Flytande Gräsmatta (64 Foton): Vad Gör Man-det-själv-utsäde Av Gräsmatta, Sammansättningen Av En Bulkgräsmatta, Hur Man Använder Den, Steg-för-steg-instruktioner, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Flytande Gräsmatta (64 Foton): Vad Gör Man-det-själv-utsäde Av Gräsmatta, Sammansättningen Av En Bulkgräsmatta, Hur Man Använder Den, Steg-för-steg-instruktioner, Recensioner

Video: Flytande Gräsmatta (64 Foton): Vad Gör Man-det-själv-utsäde Av Gräsmatta, Sammansättningen Av En Bulkgräsmatta, Hur Man Använder Den, Steg-för-steg-instruktioner, Recensioner
Video: Mälarturf AB - Anläggning och skötsel av färdig gräsmatta 2024, April
Flytande Gräsmatta (64 Foton): Vad Gör Man-det-själv-utsäde Av Gräsmatta, Sammansättningen Av En Bulkgräsmatta, Hur Man Använder Den, Steg-för-steg-instruktioner, Recensioner
Flytande Gräsmatta (64 Foton): Vad Gör Man-det-själv-utsäde Av Gräsmatta, Sammansättningen Av En Bulkgräsmatta, Hur Man Använder Den, Steg-för-steg-instruktioner, Recensioner
Anonim

Många människor som har sina egna lanthus ordnar vackra och snygga gräsmattor runt dem. För närvarande finns det ett stort antal olika idéer och alternativ för att skapa sådana dekorativa föremål. Idag kommer vi att prata om egenskaperna hos en flytande gräsmatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En flytande gräsmatta är en speciell innovativ teknik som gör det möjligt att uppnå en vacker och jämn gräsmatta på en tomt på kort tid. Denna teknik innebär sprutning av en speciell vätska med frön, liksom med de nödvändiga stimulanserna för grästillväxt . Denna komposition sprutas direkt på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna hydroseeding kommer i framtiden att se ut som en vanlig gräsmatta . Örterna kommer att ha alla sina vanliga egenskaper. Liknande blandningar kan göras oberoende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper färdig grön massa bör du bekanta dig med dess beskrivning.

Den beskrivna tekniken för att skapa gräsmattor upptäcktes av amerikanska forskare . De beredda kompositionerna är lätta att spraya över området. De är helt naturliga och säkra. En sådan innovation kan användas inte bara för att dekorera ett förortsområde: det används ofta för att dekorera sluttningar, stränder av vattenförekomster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ingår?

Blandningen för att skapa en självutjämnande gräsmatta innehåller olika komponenter

  • Frön . Paketen med färdiga gröna blandningar anger listan över örter som ingår i kompositionen. Normalt använder odlare fleråriga ängssorter.
  • Kompost . Det gör att du kan göra jorden mjukare, medan fröna kommer att fördelas jämnt.
  • Gluten . Det fungerar som ett viktigt bindemedel för mulch.
  • Hydrogel . Denna komponent är utformad för att skydda vegetationen från överhettning under påverkan av solljus.
  • Gödsel och mineraler . De ger tillräcklig kraft för jorden.
  • Färga . Denna komponent låter dig göra gräsmattan vackrare, den får en rik färg. För att skapa sådana gräsmattkompositioner används uteslutande miljövänliga pigment.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den självutjämnande gräsmattan har ett antal viktiga fördelar, bland vilka följande kan särskiljas:

  • lämplig för alla typer av jord;
  • en stor andel groning;
  • relativt låg kostnad;
  • enhetlig täckning av webbplatsen;
  • låter dig återställa jorden på grund av frisättningen av användbara spårämnen;
  • skyddar marken från vittring och erosion;
  • låter dig korrigera skalliga fläckar på jordens yta;
  • har en enkel såteknik som inte tar mycket tid;
  • låter dig undertrycka tillväxten av ogräs på webbplatsen;
  • hållbar;
  • ett ganska stort sortiment av utsäde;
  • låter dig plantera träd på även de mest otillgängliga platserna (kan användas för sådd på platser som påverkas av översvämningar eller eld);
  • låter dig begränsa erosionsbildningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den ganska stora listan med fördelar har dessa typer av gräsmattor också några negativa egenskaper som bör beaktas före plantering:

  • behovet av att spraya om den färdiga kompositionen (varje år minskar grobarheten betydligt);
  • det slutliga resultatet kan bara erhållas några veckor efter att massan har sprayats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Landningsteknik

För att en självnivellerande gräsmatta ska stiga och växa normalt bör alla nödvändiga planteringsregler följas.

Det sker i flera separata steg. Som regel innehåller förpackningarna med färdiga formuleringar också detaljerade steg-för-steg-instruktioner för användning.

Även en oerfaren trädgårdsmästare kan använda sådana produkter för tomter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkning av förbrukning per m2

Innan du sprutar vätskan med gräsfrön bör du beräkna den totala ytan på platsen som kommer att sås, och också uppskatta hur mycket produkt som ska falla på varje m2 mark. Kom ihåg att olika flaskmodeller är utformade för ett specifikt område. I detta fall kommer innehållets volym att öka eftersom det späds ut med vatten före användning.

Oftast anger tillverkarna volymen och förbrukningen av själva blandningen . Som regel räcker det med en 10 liters flaska med kraftfoder för att odla en yta på 10 kvadratmeter. För att exakt beräkna den erforderliga mängden komposition måste du multiplicera kostnadstakten med storleken på tomten som kommer att sås.

Bild
Bild

Val av verktyg

När du dekorerar en flytande gräsmatta bör du välja lämpliga enheter för hydroseeding. I grunden säljs själva blandningarna i små cylindrar med en speciell sprutmunstyckspistol.

Munstycket har ett litet hål. En trädgårdsslang sätts in i den. På så sätt kommer fröet att passera genom pistolen med vattnet.

Bild
Bild

Vissa tillverkare producerar produkter i små påsar eller lådor. I det här fallet måste du köpa sprututrustning separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beredning av jord och blandningar

En viktig plats intas av beredningen av marken som ska sås. Det är nödvändigt att först ta bort allt befintligt skräp från det. Detta kan göras med en kratta . Om det finns ogräsvegetation på platsen, bör ogräs göras och sedan försiktigt avlägsna ett lager jord 1-2 cm tjockt.

Bild
Bild

Beredd och odlad jord är väl komprimerad . Om marken är för kall, är det bättre att skjuta upp alla dessa förberedande åtgärder till början av den varma säsongen. Annars kommer inte gluten att kunna härda tillräckligt bra och bli en skorpa, markens vidhäftning till fröet kommer inte att ske.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beredningen av blandningen med gräsfrön bör utföras i enlighet med bruksanvisningen. Först måste du hitta en ren och djup behållare.

Vatten hälls i den och massan kommer därefter att spädas ut i den. Anslut sedan pistolfästet till trädgårdsslangen. Du kan använda nästan vilken specialpump som helst med önskad hålstorlek . Om utgången är för smal bör den förstoras något med en borr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare mineralgödsel kan tillsättas till den färdiga blandningen om så önskas . Men i de flesta fall inkluderar tillverkarna själva allt du behöver i blandningen. Du kan börja förbereda fröblandningen på kvällen. I det här fallet är det bättre att spraya på morgonen. Under denna tid kommer materialet att kunna svälla tillräckligt, och detta kommer att öka risken för grobarhet i marken avsevärt.

Vissa trädgårdsmästare gör sina egna blandningar. För att göra detta måste du först förbereda fröna av lämpliga örter (cirka två kilo).

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan bör du välja lämpliga biostimulanter och gödningsmedel som innehåller kväve och fosfor (cirka tre kilo) . Efter det är det värt att ta en hydrogel, du behöver bara hundra gram. Du kan använda enkel lera som fixare hemma. Du behöver bara 500-600 gram.

Bild
Bild

Mulch bör vara cirka 10-12 kilo . Det rekommenderas att ta en förhackad halmmassa samt liten sågspån. Plocka upp färgämnet för den framtida kompositionen. Alla dessa komponenter kommer att kräva cirka 100 liter rent vatten. När alla komponenter är förberedda, ta en ren och ganska djup behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först hälls allt vatten i det, och sedan tillsätts färgämnet och fröet där . Senare placeras biostimulanter och utfodring där. På den sista platsen, lägg mulch och hydrogel, lera. Den resulterande massan måste blandas noggrant. För att göra detta kan du använda en speciell konstruktionsblandare eller en borr med ett munstycke. Det rekommenderas att lämna den färdiga lösningen i denna form över natten.

Bild
Bild

Besprutning

Den resulterande lösningen ska sprutas med en högtrycksslang. Om du planerar att så en tomt med en yta på mer än 20 tunnland är det bättre att använda speciell trädgårdsutrustning med en spruta . Det gör att du snabbt och enkelt kan spraya frön över långa avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett speciellt färgpigment, som är en del av örtblandningen, låter dig markera områden som redan är tillräckligt sådd . Efter 2 eller 3 timmar kommer den sprutade lösningen att torka ut något. Beläggningen blir till en skorpa, under vilken ett speciellt mikroklimat kommer att skapas.

Det främjar snabbare och mer intensiv spiring av frö, ger pålitligt skydd mot ogynnsamma yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följde alla regler när du sådde materialet kan de första skotten ses inom en vecka efter plantering . Efter två veckor kommer du att kunna observera en redan enhetlig grön matta. En helt färdig och formad gräsmatta är klar om 3-4 veckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Flytande gräs blir nu mer och mer populärt. Denna teknik används ofta för att snabbt dekorera stora ytor. Förutom sommarstugor används denna innovation ofta för att skapa gräsmattor på sluttningar och anlägga parkområden.

En flytande gräsmatta är det bästa alternativet för stora områden . I det här fallet behöver en person inte så hela området manuellt med frö, vilket kommer att betydligt spara tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Det finns bara några få stora tillverkare av gräsvätskor på marknaden idag. Bland dem är det nödvändigt att lyfta fram följande företag.

AquaGrazz . Detta företags kompositioner gör att du kan skapa en vacker och städad gräsmatta på kortast möjliga tid. De är jämnt fördelade över hela området och torkar snabbt. Efter det bildas en stark skorpa, som hindrar fåglar från att ta sig till unga frön. Materialet växer ganska snabbt, och resultatet är en slät gräsmatta med en vacker smaragdfärg.

Bild
Bild

Hydro Mousse . Produkterna från denna tillverkare gör det också möjligt att skapa en slät och vacker gräsmatta utan mycket ansträngning. Sådana komplex med ängsgräs kan sprutas på nästan vilken nivå som helst och präglade ytor. I en uppsättning, tillsammans med planteringsmaterialet, ingår också alla nödvändiga sprutor. I sammansättningen av en sådan gräsmatta finns biostimulanter, mulch med speciella fiberfixare, olika mineralförband. Örterna som utgör blandningen är i regel helt opretentiösa, de kräver ingen särskild vård och kan gro även på ofruktbar jord.

Bild
Bild

Ofta förfalskningar

Idag finns det ofta förfalskningar av flytande gräsmatta. Bedragare säljer blandningar av låg kvalitet med dåligt material, så sådana produkter bör endast köpas från officiella representanter eller via officiella webbplatser.

Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper den mest lämpliga massan för att skapa en flytande gräsmatta, bör du vara särskilt uppmärksam på några av nyanserna i valet. Var noga med att läsa blandningens sammansättning. Kom ihåg att olika typer av gräsmatta kan vara lämpliga för vissa typer av jord. Om det finns mycket ogräs på din webbplats bör du föredra modeller med speciella gräs som bidrar till ogräsbekämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom också ihåg att kompositionen nödvändigtvis måste innehålla allt som är nödvändigt för normal tillväxt och utveckling av utfodring.

Det är bättre att köpa prover, i samma uppsättning som sprutpistolen också levereras med, annars måste du köpa enheten separat.

Bild
Bild

Vissa prover släpps tillsammans med herbiciden . Det är en speciell kemisk sammansättning som gör det enkelt att bekämpa ogräs, liksom alla typer av skadliga insekter. Blandningarna som innehåller denna komponent anses vara av högsta kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta också hänsyn till behållarens totala volym eller annan behållare med frön när du väljer . Om du kommer att så ett stort område bör du föredra modeller med ett stort innehåll.

Bild
Bild

Regler för vård av gräsmattor

För att en flytande gräsmatta ska se vacker och snygg ut och växa normalt bör den skötas ordentligt. En fullformad gräsmatta behöver regelbunden, riklig vattning. Vid regnigt väder bör denna procedur inte utföras.

Till en början rekommenderas det att återfukta dagligen . Detta bidrar till den snabba uppkomsten av grön matta. För att förenkla bevattningsprocessen kan du installera flera små automatiska sprutor med vatten på platsen. I landet kan du klara dig med en slang med ett lämpligt munstycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är det omöjligt att tillsätta en överdriven mängd gödningsmedel till jorden, eftersom kompositionen redan innehåller de nödvändiga näringsämnena i förväg.

Annars kan en mineralobalans uppstå, vilket kommer att påverka ängsgräsets tillstånd och utseende negativt. Toppdressing ska appliceras under våren.

För sådana gräsmattor används ofta ett speciellt gödningsmedel "Forte ". Detta näringsämne hjälper till att upprätthålla en sund och hälsosam vegetation. Det bidrar också till ett vackrare och attraktivare gräsmatta.

Bild
Bild

Forte påverkar också utvecklingen av rotsystemet. Topdressing säkerställer maximal anpassning av växterna när de planteras om. Gödselmedlet kännetecknas av sin speciella verkningstid, fullständiga löslighet samt enhetlig fördelning.

Denna toppdressing innehåller kväve, kalium, molybden, järn, vitaminer och speciella tillväxtaktivatorer som är användbara för gräsmatta . Kom ihåg att vissa enskilda sorter av ängsgräs kan kräva personlig vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Numera kan du hitta ett stort antal olika recensioner om den färdiga blandningen för att skapa en flytande gräsmatta. Så, många användare noterade att denna innovativa teknik gör det möjligt att så även stora områden så snabbt och enkelt som möjligt . Samtidigt kan alla människor göra det.

Vissa köpare märkte också att kit av hög kvalitet gör att du kan skapa en vacker och snygg gräsmatta på kortast möjliga tid, vilket kan glädja trädgårdsmästare under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa användare noterade att sådana färdiga blandningar är värda att köpa, eftersom de är särskilt motståndskraftiga mot extrema temperaturer, frekvent nederbörd i form av regn. Relativt lite vattenresurser används för att fukta sådana gräsmattor.

Många köpare talade också om den snabba tillväxten av frön. Örter gror ganska snabbt. När materialet planteras på detta sätt kommer det inte att spridas över hela territoriet. En person kommer att kunna styra denna process självständigt. Dessutom innehåller de färdiga satserna ett speciellt färgpigment som gör att du kan hålla reda på vilka områden som är undersådd.

Trots det stora antalet positiva recensioner kan negativa uttalanden också hittas på Internet . Således noterades det att några prover av flytande gräsmattor är för dyra. Dessutom kommer för närvarande många falska förfalskningar till många köpare.

Rekommenderad: