Drill Hammer: Sorter. Var Används Mini Sladdlös Borrmaskin? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Drill Hammer: Sorter. Var Används Mini Sladdlös Borrmaskin? Recensioner

Video: Drill Hammer: Sorter. Var Används Mini Sladdlös Borrmaskin? Recensioner
Video: Best Cordless Drills in 2021 - 5 Picks For Home Use, Concrete & Metal 2024, Maj
Drill Hammer: Sorter. Var Används Mini Sladdlös Borrmaskin? Recensioner
Drill Hammer: Sorter. Var Används Mini Sladdlös Borrmaskin? Recensioner
Anonim

Rörligheten och mångsidigheten hos det befintliga elverktyget är viktigt för hantverkare som ofta arbetar utanför hemmet.

Den sladdlösa mini -borrmaskinen med skruvmejselfunktion ersätter flera välkända verktyg samtidigt och kan användas under nästan alla förhållanden.

Därför är det värt att studera beskrivningen och typerna av Hammer -märkesborrar, samt överväga deras fördelar och nackdelar.

Märkesinformation

Hammer Werkzeug -företaget grundades 1987 i den tyska staden Frankfurt am Main och har sedan dess tillverkat elverktyg för hemmet och hushållet. År 1997 öppnade företaget ett representativt kontor i Prag, Tjeckiens huvudstad, som gradvis började samordna produktionen som flyttades till Kina. Sedan dess har företagets sortiment utökats med kraft och mätinstrument.

Bild
Bild

Alla produkter från det tyska företaget är uppdelade mellan 5 undermärken

  • TESLA - högprecisionsmätutrustning och presentmodeller av verktyg produceras under detta märke.
  • MILITÄR - budgetalternativ för verktyg utan ytterligare funktioner.
  • Wester - semi-professionell utrustning för kraft, svetsning, fordon och kompression.
  • Böja - hushållsverktyg med utökad funktionalitet.
  • Premie - modeller med ökad tillförlitlighet, främst avsedda för konstruktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sladdlösa verktygsmodeller

En serie mini-borrar utrustade med ett batteri och producerade av det tyska företaget Hammer Werkzeug, uppdaterade och tillgängliga för försäljning på ryska webbplatser och i byggbutiker, innehåller följande modeller.

  • ACD120LE - den billigaste och mest praktiska versionen av borrmaskinen (aka skruvmejsel) med en maxhastighet på 550 varv / min. Den har ett billigt 12 V nickel-kadmiumbatteri.
  • ACD12LE -en förbättrad version av budgetmodellen med ett litiumjonbatteri (Li-ion).
  • FLEX ACD120GLi - en variant med samma (Li -ion) strömkälla och två hastighetslägen - upp till 350 och upp till 1100 varv / min.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ACD141B - en modell med en hastighet på upp till 550 varv / min och en lagringsspänning på 14 V, kompletteras med ett extrabatteri.
  • ACD122 - har två hastighetslägen - upp till 400 och upp till 1200 varv / min.
  • ACD12 / 2LE - kännetecknas av högt vridmoment (30 Nm) och 2 hastighetslägen - upp till 350 och upp till 1250 varv / min.
  • ACD142 - batterispänningen för denna version är 14, 4 V. Det finns två hastighetslägen - upp till 400 och upp till 1200 varv / min.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ACD144 PREMIUM - borr med en maxhastighet på 1100 varv / min och slagfunktion. Med denna borrmaskin kan du borra hål i hållbart trä, tegel, betong och andra byggmaterial.
  • ACD185Li 4.0 PREMIUM - en kraftfull version med ett vridmoment på 70 Nm och en hastighet på upp till 1750 rpm.
  • FLEX AMD3.6 - sladdlös borr-graver med ett avtagbart handtag, en uppsättning tillbehör och en maxhastighet på 18 tusen varv / min.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nätverksanslutna handhållna modeller

Förutom fristående borrar producerar företaget även miniborrar med avtagbart handtag och graveringsfunktion, som är utrustade med olika redskap, inklusive borrar, slip- och poleringshjul, borrar och borstar. Det är möjligt att installera en flexibel axel. Kraftfulla modeller är lika väl lämpade för carving, fräsning, gravyr på trä, plast och metall, samt för borrning av hål i dessa material och för ytbehandling.

De mest populära borr-graverarna på den ryska marknaden är:

  • FLEX MD050B - en enkel modell med en effekt på 4,8 W, endast lämplig för trästick;
  • MD135A - har en effekt på 135 W vid ett maximalt varvtal på 32 tusen varv per minut;
  • FLEX MD170A - modell med en effekt på 170 W, klarar bra bearbetning av alla material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

En viktig skillnad mellan Hammer -produkter och analoger är deras överensstämmelse med de kvalitetsstandarder som antagits i Europeiska unionen, vilket bekräftas genom att erhålla alla nödvändiga certifikat. Alla övningar i företaget är garanterade för en period av 1 år .. Utvalda modeller har en förlängd garantitid på upp till 5 år.

Trots tillverkarens europeiska ursprung utförs borrmonteringen i Kina, vilket gör att du kan uppnå en relativt låg produktionskostnad. Enligt denna indikator jämför Hammer positivt med de verktyg som produceras i EU.

En märkbar fördel med Hammer mini-borrar jämfört med produkter från kinesiska företag är deras märkbart större ergonomi, vilket gör verktyget bekvämt att hålla i händerna och använda under svåra förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom har många modeller av företaget, till exempel ACD 182, en märkbart högre maximal varvtal än analoger i pris från andra tillverkare - 1200 varv / minut mot 800 varv / minut. En annan viktig fördel med det tyska företagets verktyg är enkelheten i deras design, tack vare vilken du, efter att ha behärskat användningen av en modell, enkelt kan anpassa dig till någon annan.

Slutligen är batteriladdaren som levereras med märkets produkter av betydligt högre kvalitet än den som levereras av kinesiska tillverkare. Tack vare detta laddar enheten dubbelt så snabbt som för analoger - och det är med en solid kapacitet på 1,2 Ah.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Vissa nackdelar är också inneboende i tyska instrument. Således resulterar enkelheten i designen, i kombination med ett högt maximalt varvtal, särskilt för Flex-varumärket, ofta i lågt slitstyrka. Till exempel, borsthållaren i många modeller, med sin aktiva drift med maximal hastighet, slits ut i slutet av garantiperioden.

Den andra nackdelen med det tyska märkets produkter är särskilt obehaglig - behovet av att använda knappa unika reservdelar för reparation … Och även om det finns cirka 120 servicecenter för företaget på Ryska federationens territorium, är det ibland inte möjligt att hitta rätt del direkt även i företagets huvud SC i Sankt Petersburg.

Bild
Bild

Recensioner

I allmänhet betygsätter granskare på Hammer -borrar som använder dem för situationellt arbete dessa verktyg enligt följande: bekväm, praktisk och prisvärd … Men de hantverkare som använder detta verktyg för regelbundet arbete vid höga hastigheter, noterar dess bekvämlighet, samtidigt som de inte glömmer att notera det höga slitage. Vissa ägare till företagets produkter hävdar att istället för att regelbundet reparera eller köpa dyra och obekväma, men mindre benägna att slita, är det mer ekonomiskt att köpa ett nytt Hammer -verktyg efter att det gamla har slitit ut.

På tal om specifika modeller berömmer ägarna till det tyska företagets verktyg enkelheten i ACD12L -borren och det höga varvtalet som utvecklats av ACD12 / 2LE. Vissa klagomål orsakas av driften av laddaren för borrmaskinen ACD141B.

Rekommenderad: