Runt Bord På Ett Ben: En Liten Barstruktur 100 Cm Hög Med Ett Kromben Och Höga Vita Bordsmodeller Tillverkade I Malaysia

Innehållsförteckning:

Video: Runt Bord På Ett Ben: En Liten Barstruktur 100 Cm Hög Med Ett Kromben Och Höga Vita Bordsmodeller Tillverkade I Malaysia

Video: Runt Bord På Ett Ben: En Liten Barstruktur 100 Cm Hög Med Ett Kromben Och Höga Vita Bordsmodeller Tillverkade I Malaysia
Video: Automatiskt transformerande runt bord. design24.se 2024, Maj
Runt Bord På Ett Ben: En Liten Barstruktur 100 Cm Hög Med Ett Kromben Och Höga Vita Bordsmodeller Tillverkade I Malaysia
Runt Bord På Ett Ben: En Liten Barstruktur 100 Cm Hög Med Ett Kromben Och Höga Vita Bordsmodeller Tillverkade I Malaysia
Anonim

Bord av trä, glas eller plast med ett ben ger stil och elegans till köksinredningen. Det stora utbudet av storlekar, former och priser gör det naturligtvis möjligt att hitta en sofistikerad version på ett stöd för varje kök i vilken design som helst. Sofistikering, med ett framgångsrikt val av modell, kommer att lägga till sådana bord till andra rum. Från vår artikel kommer du att lära dig om vilken typ av bord som finns på ett ben, vad de är gjorda av och hur du väljer en sådan design för dig själv så att den kommer att tillfredsställa alla dina infall och passa in i ditt interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Runda bordsmodeller har ett antal fördelar jämfört med sina motsvarigheter i andra geometriska former:

  • Frånvaron av hörn minskar avsevärt chansen att få blåmärken, blåmärken eller ett mer komplext sår. Detta faktum är särskilt viktigt för barnfamiljer. Rymliga runda bord kräver stora ytor. Av denna anledning kan de inte installeras nära en vägg eller i små rum. Men för en rymlig hall, ett rum där många människor samlas, är detta en oersättlig möbel. Dessutom kommer det att se bra ut här.
  • Runda bord är bra för att placera mat som du kan hämta för hand. Det är lätt att nå dem utan besvär, alla gäster kommer att känna sig bekväma på festen.
  • Cirkelns form väcker en känsla av enhet, skapar en positiv laddning och har en gynnsam effekt på relationerna mellan människor som har samlats för en gemensam måltid.
  • Cirklen ser estetiskt tilltalande ut. Det blir inte svårt att välja en duk, servetter och andra detaljer för servering och inredning.
  • Besväret med bord med stor diameter ligger i svårigheterna som kan uppstå när du vill unna dig en maträtt placerad i mitten.
  • Runda bord i trä är fortfarande mycket populära och används fortfarande idag. De är mycket bekväma och ser långsträckta ut. Rundheten försvinner dock inte någonstans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av hemligheter

För att välja en kvalitetstabell måste du fokusera på ett antal grundläggande kriterier, som vi kommer att diskutera nedan.

Storleken

Ungefär, vid ett bord, upptar en person 40 cm utrymme på djupet och 60 cm i bredd på ett bord. Minsta utrymme i mitten av hela strukturen upptar vissa serveringsartiklar. Baserat på detta bör det minsta köksbordet vara minst 80 cm i diameter. Produktens storlek beror på antalet personer du kommer att plantera för denna möbel.

Bordets höjd beror direkt på höjden på de hushåll som planerar att placeras bakom det. En lång person behöver mer plats för att sitta bekvämt. Denna punkt måste också beaktas vid köp.

Bild
Bild
Bild
Bild

För enkel användning, placera produkten minst 1 meter från väggar och andra möbler.

Form

Det finns många alternativ för tabellform. Men här kommer vi att titta på tre av dem:

  • Rektangulär : oersättliga för deras praktiska i vardagen;
  • Fyrkant : har bevisat sig perfekt på grund av sin kompakthet och rymlighet;
  • Rund och oval : perfekt för unika mönster och stora utrymmen.

Alla föremål i rummet ska kombineras och harmoniseras. Glöm inte den inre stilen när du väljer ett bord. Till exempel kommer en oval träliknande modell absolut inte att passa in i den övergripande designen av den högteknologiska stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Färgschemat på möbler påverkar avsevärt den inre uppfattningen av interiören:

  • En ljus bänkskiva kommer visuellt att förstora rummet, och en produkt i mörka färger kommer att fokusera på rymlighet.
  • Vit färg ger inredningen en visuell lätthet och luftighet, gör rummet mer rymligt. Om du vill skapa en illusion av rymden, köp den vita versionen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stöd

Tabeller på ett stöd visade sig vara bekväma och av hög kvalitet i användning. De är stabila på grund av pålitligt stöd och starka förbindelser mellan delarna. Det återstår bara att besluta om beläggningen så att den är hållbar och håller länge.

Material (redigera)

Ofta när vi väljer ett bord fokuserar vi på dess externa data. Men det viktigaste du måste vara uppmärksam på är materialen från vilka denna möbel är gjord. Det är viktigt att tänka på att hur länge bordet kommer att fungera beror på din vård av bordet.

Nu på marknaden kan du välja denna möbel själv från:

  • trä;
  • glas;
  • faner;
  • Spånskiva med laminerad beläggning;
  • plast;
  • MDF.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett praktiskt och billigt val för köket är ett bord som kombinerar billiga spånskivor och laminatgolv. Sådana bänkskivor bryr sig inte om det föränderliga klimatet i köket (temperaturfall och luftfuktighet). Det är dock bättre att hålla dem borta från heta föremål. Försumma inte användningen av underlägg för heta grytor, kokkärl och vattenkokare för att bibehålla beläggningens integritet. Med en noggrann inställning kommer ett sådant bord att tjäna dig länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

För köket är ett bord lämpligt, vars bordsskiva är gjord av MDF. Detta material är ofarligt, det finns inga formaldehyder, men det är rädd för vatten. Se till att det faller på bordet så lite som möjligt, annars försämras det. För att ta hand om en sådan produkt, använd en lätt fuktad trasa för att torka av den. Om det alltid finns fuktig luft i rummet där MDF -möblerna står, blir dessa möbler snabbt oanvändbara.

Det är bättre att inte sätta fanerbord i köket. De är vackra, men med fel vård blir de oestetiska. Bordsbenen är gjorda av olika råvaror. Ofta är detta ett järnstöd, men ett tomt stöd inuti. Bänkskivor i glas behöver starka stöd som håller tyngdpunkten under kontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasmodeller

Glasmöbler i köket blir mer och mer populärt. Det skapar en luftig atmosfär i interiören. Glasbord är ofta monterade på ett trästöd.

Fördelar med glasbord:

  • enkel vård;
  • absorberar inte lukt, smuts och fukt;
  • rengöras med en luddfri trasa och vinägerlösning.

Färgning och konsistens av glas för bordsskivor är full av variation. Transparens, liksom färg, varierar också. Det blir inte svårt för dig att välja det glasbord som är nödvändigt för en viss inställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen med glasskjutbord är materialets skörhet. Trots materialets härdning riskerar de fortfarande att gå sönder.

Bland nackdelarna är den ständiga ringningen när disken läggs och förekomsten av fläckar, som är svåra att bli av med.

Plastmodeller

Plastmöbler har följande fördelar:

  • lätthet;
  • olika former, färger, storlekar;
  • pris.

Bland nackdelarna kan man peka ut, men mycket betydande: möblerna ser väldigt mediokra ut, särskilt i kombination med massiva inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Glidande modeller

Utdragbara bord är mycket populära bland gästvänliga värdar. Dessa är kompakta modeller för små kök. Om området i rummet tillåter kan du ge företräde åt ett hopfällbart bord. De används ofta i modern stil.

Vid utfällning kan bordet uppta upp till (eller ännu mer) hälften av utrymmet i små rum. Men för ett rum med ett stort område är detta bara det perfekta fyndet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matbord

Tidigare har antalet bord som krävs för en person redan beräknats. Vid beräkning av den nödvändiga storleken på bordsskivan för matbordet krävs det att ytterligare 2 extra tillkommer till det totala antalet personer som regelbundet kommer att samlas vid bordet. Om du till exempel köper ett matbord för tre, bör dess yta vara cirka 350 cm.

Platsen där du planerar att installera den spelar en viktig roll i valet av möbler. När du väljer ett bord, kom ihåg att dess storlek måste ökas med en och en halv gång, förutsatt att bordet står mot väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns ett runt bord kan beräkningen av platsen för varje gäst göras enligt schemat som anges nedan:

  • 2 personer - bänkskivans diameter 70 cm.
  • 4 personer - bänkdiameter 100 cm.
  • 6 personer - bordsdiameter 130 cm.
  • 8 personer - bänkdiameter 150 cm.
  • upp till 10 personer - bordsdiameter 170 cm.

Design egenskaper

Stöd

Trots det eleganta med ettbensbord finns det risk för att tappas av spädbarn eller husdjur. I sådana fall är det bäst att släppa estetiken och fokusera på praktiska och säkerhet.

Det är viktigt att veta att bord på ett ben måste vara symmetriska, annars kommer tyngdpunkten att flyttas och balansen störs. Om ditt kök fortfarande har en sådan möbel, men det samtidigt finns barn eller djur i ditt hus, var vaksam. Trots strukturens styrka kan barn medan de leker fortfarande vända på denna starka och samtidigt sköra möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkskivor

Runda bord är inte alls lämpliga för små rum på grund av deras särdrag. De ser bra ut i mitten av ett stort rum, men ska inte placeras under väggen. Du kan hitta ett sådant bord av sten. Om du bestämmer dig för att köpa en stenstruktur, bestäm i förväg om platsen där den ska installeras. Det här är en tung modell, det kommer att bli problematiskt att ordna om den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Tabeller på ett ben fick popularitet och efterfrågan på grund av det faktum att de skapar i vardagen:

  • mysighet;
  • bekvämlighet;
  • praktiskhet.

Ett brett utbud av produkter, ett stort urval av former och färger bidrar till tillväxten av försäljningen av sådana bord. Inte en enda köpare kommer att förbli likgiltig, och alla kommer att kunna välja en modell efter deras smak och önskan för att förverkliga sina mål inom inredning.

Detta bevisas av många recensioner som publicerats på sidorna på möbeltillverkarnas officiella webbplatser. Idag erbjuder många företag sådana modeller till sina kunder. Tabeller från Malaysia med kromben är särskilt populära. Utåt sett är ett sådant bord mycket likt barversionen av möbler. Men det finns också mer återhållsamma, klassiska, traditionella modeller, utformade för varje smak och rikedom.

Rekommenderad: