många populära grönsaksgrödor är mycket obehagliga med klortillskott. Det finns sådana fosfor-kaliumgödselmedel där klor fortfarande finns.
Bild
Bild
Bild
Bild

De ansedda gödselkompositionerna är lätta att använda . Sommaren ska bara förbereda dem ordentligt för introduktion och ytterligare tillsats till jorden. Fosfat-kaliumgödselmedel säljs i många trädgårdsbutiker och köpcentra. I de flesta fall innehåller märkesförpackningar med formuleringar tydliga instruktioner för användning av förband.

Populära medel

Det finns flera av de mest populära och efterfrågade fosfor-kaliumgödselmedlen, som sommarinvånare köper oftast. Dessa formuleringar har visat sig vara mycket effektiva och inte lika svåra att använda. Låt oss överväga några av de efterfrågade drogerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ava

Det är en av de bästa typerna av fosfat-kaliumgödselmedel i hög efterfrågan. Den största fördelen med denna populära formulering är bristen på kväve i formuleringen. Produkten kan förvaras i jorden länge utan problem . Den ligger kvar i marken både på hösten och vintern. Ava är ett medel som måste tillsättas jorden i området innan du sår frön. Huvudkomponenterna i denna toppdressing är kalium och fosfor.

Förutom dem innehåller preparatet också andra användbara ämnen som har en fördelaktig effekt på växternas tillstånd, ökar deras produktivitet och stärker immunsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höst

"Höst" är ett komplext gödningsmedel. Det är ett effektivt mångsidigt preparat som kan användas för att mata en mängd olika grödor. Huvudkomponenten i detta botemedel är kalium . Denna komponent står för 18% av läkemedlets totala sammansättning. Dessutom är "Höst" mättad med fosfor, kalcium, magnesium, bor. Detta gödselmedel måste appliceras under höstsäsongen, vilket lätt kan förstås genom att uppmärksamma dess namn. Vid grävning av mark på platsen rekommenderas trädgårdsmästare att inte göra mer än 60 g av läkemedlet i fråga per 1 kvadratmeter . När grävningen utförs för andra gången, det vill säga under vårsäsongen, kan "höst" läggas till igen. Ofta kombineras "höst" med kvävehaltiga preparat. I detta fall är kompositionen mer effektiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Benmjöl

En annan typ av vanligt effektivt gödningsmedel. Detta läkemedel innehåller både kalium och fosfor. Förutom dem, produkten innehåller tillräckligt med andra användbara mineraler som är nödvändiga för plantor . Det är tillåtet att använda "Bone Meal" under alla säsonger. Denna komposition, som är efterfrågad bland sommarboende, är gjord av skelettets ben, nötkreaturs horn och till och med hovar. Eftersom detta gödningsmedel är av naturligt ursprung och är organiskt, kan det anses vara helt säkert både för jorden och för grödor planterade i sängarna.

NS Med hjälp av "Benmjöl" mättas jorden aktivt med nödvändiga näringsämnen, som sedan kan lagras i jorden i 6-8 månader . Under denna tidsperiod fortsätter den direkta sönderdelningen av det applicerade läkemedlet på grund av åtgärder från mikroorganismer som vanligtvis finns i marken. Som ett resultat av sådana naturliga processer kan användbara element frigöras. Efter det blir de lättsmält för de planterade plantorna.

På grund av effekten av "Benmjöl" kommer jorden inte att övermättas med nitrater eller bekämpningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansöker?

Det är inte för ingenting som fosfor-kaliumgödselmedel är mycket populära. De används för att ta hand om en mängd olika grödor. Till exempel vänder sommarboende ofta till dessa preparat för att mata tomater, olika blommor och till och med gräsmattor. Införandet av fosfor-kaliumföreningar bör utföras enligt instruktionerna. Så om du bestämmer dig för att mata dina växter med den populära Ava finns det tre huvudsakliga sätt att använda den. Låt oss ta en titt på var och en av dem.

  • En lämplig lösning kan beredas. Efter det måste de vattna de växter som behöver matas.
  • Många sommarboende blandar agenten i fråga med plantmaterialet och sår sedan.
  • Det är tillåtet att blötlägga fröna i detta fosfor-kaliumgödselmedel strax före sådd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhets regler

Vid arbete med mineralgödsel måste sommarboendet följa säkerhetsregler. Låt oss titta närmare på vad du bör uppmärksamma.

  • Vid hantering av sådana foderblandningar måste användaren bära skyddsglasögon och tunga handskar . Till exempel kännetecknas samma fosfatsten av en dammig sammansättning. Om det av misstag hamnar i luftvägarna kan det påverka slemhinnan negativt. Det är omöjligt att låta ett sådant läkemedel påverka de öppna områdena på människans hud - brännskador kan finnas kvar.
  • Det är viktigt att noggrant skölja verktygen som används för arbete på platsen . Efter att alla arbetssteg har slutförts måste all skyddsutrustning sköljas noggrant under rinnande vatten. Detsamma måste göras i förhållande till använda behållare, enheter.
  • Du måste vara mycket försiktig när du arbetar med kaliumnitrat . Denna kemiska förening kan mycket väl orsaka spontan förbränning. Det är under inga omständigheter tillåtet att hålla en sådan komposition i närheten av brandfarliga ämnen eller använda eld nära den. Det måste komma ihåg att kaliumnitrat är ett starkt oxidationsmedel. Kan lätt orsaka brännskador och sår på huden.
  • Var noga med att följa instruktionerna för användning av fosfor-kaliumtillskott . Om du lägger till läkemedlet i överflöd kan det leda till att koncentrationen av kemikalier i växternas frukter kommer att stiga kraftigt.

Detta faktum kan negativt påverka människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för maximal effekt

Många trädgårdsmästare är intresserade av hur man maximerar effekten av tillsats av fosfor-kaliumgödselmedel. Svaret är enkelt: allt måste göras i tid. Detta är huvudregeln som måste följas för att få utmärkta resultat och höga avkastningar i slutändan.

  • Befruktning av ettåriga måste utföras på våren och sommaren.
  • För fleråriga växter på platsen är det nödvändigt att tillsätta önskat ämne under hela säsongen.
  • Fosfat-kaliumgödselmedel bör läggas till våt mark.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Efter att ha fattat beslutet att använda fosfor-kaliumförband bör sommarboendet beväpna sig med ett antal användbara rekommendationer

  • Sängar, på vilka fleråriga blommor växer, kan höstdressing appliceras först när blomningen är klar.
  • Fosfor svält av växter kan indikeras av en lila bladplatta, vridna nedre löv och dålig tillväxt av plantor. Det är nödvändigt att övervaka plantornas tillstånd.
  • Om du bestämmer dig för att använda benmjöl, men du måste få resultat så snart som möjligt, är det bättre att använda det i pulverform. När det gäller beredningen i granulat kommer den att absorberas i jorden under en längre tid.
  • Om du odlar druvor på din tomt, bör du veta att kaliuminnehållande förband kommer att vara mycket fördelaktigt för honom. De kan avsevärt öka dess immunitet, öka motståndskraften mot låga temperaturer. Förekomsten av fosfor i preparaten kommer att bidra till kulturens snabba tillväxt, en ökning av ackumulering av socker i vinstocken.
  • Det är viktigt att använda den övervägda toppdressingen för tomater. De behöver särskilt sådana droger. Tomater behöver näring, men fosfor samlas upp från jorden i mycket små mängder jämfört med kväve och kalium.
  • Om du märker att bladen på växterna i ditt område är täckta med gula fläckar (längs kanterna och mellan venerna) och knoppbildning inte går in i fruktutveckling, kommer detta att signalera att de saknar kalium.
  • Håll plantornas skick i området under kontroll. Bara på detta sätt kommer du att veta att de saknar vissa ämnen. Så kan bladen börja förlora sin form och sedan falla helt om planteringarna behöver fosfor.
  • Det rekommenderas att köpa färdiga fosfor-kaliumförband uteslutande i specialaffärer. Sådana preparat finns ofta i trädgårdar. Välj en produkt från ett välkänt företag, läs instruktionerna innan detta, som oftast appliceras på förpackningen.
  • Glöm inte att använda skyddsutrustning när du arbetar med de gödningsmedel som övervägs. Förutom glasögon och handskar kan du bära en mask för att skydda luftvägarna från inträngning av pulverformuleringar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Försök att bära kläder som täcker utsatt hud.

Rekommenderad: