Glas På Bordet (28 Foton): Plexiglas Och En Mjuk Skyddande Beläggning På Skrivbordet För En Student, Vad är Rätt Namn Och Vilka Funktioner Det Utför

Innehållsförteckning:

Video: Glas På Bordet (28 Foton): Plexiglas Och En Mjuk Skyddande Beläggning På Skrivbordet För En Student, Vad är Rätt Namn Och Vilka Funktioner Det Utför

Video: Glas På Bordet (28 Foton): Plexiglas Och En Mjuk Skyddande Beläggning På Skrivbordet För En Student, Vad är Rätt Namn Och Vilka Funktioner Det Utför
Video: Vad gäller för kostnader och ersättning för Grib-utbildning? 2024, April
Glas På Bordet (28 Foton): Plexiglas Och En Mjuk Skyddande Beläggning På Skrivbordet För En Student, Vad är Rätt Namn Och Vilka Funktioner Det Utför
Glas På Bordet (28 Foton): Plexiglas Och En Mjuk Skyddande Beläggning På Skrivbordet För En Student, Vad är Rätt Namn Och Vilka Funktioner Det Utför
Anonim

Glas på skrivbordet skyddar inte bara möbelns yta från skador och smuts, men i vissa fall kan du också diversifiera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver du det?

Många intressanta innovationer används i modern design. En sådan idé är användningen av vackra överlägg. De kan vara helt matta, gjorda av målat glas eller dekorerade med fototryck. Så ofta används de för att på något sätt uppdatera en tråkig design eller för att diversifiera ett rum i loft eller minimalistisk stil.

En annan viktig punkt är att hållbart glas också är ett extra skyddande lager. För att skydda borden använder vi inte den vanliga enkla beläggningen, utan en specialbehandlad. Faktum är att vanligt glas inte bara är för kallt, utan också skyddas från mekaniska skador. Det är därför det rekommenderas att välja ett material som är speciellt utformat för detta. Speciellt om du letar efter glas till ett barns sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitativt utvalt glas skyddar träet eller metallen som bordet är tillverkat av från mindre repor och andra defekter. Dessutom kommer ett korrekt valt tryck eller glasfärg att dekorera rummet och bli ett organiskt tillskott till inredningen du har skapat.

Ett annat märkbart plus med detta tillägg till bordet är att det kan användas som en snygg arrangör. Om du bara lägger ut dokument, anteckningar och anteckningar på bordet, blir de hela tiden förvirrade och flyger isär. Men om du lägger allt under glas, kommer ingenting att gå förlorat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

För att skydda bordet från skador och smuts kan olika typer av glas användas: starkt eller mer flexibelt, mjukt eller hållbart. De skiljer sig också åt i tjocklek, transparens och färg.

Bild
Bild

Plexiglas

Den mest populära typen av skyddande beläggning är plexiglas. Detta är ett ganska ovanligt material som bara har använts under de senaste decennierna. Den består av ett speciellt harts som kombineras med olika tillsatser. Sådant glas kan vara både transparent och frostat. Denna typ av glas kallas också akryl eller organiskt glas.

Förresten är plexiglas i sin tur uppdelat i två underarter.

Den första består av extruderade ark . De är resistenta mot skador, så de bör användas i de rum där skrivbordet utsätts för maximal belastning. Den ökade hållfastheten beror på att glaset går igenom mer komplexa bearbetningssteg. Det betyder att kostnaden är flera gånger högre än för en enkel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av plexiglas är gjuten . Sådana produkter är behagligt tilltalande med en bred färgpalett. Om du vill välja inte det enklaste transparenta glaset, men några intressanta dekorativa föremål, bör du välja det gjutna fodret.

Både den ena och de andra typerna av plexiglas utmärks av ökad säkerhet. Det går inte sönder och kanterna på ett sådant överlägg är speciellt avfasade och mjuka.

Bild
Bild

Med fotoutskrift

Om vi pratar om inredning av onlays, är det vanligaste alternativet att använda fotoutskrift. Med denna enkla teknik kan du måla vilken bild du vill på överlägget.

Bilden som appliceras på glaset på detta sätt bleknar inte eller torkar bort på länge. Det förblir ljust och vackert. Alla färger kan ses mycket tydligt, så bilden är tillfreds med alla små detaljer.

Bilder på glas kan appliceras på flera sätt. Professionell fotoutskrift, som utförs med specialutrustning, fungerar bäst. Det är omöjligt att göra det själv hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativt kan självhäftande tejp användas. Det finns redan en lämplig bild på den. Så du behöver bara sätta den på glaset. Det tar bara några minuter.

Bilderna som appliceras på ytan kan vara vad du vill. Oftare letar köpare efter något mångsidigt och enkelt, som landskap eller abstrakta mönster. På skrivbord i barnrum kan du använda överlägg med bilder av superhjältar, favorit -tecknade serier eller andra igenkännliga karaktärer.

I vissa fall fungerar även fotoutskrift på glas som ett extra skydd. Om glaset kan repas eller täckas med fingeravtryck eller vattendroppar, kommer det tryckta överlägget att behålla sitt snygga och välskötta utseende längre.

Bild
Bild

Förtydligat

Om du väljer ett skrivbordsoverlägg av ett särskilt dyrbart trä, bör du vara uppmärksam på det klarade glaset. Det låter dig se strukturen så bra som möjligt och utvärdera den.

Bild
Bild

Matt

Frostglasbeläggningen ser också intressant ut i den moderna interiören. Det ser väldigt intressant ut och skapar effekten av en sammet finish. Dessutom är ett sådant överlägg också så enkelt att rengöra som möjligt. Du behöver inte hela tiden torka av glasytan för att återställa dess vackra glansiga glans eller torka bort fingeravtryck eller vattendroppar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja ett bra glas måste du inte bara vara uppmärksam på dess utseende utan också på andra parametrar. Om du inte är särskilt insatt i alla nyanser kan följande information vara användbar för dig.

Först och främst måste omslaget på ett skrivbord eller skolbord vara praktiskt och av mycket hög kvalitet. Sådana foder bearbetas dessutom så att materialet behåller sin integritet även vid mekanisk skada. Glasskyddet måste skyddas mot fukt, nötning och andra skador. Utan detta kommer det ingen mening från henne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skyddsglaset ska också vara tillräckligt ljust så att det är bekvämt att lyfta det utan att vara rädd för att råka tappa och gå sönder. Detta gäller särskilt om du plockar upp ett bordsoverlägg för en elev.

När det gäller formatet bör ett korrekt utvalt transparent glas vara lämpligt i form och storlek för bänkskivans funktioner. Du kan hitta både ett överlägg som kommer att uppta hela bordet, och ett litet glas som bara täcker en del av bordet.

Bordsöverläggets utseende beror helt och hållet på inredningen. Du kan plocka upp både vanligt transparent glas och dekorerat med några bilder, klistermärken eller fullfjädrad fotoutskrift.

Bild
Bild

Var ska man använda?

Glas används för att skydda skrivbord i alla rum. Detta kan vara nästan alla rum där du arbetar eller studerar.

Barn

Det mest uppenbara alternativet är att använda ett plexiglasskydd av hög kvalitet i studentens sovrum. För ett barns eller ungdoms rum bör du välja ett praktiskt och säkraste glas. Det måste vara väl färdigt så att barnet inte kan skära sig själv eller av misstag bryta gummit.

Du kan också välja ett stilistiskt intressant överlagringsalternativ. Leta efter mönstrat eller tryckt glas som inte bara skyddar ytan utan också glädjer ditt barn. Om du lägger ett sådant färgat överlägg på bordet, blir det mycket mer intressant för honom att spendera tid vid skrivbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp

Om du arbetar hemifrån och har ett eget litet kontor, kan du använda glas för att ändra utseendet på bordet i det här rummet. Här är det dock värt att välja något mer återhållsamt. Ljusa överlägg med barns tryck kommer att vara överflödiga, eftersom de kan distrahera dig från jobbet. Så det är värt att ge företräde åt enkelt transparent eller klarat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdhemligheter

För att glaset ska se bra ut inte bara när det köps, utan också efter en lång tid, måste det skötas helt.

Faktum är att organiskt glas blir täckt med små repor med tiden. Speciellt om du använder det länge och aktivt. Om du märker att det redan ser mindre attraktivt ut och repor gör fodrets utseende för billigt behöver du inte slänga det. Det är fullt möjligt att återställa ett vackert och välskött utseende. För att göra detta behöver du inte ens köpa några särskilt dyra vårdprodukter. Två typer av sandpapper av hög kvalitet kommer att räcka för dig. En av dem borde vara tuffare, och den andra tvärtom mjukare. Med detta sandpapper måste du noggrant gå igenom de mest problematiska områdena och sedan applicera klibbig pasta på det behandlade glaset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bearbetar material på detta sätt måste du vara så försiktig som möjligt. Gnugga inte ytan på dynan för hårt. Du kan inte heller använda starka lösningsmedel, och ännu mer, alla typer av slipmedel.

Om du inte har möjlighet att köpa goyipasta kan du klara dig med en högkvalitativ polermassa. Ta en bit mjuk trasa, doppa den i polermassan och gå över glasytan.

Förutom denna radikala restaureringsprocess, glöm inte att bara torka av glaset med en mjuk trasa regelbundet. Om du alltid behåller sitt attraktiva utseende behöver du inte använda radikala återhämtningsverktyg.

Bild
Bild

Generellt är det tillräckligt enkelt att hålla plexiglas i gott skick. Så du behöver inte oroa dig för att köpa en hållbar och estetiskt tilltalande kudde.

Rekommenderad: