Gör-det-själv Fällbord (33 Bilder): En Vikbar Bords-transformator Av Trä På Benen, Hur Man Gör Modeller Som Kan Fällas Mot Väggen På Egen Hand

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Fällbord (33 Bilder): En Vikbar Bords-transformator Av Trä På Benen, Hur Man Gör Modeller Som Kan Fällas Mot Väggen På Egen Hand

Video: Gör-det-själv Fällbord (33 Bilder): En Vikbar Bords-transformator Av Trä På Benen, Hur Man Gör Modeller Som Kan Fällas Mot Väggen På Egen Hand
Video: Build an electric transformer (DIY) 2024, April
Gör-det-själv Fällbord (33 Bilder): En Vikbar Bords-transformator Av Trä På Benen, Hur Man Gör Modeller Som Kan Fällas Mot Väggen På Egen Hand
Gör-det-själv Fällbord (33 Bilder): En Vikbar Bords-transformator Av Trä På Benen, Hur Man Gör Modeller Som Kan Fällas Mot Väggen På Egen Hand
Anonim

Lusten att spara pengar driver tillräckligt många människor att försöka göra möbler med egna händer. En sådan avsikt är prisvärd, men för att uppnå ett bra resultat måste du ta hänsyn till många finesser och nyanser, noga tänka på allt. Tänk på form och färg, material och konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Ett ovalt bord anses vara bekvämt och praktiskt, på grund av frånvaron av hörn och suddiga linjer ser designen väldigt elegant ut. Faktum är att den kombinerar de bästa funktionerna i de runda och rektangulära variationerna för att skapa en bekväm och välkomnande miljö. Medan du sparar utrymme i rummet kommer det att finnas tillräckligt med utrymme på bänkskivans yta för nästan alla ändamål.

Halvcirkelformen är lämplig i en mängd olika stilar, på grund av dekoration och design kan den användas både i den frodiga barocken och i den diskreta högteknologin. Du kommer inte att vara begränsad i valet av material. De är traditionella och de mest moderna:

  • Det lilla fyrkantiga bordet är bra för sin klassiska uttrycksfullhet; den är ofta utrustad med en transformeringsmekanism.
  • Ett litet fällbord är lämpligt för sommarstugor (lanthus), som endast besöks under vissa årstider, om det är nödvändigt är det inte svårt att ge dem ett lyft och ta tillbaka dem.
  • Men om du vill kan du omedelbart göra ett stort bord för att få plats med hela familjen och gäster utöver det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på vid storlek och rent praktiska överväganden. För 1-3 personer är det helt enkelt ingen idé att göra stora strukturer, men för dem som gillar att montera stora företag är situationen en helt annan.

anteckna det möbler ska inte verka alltför omfattande eller vilse i mitten av rummet . Vanligtvis tilldelas 60 cm bred och 40 cm djup för varje sittande person. Dessutom reserveras en del av bänkskivan för en salladsskål, gemensamma rätter. Fyra vuxna kommer att vara mycket obekväma om cirkelns diameter är mindre än en meter, sex personer behöver minst 1,3 m och 8 - minst 1,5 m.

Bild
Bild

Material (redigera)

Bänkskivor i trä är en klassisk, win-win-lösning, som kännetecknas av en lång livslängd, praktisk att använda och mycket elegant. Dess allvarliga nackdel är dess höga kostnad, liksom stilmässiga olämplighet i små rum. Om det inte finns tillräckligt med utrymme är det bättre att göra ett fällbart bord av spånskiva med egna händer . Denna design är också idealisk för kök eftersom den lätt tål fukt och är lätt att rengöra.

Ett massivt träbord finns sällan ens där det är tillåtet av konstruktionsskäl. Trots allt är metallben att föredra framför ek, tall eller björk på grund av deras ökade styrka och stabilitet. Profilröret är väl lämpat för att skapa ben och ställ, hjul kan installeras nedan om det finns en önskan att göra bordet också mobilt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plywood kan också användas i musseldesignen . Polypropylenrör kan fungera som ett utmärkt substitut för metall och trä vid tillverkning av enskilda delar av möbler. Även om de inte är särskilt hållbara, låter de dig skapa dekorativa element med ett originellt utseende. Viktigt: om du inte vet hur du gör diffus svetsning, plastristning kan du använda limmetoden. Materialet, till skillnad från PVC, är inte giftigt, det kan användas även i barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

En annan metod används för varje typ av fällbord.

Transformator

När du förbereder ett transformerande bord måste du alltid välja transformatorernas mekanismer. De kan tillverkas med fjädrar eller med hjälp av en gaslyft, båda lösningarna hjälper till att fälla ut och fälla möbler så försiktigt som möjligt. Oerfarna människor borde föredra våralternativ , det är enkelt och pålitligt att använda, medan fjädrarna inte kommer att förstöra utseendet på strukturen.

Beräkningen av produkten är ganska enkel, särskilt om du använder datorprogram. Välj laminerad spånskiva, beställ skärning till proffs eller gör ett detaljerat skärkort själv. Avvik aldrig från tillverkarens rekommenderade bordsskivans tjocklek. När originalmaterialet har mottagits, vik alla block för att kontrollera riktigheten hos de avsedda dimensionerna.

Bild
Bild

Använd klistermärken när du markerar ut mörk spånskiva. Penna och markeringar är helt osynliga.

För att montera bordsramen, använd bekräftelser och en speciell borr. När basen är klar, sätt in fjädrarna och sedan mekanismen. Om den är tillräckligt tung måste delar ofta kopplas igenom. Efter att ha beräknat alla nyanser korrekt kan du inte vara rädd för att soffbordet kommer att bli krokigt, skört, fult.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkbord

Det kommer inte att vara svårt att göra ett väggbord, som alternativet fäst på fönsterbrädan. Bordsskivan ska inte vara tunnare än 20 och tjockare än 30 mm, då blir den både stark och inte för tung. Vilken bredd som helst kan göras, så länge den är i harmoni med önskad höjd. När det gäller längden, när man beräknar det, beaktas funktionella funktioner, kommande placering och användarvänlighet. Benen måste vara tillräckligt starka för att bära både massan av huvudstrukturen och de exponerade tallrikarna och disken. I särskilt svåra fall är benen fästa med ömsesidiga band.

För att inte misstas med platsen där benen skruvas fast i golvet kan du göra det helt enkelt - borra där du lägger det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hopfällbart bord ovanför kylaren (batteriet) måste ha ett visst antal hål, annars försämras uppvärmningen av rummet. Observera: när den monteras ovanför värme- och uppvärmningsanordningar är spånskiva inte alls lämplig. Det är bättre att använda naturligt massivt trä, MDF -skiva eller plywood . Det är nödvändigt att endast använda triangulära stöd för korta och medelstora bord; de är också oacceptabla när de ligger ovanför batterier. Direkt fastsättning på väggen blir mycket mer lämpligt. Glöm inte att fästa arbetsstycket på fästpunkten för att återigen klargöra alla parametrar och eliminera fel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordssäng

Denna lösning är mycket efterfrågad, men det är nödvändigt att förbereda ett utrymme i väggen för att visa möbler - bäst av allt, ställningar och skåp. Fundera över vilka dimensioner som ska vara, var noga med att rita upp ritningar för att undvika misstag. Att göra ett soffbord innebär att förbereda en låda, en säng och en lyftmekanism. Lådan är antingen en fristående design eller ingår i produkten, beroende på tillverkarens avsikter. Den sitter fast på väggen.

Observera: bord som förvandlas till sängar monteras bäst tillverkade av spånskiva, är möbelskärmar inte lämpliga för dem . Lådorna är gjorda av 5x5 cm stänger, för yttre bandning av ramarna, tar de stöd med en höjd av 14 cm. De laterala dekorationsstrukturerna är gjorda av en tumskiva med ett lager av trä på 1, 2-1, 5 cm, och en bit på 4 cm djup används för att forma benen. Det är inte svårt att underlätta det, för detta behöver du bara klippa ut kärnan i stöden.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra den färdiga strukturen starkare, skruva i de självgängande skruvarna som upptar benen uppifrån och ner.

Pianogångjärn eller stångöglor krävs för att skapa baser som kan tas bort när sängen fälls; en liten lutning på benens nedre och övre ändar hjälper till att göra möblerna mer tillförlitliga. Professionella rekommenderar gör inte mekanismen själv, utan skaffa en färdig , med ett rör för en inhemsk gasledning vid basen: den kommer att kunna öppnas och stängas flera tusen gånger garanterat. Och samtidigt kommer soffan säkert att placeras efter behov. Bordet hålls ihop med sängen av hjälpstavar, som enkelt kan dras ut efter behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vridbar

Att göra ett svängbart bord själv är inte svårare än alternativen som beskrivs ovan. Även speciella fästelement för rotation (till exempel en vridmekanism för montering av en TV), om möblerna kommer att användas då och då, kan inte användas. Men du kommer definitivt att behöva laminerad spånskiva, den optimala skikttjockleken är 2,5 cm. Den fällbara bordsskivan ska vara 77x50 cm.

En falsk bordsskiva är gjord med en storlek på 40x67 cm, ben och band för dem förbereds också, hörn och bekräftelser tas. Bordsskivan fästs med ombre -slingor med 4 till 6 träpluggar. En falsk bordsskiva placeras ovanpå, dess hörn hålls vanligtvis av bekräftelser, även om möbelhörn också kan användas. En mekanism placeras i mitten av svängen, eller så borras ett blindhål i vilket en stålpinne är halvinsatt.

Vidare är det bara att fästa den nedre delen av bordsskivan till svängsystemet eller göra ett hål i den för den återstående halvan av pluggen.

Bild
Bild

Alternativt kan du använda pluggar för att knyta den falska bordsskivan till botten av den svängande delen.

Boka bord

Fördelarna med detta format är följande:

  • Minsta fotavtryck;
  • Lätt att röra sig;
  • Möjligheten att enkelt konvertera strukturen till ett bord i full storlek.
Bild
Bild

Det tar bara några timmar att skapa en produkt; bordsskivan består av tre delar. Mitten är alltid stabil och sidorna kan sänkas eller höjas. För resten är det tillåtet att diversifiera bordsutrustningen efter eget gottfinnande: du kan använda hjulben, göra massiva eller rama sidoväggar. Om du vill är det inte svårt att göra mitten av bordsskivan längre genom att placera en minibar eller ett hålrum för fällbara stolar inuti. Det finns också versioner av bokbord utan ett mellersta fragment alls, de är särskilt kompakta.

Nybörjare ska göra exakt strukturen, inte utrustad med något extra . Det är lättare att göra rektangulära vingar hemma, men om du kan beställa dem från proffsen finns också rundade alternativ. Det är möjligt att tillverka alla delar av spånskiva. Ett annat system innebär att man skapar ben och sidostöd från format stål som rullas med nedre hjul. Enligt proffs är det nödvändigt att överge pianogångjärnen till förmån för "fjärilar" eftersom de är mer motståndskraftiga mot tung belastning. När arbetsstyckena skärs bör alla delar täckas med en kant. På bänkskivornas kanter kan den plana kanten ersättas med kantprofiler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsväskan liknar utåt en verklig resväska, inuti vilken ben och en bordsskiva är lindade. Sådana strukturer kan vara både mycket små och mycket stora. Under fältförhållanden är aluminiumprodukter optimala. Benen ska vara gjorda av virke, vikta inåt tack vare gångjärnen; de bör göras relativt massiva och så stabila som möjligt.

Barer, plywood eller brädor måste lackeras för att skydda mot dåligt väder.

Bild
Bild

Hyllbord

Ett väggmonterat hopfällbart barnbord ger ett utmärkt tillfälle att göra lektioner, rita och skulptera och andra hobbyer. När den är hopfälld upptar den exakt samma yta som en vanlig hylla. För tillverkning av bordet är 12 mm fiberboard och 15 mm multiplex användbara. I monteringsprocessen används platta pluggar, det är önskvärt att ha en platt-fräsmaskin och en excentrisk slipmaskin. Fixering av enskilda delar av strukturen utförs med hjälp av klämmor.

Bild
Bild

Vackra exempel

Fällbara bord kan se attraktiva ut i kök och vardagsrum, där de ger möjlighet att ta emot hela familjen. För ljusa interiörer är metallkonstruktioner, särskilt krom, perfekta. Vi rekommenderar inte ens i hallen, för att inte tala om köket eller andra smutsigare rum, att lägga rent vita bord. Kontrast mellan bordet och stolarna när det matchar väggarnas färg ser mycket trevligt och fördelaktigt ut.

Rekommenderad: