Sovrumsdesign (238 Bilder): Vacker Sovrumsinredning, Nya Föremål Från 2021

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsdesign (238 Bilder): Vacker Sovrumsinredning, Nya Föremål Från 2021

Video: Sovrumsdesign (238 Bilder): Vacker Sovrumsinredning, Nya Föremål Från 2021
Video: LYX on a BUDGET - SOVRUMSMAKEOVER 2024, April
Sovrumsdesign (238 Bilder): Vacker Sovrumsinredning, Nya Föremål Från 2021
Sovrumsdesign (238 Bilder): Vacker Sovrumsinredning, Nya Föremål Från 2021
Anonim

Harmoni och komfort är egenskaperna hos ett idealiskt hem, som bara de som redan har ett inte drömmer om. Det är svårt att hålla med om att det är trevligare att laga mat i köket, utrustat med maximal funktionalitet och smak, att ta emot gäster i ett lyxigt vardagsrum, ta hand om dig själv i ett vackert badrum. Samtidigt bleknar utformningen av sovrummet ofta i bakgrunden, eftersom detta rum inte är avsett att ta emot gäster. Sovrummet är vanligtvis isolerat från resten av rummen, men dess design bör åtminstone i små saker överlappa med utformningen av hela huset, först då blir det holistiskt och harmoniskt.

Bild
Bild

Ursprungliga lösningar

Moderna designprojekt strävar efter att se till att sovrummet ser fräscht, rymligt, snyggt ut - och samtidigt förblir mysigt. Någon form av "intimitet" krävs, vilket bidrar till ett tillstånd av avslappning och individualitet som är inneboende i intimzonen.

Tätt gardinerade fönster och en dubbelsäng i mitten av rummet, oavsett storlek och form, är reliker från det förflutna. Erfarna designers råder att experimentera med möblernas placering i rummet, dess form och dimensioner, med tillbehör och inredning.

Det är viktigt att kunna ta en ny titt på alla brister i layouten och hitta applikation för tidigare inoperativa zoner . Kanske är det i dem som du kan installera en hörnbokhylla, inbyggda möbler, öppna förvaringssystem. Kanske är denna opraktiska alkov vid sängens huvud den perfekta platsen för en elektrisk eldstad.

Bild
Bild

Layout

Rummets form är mycket viktig när du väljer stilbildande element .… Rummets rektangulära eller "penna-box" form är en vanlig förekomst i byggnader från sovjettiden. Några av dem är så smala att de liknar andra klassens vagnar, och det gör dem inte alls praktiska för att skapa en original sovrumsdesign.

Bild
Bild

Huvudsyftet med att anordna ett smalt rum är att visuellt föra sin form närmare det omhuldade torget. Det är bättre att inte bara använda standardmetoder för att utöka utrymmet - som reflekterande ytor och ljusa väggar. Det är värt att vända sig till designernas alla knep:

Rätt färgkombination för väggarna . Mottagning är utformad för visuell expansion av korta väggar och minskning av långa. Den första nyansen ska vara ljus, den ska placeras på den avlånga sidan och den andra ska vara mörk (för att markera den korta).

Bild
Bild
Bild
Bild

Fototapeter med perspektiv . Stadsbilden som sträcker sig mot horisonten, bergskedjan som strävar in i fjärran och alla andra bilder med den mest avlägsna bakgrunden ökar djupet på den långa väggen avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fönster dekor . Ju mer naturligt ljus i rummet, desto rymligare är det, så det är bättre att vägra täta gardiner. Men ljusa draperier kommer att distrahera uppmärksamheten från väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt zonindelning av rummet … Olika pallplatser, kompakta möbler, ljusa mattor, mobila skiljeväggar - allt som skapar vertikaler på flera nivåer hjälper till att visuellt förvandla utrymmet "pennlåda".

Bild
Bild
Bild
Bild

Nisch design . Även en liten urtagning i längsväggen ger dynamik till miljön. Du behöver inte göra det funktionellt, låt nischen bara fungera för att utöka utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora speglar . En traditionell teknik som visuellt förstorar rummet med hjälp av en speglad yta längs en av de långa väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontella linjer . Parkett, laminat, porslin stengods, brädor - något av dessa material på golvet ska skapa en vinkelrätt med långa väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utjämnande hörn . Väggfärger, inredning, originalmöbler mjukar upp raka linjer och hjälper till att bli av med fackeffekten i trånga rum.

Bild
Bild

Minimalistiska möbler … Ju mindre skåp i ett litet rum, desto bättre. Långa väggar ger stora möjligheter att ordna öppna hyllor på dem för förvaring eller montering av inbyggda garderober.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjord belysning . Ytterligare belysning (fläckar) diversifierar interiören och "expanderar" väggarna i ett smalt rum. Rätt placering av ljus accenter efterliknar naturligt ljus, vilket gör rummet mer rymligt.

I ett rum med högt i tak är det viktigt att använda den övre delen av rummet . Takbjälkar, ljuskronor med lampor i flera nivåer, ljusa papper nyanser och annan inredning inom en specifik stil kan hjälpa till med detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett fyrkantigt eller något långsträckt sovrum med ett fönster är det bästa alternativet när det gäller layout. Det kräver inga speciella designtrick för att visuellt ändra formen, men i ett litet rum krävs vissa tekniker:

  • Lätt finish … Om det inte är särskilt effektivt för rektangulära rum, så fungerar det i fyrkantiga rum perfekt. Ju ljusare inredningen i rummet är, desto mindre synliga är gränserna mellan väggarna och taket. Rummet verkar rymligt, fullt av luft och ljus.
  • Svartvit . Ett helt vitt sovrum kommer att se mycket större ut än det faktiskt är, men det är värt att överväga det praktiska med en sådan inredning och dess estetiska uppfattning.
  • Minimalism . Ju mindre rörigt utrymmet är, desto friare ser det ut. Du kan optimera ytan i ett litet rum med transformerande möbler.
  • Brist på stora ritningar på väggar och gardiner … Det är bättre att byta ut gardinerna själva med ljusa gardiner eller persienner, som inte kommer att "äta upp" ytterligare 30-40 centimeter utrymme.
  • Smart användning av ljusa accenter … Några stora uppmärksammande föremål är alltid bättre än ett stort antal knick-knacks.
  • Du kan också använda öppna hyllor, reflekterande ytor, brist på tydlig zonindelning av rummet, diagonala linjer på golvet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rum med en icke-standard layout (triangulär, trapetsformad, med sluttande tak) är den svåraste typen att skapa en design. I ett oregelbundet format sovrum är det mycket viktigt att göra brister till fördelar och inte försöka dölja dem på olika sätt. Ett burspråk kan vara ett bra ställe att läsa böcker om fönsterbrädan är korrekt utformad och kolumnerna och bågen utgör grunden för den antika stilen.

Oavsett sovrums ovanliga form kräver det noggrannhet och professionalism i designen.

Det rekommenderas att titta på ett urval av projekt för identiska rum och försöka skapa dina egna - med hjälp av datorprogram. Helst behöver du hjälp av en designproffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av material för reparation. Detta val är direkt relaterat till den dominerande stilriktningen i husets inre. För historiska stilar är tät tapet med mönster, tygklädsel, dekorativt gips relevanta och moderna trender föredrar lätt vårdslöshet och ovanliga texturer.

Bild
Bild

För tak

Det vita taket är en klassiker inom genren inom inredning, men andra lösningar är acceptabla i modern design av sovrum. Utbudet av byggmaterial expanderar ständigt och erbjuder nya lösningar för interiören. Följande typer av beklädnad är populära bland designers och reparatörer:

Vitkalkning eller färgning . Vid första anblicken kan det tyckas att det här är det mest ekonomiska och lättanvända alternativet, faktiskt kan många oförutsedda nyanser dyka upp. Ytan för kalkning eller målning måste vara helt plan, därför är det nödvändigt att täta sömmarna i förväg, behandla taket med kitt, rengöra och grunda arbetsytan. Väggarna, golvet och alla föremål i rummet måste packas i byggfilm för att inte måla något onödigt.

Färgen behöver inte alls vara neutral, färgtoner gör det vita till önskad nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plåster . Billigt och glatt, men samtidigt praktiskt och estetiskt tilltalande. Du kan gipsa taket med dina egna händer. Detta material är lätt att använda, ofarligt, tar inte bort värdefulla centimeter från väggarnas höjd och kräver inte kosmetiska reparationer på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Töjbart tak . En praktisk typ av beklädnad, som enkelt kan monteras och demonteras, hjälper till att dölja ledningarna, kräver inte utjämning av takytan före installationen. Spänningsstrukturer behåller sitt ursprungliga utseende länge och är lätta att rengöra. Med deras hjälp kan du skapa en struktur på flera nivåer och ljusspel i den övre delen av rummet. Den blanka ytan reflekterar naturligt ljus och expanderar visuellt utrymmet i rummet.

Ett brett utbud av färglösningar hänvisar också till fördelarna med sådan beklädnad.

Nackdelarna inkluderar det faktum att extra utrymme krävs för installation av sträcktak, och i ett litet rum kanske det inte är tillgängligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rack (upphängd) täckning … Metalllameller i olika färger kännetecknas av goda prestanda och estetiska egenskaper. Med deras hjälp kan du skapa en intressant lättnadstak i ett rum med rätt form, med fasade hörn och andra nyanser av layouten. De är mångsidiga, praktiska, miljövänliga, döljer bristerna i ojämna ytor och ledningar, är lätta att installera och desinficera med vanliga tvättmedel.

När du väljer lameller för att dekorera taket är det viktigt att komma ihåg att en sådan lösning kommer att kosta en rund summa, och rummets totala höjd kommer att förlora minst ett dussin centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsvägg . Detta är ett plastmaterial som låter dig skapa ett perfekt plant tak eller bisarra volymetriska former som dikteras av moderna designtrender. Det finns ingen "växthuseffekt", och därför är detta material mer miljövänligt. Med sin hjälp är det enkelt att eliminera starka skillnader mellan takplattorna, och det färdiga taket kan användas både självständigt och som grund för målning, klädsel, tapeter.

Man bör komma ihåg att reparationer med gips kommer att bli långa och stökiga. Själva materialet är tungt, med dålig fastsättning, kan det uppstå sprickor på det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takplattor . Tunna och nästan viktlösa skumplattor, som har ett reliefmönster på framsidan, är ett billigt och populärt beläggningsalternativ. De är prisvärda (även färgade modeller, spegel och blanka ytor), lätta att limma, håller säkert. Takplattor kan tvättas och vid behov bytas ut en gång.

Om du ska börja limma taket med kakel måste du eliminera alla ojämnheter på arbetsytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä . Dyrare än alla andra, en elit typ av efterbehandling. Kan användas som baslack eller dekorativ (ö).

Det är mycket efterfrågat i moderna "lantliga" interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak tapeter . Finns i två versioner: präglad tapet i vitt med ett stort urval av texturer och alternativ för färgning. Präglade tapeter finns endast i vitt och produceras av ryska tillverkare. De är svåra att underhålla, men skapar en fördelaktig avlastning i taket. Utländsk tapet tål upp till 10 lager färg i olika färger.

Bild
Bild

För väggar

Väggar tar mest uppmärksamhet, eftersom de är större än taket eller golvytan, är de i ögonhöjd. De utgör grunden för stilen, så valet av material för efterbehandling är särskilt viktigt. Ingen av dem anses vara dåliga, men var och en har sina egna fördelar och nackdelar som måste utvärderas innan man väljer.

Traditionella och hederliga finish inkluderar målning och tapetsering.

Färgning är en ekonomisk och lättanvänd metod … Det kan vara väldigt annorlunda - från vanligt och slätt till texturerat och färgat. Med hjälp av färg skapas ytterligare volym i rummet, 3D -ritningar med perspektiv, original texturerad finish. Du kan använda borstar, sprutpistoler, schabloner. Du kommer att ha en tvättbar finish av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tapetdekoration är ännu mer populärt . Pappersrullar blir gradvis ett minne blott på grund av deras opraktikitet. De typer som är populära idag är:

  1. Ovävt tapet av tygfibrer och cellulosa … De kan köpas både i färg och för färgning.
  2. Hög densitet vinyl tapeter . Elastiskt, icke-blekande, tvättbart material som lätt fäster och har bra prestanda.
  3. Glasfiber . Praktiskt och billigt material för färgning.
  4. Den flytande tapeten . Den mest moderna typen av efterbehandling, materialet appliceras på väggen med en rulle, som färg. Efter torkning finns inga sömmar och leder kvar, och ytan kan vara slät eller präglad, beroende på appliceringsmetod.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tapeter och färg är pålitliga, men de har blivit tråkiga med åren. Jag skulle vilja göra reparationer i ett modernt sovrum mer intressant och relevant, och för detta det finns andra typer av material:

  • Korkpaneler . De är enkla, miljövänliga, ser vackra ut på väggarna, passar de flesta moderna stilar, ökar buller och värmeisolering i rummet.
  • Dekorativt gips … Slitstark, ofarlig, fuktbeständig och icke-blekande beläggning. Det appliceras på alla typer av väggar, utan att kräva förberedande ytbehandling. Med sin hjälp kan du maskera defekter, oegentligheter, sprickor och skapa en intressant texturerad design av väggarna. Imitation av bärnsten, marmor, malakit, skapandet av stuckaturer, utförandet av palatsstilen - det här är bara några av möjligheterna för dekorativ gips för reparation.
  • Keramikplatta … Detta är tillförlitlighet, höga estetiska kvaliteter, miljövänligt och hygieniskt material. Kaklet är populärt bland designers på grund av de olika inrednings- och färglösningarna, möjligheten att kombinera med andra material.
  • En natursten . En sten på väggen är ett djärvt beslut när man inreder ett rum. Den kan vara stor eller liten, platt eller präglad, det beror på rummets storlek och önskad effekt. Men en sådan yta ser väldigt fin ut ändå.

När du väljer en stenfinish behöver du inte tänka på vad du ska lägga på en tom vägg. Ett texturerat mönster kan läggas ut med en sten, och finishen är helt självförsörjande utan onödig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa paneler . Faktum är att de är identiska med sträcktak (vad gäller deras egenskaper och installationsprincip). De kan färgas med fotoutskrift, relief och extra belysning. Eftersom paneler är nyckfulla med avseende på höga temperaturer och fukt, är de i praktiken inte särskilt vanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många moderna stilar (särskilt kreativa lösningar) använder okonventionella finish:

  • Tegelverk eller imitation . Ser bra ut naturligt och målbart.
  • " Bare" betongväggar a la "renovering har just börjat. " En bra bakgrund för väggdekor och industriella stilar.
  • Tvåglasfönster och glasblock . Genomskinliga färgade väggar som används i studiolägenheter för rumszonering.
  • Trä . En dyr beläggning för miljöstilar och anhängare av allt naturligt och säkert för hälsan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De modigaste väljer en kortlivad, men original design

Användningen av dekorativt gips, stuckaturer och takrosetter på väggarna är en av de spektakulära typerna av finish “inte som alla andras”, som ännu inte har hunnit bli uttråkad. Men att "sätta huset upp och ner" (med takbeklädnad på väggarna) är vanligtvis ganska dyrt, även om lister används för att simulera stuckatur.

För det här fallet finns det en budgetlösning - användning av gamla tidningar för väggdekoration. Var försiktig med valet av utgåva. Att annonsera växthus eller anställa anställda kommer knappast att inreda ett rum, men iögonfallande rubriker och vackra porträtt är precis vad du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha något mer praktiskt blir lösningen OSB-paneler, eko-läderklädsel, plastpaneler med LED-bakgrundsbelysning, flexibel sten.

Bild
Bild

För golv

Komfort och bekvämlighet i sovrummet kommer att tillhandahållas av ett varmt golv som är lätt att rengöra och inte glider. Följande material uppfyller dessa kriterier:

Linoleum . Ekonomisk, vacker, hållbar beläggning. I en modern version kan den imitera dyrare material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laminera . Estetiskt, praktiskt, relativt billigt, lätt att montera, finns i olika färger. Beläggningen är varm och behaglig till bara fötter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självnivellerande golv . En svår beläggning, men idealisk ur estetisk och praktisk synvinkel. Det är vackert, som en bra parkett och behaglig vid beröring, som gummi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Parkett … Prestigefylld finish från lackerade träskivor. Parketten ser vacker ut, men har inte bra slitstyrka och är nyckfull i underhåll.

Bild
Bild

Bambu . Örtartat utseende. Det ser oskiljbart ut från parkett, men överträffar det i prestanda.

Bild
Bild

Sudd … Slitstark, smuts-, fukt- och temperaturbeständig beläggning. Ytterligare ett plus är utmärkt ljudisolering. Gummi av hög kvalitet måste tillverkas i väst; dess syntetiska substitut är giftiga och ohälsosamma.

Bild
Bild

Stengods i porslin … Ett vackert material som "inte är rädd" för smuts, fukt och repor. Det bör dock noteras att utan uppvärmning kommer golven att vara mycket kalla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matta . Varm, mjuk, behaglig vid beröring golvet, vilket också ökar ljudisoleringsnivån. Det är lätt att ta hand om, men en sådan yta måste skyddas från solen.

Det är viktigt att komma ihåg att design inte är ett snabbt val av material, färg och siluett. Det är en enda helhet, en ensemble som bildas av texturer, färger, möbler och inredning. Med sin harmoniska kombination får interiören fullständighet och originalitet

Bild
Bild

Arrangemangstips

Hur man gör ett sovrum mysigt, praktiskt och funktionellt är de första frågorna som uppstår inför renoveringen. Samtidigt har de stereotypa och traditionella interiörerna redan blivit tråkiga, och jag vill ersättas av mer kreativa och icke-standardiserade lösningar.

Ett modernt sovrum måste behålla personligheten och egenskaperna hos ett personligt utrymme. Det enklaste sättet att uppnå detta är om du fokuserar på kön, ålder, yrke och intressen för den person som lokalerna ska byggas upp för.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barn- och tonårssovrum är vanligtvis platser för lek, studier och avkoppling samtidigt, så de måste tänkas särskilt noga. Det är viktigt att zonera rummet ordentligt så att varje aktivitet har sin egen plats och att välja högkvalitativa, säkra och miljövänliga material för reparationer och möbler.

Det är mycket bra om barnet också deltar i utformningen av designprojektet, då kommer rummet definitivt inte att verka tråkigt och vanligt för honom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkelrum kan vara manliga eller kvinnliga.

Ett "vuxet" rum (i motsats till en plantskola) kombinerar funktionerna i en studie och en viloplats . Mindre vanligt är det endast avsett för sömn. Detta betyder dock inte alls att det ska vara banalt. En intressant miljö glädjer ögat och ger dig ett positivt humör på alla ställen, därför bör särskild uppmärksamhet ägnas åt utformningen av ett sovrum för en vuxen.

Bild
Bild

Kvinnors sovrum är oftast lyxigt, ljust … Det är nödvändigt att utrusta den med en bekväm säng, ett kvinnohörn, en plats att förvara saker. Det perfekta sovrummet varje dam drömmer om är ett rum med en inbyggd klädkammare.

Det är också värt att överväga ett område för kreativitet, arbete eller hobby. Älskare av läsning kommer att behöva en djup fåtölj och en bokhylla, affärskvinnor behöver ett funktionellt område med ett datorbord, och nålkvinnor behöver bara ett syhörn i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Herrens sovrum kan också fungera som en plats för avkoppling och arbete .… Det bör vara färdigt med material som inte behöver skötas ofta och utrustas med endast de mest nödvändiga föremålen. Dess karakteristiska drag är enkelhet, "brutalitet" och yttersta tydlighet i stilistisk riktning.

Vid zonindelning av ett rum måste representanter för kontor och tekniska specialiteter tänka över ett område med ett bekvämt bord och kontorsutrustning, kreativa individer behöver ledigt utrymme, liksom möbler som enkelt kan flyttas från plats till plats. Musiker bör ta hand om ljudisolering av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett dubbelrum är ett speciellt tillfälle . Miljön i henne bör vara en kompromiss, förena maskulina och feminina drag och behålla viss intimitet.

Huvudrollen ges till en sovplats av hög kvalitet, vars bredd är minst 140 cm.

Typen av lokaler är av stor betydelse. Det är en sak när det gäller att ordna ett sovrum i en liten lägenhet, och en helt annan om reparationer planeras i ett privat hus eller i en stuga. I en lägenhet är det nödvändigt att kompetent använda teknikerna för att visuellt öka utrymmet, och i ett hus och en stuga är det värt att på ett intelligent sätt närma sig skapandet av en ovanlig layout.

Bild
Bild

Populära inredningsstilar och finish

När det gäller historisk eller samtida design är det inte lätt att definiera gränserna för en viss riktning. Detta är dock möjligt om du tittar närmare på deras egenskaper. Det finns tre huvudriktningar - historiskt, etniskt, modernt. De är indelade i flera fler områden.

Historisk stil inkluderar antiken, avantgarde, art deco, imperium, barock, viktorianska, gotiska och romantiska stilar, klassicism och nyklassicism, konstruktivism, renässans, modern, rokoko, eklekticism. Det kräver stora områden, en utvecklad smakkänsla, liksom mått, en förståelse för att historicism inte är en museumsmiljö. Med tanke på dessa nyanser kommer det inte att vara svårt att återskapa lyxig romantik, respektabilitet och svårighetsgrad av svunna epoker i ditt eget hem.

Bild
Bild

Antik (grekisk) stil

Det är förankrat i djup antik, men samtidigt är det ganska populärt idag. Grunden är raffinerad lyx. Utmärkande egenskaper:

  • Grekiska symboler och prydnader. Motiv för vinframställning, flora och fauna, geometriska former i golv och väggar är välkomna. Mosaik, fresker (kan ersättas med målningar på väggarna), varvat med marmor, kolonner och valv ser autentiska ut.
  • Symmetri och raka linjer.
  • Ljusa väggar med en ljus accent i form av ett mönster eller tapet.
  • Mjuk belysning som simulerar ljuset från ljus och facklor, ljusa takfönster, vägglampor av icke-triviala former.
  • Klädsel med tyger, gardiner, mattor, konstgjorda djurskinn.
  • Massiva låga möbler.
  • Lätta dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förtrupp

Stilen har ett självförklarande namn, vilket innebär revolutionära förändringar under 1900-talet-i de väletablerade idéerna om lokalernas "korrekta" design. Det kännetecknas av:

  • Djärva färgkombinationer och kontraster.
  • Ovanliga silhuetter, brutna linjer, uttrycksfulla konturer av möbler och väggar.
  • Ovanlig symmetri: en levande växt i en kruka duplicerar sin bild på väggen.
  • Dekorativa material för dekoration: undertak, glans, flytande tapeter.
  • Möbler av icke-triviala former, koncentrerade i mitten av sovrummet och funktionella inbyggda möbler.
  • Ett stort antal konstgjorda ljuskällor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassicism

En förkroppsligad aristokrati som kännetecknas av elegans, återhållsamhet och minimalism. Klassicismens handstil märks i följande element:

  • Den dekorativa karaktären av dekorationen av rummet och möbler: målning, stuckatur, parkett, ädla träslag.
  • Tydlig lättnad och skrymmande föremål.
  • Förekomsten av stora speglar.
  • Det centrala elementet som all uppmärksamhet är inriktad på. I sovrummet kan detta vara en himmelssäng.
  • Knäböjda, rejäla möbler med imponerande lockiga ben.
  • Krämiga, beige, grönaktiga och bruna nyanser.
  • Öppen spis och bra belysning.
  • Typiska tillbehör: vaser, skulpturer, blommor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyklassicism Är konservatism. Minimalistiska och lyxiga halvantika inredningsartiklar är gjorda av moderna material, och detta är den största skillnaden från klassicism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern representerar den mest "epokala" stilen, extravagant, pretentiös, som kombinerar teknisk effektivitet och "utsmyckning", som för alltid förblir i den aktiva övergången från etablerade former till nya. Dess efterträdare är art deco, den kännetecknas av mer moderna alternativ och djärva, men inte kaotiska, kombinationer av objekt från olika riktningar.

Bild
Bild

Empire stil - respektabilitet och elitism, som kräver stora ytor för massiva möbler med lockiga ben. Barock och rokoko - flerskiktad, pompa, pompa, en tendens till överdrift, karakteristisk för palatsinteriörer. De vackraste enligt tidens mått, chica och dyra saker är grunden för dessa stilar. Renässans och viktoriansk stil ligger nära kungliga standarder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

"Mitt hem är min fästning" - detta är credo Romanska och gotiska stilar , med sin soliditet och monumentalitet, mörka palett och grova material. Dels har det något gemensamt med konstruktivismen, där allt kallas med sitt rätta namn. En stol är en stol, den är bara en funktionell möbel, och icke-funktionella föremål används inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Expressionism - det här är ett kreativt försök att absorbera alla sfärers drag (från teater till bio), samtidigt som deformerar de vanliga formerna och förvandlar bostäder till en scen för vardagliga föreställningar. Och i korsningen av alla stilar finns eklekticism, som skickligt kombinerar det bästa av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Etniska stilar har verkligen unika personligheter. engelsk har drag av pedantyr och mysig styvhet, afrikanska och marockanska återger stekande sol, torrt gräs och molnfri himmel i färgerna gulbruna, terrakotta, tegel och blå nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk (inklusive kinesiska och japanska) sammanför alla element i identiteten hos asiatiska folk. Den orientaliska stilen är bra för sovrummet eftersom det inte är särskilt typiskt för asiatisk kultur att skryta med hushållets omständigheter, så rummet kommer att visa sig vara mysigt, fantastiskt och väldigt intimt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egyptisk stilen framkallar ihållande associationer med pyramiderna och faraonerna, och pyramiderna är symmetri, tydlig geometri, kolumner och karakteristiska symboler, omfattande dekorerade med guld, draperier och intressanta tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Indisk stilen kombinerar fattigdomens asketism i de lägre lagren av befolkningen och lyxen av rikedom i de övre kasterna, mexikan är fylld med nationell smak och blandar materialkultur med europeiska bekvämlighetsidéer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska stilen bygger på enkelhet och kontrast mellan funktionella strukturer och inredning. Medelhavet - dessa är lakoniska volymetriska saker, ofta handgjorda och gjorda av naturmaterial, med spår av kulturerna i Grekland, Turkiet och Italien. Denna stil bidrar till avkoppling och avskildhet från vardagslivet. Tropisk stil ekar det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska stil är ingalunda ett virrvarr av etniska souvenirer (som en häckande docka och en samovar). Detta är ett överflöd av trä i dekoration och möbler, obligatorisk närvaro av textilier, en vacker byrå eller byrå, en öppen spis eller dess imitation, ett minimum av souvenirer, särskilt utländska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikansk stil är flexibilitet och demokrati, fullständig frihet för självuttryck och demonstration av preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence med en touch av borgerlighet, "med historia", ett överflöd av ljusa och mjuka nyanser, är det närmast moderna trender.

Populära moderna trender är inriktade på utformningen av lokaler utan användning av pretentiösa möbler, dyra material och inredning i överflöd. De fokuserar på enkelhet, funktionalitet och ledigt utrymme. Bland dem finns det mer än ett dussin riktningar, och några av dem förtjänar särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunge

Detta är en demokratisk kombination av modernitet och antikvitet, en demonstration av eleganta, gedigna saker och material, utvalda med smak. Möbler i klassicismens stil berövas förgyllning och snidade mönster, marmorgolv ersätts av en mer praktisk och prisvärd lackbeläggning. Gardiner med många veck blir ljusare till gardiner gjorda av genomskinliga flygande tyger. Bland de särdrag som är särskilt slående:

  • Lakoniska men massiva föremål.
  • Falsk hög kostnad eller imitation av ädla material.
  • Överflöd av naturliga tyger: linne, bomull, siden.
  • Antikviteter, antikviteter, vintageartiklar.
  • "Ärftliga värden" i form av bronsfigurer, ljusstakar, speglar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtida

Ungdomsstil, där allt görs utan krusiduller. De säger om detta "enkelt och med smak". Samtidigt kan ett trevligt och bekvämt rum för livet spädas ut med ett nytt föremål när som helst, som om man fortsätter den ofärdiga sammansättningen av situationen. Detta gör den samtida stilen dynamisk och lite eklektisk. Karaktärsdrag:

  • Lätt flyttbara möbler (modulära, transformerbara, på hjul, hopfällbara).
  • Allt är funktionellt.
  • Platsbesparande på grund av kompakt placering av föremål.
  • Förekomsten av ljusa, fängslande, minnesvärda accenter.
  • Tips om närvaron av element av främmande stilar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fusion

Koncentrerad kreativitet för dem som inte gillar det vardagliga, tråkiga och traditionella.

Men stilens uttrycksfullhet uppnås mer genom kontrast och effekten av överraskning än genom en allmän hopning av ljusa element. Så till exempel kan ett sovrum i fusionsstil dekoreras med en golvvas-om det inte är en tio liters genomskinlig flaska, utan upptar hela utrymmet från golv till tak (en ljuspunkt i hörnet av rummet).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt att definiera fusion bland andra stilar utifrån dess inneboende egenskaper:

  • Maximalism och extravagans av miljön. Om tillbehör, sedan skrymmande, om chic, sedan slående.
  • Dyra smycken, för vi pratar om designerprodukter.
  • En blandning av element från olika stilar: en akademisk målning från renässansen och en affisch av ett ungdomsrockband bredvid.
  • Ljus palett, intressanta färgkombinationer.
  • Uttrycksfull textur av material.
  • Bohemisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Loft är en favorit ungdomsstil som har många inkarnationer (från ortodox industrialism med en touch av kreativitet till en avlägsen påminnelse om dem - med hjälp av moderna material). Tecknen är följande:

  • Möjlighet till oaktsamhet: "obebodda" lokaler, mobila föremål som är lätta att flytta runt i rummet, imitation av reparationer i slutskedet.
  • Ett överflöd av ljusa nyanser och naturligt ljus.
  • Grova och naturliga texturer i dekorationen av sovrummet.
  • Fönster från golv till tak utan gardiner.
  • En kombination av gammalt och nytt, uttryckt i närheten av en träsäng med nya apparater.
  • Industriella egenskaper: grova möbler, exponerade ledningar och VVS, metallytor och takbjälkar i sikte.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Popkonst

Moderiktig, ljus, energisk design, som är sammansatt av allt som kan komma till hands i butiken. Populära konsumentprodukter förvandlas till konstverk, och riktiga konstverk som är ovanliga odlas och står i centrum i kompositionen. Design egenskaper:

  • Övervägande av syntetiska material.
  • Billiga tillbehör: att tjäna filmaffischer, plysch hjärtkuddar och ett utpräglat fuskdjur.
  • Placera samma objekt på olika nivåer.
  • "Pop" dekorartiklar: en reklamaffisch för "Coca-Cola", ett skissartat porträtt av en kubansk revolutionär.
  • Mattor och mattor i olika storlekar, texturer och färger.
  • Möbler av plast eller ekoläder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga lösningar i andan av "bungalows" och "chalets är utbredda "- med original komfort och romantik, omgiven av naturmaterial. Ekostil är populär, vilket minimerar vikten av den senaste tekniken i det moderna livet. De är nära i andan till romantiskt shabby chic, urbaniserat land, frihetsälskande och mysig boho.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Postmodernismen är avsedd för kreativa individer, vintage - för skönhetskännare från svunna epoker . De motsätts av ultramodern högteknologi, som utvecklar utvecklingen av digital teknik och prylar för att förbättra livet, techno med en övervägande geometriska former och polymer-kromytor.

För dem som inte gillar att rusa från en extrem till en annan och är på gränsen till en kreativ och teknisk högkonjunktur, finns det en vacker, funktionell och maximalt lastad minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar att du använder universella tips för att dekorera ett sovrum:

  1. Välj en specifik stil som vägledning.
  2. Skapa ett designprojekt baserat på datorprogram, färdiga prover eller hjälp av en specialist.
  3. Välj ett färgschema som är tilltalande för ögat.
  4. Överväg att placera arbetsområdet bredvid en naturlig ljuskälla.
  5. Hitta det bästa sättet att zonera ett sovrum (belysning, färg, podium, skärm, möbelarrangemang, mattor).
  6. Använd utrymmeoptimeringstekniker i små rum.
  7. Beräkna önskad bredd på kajplatsen - med antalet sovande.
  8. Välj noggrant rätt ortopedisk bas och kvalitetssäng.
  9. Ge tillgång till dubbelsängen från båda sidor.
  10. Tänk på typen av förvaringssystem och sängkläder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Ny teknik och moderna byggmaterial har ersatt traditionella lösningar i valet av färger för att avsluta tak, väggar och golv. Nu beror paletten bara på ägarnas preferenser, och det rätta valet är baserat på rekommendationer från experter i sovrums färgdesign.

vit färg förblir en favorit hos många designers eftersom det är en mångsidig "partner" för alla andra färger och en bakgrund för ljusa accenter. Dessutom ser fläckar av färgade element på en vit bakgrund inte utspridda, de kombineras till en viss komposition. Denna färg är universell för efterbehandling av tak och väggar (med olika material), men för golvet bör du välja ett mer praktiskt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nära till vitt mjölkaktig färg . Denna varma nyans är avsedd för mysiga interiörer i historiska stilar, medan för mer moderna interiörer är en cool, "signal" vit lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ser original och självförsörjande ut pulverformig färg . Det är djupt, mjukt och passar utmärkt för monokroma föreställningar och kombineras med ljusare element.

Bild
Bild
Bild
Bild

En känslig palett är lämplig i sovrummet, vilket bidrar till avkoppling och lugn.

Inredningen är relevant för vilarummet i persika toner . Grädde, linfrö, olivolja, pistagenötter, ljusgröna, myntbaser är lämpliga för ett stort antal interiörer som återskapas i sovrummet. För att monotonin inte ska verka opersonlig är det värt att lägga till saftiga färgaccenter: plommon, korall, guld, kaffe, smaragd, terrakotta, körsbär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det hävdar psykologer grön palett i en kombination av olika nyanser är det mest lugnande och glädjande för ögonen och nervsystemet. Det kommer inte att vara för tråkigt och enkelt - och samtidigt kommer det inte att irritera eller uttråkas på länge. Mörka gröna passar bra till vitt, gyllene, brunt, vin, afrikansk wenge. Bourgogne och lila kombineras framgångsrikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fräscht och modernt utseende kombinationer av ljusa, men inte prickiga färger: gul lera och preussisk blå, krämig och bärnstensfärgad, grädde och plommon, solig gul och himmelsk, päron och sangria, citronkräm och ädelstenar (smaragd, safir, rubin), honung och kanel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var inte rädd för det mörka området … Kalla toner av blått, brunt och grått kommer att göra sovrummet modernt och ovanligt och inte alls dystert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av möbler och tillbehör

Oavsett om du planerar en budgetrenovering eller en lyxrenovering, är den primära uppgiften att tänka över inredningen i rummet till minsta detalj. Inte alla kan omedelbart räkna ut hur man inreder det, hur man dekorerar det, var man ska utrusta detta eller det där funktionella området.

Bild
Bild

Möblernas utseende, dimensioner och funktioner avgör vilken stil inredningen i rummet gör. För historiska stilar är elitmöbler, av hög kvalitet och hållbara, mer lämpliga. Etnisk eller kolonial stil kräver något autentiskt och igenkännbart, och moderna trender har råd med allt, inklusive designerprodukter och handgjorda möbler. Detta är dock inte det enda kriteriet. Det finns andra användbara "fuskark" för att välja möbler:

  1. Tänk på syftet med rummet. I sovrummet, som endast används för avkoppling, är huvudplatsen reserverad för sömn, och därför kan en stor och bekväm säng ta upp en betydande del av rummet. För arbetsrummet behövs mer kompakta sovsystem, som omvandlas på dagtid och inte tar mycket plats.
  2. Välj en säng eller soffa med en robust ram och ortopedisk bas. Beslag och omvandlingsmekanismer måste fungera perfekt.
  3. Ge företräde åt miljövänliga och säkra material.
  4. Ta hänsyn till höjd, vikt och antal sovande personer, ta hänsyn till de normer som tillåts i instruktionerna, annars blir produkten snabbt oanvändbar.
  5. Köp inte en och en halv och dubbelsängar redan 140 cm.
  6. Om du har ett val, ge företräde åt inbyggda snarare än skåpmöbler.
  7. Observera måttet. Alla icke-funktionella saker är slöseri med pengar och ledigt utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

När man tänker på inredningen tänker varje ägare på hur man dekorerar rummet, vad man ska hänga på väggen, hur man dekorerar fönstret, vilka tillbehör man ska välja. Svaren på dessa frågor fastställs i de karaktäristiska dragen i en viss stil, men det finns också universella designalternativ som är lämpliga i de flesta fall:

Målningar . Konstens riktning som bilden tillhör beror på den stil som råder i inredningen. Dekorationen av duken med en enkel träram ser vacker ut, ett bra alternativ är en baguette av trä, plast eller aluminium.

Det är värt att uppmärksamma inte bara de vanliga bilderna, utan också collagen, paneler, mosaiker och lapptäcken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Foton . Ett känt fotografiskt jobb eller ett vackert familjefoto kommer att göra stämningen i sovrummet mer hemtrevlig och varm. Affischer är lämpliga i ungdomssovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar . Landskap på väggarna med 3D -effekt och perspektiv, målning på väggen istället för duk, och någon annan bild kommer att ge rummet personlighet. Du kan applicera en teckning med egna händer med sprayfärg och stenciler.

Bild
Bild

Handgjord . Handgjorda saker hjälper till att skapa en original atmosfär: stickade filtar, lampskärmar, souvenirer.

Bild
Bild

Textil … Mjuka tillbehör (gardiner, gardiner, baldakiner, filtar och överkast, kuddar) gör sovrummet mysigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antikviteter och vintage … En farfarsklocka, en "mormors" golvlampa, ett dekorativt bröst och andra attribut från tidigare år är lämpliga i de flesta stilar, de gör designen mer intressant och "dyr".

Bild
Bild

Mattor och sängkläder … De kompletterar inte bara interiören, dessa produkter är praktiska om golven inte värms upp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusarmaturer … Konstgjord belysning spelar en speciell roll i miljön. En dekorativ lampa är bra i sig och för att skapa ytterligare volym och markera områden i rummet. En elektrisk eldstad eller ett stort akvarium med originalbelysning ser bra ut som en ljuskälla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillhörande möbler . Sängen i sovrummet räcker sällan. Någon saknar en byrå eller ett skåp, någon behöver hängande hyllor, och någon behöver en hel bänk för den fullvärdiga inredningen i rysk stil. Det viktigaste är att inte överdriva det när du skapar en möbelensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lister - dekorativa remsor för efterbehandling av alla ytor, vilket ger dem ett mer komplett utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En designerhöjdpunkt för komplexa interiörer .

I en studiolägenhet kan rörliga skiljeväggar behövas så att kök, badkar, dusch och toalett isoleras från sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning och sängkläder

Framgång ligger i detaljerna, och det är inte bara självklara tillbehör, utan också att tänka igenom de små sakerna som skapar stil.

Konstgjord belysning spelar en viktig roll i det inre av sovrummet … Med dess hjälp ökar utrymmet visuellt, de funktionella områdena i rummet markeras och komfort skapas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rymdomvandlingstekniker:

  1. Ökning av takhöjd . Det uppstår på grund av installationen av lampor på väggarna, vars strålar riktas uppåt. Sådan belysning höjer visuellt takets linje.
  2. Smalare av "penna rum" sovrum . Att placera en ljuskälla i mitten av ett rum är ett vanligt misstag. Den optimala lösningen för smala och långa rum är lampornas placering på en av de långa väggarna eller det L-formade arrangemanget längs den längsgående och långt smala väggen.
  3. Du kan förlänga ett rum bara genom att placera samma lampor på en rad i mitten av taket . Detta skapar det nödvändiga perspektivet.
  4. Ändra den totala storleken på ett rum … Huvudtricket är att skapa studsat och diffust ljus. Ju mer reflekterande och blanka ytor desto bättre.
  5. Sovrumszonering … Lokal belysning nära möbler, ovanför bordet, runt speglar eller målningar avgränsar utrymmet bättre än någon annan teknik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

När du väljer sängkläder är det nödvändigt att ta hänsyn till deras överensstämmelse med färgschemat i interiören, bekvämlighet, kvalitet och naturlighet i material och säsong.

Rekommenderad: