Sovrumsdesign 13 Kvm. M (64 Bilder): Riktiga Inredningsidéer För Ett Rektangulärt Rum

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsdesign 13 Kvm. M (64 Bilder): Riktiga Inredningsidéer För Ett Rektangulärt Rum

Video: Sovrumsdesign 13 Kvm. M (64 Bilder): Riktiga Inredningsidéer För Ett Rektangulärt Rum
Video: KVM | Расширение образов дисков гостевых ВМ 2024, April
Sovrumsdesign 13 Kvm. M (64 Bilder): Riktiga Inredningsidéer För Ett Rektangulärt Rum
Sovrumsdesign 13 Kvm. M (64 Bilder): Riktiga Inredningsidéer För Ett Rektangulärt Rum
Anonim

Att designa små rum är alltid utmanande. Som regel är det nödvändigt att placera flera funktionella områden med bibehållen estetik och ledigt utrymme. Sovrum med en yta på 13 kvm. m. i detta avseende är inget undantag. Du kommer att lära dig hur du planerar inställningen, vilken stil du ska välja, färger och andra designdetaljer i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i layouten

Utformningen av alla rum beror främst på dess layout.

Layout innebär vanligtvis:

  • rummets geometriska form;
  • vägglängdskvot;
  • närvaron av nischer och utskjutande delar;
  • arrangemang av fönster och dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet är hörnigt och har två fönster har detta också ett starkt inflytande på dess design och uppläggning. Det 13 kvadratmeter stora rummet rymmer enkelt en dubbelsäng, stor garderob och sängbord. För att passa sminkbordet måste du med största sannolikhet offra ett av nattduksbordet eller storleken på skåpet. Detsamma gäller skrivbordet. I ett fyrkantigt sovrum är möblerna jämnt fördelade runt omkretsen. Och i ett rektangulärt rum är det som regel förskjutet till en av väggarna och fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Ett litet rum rekommenderas att inredas i en stil som föreslår:

  • lugna färger utan kontrasterande mönster och ornament;
  • funktionella möbler i en enkel form utan invecklade snidade element;
  • minimal volymetrisk inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följaktligen är följande lämpliga för inredning:

  • högteknologisk;
  • minimalism;
  • konstruktivism;
  • loft;
  • Skandinavisk stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men om du vill kan du ta andra stilar (art deco, klassisk, eklektisk, nyklassicism eller modern). I det här fallet är det nödvändigt att inte använda alla, men bara några av stilens karakteristiska drag. Som regel är detta en inredning. Till exempel, för att skapa en art deco -design, kan du ordna en vacker skärm med mönster och speglar ovanför sängens huvud och lämna resten av väggarna fasta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera ett sovrum i klassisk stil kan du fokusera på de karakteristiska textilierna: kuddar, gardiner och överkast. Och samtidigt, använd inte snidade möbler och många golvlampor och lampor. För att skapa en interiör i jugendstil hjälper en säng med en minnesvärd sänggavel med en original form, liksom ett karakteristiskt brungrönt färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eklektism involverar initialt kombinationen av flera stilar i en. De kan dock vara väldigt olika. Så på svarta blanka högteknologiska sängbord kan det finnas klassiska bronsgolvlampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja ett färgschema

För sovrummet rekommenderas att använda lugna färger och pastellfärger.

Dessa inkluderar:

  • hela det bruna sortimentet - från beige till kaffe;
  • olika nyanser av blått och grönt;
  • ljusrosa, persika och ljus lila;
  • lila, lila, rosa, gul och andra pasteller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa och mättade färger (gul, orange, röd, blå, lila och vinröd) kan användas för inredning och färg accenter. Det är värt att notera att färgrekommendationer för ett sovrum bygger på det faktum att brunt, blått och grönt har en lugnande effekt. Gult, orange och rött är energigivande och upplyftande, men kan vara irriterande i stora mängder. Och mörkblå och lila är deprimerande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Valet av material och efterbehandlingsmetoder påverkas av den valda inredningsstilen. Således kännetecknas minimalismen av målade väggar med originalträ, kakel eller dekorativt gips. Golvet kan täckas med nästan alla typer av beläggningar: laminat, matta, golvplattor och andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos loftet är trämaterial, tegel, dekorativt gips och andra material som imiterar konstruktion. Detsamma gäller kön. Det kan vara antingen trä eller kaklat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innerväggar i skandinavisk stil är vanligtvis målade i ljusa färger. Och du kan dekorera och diversifiera monotonin genom att kombinera den med intressanta tapeter med ett geometriskt mönster eller naturligt tema. I de flesta fall är golvet fodrat med ljust trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

För art deco och klassiker används vanligtvis tapeter och parkettmönster. Och för Art Nouveau - färg, tapeter och trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

I ett så litet rum är konstruktionen av en pallbädd eller dekoration med gardiner lämplig för att separera sovområdet. Detta gäller särskilt för ett rektangulärt, långsträckt rum. Sängen kan placeras tvärs över rummet nära fönstret eller på den motsatta väggen från den. Och de beskrivna teknikerna hjälper till att utforma en sovplats stilfullt och estetiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zoning med färg eller efterbehandlingsmaterial är också lämplig. Så, väggen nära sängen kan klistras över med original och iögonfallande tapeter som ekar sängens och nattduksfärgen. Och om det finns ett arbetsbord vid den motsatta väggen, kan det målas i en färg som matchar möblerna i arbetsområdet. Olika tema klistermärken kommer också att hjälpa. De tar inte plats, men de hjälper till att skapa den nödvändiga atmosfären.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning

För att möblerna harmoniskt ska passa in i sovrummet, är det nödvändigt att noga överväga dess storlek, form och plats. Det naturliga ljuset i rummet har också en effekt. Om fönstren vetter mot norra sidan är det bättre att välja ljusa möbler. Moderna design- och konstruktionslösningar hjälper till att välja möbler så att de behåller alla sina funktionella egenskaper och samtidigt sparar utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, om du behöver skära ut utrymme för ett skrivbord eller ett komplett toalettbord, kan du köpa en säng med hyllor bakom sänggaveln. Du kan också bygga en hylla mellan sänggavel och väggen. Om sängen ligger vid fönstret kan fönsterbrädan fungera som ett sängbord. Speciellt om inredningen är inredd i loft eller i skandinavisk stil. Det är vanligt att dessa stilar inte hänger gardiner på fönstren; persienner kan användas istället.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra lösning när det gäller att spara utrymme är att använda väggutrymmet ovanför sängen och sängborden. Du kan hänga skåp och hyllor. Eller så kan du sätta flera smala skåp istället för sängbord. Ett toalettbord eller ett arbetsbord kan anslutas till garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

I sovrummet har ljus flera funktioner:

  • belyser de nödvändiga funktionella områdena - sängbord, toalettbord, garderob;
  • skapar en mysig, avkopplande atmosfär;
  • dekorerar interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således måste frågan om placering av belysningsarmaturer tänkas ut i förväg. Om användningen av sängbord till exempel inte är planerad, skulle det vara rationellt att hänga en lampa ovanför sängen. Om ditt toalettbord eller arbetsbord är tätt kan en vägglampa också lösa detta problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpbelysning både inuti och ovanför spegeln är en mycket bekväm sak. Speciellt om garderoben är mittemot fönstret och dagsljus inte tillåter dig att se dig själv normalt i spegeln. När ett lokalt ljus tänds, vilket skapar en svag, svag belysning, hjälper den resulterande atmosfären att slappna av och ställa in sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss också notera belysningens dekorativa roll. Det är möjligt att dekorera interiören inte bara på grund av intressanta lampor i originalform, upphängda från taket eller väggen. Ytterligare ljus kan kompensera för mörka inredningselement och skapa en minnesvärd design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

Här är vad designers har att erbjuda:

Låt oss börja med inredningen, som är ett utmärkt exempel på den eklektiska stilen . En aristokratisk säng med en mjuk lädergavel, ädla velourtextilier och graciösa golvlampor sticker ut för sin sofistik mot den asketiska bakgrunden av en stenmur, ett trägolv och en sliten matta. Således har en original och minnesvärd design skapats. Det är värt att notera kombinationen av brunt och blått. Denna serie ser alltid intressant och vacker ut.

Bild
Bild

Följande interiör belyser en vacker kombination av en dämpad taupe -bakgrund med lila pasteller på kuddar och täcken .… Dekorativ belysning, originella nyanser och en svartvitt affisch ger interiören variation. Men centrum för uppmärksamheten är fortfarande färgfläcken på textilierna på sängen.

Bild
Bild

Följande sovrum i skandinavisk stil visar hur lätt det är att skapa iögonfallande mönster med djärva accenter .… Smaragdtextiler sticker ut mot bakgrund av beige möbler, trägolv och vita väggar.

Bild
Bild

Art Deco låter dig skapa eleganta och eleganta interiörer . Kombinationen av vitt, beige och svart ser alltid väldigt snyggt ut. Och stoppade möbler, flytande former och blanka paneler ger interiören den chic stilen eftersträvar.

Bild
Bild

Slutligen, överväga den neoklassiska designen . Stilen utmärks av en kombination av klassicismens karakteristiska drag med moderna element, föremål, tyger och former. Således hör en kristallkrona, lätta stuckaturer, snidade möbler och draperier på gardiner till historien. Gardinerna är dock gjorda av ett lätt enfärgat tyg, sängtextilerna har ett geometriskt mönster och golvlamporna är gjorda av glas.

Rekommenderad: