Hur Väljer Jag En Byrå? 45 Foton Modelltransformator Med Utdragbart Bord För Sovrum Eller Vardagsrum

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Jag En Byrå? 45 Foton Modelltransformator Med Utdragbart Bord För Sovrum Eller Vardagsrum

Video: Hur Väljer Jag En Byrå? 45 Foton Modelltransformator Med Utdragbart Bord För Sovrum Eller Vardagsrum
Video: Baby Superman Wolfoo vs Baby Ironman Pando - Kids Stories About Baby | Wolfoo Channel 2024, April
Hur Väljer Jag En Byrå? 45 Foton Modelltransformator Med Utdragbart Bord För Sovrum Eller Vardagsrum
Hur Väljer Jag En Byrå? 45 Foton Modelltransformator Med Utdragbart Bord För Sovrum Eller Vardagsrum
Anonim

Numera är platsbesparingen först i de flesta lägenheter. Det är svårt att placera alla nödvändiga föremål och möbler på 40 m2. Och knappt någon kan klara sig utan bord. I detta fall skulle ett byråbord vara ett bra alternativ. Den har lagringsutrymme och fungerar som ett bord vid behov.

Bild
Bild

Fördelar

Byrån har ett antal positiva egenskaper, och därför är den mycket populär.

De viktigaste inkluderar:

  • Kompakthet. I ett litet område kan du ordna både lagringsutrymme och ett fullfjädrat område för att ta emot gäster;
  • Förekomsten av lådor av olika storlekar;
  • Funktionen hos en möbel. Håller ett stort antal saker;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bekvämlighet - lådor gör det enkelt att få tag på någon vara;
  • Estetisk komponent. Lämplig för alla rum tack vare en mängd olika modeller och färger.

Dimensioner

Byråns mått beror på din önskan och rummets möjligheter.

De kan villkorligt delas in i:

  • liten, som kommer att bestå av ett par lådor. Produktens höjd är cirka 80 cm, längden är 50 cm och djupet är inte mer än 30 cm. Det är svårt att kalla det bekvämt och rymligt, men det uppfyller sina funktioner så långt som möjligt;
  • medelstorlek är det bästa alternativet. Det stökar inte upp utrymmet och kommer att uppfylla alla dess funktioner. Storlekar anses vara standard: höjd från 130 cm, längd 180 cm, djup 50 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

en stor byrå anses vara över genomsnittet. Men den här storleken passar inte i ett litet rum. Om du vill betona moderniteten i interiören i ett stort rum, så är detta ett bra alternativ

Bild
Bild

Färger

Tillverkare erbjuder en mängd olika färger och modeller av piedestalbord. Om en möbel är gjord av massivt trä, är det vanligtvis helt enkelt lackerat för att visa träets struktur.

Andra modeller kan ha en mängd olika nyanser. Valet är ditt. Det är bättre att matcha föremålet med stilen och färgen på resten av möblerna.

För ett vardagsrum i klassisk stil är ljusa eller mörka färger i en enkel design lämpliga. Dessutom är det värt att komma ihåg att vita möbler visuellt förstorar utrymmet och ger det lätthet och koncishet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För Provence -stilen - ljusa färger med en åldrande effekt. För modern inredning - med fotoutskrifter. Denna inredning kan också användas för en plantskola. Den trendiga trenden är färgen "kameleont", som, beroende på belysning, kommer att få olika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Element med insatser av läder, stenar, metall eller rotting ser original ut. De fungerar som dekoration och dekoration av produkten. Sådana föremål passar bra in i vardagsrummets inre.

Bild
Bild

Beroende på syftet med rummet där du vill placera denna möbel kan de delas in i flera grupper.

För vardagsrummet

Den största populariteten för transformerbara möbler i vårt land vann på 60-talet av nittonhundratalet, när det fanns en storskalig konstruktion av Khrushchev-hus. Då kunde inte en enda lägenhet klara sig utan en "bok" bordskista. Kärnan i mekanismen bestod i fällbara bordsskivor, som vid demontering fästes på hemliga ben. Det fanns ett lagringssystem inuti. I vår tid finns sådana modeller också, men mer moderniserade.

För vardagsrummet produceras olika modifieringar av byrå, beroende på syftet. I grund och botten behövs de för ett stort bord med bordsskiva, men funktionalitet för en liten lägenhet är också viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Istället för TV -stativ eller "väggar" kan du köpa en byrå, som inte bara kommer att fungera som ställ för utrustning, utan också som ett förvaringsutrymme, samt en extra bordsyta. Vissa modeller är utrustade med en skjutbar TV -plattform. Detta låter dig dölja det när det inte behövs.

En intressant modell är en vanlig byrå med sex lådor. De övre lådorna döljer hela bordsmekanismen med en överdimensionerad bänkskiva. Vid demontering flyttar de övre lådorna åt sidan med sidopaneler. De fyra nedre lådorna fungerar som ett utdragbart förvaringsutrymme för linne.

Dess största nackdel är att det inte kommer att vara särskilt bekvämt för gästerna att sitta, eftersom det inte finns något benutrymme under bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med en roterande bordsskivmekanism är mycket populära. För att fälla ut en sådan byrå måste du fälla tillbaka en del av bänkskivan och vända den.

I moderna modeller används alltmer långa utrullningsbord som döljs under samma bordsskiva med en byrå. Sådana mönster används både i bord för köket och för kontoret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största skillnaden mellan bordet i vardagsrummet är dess utseende. Det bör vara lämpligt i stil med rummet. Olika dekorativa skär kan användas för att ge föremålet ett ovanligt och intressant utseende.

För sovrum

I princip används klassiska byråer för sovrummet, men det finns också ett behov av ett bord. Sedan väljs modellen i fråga. Sådana föremål kan kombinera ett förvaringsutrymme och ett toalettbord. Spegeln är vanligtvis gömd i locket, och under det finns flera fack för smycken och andra feminina tillbehör.

I vår tid finns det också bord, byråer, sängar som är hopfällbara. Detta är en bra idé för både sovrummet och vardagsrummet när en extrasäng behövs för att ofta övernatta vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild

För skåp

Den äldsta byrån är skrivbordet. När allt kommer omkring kan alla bord som innehåller ett antal utdragbara hyllor redan betraktas som en byrå.

  • Traditionell skrivbordsmodell . Bordsskivan är monterad på två piedestaler som bokstaven "P". Det finns lådor på sidorna för förvaring av skrivmaterial, och i mitten finns ledigt benutrymme. Mer kompakt kan vara en modell med en kantsten på ena sidan.
  • Sekreterare . Detta är en gammal modifiering av skriften blev. Eftersom det är obekvämt att sitta vid byrån skapades en vikningsdel, som tillsammans med byrån gjorde det möjligt att inte bara förvara de nödvändiga sakerna utan också använda den som en fullvärdig arbetsplats. Detta uppnåddes också genom lådornas flernivåarrangemang. De nedre lådorna är djupare och de övre är smalare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av skrivbord är transformator … De låter dig placera bordet i ett hörn eller längs en vägg. Som regel är den utfällbara delen belägen direkt ovanför själva basen med hyllor och har hjul för att flytta själva bordsskivan.

Fällbara bord kan också hänföras till transformatorer. De monteras på väggen och fälls ut vid behov för att bilda ett arbetsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

På kontoret, förutom att skriva, behöver du ett datorbord. Det kännetecknas av närvaron av en låda för blocket och en låda för tangentbordet. När du använder tangentbordet lämnas armbågarna ofta utan stöd. En krökt bordsskiva till ena eller andra sidan gör att du kan undvika detta.

För barnkammaren

Barnskåp inkluderar först och främst skötbord kopplade till lådor för förvaring av kläder och babytillbehör.

För närvarande är denna modell mycket populär bland mödrar av följande skäl:

  • det är bekvämt att byta ut barnet;
  • byte av blöja görs enklare genom att ha alla nödvändiga tillbehör "till hands";
  • möjligheten att göra gymnastik och massage i en bekväm miljö för både barnet och modern;
  • möjligheten att byta barnets kläder med ett stort utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett skötbord bör du vara uppmärksam på designens tillförlitlighet och rätt form.

Oftast innehåller uppsättningen en speciell mjuk madrass av vattentätt tyg, som hjälper mödrar vid "överraskningar" av barnet. Om det plötsligt inte finns något sådant, är det bättre att köpa det separat.

De mest populära skötborden i den moderna världen är:

Med nedfällbart skötbord . Detta är en extremt praktisk modell. De flesta köpare väljer det, eftersom det låter dig vika och vika ut ytan, och byrån i sig är ganska smal och tar liten plats. För vissa manipulationer behövs en stor arbetsyta, för vilken du helt enkelt drar ut eller fäller ut den skiftande delen till önskad storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett överbord . Kärnan i denna design är att den övre ändytan appliceras separat på byrån i vissa fall. Om det inte behövs, tas det helt enkelt bort. Detta gör att du kan använda detta objekt i framtiden som en vanlig byrå för saker. De finns i en mängd olika färger och mönster, så det är lätt att hitta en modell som passar in i din inredning.

Om du har en vanlig byrå kan du köpa ett sådant överlägg separat eller göra det själv. För att göra detta måste du känna till ytans dimensioner och göra en enkel beräkning.

Bild
Bild

Med inbyggt badkar . Ett mycket bekvämt alternativ som kombinerar en badplats, skötbord och förvaringsutrymme. Nackdelen med denna modell är att badet vanligtvis är litet, och därför kommer du inte att kunna använda produktens fulla funktionalitet länge.

Skiftbyxor är vanligtvis gjorda av naturliga material som är så säkra som möjligt.

Här är de viktigaste:

Solitt trä Är det mest miljövänliga och pålitliga alternativet. Trädet har brusreducerande egenskaper. Men det kostar också mer än sina motsvarigheter. Det finns olika design och färger på produkter, men det mest populära för tillfället är elfenben. Nackdelarna inkluderar träets "nyckfullhet" till olika typer av skillnader;

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Spånskiva eller MDF . Dessa är de vanligaste alternativen, eftersom de är billiga och utbudet är mycket brett. Dessutom har möbler av spånskiva en högre fuktbeständighet än möbler i massivt trä;
  • Metall . Sådana strukturer är pålitliga, hållbara, fukt- och värmebeständiga, men metall är farligt för spädbarn. Därför måste du noggrant välja en kvalitetsmodell utan skarpa hörn. I framtiden är det bättre att placera föremålet borta från platserna där barnet vistas så att det inte av misstag knackar på. Färglösningar kan vara olika;
  • Plast . Priset på materialet är ganska lågt, modellerna är olika och tillgängliga för konsumenterna. Det enda, glöm inte att det är omöjligt att installera plastprodukter nära värmeenheter, eftersom plast börjar avge ämnen som är skadliga för människors hälsa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För kök

I köket används huvudsakligen modeller med utdragbar eller vridbar mekanism. Om du behöver en liten matplats för två personer, är det fullt möjligt att klara sig med en utdragbar hylla från ett golvställ.

Om du behöver en stor matyta är det bättre att överväga bord med en infällbar mekanism. Deras väsen ligger i det faktum att bordet i sig är under samma bordsskiva med en kantsten, och när ett bord på hjul krävs, rör det sig bort som en sax.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativt kan du använda en hopfällbar byrå. Det ser ut som en av väggpiedestalerna i headsetet. Men faktiskt blir det snabbt till ett fullbordat matbord med ett förvaringssystem.

Designtips

Du kan placera en byrå i alla rum i ditt hem:

  • I sovrummet är det bättre att välja bord med rymliga lådor för kläder.
  • I köket bör du använda modeller med lådor och hyllor för förvaring av rätter.
  • I badrummet är plastmöbler lämpliga.
  • Vardagsrummet kan ha ett brett utbud av sidobord med inredning och alla ovanliga element, så att en sådan möbel inte bara är funktionell utan också ger glädje till inredningen.
Bild
Bild

Vackra exempel

Skötbord finns i en mängd olika färger, från det intressanta elfenbenet till det trendiga svartvita.

Ett toalettbord med en nedfällbar spegel och massor av lådor kan skapa en hel skönhetssalong i ditt hem. Och det kommer också att passa in i en snygg inredning och bli dess höjdpunkt tack vare dess intressanta färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett fantastiskt träkök med en utrullningsbar bänkskiva i ljusa färger lockar med sin värme och naturlighet. Och stolar med originalöverdrag kompletterar ensemblen i Provence -stil.

I videon hittar du en översikt över skötbordets byrå.

Rekommenderad: