Vardagsrum-sovrum Design Med En Yta På 20 Kvm. M (59 Foton): Inredning I Ett Rum, Moderna Idéer 2021

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrum-sovrum Design Med En Yta På 20 Kvm. M (59 Foton): Inredning I Ett Rum, Moderna Idéer 2021

Video: Vardagsrum-sovrum Design Med En Yta På 20 Kvm. M (59 Foton): Inredning I Ett Rum, Moderna Idéer 2021
Video: Идеи для декорирования комнаты 2019 / Декорирование / Дизайн интерьера гостиной 2019 2024, Mars
Vardagsrum-sovrum Design Med En Yta På 20 Kvm. M (59 Foton): Inredning I Ett Rum, Moderna Idéer 2021
Vardagsrum-sovrum Design Med En Yta På 20 Kvm. M (59 Foton): Inredning I Ett Rum, Moderna Idéer 2021
Anonim

Ägare av små hus och lägenheter måste gå till vissa knep för en mer rimlig fördelning av området. Ett av dessa knep är att kombinera vardagsrummet och sovrummet. Detta är dock möjligt i ett rum på minst 20 kvm. meter. Endast i ett rum av denna storlek kan vardagsrummet och sovrummet kombineras optimalt utan att förlora komfort och utan att överbelasta rummet med saker. Vardagsrum-sovrum design med en yta på 20 kvm. m borde vara eftertänksam.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt organisering av rymden

Erfarna designers hävdar att alla rum som kommer att utföra mer än en funktion måste zoniseras genom att dela rummet i två separata zoner. Stilen kan dock inte försummas. Även om delarna av ett rum tjänar olika syften, måste de arbeta med varandra - och med själva hemmet.

När du väljer en zonmetod, som det finns mycket av, är det nödvändigt att ta hänsyn till layout, stil och ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Villkorlig zonindelning

Villkorlig zonindelning är ett spel av ljus och nyanser i ett rum. Det är bättre att dekorera sovdelen i lugnande färger och gästområdet i skarpare färger. Det är mycket viktigt att kombinera dessa färger. Du kan välja en färg, men olika nyanser - eller spela på kontrasterande men matchande färger.

Bild
Bild

Moderna designidéer

Vardagsrummet i kombination med sovrummet kan vara annorlunda. Samtidigt som man föredrar färgzonering är det viktigt att bestämma vilken stil man ska föredra. Designers tillgriper oftast minimalism, loft och klassisk stil.

Minimalism

Denna stil innebär ett minimum av föremål och ett maximalt utrymme. Minimalism kan ses som ett sätt att leva, för inte alla gillar det. Det används oftast i kontorsbyggnader.

Minimalism kännetecknas av blankhet av former . Den använder raka linjer och geometriska proportioner. Minsta antal objekt kompenseras av maxfunktionen. Möbler och inredningsartiklar ska inte störa upp i rummen, det ska finnas mycket ledigt utrymme. Det ska inte heller vara för mycket ljus, men det ska inte vara för lite.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att veta att minimalism använder en färgpalett, utspädd med två kontrasterande färger.

Loft

Denna stil är inneboende i studior och verkstadsrum, det är en intressant design för ett sovrum-vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att måla väggarna i enfärgade färger, en av väggarna kan lämnas obehandlad (betong eller tegel). Om höjden på rummet tillåter, kan du ta sovplatsen till podiet och därigenom skilja den från vardagsrummet.

Klassisk stil

Klassikerna var och förblir relevanta. Det är viktigt att tänka på att möbler inte ska vara skrymmande. Inredningselement är alltid genomtänkta och kombinerade. Färgschemat ska vara lugnt och återhållsamt.

Bild
Bild

Det bör dock komma ihåg att det finns regler för små rum. Vi kommer att behöva minimera all nåd och majestät i denna stil och lämna bara svårighetsgrad och återhållsamhet.

Färglösningar

Valet av färger är mycket viktigt vid inredning. Det är viktigt att överväga både rummets storlek och husets design som helhet. Lugna färger fungerar bra med ett par kontrasterande bitar. Vitt kan visuellt utöka ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att ta hänsyn till själva designstilen, för i varje stil ges företräde till sina egna färger. Det idealiska alternativet är en kombination av vitt, svart och brunt. Till dessa bör läggas ett par kontrasterande saker som kommer att vara i harmoni med varandra.

Villkorlig zonindelning

Så det finns flera av de vanligaste sätten. Det är de som oftast väljs av konsumenterna.

Dela

Rumszonering kan göras med en partition. Dessa produkter är väldigt olika - både i form och material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Träpartitionen ser väldigt mysig ut och passar både den klassiska stilen och loftet. Den kan vara solid, täcka en del av rummet helt eller tillverkad i form av hyllor. Detta ger ett visst område av synlighet. Partitionen kan vara antingen strikt designad eller snidad.

Nackdelarna inkluderar kostnaden för naturligt trä. Naturligt trä kan dock ersättas av spånskiva och MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Glaspartitioner kan vara väldigt olika: det finns transparenta, matta, målat glas, spegel, tonade alternativ, produkter med eller utan mönster. Glas överför perfekt ljus, så båda områdena i rummet kommer att verka mycket ljusare och rymligare.

Ett akvarium kan byggas in i glaspartitionen, vilket ger rummet ett lust.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsvägg

En av fördelarna med denna partition är dess låga pris. Du kan enkelt göra en sådan partition själv. Du kan också integrera en hylla eller en elektrisk eldstad i skiljeväggen.

Du kan göra en båge av gips, som också kommer att se väldigt original ut. En fyrkantig båge är lämplig för minimalism och en rundad för en klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

En bra zonteknik är att använda gardiner. De kan vara antingen lätta, genomskinliga eller tunga. När du väljer gardiner bör du ta hänsyn till rummets allmänna stil.

Gardiner skiljer oftast sängen, liksom ett litet utrymme framför den. Det är mycket viktigt att gardinerna kan dras isär. De kan dekoreras med intressanta mönster eller penslar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Racks

Hyllor ger mycket ljus, och du kan lägga många olika föremål på hyllorna, vilket sparar utrymme. Hyllorna kan ha helt olika former, variera i höjd. Alternativ finns både upp till taket och i en nivå. Oftast är ställen gjorda av trä, men metallprodukter kommer också att se vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärm

En av fördelarna med skärmen är rörlighet. Skärmen kan enkelt flyttas, och den kan också fungera som ett dekorativt element. Varje teckning kan avbildas på själva skärmen. Kinesiska motiv kommer att se vackra ut.

Ljuskällan bakom skärmen kommer att skapa ett fantastiskt skuggspel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvlager

En av zonerna (oftast sovplatsen) kan placeras en nivå ovanför entréplanet. Lådor kan byggas in på podiet, vilket löser problemet med att lagra saker. Du kan kombinera ett podium och en säng, vilket kommer att se ovanligt och praktiskt ut.

Bild
Bild

möbel

Möbler i rummet ska inte vara skrymmande, det fyller sin funktion. Du behöver inte installera något extra i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Det viktigaste attributet för ett sovrum är sängen. Valet av sådana möbler bör hanteras klokt. För att spara utrymme kan du köpa en säng inbyggd i en garderob eller bygga möbler till en podium.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att lagra saker kan du använda hyllor i skiljeväggarna eller sängborden. Det är viktigt att tänka på rummets utrymme. I vissa fall kommer sängen att uppta hela sovområdet.

En rationell lösning skulle vara att sätta sängen vid fönstret. Sovrummet kan ordnas på baksidan av rummet.

Vardagsrum

En viktig del av vardagsrummet är soffan. För att öka det lediga utrymmet är det bättre att välja en vinkelmodell. Du kan köpa en utfällbar soffa med ett fack för linne.

Det kan finnas en garderob i vardagsrummet, men dörrarna ska inte öppna utåt. Den perfekta lösningen skulle vara att köpa en garderob eller en vägg. Om skåpet speglas kommer det visuellt att förstora rummet.

Bild
Bild

Det är bäst att hänga TV: n på väggen. Om det inte är möjligt kan du lägga det på en kantsten eller ett bord.

Ett soffbord är valfritt men kan också köpas. Det är bäst att köpa en modell på hjul eller ett transformerande bord så att du kan fälla ut den om det behövs.

Bild
Bild

Inredning och belysning

Ljuszonering används oftast tillsammans med någon annan metod. Med hjälp av konstgjord belysning kan du uppnå mycket, till exempel lägga en viss tonvikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett sovrum är det bättre att välja spotbelysning - i undertak eller undertak. Det är bäst att hänga en ljuskrona i vardagsrummet (i mitten). Det rekommenderas att installera golvlampor och lampor efter behov.

Foton och målningar upplysta av LED -lampor är ett originellt drag.

Måttlighet är mycket viktigt när man skapar en design. Du kan inte störa upp rummet med onödiga saker. Det borde finnas ett minsta antal av dem. Det är värt att allvarligt närma sig frågan relaterad till ytterligare inredningsartiklar. De ska kombineras med varandra, möbler och rummet som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det idealiska alternativet skulle vara att lägga flera blommor i vardagsrummet, helst på hyllorna. Du kan lägga kuddar på soffan, och väggarna kommer att vara underbart dekorerade med målningar.

Även det minsta rummet kan göras mysigt och vackert. Det viktigaste är att närma sig denna verksamhet klokt.

Rekommenderad: