Stora Bord: Rektangulärt Bord Med Vit Skiva, Vackra Vardagsrumsmöbler

Innehållsförteckning:

Video: Stora Bord: Rektangulärt Bord Med Vit Skiva, Vackra Vardagsrumsmöbler

Video: Stora Bord: Rektangulärt Bord Med Vit Skiva, Vackra Vardagsrumsmöbler
Video: Renovera med mig - Matbord 2024, Maj
Stora Bord: Rektangulärt Bord Med Vit Skiva, Vackra Vardagsrumsmöbler
Stora Bord: Rektangulärt Bord Med Vit Skiva, Vackra Vardagsrumsmöbler
Anonim

Det är ibland nödvändigt att använda stora bord av två skäl - antingen måste du sitta många människor vid dem, eller så är ett litet blygsamt bord i det stora rummet i rummet visuellt "förlorat". Men i båda fallen bör du välja denna möbel noggrant, eftersom den fortfarande kommer att användas i många år.

Särdrag

När målet bara är att då och då placera gäster (besökare), och det inte finns för mycket plats, är det värt att använda en expanderande eller hopfällbar struktur. Framgångsrika exempel som visar sig bra under en mängd olika förhållanden är transformatorer och "böcker". Ett stort bord av trä eller glas är miljövänligt; med korrekt utförande och dekoration blir det en riktig dekoration av hela interiören. Du kan öka attraktiviteten genom att välja en modell med dekorativt smide och mosaik, samt med snidade delar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och färg

Ett stort bord kan bara visa sin estetik i ett rymligt rum, och dess utseende, lämplighet, bestäms främst av dess form. Geometrisk konfiguration bör inte underskattas. För vardagsrummet är det lämpligt att välja ovala bord. De ser mycket bättre ut än klassiska rektanglar. Frånvaron av skarpa hörn är känslomässigt mer gynnsam, det ger dig möjlighet till varm och bekväm kommunikation, och det är säkrare att använda ett sådant bord. I kök rekommenderas det att använda runda alternativ, särskilt om det finns små barn i huset. Den otvivelaktiga fördelen med sådana lösningar är deras lämplighet i vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På hemmakontor är det mest korrekt att sätta stora hörnbord; en mindre del av bordsskivan är reserverad för en PC eller bärbar dator, och den huvudsakliga fungerar som en arbetsplats. Du måste ta hand om att passa bordet i den allmänna miljön. Så är matgruppen oftast gjord som motsvarar stil och grundmaterial för andra möbler. Men färgen kan vara antingen tillfällig eller skarpt motsägelsefull om det beslutas att göra bordet till en accentdel av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska, provensalska och viktorianska stilar kombineras bäst med naturligt trä, dekorerat med snidade inneslutningar. Den högteknologiska interiören innebär vanligtvis en glasstruktur med förkromade stålben. I den provensalska interiören är användningen av trä mest motiverad, dekorerad som om den bleknade under vindarna som blåser från havet och den ljusa solen. De föredragna färgerna är ockra, olivolja och grädde, mindre ofta används andra pastelltoner. En ren vit färg är också acceptabel, men det är inte särskilt praktiskt, sådana möbler blir snabbt smutsiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beige och andra ljusa toner är bra om du vill maximera utrymmet. Svart färg hjälper till att bli av med känslan av överdriven storlek på rummet (hall). Ett kännetecken för den skandinaviska stilen är användningen av välbearbetat trä, vilket ger intryck av maximal kvalitet och yttre oövervinnlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

För matsalen, som används konstant, finns det inga begränsningar i stil eller storlek. Förutom praktiska överväganden och din personliga smak, förstås. När det är känt i förväg att rummet för det mesta kommer att vara tomt eller användas annorlunda, är det vettigt att föredra ett transformerande bord. Var noga med att matcha strukturens utseende med den omgivande interiören.

Bild
Bild

Rektangulära bord ser bra ut i rektangulära rum, men glöm inte att noggrant beräkna det nödvändiga utrymmet. Annars kan det visa sig att det är för lite utrymme mellan bänkskivan och väggen eller andra möbler för en bekväm passage. Ett smalt, långsträckt vardagsrum blir bättre möblerat om bordet står tvärs över hela rummet vid själva fönstret - detta hjälper till att korrigera rummets oönskade form och samtidigt inte störa passagen.

Bild
Bild

Vackra träbord är lämpliga när du inreder ett rum i lantlig anda; att betona den stilistiska tillhörigheten kommer att hjälpa till att använda lockigt snidning längs bordsskivans kant och metallben. I ett modernistiskt kök är en bänkskiva av glas, dekorerad med extra element, stående på tunga ben av naturligt trä, acceptabel. För kök är laminerade ytor bättre än fanerade ytor eftersom de inte kommer att bubbla från minsta inträngning av vatten. Om du redan bestämt dig för att du ska använda en duk behöver du inte tänka för mycket på benens form och strukturen, i alla fall kommer de inte att synas för någon.

Bild
Bild

Bord och stolar ska inte vara helt identiska med varandra i utseende, detta skapar känslan av ett blekt och uttryckslöst utrymme. Stilistisk slump - ja, men inte fullständig identitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och deras egenskaper

Det är viktigt att utvärdera inte bara den estetiska utan också den praktiska sidan av det köpta bordet. Den minsta olägenheten kan vara en mycket allvarlig nackdel.

Bild
Bild

Konststen i ett stycke är mycket populär på sistone, vilket förklaras av dess tveklösa fördelar:

  • Miljövänlighet;
  • Möjlighet till långvarig användning;
  • Låg känslighet för bakterie- och svampinfektion;
  • Enkel vård;
  • God kvalitet och extern exklusivitet.
Bild
Bild

En billig och praktisk lösning är tabeller baserade på spånskiva. Förutom det låga priset är de attraktiva för sin färgsort: du kan alltid välja antingen vit eller någon annan färg du väljer. Mer perfekt material, men alla experter känner igen MDF, det ser till och med mer gediget ut.

Bild
Bild

Tabeller dekorerade med äkta läder anses vara original, förutom att dessa mönster ger enkelhet och enkel skötsel. För tillverkning av ytan används laminerad spånskiva, glasdelar placeras ovanpå den. Denna lösning är lika lämplig i klassiska och ultramoderna miljöer. Ofta används dess eko-analoga istället för naturläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bord dekorerade med kakel passar bra i de flesta interiörer. De är hållbara och i harmoni med kaklade förkläden. Enkel rengöring är också viktigt.

Rekommenderad: