Hur Transporterar Man Gödningsmedel? Regler För Transport Av Mineraliska Och Organiska Gödningsmedel, Flytande ämnen På Väg

Innehållsförteckning:

Video: Hur Transporterar Man Gödningsmedel? Regler För Transport Av Mineraliska Och Organiska Gödningsmedel, Flytande ämnen På Väg

Video: Hur Transporterar Man Gödningsmedel? Regler För Transport Av Mineraliska Och Organiska Gödningsmedel, Flytande ämnen På Väg
Video: Protocol Improvement and Product Development of Liquid Organic Fertilizers from FPJ 2024, Maj
Hur Transporterar Man Gödningsmedel? Regler För Transport Av Mineraliska Och Organiska Gödningsmedel, Flytande ämnen På Väg
Hur Transporterar Man Gödningsmedel? Regler För Transport Av Mineraliska Och Organiska Gödningsmedel, Flytande ämnen På Väg
Anonim

Gödseltransport är en ansvarsfull process som kräver att vissa regler följs. För transport, använd speciella vägtankfartyg med stor bärighet, liksom andra containrar i form av containrar eller starka förpackningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Varje gård kräver användning av mineralgödselmedel på platsen. Med deras hjälp är det möjligt att öka jordens bördighet och skördeprocenten. Därför ökar efterfrågan på agrokemiska produkter betydligt innan plantningssäsongen - på våren och sommaren - vilket innebär att antalet transporter av organiskt gödselmedel ökar.

Agrokemi är en last som klassas som farlig . Därför krävs det att reglerna för transport följs. Om det ignoreras kan negativa konsekvenser uppstå.

Vid felaktig transport kan kemikalier komma in i miljön och orsaka berusning av fordonsägaren och andra.

Vissa gödningsmedel innehåller giftiga kemikalier som är skadliga för människors hälsa , som vid transport av dålig kvalitet kan komma in i marken eller vattendrag. En sådan spridning av jordbrukskemikalier kommer att leda till en verklig katastrof av ekologisk natur.

Bild
Bild

Regler för transport av mineralgödsel

Transport av organiska ämnen med hög koncentration kräver särskild uppmärksamhet. Om jordbrukskemin är torr måste den transport i bulk rengöras från smuts och dammbilar , i vilka täckta karosser och släpvagnar finns för att förhindra fuktträngning.

Bild
Bild

Det finns andra transportregler

  1. Starka kemikalier och bekämpningsmedel, inklusive före transport, måste att avsluta … Förpackningen är en speciell behållare tillverkad av polymer eller tjockt papper. Under transporten måste det finnas farotecken i själva fordonet, som informerar andra om transport av en giftig last.
  2. Sådana ämnen som klassificeras som farliga måste ha egen märkning … Den är utvecklad av ADR: s krav och regleras av samma organisation. Ett lämpligt fordon bör väljas utifrån den specifika risknivån.
  3. Vid transport av farligt gödselmedel det är förbjudet att placera dem tillsammans med mat eller andra produkter att konsumeras.
  4. Varje ägare av farligt gods måste fylla i det nödvändiga tillstånd , bekräftar möjligheten till transport.
  5. Föraren av bilen där leverans av mineralgödsel sker måste ha lämplig tolerans till liknande verk. Han bör också planera rutten så mycket som möjligt och göra den så säker som möjligt.

Agrokemi kan transporteras på två sätt, vilket innebär användning av behållare eller deras frånvaro.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lasten placeras i speciella lastbilar, flakbilar, släpvagnar eller dumper. Vid transport av farligt gods är det viktigt att observera:

  • regler för säker transport;
  • sanitetsstandarder;
  • fast position för vikter.

Dammiga mineralgödselmedel transporteras i förberedda tankar. Materialhantering kan vara pneumatisk eller mekaniserad. Det andra alternativet är det mest populära.

Före transport Det är viktigt att kontrollera tankarnas integritet, täta sprickorna och stärka anslutningarna . Dessutom är fordonet täckt med en presenning för att skydda lasten från yttre påverkan.

Bild
Bild

Förpackningen av organiska gödningsmedel måste uppfylla de fastställda standarderna, som beskrivs i GOSTs och andra tekniska dokument . I detta fall bestäms förpackningstypen beroende på typ och koncentration av ämnen.

Det är också nödvändigt att lasta och lossa varor enligt vissa regler

  1. Vid arbete med lastning och lossning av jordbrukskemikalier måste föraren lämna bilen och stänga dörren ordentligt.
  2. Arbetet måste utföras på ett mekaniserat sätt.
  3. Agrokemi är skyldig att ta emot mottagaren. Det jämför lastens vikt och antalet paket.
  4. Före och efter transport är det nödvändigt att rengöra bilens kaross från resterna av transporterade jordbrukskemikalier.
  5. Det är förbjudet att transportera gödningsmedel tillsammans med mat och andra varor.
Bild
Bild

Föraren som ansvarar för leverans av farligt gods får nödvändiga dokument.

Funktioner för transport av organiska ämnen

Mineralgödsel Är ett komplex av organiska ämnen, vars felaktig transport kan leda till allvarliga och till och med tragiska konsekvenser. Så vid en olycka på vägen och inträngning av ämnen i vatten eller mark kan en miljökatastrof inträffa.

Transporten av organiska ämnen har sina egna egenskaper, som bör övervägas mer detaljerat. Vid lastning av farliga ämnen är det nödvändigt att ta hänsyn till kraven i säkerhet och sanitära standarder.

Det finns två sätt att transportera gödselmedel:

  • tara;
  • bulk.

Oavsett vilken metod som väljs måste gödselmedelsägaren, liksom föraren som ansvarar för deras transport, se till rent och torrt utrymme inuti fordonet , och se också till att i färd med att slutföra uppgiften lasten påverkades inte av väder och klimatförhållanden.

Bild
Bild

Transporttypen och ett antal ytterligare regler bestäms utifrån vilken typ av gödsel som transporteras. Varje komplex av farliga ämnen har sina egna nyanser och transportregler.

Så ämnen med hög koncentration och ökad verkningsstyrka måste förpackas i behållare som förhindrar att olyckor inträffar. Sådana behållare är:

  • kapslar;
  • påsar;
  • fat;
  • lådor.

Varje produkt är märkt som farligt gods . Även gödningsmedel, dess vikt, volym och andra egenskaper som måste beaktas och jämföras vid mottagning av lasten föreskrivs på behållaren.

Gödseltransport är omöjlig utan särskilda tillstånd och tekniska dokument . En viss myndighet är ansvarig för deras utfärdande. För att få tillstånd måste ägaren av produkten tillhandahålla villkor för kvalitetstransport och lagring av farliga organiska ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur transporterar man flytande gödningsmedel?

Transport av flytande gödningsmedel bör utföras i enlighet med den etablerade tekniken … Eventuella avvikelser från normen kan orsaka ett antal obehagliga konsekvenser och till och med leda till en katastrof på global nivå.

Först och främst måste fordonsägaren ta hand om den korrekta lastningen av produkten. Vätskan som behöver transporteras hälls i en speciell tank och sedan installeras tanken i:

  • bil;
  • trailer;
  • järnvägsvagn.

Vätskeladdning utförs med maskin , eftersom det är det säkraste.

Bild
Bild

Proceduren kontrolleras av erfarna specialister som kan förhindra att det uppstår fel vid pumpning av vatten eller placering av behållare i fordonet.

De grundläggande reglerna för transport av flytande gödningsmedel kräver att viktiga punkter beaktas

  1. För att transportera last måste fordon vara utrustade med en kaross eller behållare som förhindrar läckage av den transporterade vätskan.
  2. Gödselmedel får inte transporteras med mat. Andra personer eller onödig utrustning ska inte vara närvarande i transporten.
  3. Tank- och karossdelar måste vara resistenta mot ammoniak.
  4. Lastning och transport av flytande gödningsmedel är endast tillåtet under dagen, när läckage av organiskt material kan upptäckas.
  5. Efter att behållarna lossats är det nödvändigt att rengöra fordonet från kemiska rester, skölj alla delar noggrant med vatten och behandla dem med varm ånga.

Organiskt gödningsmedel hjälper till att öka tomtutbytet, därför är de populära bland trädgårdsmästare och bönder. Men i koncentrerad form är de det farligt, därför kräver deras transport att vissa regler följs och regleras på lagstiftningsnivå.

Rekommenderad: