TV I Sovrummet (45 Bilder): Höjden På TV: N På Väggen, Tips För Installation Och Design, Placeringsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: TV I Sovrummet (45 Bilder): Höjden På TV: N På Väggen, Tips För Installation Och Design, Placeringsalternativ

Video: TV I Sovrummet (45 Bilder): Höjden På TV: N På Väggen, Tips För Installation Och Design, Placeringsalternativ
Video: Как спрятать провода для настенного телевизора - комплект для настенного кабеля 2024, April
TV I Sovrummet (45 Bilder): Höjden På TV: N På Väggen, Tips För Installation Och Design, Placeringsalternativ
TV I Sovrummet (45 Bilder): Höjden På TV: N På Väggen, Tips För Installation Och Design, Placeringsalternativ
Anonim

TV: n finns i de flesta moderna lägenheter och alternativen för dess placering är oändliga . Vissa människor föredrar att sätta apparater i vardagsrummet, medan andra tittar gärna på deras favorit -tv -program medan de lagar mat eller ligger i sängen. TV: n i sovrummet gör att du kan koppla av under dagen och innan du lägger dig, så installationen bör behandlas med särskild omsorg.

Bild
Bild

Behöver du en TV i sovrummet?

Det finns inget definitivt svar på denna fråga. TV kommer att behövas för dem som regelbundet tittar på det och inte ser sitt liv utan att titta på film. Detta är ett bra alternativ för nattugglor som föredrar att följa TV -karaktärernas liv från sin säng eller soffa. Om en person föredrar att titta på filmer och program på en dator blir köp av en TV slöseri med pengar för honom. Detta alternativ är inte heller lämpligt för personer med sömnlöshet, eftersom skärmen flimrar kommer att störa somna.

Bild
Bild

Du bör hänga en TV i sovrummet när en person vet hur man exakt doserar den tid som är avsatt för att titta på den. I detta fall minimeras de möjliga negativa konsekvenserna av ett sådant tidsfördriv. Det rekommenderas inte att missbruka att titta på TV i halvmörkret, eftersom detta gör dina ögon väldigt spända och trötta . Dessutom, innan du köper det, beaktas rummets dimensioner: panelen på väggen kommer visuellt att "äta upp" utrymmet i ett redan litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På vilken höjd att placera?

Alternativen för att installera TV: n är först och främst korrelerade med en persons individuella preferenser. Innan du ordnar lokalerna räcker det att sitta framför platsen för eventuell placering av utrustning och se var ögat kommer att falla. Detta är hur skärmens översta punkt är grovt bestämd, och dess mitt bör placeras mittemot betraktarens ögon . För enkelhets skull, häng panelen på fästena.

Bild
Bild

Vad avgör TV: ns placering på väggen:

Sängens läge . Tekniken installeras mittemot sängen och tar hänsyn till höjden på vilken publiken kommer att placeras när man tittar på filmer.

Bild
Bild

Höjd på andra möbler . Harmonin i panelen i det inre av rummet beror på detta. Den ska i storlek motsvara soffan, garderoben, sängborden.

Bild
Bild

Skärm diagonal . En alltför stor TV kanske helt enkelt inte passar i ett litet rum eller visuellt reducerar utrymmet.

Bild
Bild

Höjden från golvet måste vara minst 1,3-1,5 m . Ju högre TV: n är installerad, desto tröttare blir dina ögon, eftersom du hela tiden måste titta upp och det här är en extra insats. Ett block med uttag finns bredvid TV: n, som går 25 cm tillbaka från fästet som utrustningen är installerad på. Avståndet till betraktaren är flera meter: det ska vara lika med 2-3 gånger diagonalen .

Bild
Bild

Panelens lutningsvinkel beaktas också vid installationen, eftersom bilden förvrängs när betraktningsvinkeln ändras. När LCD -TV -apparater köps bestäms den exakta höjden på upphängningen empiriskt: du bör testa flera alternativ för dess plats och först sedan utföra den slutliga installationen.

Bild
Bild

Vackra platsalternativ

Rummets utformning är det avgörande kriteriet i TV: ns läge. Den mest praktiska lösningen är att montera TV: n på väggen med hjälp av hyllor, metallramar, fästen. Det finns ett skåp eller ett litet bord under panelen. När den monteras på ett betydande avstånd från golvet kommer en lång byrå att passa under den. Det rekommenderas att välja massiva trämöbler eftersom det kommer att se bra ut med vilken teknik som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

TV -hyllorna måste vara starka, klara tunga belastningar, eftersom panelens säkerhet beror på detta. Ta också hänsyn till enkel installation av delar och deras prestanda. Detta är särskilt viktigt vid förhållanden med hög luftfuktighet: hyllan måste ha en korrosionsskyddande beläggning. Då kommer det att hålla länge, och med rätt design kommer det att bli en del av interiören. Den enklaste lösningen skulle vara att köpa en hylla med varierade färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns en nisch i rummet installeras panelen där, eftersom den kompetenta designen av området med TV: n också är ansvarig för den funktionella komponenten. Detta gör att du kan rationalisera utrymmet så mycket som möjligt med varje ledig centimeter. Panelen kommer att vara i samma plan med väggen och se ut som en med den. Denna teknik är idealisk för ett högteknologiskt sovrum, vilket ger det en touch av futurism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att installera en plasmapanel ovanför dörren är inte den bästa lösningen . Först är TV: n för hög obekväm att titta på. För det andra är det så här skärmen kan blända. Men i ett begränsat utrymme kan lösningen vara den enda möjliga. I premium -rum hänger TV: n över eldstaden. Så att titta på filmer, åtföljt av sprakandet av brinnande stockar, kommer att bli ännu roligare.

Urvalstips

Det finns inga entydiga kriterier för att välja den perfekta TV: n. Det beror bland annat på personens preferenser och hans ekonomiska förmåga . Det finns många märken på elektronikmarknaden, som alla erbjuder en annan modell av plasmaskärm. De skiljer sig åt i tjocklek, diagonal och funktion. Vissa människor väljer miniatyr -TV, andra kan inte föreställa sig livet utan stora plasmapaneler; i det senare fallet blir rummet till en mini -hemmabio.

Populära TV -märken:

Philips . Ett välkänt nederländskt företag som erbjuder ett brett utbud av produkter. Produktionen av TV -apparater är en av de ledande riktningarna i varumärkets arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG . En av världens största elektroniktillverkare. Företaget ligger i Sydkorea och skapar utrustning för ett brett konsumentsegment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung . Ytterligare ett asiatiskt företag som har funnits på elektronikmarknaden sedan slutet av 1930 -talet. Fördelen med märket är försäljning av högkvalitativ utrustning till ett överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony . Ett multinationellt företag känt för produktion av högteknologiska produkter. På grund av den regelbundna introduktionen av innovativ teknik i produktionen utmärks produkterna av en hög praktisk funktion och är utrustade med många moderna funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

BBK . En av de största maskintillverkarna i Kina. Han skapar billiga apparater som skickas till över 30 länder runt om i världen. Varumärkets popularitet beror på ett stort sortiment av produkter och god kvalitet för prissegmentet det upptar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är dyra modeller av hög kvalitet, så det är inte värt att spara på inköp av utrustning. Å andra sidan, när TV inte kommer att ses regelbundet, kan du helt välja budgetprodukter. Detsamma är fallet med modeller som köpts för sommarstugor och förortsområden. I det här fallet är det meningslöst att köpa en mycket dyr TV.

Vad ska man tänka på när man köper en TV -panel:

TV -storlek . För att välja en lämplig diagonal, ta hänsyn till det tillgängliga lediga utrymmet. Det beror också på avståndet till publiken: ju längre panelen är placerad, desto större modell bör väljas.

Bild
Bild

Specifikationer . Dessa inkluderar möjligheten att ansluta kabel-TV, närvaron av en inbyggd mediaspelare, möjligheten att ansluta en spelkonsol. En viktig egenskap är närvaron av ett intuitivt gränssnitt.

Bild
Bild

En hängande tv rekommenderas inte för ett klassiskt sovrum. De köps främst för moderna interiörer. När designen kombinerar funktioner i olika stilar är det tillåtet att köpa paneler med en inte särskilt stor diagonal, gjorda i ett neutralt nyansfodral.

Väggdekoration med TV

Dessutom kan du dekorera utrymmet runt TV: n genom att passa det inuti rummet. När du skapar en accent -TV -vägg klistras området bredvid panelen över med kontrasterande tapeter, täckta med sten, mantlade med träpaneler i en annan nyans eller dekorerad med dekorativt gips. Det slutliga utseendet på rummet beror på sovrummet och lägenheten som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När utformningen av rummet är baserad på minimalism och enkelhet saknas inredningen bredvid TV: n. Skärmen hängs på en vanlig, till exempel vit vägg, och den fungerar som ett kontrasterande element. I detta fall är svarta lampor också lämpliga, vilket ger rummet en touch av konceptualitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

TV: n, inramad av en "ram" av träbjälkar, ser original ut. Verkliga målningar eller fotografier placeras bredvid panelen, vilket skapar en enda ensemble. För att skapa en harmonisk, komplett bild för olika objekt, väljs trä av samma nyans och väggbeklädnaden görs neutral: sand, vit, beige, vanilj.

Rekommenderad: