Japanska Gödningsmedel: Instruktioner För Användning Av Flytande Gödningsmedel I Små Flaskor För Blommor, Andra Inomhus- Och Utomhusväxter, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Japanska Gödningsmedel: Instruktioner För Användning Av Flytande Gödningsmedel I Små Flaskor För Blommor, Andra Inomhus- Och Utomhusväxter, Recensioner

Video: Japanska Gödningsmedel: Instruktioner För Användning Av Flytande Gödningsmedel I Små Flaskor För Blommor, Andra Inomhus- Och Utomhusväxter, Recensioner
Video: Rundvandring på Zetas Trädgård 2024, Maj
Japanska Gödningsmedel: Instruktioner För Användning Av Flytande Gödningsmedel I Små Flaskor För Blommor, Andra Inomhus- Och Utomhusväxter, Recensioner
Japanska Gödningsmedel: Instruktioner För Användning Av Flytande Gödningsmedel I Små Flaskor För Blommor, Andra Inomhus- Och Utomhusväxter, Recensioner
Anonim

Alla produkter från japanska tillverkare har alltid varit av utmärkt kvalitet och var mycket efterfrågade bland köpare. Bland produktsortimentet finns gödningsmedel för blommor, som produceras i Japan. De har sina egna egenskaper, individuella tillämpningssätt.

Bild
Bild

Särdrag

Gödsel från japanska märken har en flytande konsistens som kombinerar bioaktiva komponenter och näringsämnen. Alla medel syftar till att öka växttillväxten, öka resistensen mot immunitet mot olika sjukdomar och skadedjur , stärka blommor efter transplantation och sjukdom, utveckla en stark rot och stimulera långsiktig, vacker blomning. Tack vare gödningsmedel förändras växter inför våra ögon.

Frukt- och bärgrödor ger en stor fruktning, som mognar snabbt och är stor i storlek . Utarmad efter en varm sommar får växterna snabbt sin gröna färg och vackra bladverk. De flesta produkterna har engångsförpackningar och är färdiga att använda eller en koncentrerad flaska för stora beten.

Det särdrag hos japanska gödningsmedel är att de alla har olika vätskefärger, som alla är inriktade på ett specifikt syfte och på att befrukta en viss växt.

Bild
Bild

Populärt gödselmedel

De flesta gödningsmedel från japanska märken tillverkas enligt ett liknande schema, som bara skiljer sig från varandra genom en viss skillnad i komponenternas sammansättning. Till exempel, gödselmedel från serien Rainbow of Flowers är ett fytohormonalt, mycket effektivt komplex för inomhus- och trädgårdsväxter från det japanska märket Iris ohyama inc . Det kan också vara gödningsmedel från YORKEY och FUJIMA INC. Deras produkter är förpackade i små flaskor, har en flytande konsistens i olika färger.

De gula flaskorna är 30 ml i en förpackning med 10 st . Designad för matning av buskar och lökväxter, för blommor. De innehåller sådana aktiva ingredienser som magnesium, kalium, kväve och fosfor, bioaktiva enzymer, vitamin B och C. Blå flaskor är endast avsedda för orkidéer. Förpackningen innehåller 10 stycken, volymen på varje flaska är 30 ml. Befruktning syftar till att stimulera blomning. Huvudkomponenterna är kaliumkarbonat, magnesium, kväve, fosfor och syror, vitamin B och C.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den rosa flaskan är utformad för att stimulera alla blommande växter att blomma . Den gröna flaskan är ett allroundgödselmedel som är lämpligt för absolut alla typer av växter. Stimulerar lövverkets tillväxt, och om de blommande växterna inte har blommat på länge kommer de att blomma efter bete. Den orangefärgade flaskan är för succulenter och alla typer av kaktusar. De aktiva komponenterna i detta bete är kväve, kalium och kalium.

Allt sådana gödningsmedel är avsedda för engångsbete … För att göra detta kan du klippa av locket, vända bubblan 45 grader och sätta in det i marken. Bokstavligen efter ett tag förvandlas blommorna, fylls med saknade vitaminer. Dessa gödningsmedel kan också appliceras på friska växter som helt enkelt behöver stöd. För att göra detta behöver du bara späda 5-7 droppar av en viss betesfärg i 5 liter vatten.

Kan användas över ett stort område genom bevattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förlänga det dekorativa utseendet på snittblommor YORKEY -märket erbjuder universell utfodring … Det kommer inte bara att förlänga livslängden för en bukett i en vas med 50-70%, utan också provocera blomningen av unga knoppar som var på skottet redan före skärning. För blommor och prydnadsgrödor släppte varumärket ett universellt gödningsmedel för bladens hälsa och glans, för att stödja växten efter en sjukdom eller transplantation, för att mätta jorden med användbara komponenter.

Kompositionen innehåller ett komplex av vitaminer, kalium, zink, kväve-fosforsyra. Det finns två metoder för att använda produkten. Antingen sätter du in flaskan direkt i marken 3-4 gånger om året eller löser upp en ampull i 100 liter vatten, gör 3-4 matningar och tar en paus i 30 dagar. Den andra metoden används främst för utfodring av växter i en trädgård eller grönsaksodling.

Bild
Bild

För att välja en viss typ av gödselmedel måste du först bestämma vad du vill uppnå med produkten och till vilken växt du applicerar . Till exempel, om du vill aktivera tillväxten av en växt, ge den näring med vitaminer efter en varm sommar eller en tidigare sjukdom, mätta lövverkets gröna färg, då är kompletterande livsmedel i en grön flaska lämpliga. För en liten kruka räcker det med en flaska, och för en stor 2-3 st.

Om du är en älskare av orkidéer, papiopedilum och phalaenopsis, behöver du blått gödningsmedel . Tack vare honom bildar inomhusblommor mycket snart friska knoppar. Sammansättningen av denna produkt tillfredsställer alla orkidéns behov, ger dem näring med vitaminer under lång tid. För cyklamen, aloe, petunia och viola är ett gult gödningsmedel lämpligt, där kalium och fosfor råder över kväveföreningar.

För att aktivera blomningen av alla blommande växter är en rosa flaska lämplig. Den innehåller tillräckligt med fytohormoner för tillväxt av frodiga och ljusa knoppar.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Trots att gödningsmedlen redan är klara för användning är det nödvändigt att observera en viss tid mellan beten, baserat på gödningsmedlets färg och växten. Till exempel för att stimulera blomning (rosa gödningsmedel) bereds lösningen med en hastighet av 7 droppar per 1 liter vatten. Toppdressing görs en gång i månaden. Sedan en månad ledig osv.

För dekorativa och blommande växter används en smaragdfärgad flaska av produkten . Det späds ut med en koncentration av 5 droppar per liter vatten. Toppdressing utförs en gång i veckan i en månad, sedan en paus på 1 månad. Det är nödvändigt att späda ut koncentrationen av gödningsmedel endast för vattning på gatan. För att befrukta inomhusblommor behöver du bara klippa av spetsen från flaskans spets och sätta in den i en lämplig vinkel i marken så att den smala delen är helt i marken. För att förhindra bakterietillväxt i en vas med snittblommor, späd en påse med YORKEY universalmat med 500 ml vatten och njut av skönheten i blommorna under lång tid.

Bild
Bild

Granska översikt

Naturligtvis noterar alla trädgårdsmästare resultatet efter att ha använt produkterna, vilket visas inom en vecka efter att gödningsmedlet börjat. Blommor och växter får snabbt rika, friska gröna som växer snabbt . Vissa användare har rapporterat blommande växter som inte har knoppat på flera år. Bland bönderna noterades att utfodring av grönsaks- eller fruktgrödor tidigt på våren återspeglades i storskalig blomning av buskar, vilket sedan ledde till en bra och tidig skörd.

Kaktusälskare noterar att efter befruktning av planteringarna noterades blomningen flera gånger om året, men för dem är blomningstakten en gång var 12: e månad . Vid befruktning av orkidéer varade blomningen länge. Den enda nackdelen är att dessa produkter inte kan köpas i detaljhandeln. Beställningen bildas endast via onlinebutiker, och leveransen varar i flera veckor, beroende på avlägsenhet i regionen.

Rekommenderad: