Sovrum-vardagsrumsdesign 16 Kvm. M (44 Bilder): Insidan Av Ett Rum är 16 Kvadratmeter

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum-vardagsrumsdesign 16 Kvm. M (44 Bilder): Insidan Av Ett Rum är 16 Kvadratmeter

Video: Sovrum-vardagsrumsdesign 16 Kvm. M (44 Bilder): Insidan Av Ett Rum är 16 Kvadratmeter
Video: Villa Maria G 180 STP Gotland - 8 Rum och Kök 305 Kvm 2024, April
Sovrum-vardagsrumsdesign 16 Kvm. M (44 Bilder): Insidan Av Ett Rum är 16 Kvadratmeter
Sovrum-vardagsrumsdesign 16 Kvm. M (44 Bilder): Insidan Av Ett Rum är 16 Kvadratmeter
Anonim

Även om du har en mycket liten lägenhet i Chrusjtjov kan du göra det så bekvämt och bekvämt som möjligt om du planerar funktionen i bostadsutrymmet korrekt. Ett av de mest acceptabla alternativen för att lösa den svåra uppgiften att skapa mys på begränsade kvadratmeter är att skapa ett sovrum-vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Metoder för zonindelning av ett litet rum

Om du bara äger ett rum på 16 kvm. m. och du måste organisera ett sovrum -vardagsrum i detta begränsade utrymme, då skulle den bästa lösningen på problemet vara att använda zonindelning - dela upp utrymmet i två oberoende zoner. Dessutom bör sovplatsen inledningsvis väljas, den ska placeras bort från ytterdörren och det är önskvärt att ett fönster finns kvar i sovrummet. Om det är det enda i ditt rum, måste vardagsrummet vara utrustat med ett stort antal strålkastare. Det finns flera sätt att organisera vardagsrum i kombination med ett sovrum, men bland dem är de mest populära utmärkta, dessa är:

  • uppförande av partitioner;
  • installation av en skärm;
  • zonindelning med möbler;
  • zonindelning med speciell belysning;
  • användning av olika färger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de listade metoderna används oftast helt eller delvis partitioner . Om du bestämmer dig för att bygga en solid partition, är gips eller spånskiva av hög kvalitet bäst lämpad för detta ändamål. I det här fallet är det bättre att dela rummet i 16 rutor i två lika delar. Om du är ganska nöjd med en partiell skiljevägg kan du för detta ändamål framgångsrikt använda alla slags metall- eller plastbågar, skärmar och galler.

Ett annat populärt sätt att designa ett litet sovrum-vardagsrum är att ordna möbler på ett speciellt sätt för att skapa två visuellt separata zoner . Som regel är en stor möbel installerad på gränsen till utrymmena uppdelade i två delar. Det kan vara en garderob, en hylla, samt en ottoman eller en soffa - allt som kan fungera som en improviserad partition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mer modern version av zonindelningen av det inre rummet är ett speciellt sätt att belysa, eller, mer exakt, organisationen av två separata typer av belysning för varje zon.

Ljusare belysning installeras i vardagsrummet, och en dämpad och mjuk ljuskälla väljs i den del av rummet som är reserverat för sovrummet. I det här fallet, rent visuellt, kommer ditt sovrum att förbli i skuggan, och hela uppmärksamheten kommer att falla på vardagsrummet. Ett annat populärt alternativ är division med ett annat färgschema; för detta väljs två primära färger för varje separat zon. För utformningen av vardagsrummet är det bättre att välja ljusare och mer mättade färger, och för sovrummet, tvärtom, mjuka och dämpade nyanser.

Ett av de ursprungliga alternativen för att dela ett litet rum kan vara en skiljevägg av höga husväxter, du kan också ordna en häck genom att installera ett gitter längs vilket en av klätterväxterna kan sättas. Men den mest fashionabla trenden att dela upp ett litet rum i två vardagsrum är en skiljevägg, helt och hållet bestående av hyllor, på vilka många nödvändiga saker kan passa, till exempel böcker, fat, hushållsartiklar och många andra tillbehör som är nödvändiga i vardagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning

Innan du börjar ordna ditt sovrum-vardagsrum är det lämpligt att överväga en detaljerad layout av det övergripande interiören i rummet. Valet av möbler i ett sådant rum måste behandlas särskilt noggrant. Eftersom du måste få ut det mesta av ditt rums utrymme är det bäst att hålla sig till en minimalistisk stil. Oavsett hur du gillar en bred och bekväm säng är det bättre att vägra det, eftersom det inte kommer att vara särskilt lämpligt i ett sovrum kombinerat med ett vardagsrum. Den mest optimala sovplatsen för ett sådant rum är en ottoman eller en hopfällbar soffa. Undantagen är rum uppdelade i zoner med en fast skiljevägg, sedan kan sovplatsen draperas med en gardin och det kommer inte att uppmärksamma sig själv medan ditt rum fungerar som ett vardagsrum. Men i alla fall, för ett litet rum, är det lämpligt att välja kompakta och mest funktionella möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ för ett 16-metersrum är installationen av en stor garderob längs en av väggarna.

Detta kommer att lösa problemet med placering av saker och sovtillbehör som är nödvändiga i vardagen, dessutom kommer en rymlig garderob att ta över funktionen av extra sängbord och byråer i ett litet rum. Detta gör att du kan lämna lite utrymme i ditt lilla rum ledigt. Om du inte har några fördomar mot stora speglar i sovrummet, köp gärna en garderob med spegeldörrar, vilket dessutom skapar en illusion av utrymme och visuellt gör rummet lite rymligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designa knep

När du har löst problemet med zonindelningen i ditt lilla rum och bestämt dig för mängden möbler du behöver, bör du börja planera utformningen av den framtida interiören. När du väljer en inredningsstil som passar dig, glöm inte att ta hänsyn till rummets egenskaper, storlek och antal fönster och vilken sida av världen de möter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För väggdesign är det bättre att välja varm pastell och helst monokromatiska nyanser som visuellt kan utöka utrymmet i ett litet rum.

I detta fall är den perfekta lösningen för väggdekoration valet av matt tapet eller dekorativt gips. Det är också bättre att helt överge onödiga och tillräckligt stora inredningsartiklar. När du väljer gardiner för fönster bör du vara uppmärksam på mönstret och strukturen på tyget från vilket de ska sys. Du bör inte dekorera rummet med textilier med ett stort mönster och en tät tung konsistens. Det bästa alternativet skulle vara att välja ljusa och lätta tyger, vanliga eller med ett knappt märkbart mönster. Kom ihåg huvudregeln - valet av textilier bör vara i linje med den övergripande designen och harmoniskt kombinerat med färgen på väggar och möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan uppnå en visuell ökning av utrymmet genom att bygga tak i flera nivåer i ditt rum . Genom att utrusta dem med strålkastare kan du stärka gränsen som skiljer vardagsrummet från relaxavdelningen. Men för en visuell ökning av det område som är reserverat för vardagsrummet kan du lägga golvet i det diagonalt, detta kommer också att stärka gränsen mellan sovrummet och vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Du kommer att lära dig mer om hur du skapar en intressant design i följande video.

Rekommenderad: