Garderob I Sovrummet (126 Bilder): Inbyggd Radie För Kläder, Sängbord, Gångjärn Och Andra Alternativ, En Stor Garderob

Innehållsförteckning:

Video: Garderob I Sovrummet (126 Bilder): Inbyggd Radie För Kläder, Sängbord, Gångjärn Och Andra Alternativ, En Stor Garderob

Video: Garderob I Sovrummet (126 Bilder): Inbyggd Radie För Kläder, Sängbord, Gångjärn Och Andra Alternativ, En Stor Garderob
Video: UT PÅ TUR MED FAMILJEN MOBERG-CARLÉN 2024, April
Garderob I Sovrummet (126 Bilder): Inbyggd Radie För Kläder, Sängbord, Gångjärn Och Andra Alternativ, En Stor Garderob
Garderob I Sovrummet (126 Bilder): Inbyggd Radie För Kläder, Sängbord, Gångjärn Och Andra Alternativ, En Stor Garderob
Anonim

Att förvara saker är nästan det största problemet med ett bekvämt boende i alla rum. Och att förvara saker i sovrummet kan till och med bli ett problem i avsaknad av en lämplig särskilt utsedd plats. För att lagra saker i sovrummet korrekt måste du välja rätt garderob. Låt oss titta närmare på vilka modeller som är mest framgångsrika, vilka är mer rymliga och praktiska, samt kompakta garderober för små sovrum.

Bild
Bild

Visningar

Det finns ganska många typer av skåp och var och en har sina egna egenskaper, nackdelar och fördelar. Utan tvekan, för ett felfritt val, är det nödvändigt att noggrant studera absolut alla egenskaper hos en viss modell, och särskilt dess brister:

Inbäddad . Inbyggda garderober ser väldigt snygga och sofistikerade ut, som inte är en separat möbel, utan ett funktionellt element i inredningen inbyggt i väggen. Faktum är att denna typ av skåp ligger direkt i själva väggen. För att placera den är det nödvändigt att skapa en speciell nisch eller skrapa väggarna lätt. Dessutom kan du placera den på hela väggen, vilket blir mycket lättare - du måste lämna det utrymme som krävs för hyllorna inuti och installera skjutdörrarna på ett avstånd från väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om den inbyggda garderoben har många fördelar, har den fortfarande en betydande nackdel - den kan inte flyttas vid omarrangemang av rummet. Därför är det nödvändigt att tänka över dess placering mer noggrant än placeringen av någon annan typ av skåp.

Bild
Bild

En typ av inbyggda garderober är en dold modell , vars främsta kännetecken är den speciella dörrdekorationen. De kan ha en neutral nyans, smälta samman med väggarnas färg, eller de kan dekoreras på ett speciellt sätt, anpassa sig till rummets inredning och inte sticka ut mot väggarnas bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skrov . Skåpskåp är mer vanliga och bekanta, även om de är ett mer skrymmande alternativ än inbyggda modeller. Alla typer av skåp som består av möbelskivor och har en tydlig ram kan tillskrivas skåp.
  • Sängskåp De är ganska utbredda, eftersom de är mycket funktionella: de kan lagra både olika sängkläder och underkläder, liksom böcker och andra personliga föremål. Dessutom ingår sängskåp mycket ofta i ett sovrumsmöbeluppsättning, så rummet kommer att inredas i samma stil. Hängande väggskåp, som ligger ovanför sängen, är ofta en del av sådana kit.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana modeller kan utrustas med dörrar, eller de kan tillverkas i form av ett fodral med hyllor och sidor, men utan stängningselement, vilket i sin tur inte är helt praktiskt, eftersom det bidrar till utseendet på en enorm mängd damm.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modulära möbler är också en ganska vanlig typ av korpus. Modulära skåp är produkter som består av olika fack som inte är fästa vid varandra. Delar av ett modulskåp kan bytas ut med varandra, vilket ger det ett helt annat utseende. Vanligtvis finns bland delarna i ett modulskåp höga smala fack - skåp, som kallas pennfodral. Oftast är dessa typer av garderober utrustade med hyllor och är avsedda för förvaring av vikta kläder.
  • I sovrummet kan en glidande garderob vara ganska lämplig , som naturligtvis inte är lämplig för förvaring av kläder, men det passar perfekt in i interiören och ersätter alla andra bokhyllor. Denna typ av skåp är bra för förvaring av olika små tillbehör och dekorativa föremål i inredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob är ganska lämplig för förvaring av kläder i ett ganska rymligt sovrum . Denna typ kännetecknas av sin massiva storlek, robusta konstruktion, bekvämt läge av hyllor och fack. Denna typ av garderob kommer också att vara idealisk för att förvara saker i sovrummet, på landet eller i ett hus på landet. Chiffoniern kan stå på golvet på speciella stöd och lämnar nästan inget utrymme under den, eller så kan den göras i form av en modell med ben. I det här fallet finns det ett utrymme under skåpet som rimligen kan användas, till exempel för att förvara saker som är förpackade i vackra, kompakta lådor.

Bild
Bild

Blanketter

Skåp skiljer sig inte bara i typer, utan också i form, liksom hur de placeras i rummet. Låt oss närmare överväga de mest ovanliga formerna av skåp och särdragen i deras placering i förhållande till andra komponenter i rummet:

  • Ett ovanligt alternativ är runda skåp , vilket inte alltid är rimligt att placera nära väggen. Runda skåp är oftast den centrala delen av rummet, eller åtminstone har en plats något avlägsen från väggen. Du kan bara placera en produkt av denna form i ett stort, rymligt sovrum.
  • Till skillnad från runda, rundat skåp har en platt bakvägg eller till och med ett hörn utformat för korrekt placering, så den här modellen kan enkelt placeras mot en vägg. Endast den främre delen av möblerna - dess dörrar - är halvcirkelformade.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ser mycket trevligt ut radie skåp det kommer att vara en riktig välsignelse för alla sovrum. Smidiga, böjda former i visuell uppfattning bidrar till att uppleva en känsla av lätthet och har en bra effekt på inte bara den fysiska utan också den emotionella vilan. Det är värt att notera att radie skåp är ganska långa, så de kommer att vara lite på sin plats i ett litet rum.
  • Ofta har hörnplacering trapetsformat skåp . Det är en modell med platt front och sluttande sidor. Dessutom kan trapetsskåpet ha en vanlig rak bakvägg och placeras längs en rak vägg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hörngarderob i form av bokstaven P , kommer att vara lämpligt endast i sovrum utrustade med omklädningsrum, eftersom det är mycket skrymmande och tar mycket plats. I ett rum är det opraktiskt och irrelevant att placera en sådan produkt även med stora mängder ledigt utrymme.
  • Den L-formade produkten är mindre skrymmande , som endast upptar två väggar när de placeras. Det finns modeller utrustade med dörrar endast i mitten, och resten av utrymmet presenteras i form av hyllor och är ganska lämpligt för att lagra ett stort antal böcker och skapa ett personligt bibliotek.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte nämna garderoben i en vanlig, rak form . Dessa modeller är gjorda i form av rektanglar och kan placeras i valfri del av rummet. Huvudvillkoret är endast ett tätt anslag på skåpets baksida mot väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antal och typer av dörrar

En av särdragen hos olika typer av skåp är dörrar - deras form, storlek, kvantitet och funktionsprincip.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på vilka dörrar som är de mest bekväma, vad som är fördelen med varje typ, liksom deras främsta nackdelar:

Den vanligaste och mest praktiska typen är fackdörrar . Till och med själva produkten med sådana dörrar bär det lämpliga namnet - en garderob. Dörrarna, monterade på speciella rullar, rör sig fritt i olika riktningar och öppnar olika delar av skåpet. Detta dörralternativ är mest relevant för små sovrum. Det bör noteras att garderoben kan ha högst tre dörrar på hjul. Beroende på skåpets storlek kan de vara breda eller smala, men fler öppningselement kan orsaka olägenhet vid drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanlig dubbel garderob med svängdörrar det sker också, men det kräver lite mer ledigt utrymme, eftersom dörrarna öppnas utåt och om andra föremål är nära kan de blockeras, vilket begränsar åtkomsten till innehållet. Ofta finns det en fyrbladig version av produkten med samma princip för dörrmanövrering. En garderob med en dörr är endast lämplig om den ingår i ett modulsystem. I andra versioner använder den inte relevans, eftersom den har för lite internt lagringsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

En enkelbladig modell med dragspelsdörr blir mycket mer relevant . Dörrarna till sådana skåp öppnas, fälls i två eller tre delar, tar mycket mindre plats än svängdörrversionen. Dessutom är sådana dörrar ganska acceptabla för tillverkning av modulmodeller. Till exempel kommer en garderob med sex dörrar eller åtta dörrar, bestående av många smala moduler, att vara bekvämare och snyggare när den är utrustad med dörrar som fungerar enligt principen för dragspel. På så sätt kommer dörrarna att öppnas snyggt utan att ta för mycket yttre utrymme. Varje dörralternativ har både sina fördelar och nackdelar, så du måste välja dem inte bara för personliga preferenser, utan också för hållbarhet och slitstyrka.

Bild
Bild

Låt oss titta på fördelarna och nackdelarna med varje alternativ med hjälp av en liten jämförelseplatta som exempel

Svängdörrar Skjutdörrar Fällbara dörrar
Värdighet
  • Hållbarhet garanterad av gångjärnens kvalitet.
  • Vid utsikt tack vare den stora öppningsvinkeln.
  • Låg kostnad.
  • Tyst dörröppning och enkel eliminering av det resulterande pipet.
  • De har en vacker dekorativ yttre finish.
  • Kräver inget extra externt utrymme.
  • Starka guider håller dörrarna väl och förhindrar att dukarna flyger iväg.
  • Ger skåpets framsida utseendet på en klädkammare.
  • Måtten på dukarna är mindre än för svängdörrar.
  • Golvbeläggningen och skåpets nedre del förblir intakta eftersom installationen uteslutande utförs i den övre delen.
  • Bekvämt och praktiskt.
Brister
  • Kräver ytterligare yttre öppningsutrymme.
  • Dörrhandtag är en nödvändig del.
  • Utseendet på svängdörrar är inte alltid attraktivt.
  • Kostnaden är högre.
  • Stålguider kan inte ge dörrarna en längre livslängd, bara dyrare aluminium kommer att göra.
  • Vissa modeller är inte utrustade med handtag, och de som finns tillgängliga kan inte bytas ut, så du måste begränsa dig till tillverkarens utveckling.
  • Buller vid öppning.
  • Skåpets djup har minskat något eftersom lite utrymme tas upp av skenorna.

Duken kan vandra och verka instabil på grund av bristen på bottenstyrningar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare element

Skåp kan ha många element som extra intern utrustning, tack vare vilka de är mer funktionella, rymliga och praktiska. Tack vare den kompetenta avgränsningen av rymden kan detta möbelattribut rymma mycket fler saker, samtidigt som den interna ordningen bibehålls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bottenfack med lådor kan vara mycket användbara och är perfekta för förvaring av underkläder, sängkläder, handdukar eller strumpor . Dessutom kan lådorna inte bara vara externa utan också interna, presenterade i form av metallkorgar fixerade mellan hyllorna. Vissa modulsystem kan utrustas med en TV -nisch, på grund av vilken uppsättningen, liksom hela interiören, kommer att se mer holistisk ut och presentera en enda bild. Dessutom kan en sådan nisch ha olika höjder, så du kan välja det alternativ som passar dig bäst för bekväm TV -tittning.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa modulsystem kan en sådan nisch uppnås genom att placera smala hängande hyllor med en byrå mellan skåpen. Möbelattribut, valda i samma stil, passar tätt mot varandra och bildar utseendet på en enda möbel . Ett mycket användbart komplement till skåp med gångjärnsdörrar är mezzaniner - rymliga övre hyllor med fristående dörrar. Modeller med mezzaniner låter dig lagra ett ganska stort antal saker som inte är viktiga föremål utan att ta upp skåpets huvudsakliga utrymme.

Bild
Bild

Naturligtvis bör varje sådant attribut av möbler i sovrummet ha ett fack med hyllor, vilket innebär att du förvarar kläder och linne vikta. Det är bäst om avståndet mellan hyllorna inte är för litet, vilket ger utrymme för fler föremål och bekvämare placering.

Vissa modeller, som ingår i ett modulsystem, är utrustade med ett sängbord, på vilket en lampa, nödvändiga improviserade föremål eller en bok för kvällsläsning ganska bra kan placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Ibland räcker det inte att bara passa in en inredning i ett sovrum medan man bara observerar ett färgschema; det är också nödvändigt att ta hand om den stilistiska tillhörigheten hos möbelattributet, vilket har en betydande effekt på dess utseende. Låt oss titta närmare på vilka skåpstilar som är särskilt populära och vad som är karakteristiskt för var och en av dem:

För ett sovrum i modern stil du behöver en lämplig garderob, så du bör vara uppmärksam på den nya utvecklingen av designers och de mest populära nyheterna. Den moderna stilen kännetecknas av ovanliga lösningar och de mest icke-standardiserade modellerna. Till exempel garderober, vars skjutdörrar är tunna trälister, en modell med olika tryck i popkonstens stil, teckningar och populära inskriptioner, ljusa detaljer och icke-standardiserade speglar. Moderna modeller är inte begränsade till någon färgpalett, de kännetecknas av ett överflöd av ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk stil representerar något mer konservativt och bekant. Och attributen för möbler i klassisk stil är ibland lyxartiklar som kanske inte är överkomliga för alla, eftersom det spenderas mycket resurser för deras dekoration och tillverkning, och till och med manuellt arbete används. Klassiska garderober för sovrum är vanligtvis gjorda i mjuka, ljusa färger. Ofta har modellerna dekorativa ben och är dekorerade med öppet snidning med nötning och ljuseffekter av silver och förgyllning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence stil kan inte förväxlas med någon annan. Inspirerad av utkanten av franska byar, innehåller den sofistikerade och eleganta möbler som ser mjuka och till och med lite luftiga ut. Garderoben i Provence -stil kommer att vara en riktig välsignelse för en tonårsflickas ljusa sovrum. Möbelattributet, som har en ljus färg, samt dekorerat med skav som skapar antikens effekt, kommer inte bara att tilltala romantiska tjejer, utan också vuxna, feminina personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För högteknologisk stil användningen av skåp i flera neutrala nyanser är karakteristisk, så valet faller oftast på grå, vita och mindre ofta - svarta nyanser. Stilen kännetecknas av ljusa toner av minimalism, så inredningen på skåpdörrarna kommer knappt att märkas utan mönster och tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Garderober i "modern" stil har också lätta inslag av minimalism. Produkterna kännetecknas av en dominans av subtila ljuslinjer, ljusa metalliska nyanser och minimal inredning. Hårdvaran på dörrarna ska vara modern, men utan pretentiöshet och volymetriska element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Förutom de beskrivna särdragen skiljer sig skåpen också i storlek beroende på vilken möbel som kommer att vara relevant för ett visst rum. Tänk på de vanligaste skåpstorlekarna som är mest populära.

För ett litet sovrum skulle en liten garderob vara det mest lämpliga alternativet, eftersom överdrivet röror kommer att leda till en förlust av det inre utrymmet i rummet. Därför bör du inte välja för skrymmande möbler för små rum. En minigarderob, som är en något reducerad version av välkända produkter, är ganska lämplig. Minimodellen är inte mindre funktionell, eftersom den har exakt samma interna innehåll. Skillnaden från standardprodukter kan bara vara lite mindre kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpets höjd spelar en viktig roll . När du bygger ett inbyggt eller dolt alternativ kan du inte begränsas - denna vy kan vara hög, under taket. Skåp och modulskåp av denna höjd kan vara något obekvämt, eftersom monteringsproblem kan uppstå. När det gäller bredden bestäms det enbart av måtten på själva sovrummet. Till exempel för små rum är smala sängmodeller lämpliga, vars bredd inte är mer än 40 cm. Sådana modeller kommer inte att sticka ut mycket. De sticker ut från sängen och bildar små väggar, men rör inte upp det omgivande rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom bredden bör skåpets längd motsvara rummets yta. Till exempel tillåter ett stort rymligt sovrum att använda ett stort möbelattribut, vars storlek varierar inom området 2000 - 3000 mm. Ofta tar produkter som är 3 meter långa en hel väggyta.

För små rum kommer 170 cm att vara ganska passande längd - tillräckligt för att fylla med det mest nödvändiga.

Bild
Bild

Fasadmaterial och inredning

För tillverkning av möbelattribut avsedda för förvaring av personliga tillhörigheter i sovrummet används helt andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss närmare överväga vad som orsakade en sådan sort och har några av dem betydande nackdelar som påverkar produktens livslängd:

Skåp av massiv furu är av mycket hög kvalitet och hållbara . Det är anmärkningsvärt att vissa modeller säljs utan bearbetning, vilket ger utrymme för kreativitet och design i enlighet med individuella önskemål och behov. I det här fallet är det nödvändigt att ta maximal omsorg för att skydda träet från effekterna av fukt och utseende av parasiter. För att skapa inbäddade modeller kan du behöva bygga en speciell gipsram. I vissa rum finns det redan färdiga nischer, det räcker bara att öka dem till önskad storlek för att bilda en rymlig garderob inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning av möbler av detta slag används material som MDF, spånskiva, fiberplattor, laminerad spånskiva mycket ofta . Låt oss överväga mer detaljerat funktionerna och syftet med var och en av dem, med hänvisning till jämförelsetabellen.

MDF Spånskiva Träfiberskiva Spånskiva
Särdrag Brädorna är gjorda av mycket fina chips som har genomgått ytterligare bearbetning. Spånskiva av sågspån. Träfiberskiva. Tunt nog och mycket hållbart. Laminerad spånskiva. Den har alla samma funktioner som den klassiska, men har en laminerad yta.
Fördelar
  • Det är ett miljövänligt material.
  • Fin bearbetning är möjlig.
  • När det gäller kvalitet skiljer det sig inte mycket från massivt trä, men det har en lägre kostnad.
  • Har en hög grad av fuktbeständighet.
  • Det är relativt eldfast.
  • Alla typer av fästelement håller bra i materialet.
  • Låg kostnad.
  • Ganska hög hållbarhet.
  • Låg kostnad.
  • Det är oersättligt.
  • Stort sortiment av färger och dekorerade beläggningar.
  • Hög grad av motståndskraft mot ytskador.
  • Hög grad av termisk stabilitet.
Brister I vissa fall kan materialets mjukhet vara en nackdel. Användningen av inte helt användbara komponenter i kompositionen, varav en är formaldehydharts.
  • Väldigt smal.
  • Materialets tillämpningsområde är begränsat.
Fin bearbetning av duken är omöjlig.
Ändamål Lämplig för tillverkning av skåp med snidade dekorativa element. Det används för tillverkning av baser och ramar för skåp, hyllor, sidoväggar och dörrar. Det används inte för tillverkning av möbelramar och skåpets främre delar. Materialet är endast lämpligt för tillverkning av bakväggarna och lådans botten. Materialet är avsett för tillverkning av ytterkarm och skåpdörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som inredning används olika material som ger en glansig glans, liksom ett spegelark, som inte bara kommer att dekorera garderoben i sovrummet, utan också ge det lite mer funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Valet av skåpfärg beror direkt på det rådande färgschemat i sovrummet.

Bild
Bild

Trots alla meningsskiljaktigheter mellan designers i arrangemanget av interiörer, kommer allt ner till en sak - möbler och interiör ska vara i harmoni med varandra:

För ett mörkt sovrum, med ett överflöd av röda och vinröda nyanser, är en svart garderob lämplig . Möbelattributet kommer inte bara att framgångsrikt passa in i designen, utan också betona det på ett märkligt sätt, skugga mogna toner. Det är bäst om skåpet har en spegel eller är tillverkat av ett material med en blank yta. Ljusa garderober kan också perfekt passa in i sovrum med en övervägande av mörka toner. Till exempel passar en vit garderob mycket bra in i en inredning med mörkgrå väggar, och en beige garderob kommer att se harmonisk ut i ett brunt rum. Dessutom ser ljusskåp vackra ut i ljusa rum, där huvuddesignidén är färgsättningens integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Garderober med ljusa färger med en blank yta kompletterar mycket vackert den moderna interiören, det viktigaste är att framgångsrikt välja färgkombinationer och passa dem in i interiören . Så en lila garderob kommer att se väldigt bra ut i ett vitt rum med lavendelfärgad inredning. Skuggan i mahogny ser vacker och ovanlig ut. Möbelattributet för denna nyans kommer att bli det centrala föremålet för både ett mörkt sovrum, med en övervägande mängd svarta föremål och vita, med dekorativa element som matchar garderoben. Andra naturliga nyanser, till exempel mjölk ek, wenge eller valnöt, ser också vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllningsalternativ inuti

När du väljer en garderob bör du vara uppmärksam på dess interna utrustning, eftersom det är mycket viktigt att saker får den mest korrekta förvaringen. Slarvig, oaktsam inställning kan i hög grad påverka deras kvalitet.

Låt oss titta närmare på vilka inre fack som ska finnas i garderoben så att alla saker alltid är på plats i rätt skick:

  • Om alla kläder lagras i sovrummet, är det nödvändigt att garderoben är utrustad med ett fack med en bar för galgar, där långa klänningar, rockar och regnrockar kommer att förvaras. Den höjd som krävs för att förvara sådana saker är cirka 150 cm.
  • Små lådor, som varierar i höjd runt 30 cm, är lämpliga för förvaring av hattar, halsdukar och kläder för händer. Hattar med en klar form kanske inte passar i en sådan låda, eftersom det finns en risk att de skrynklas och tappar sitt ursprungliga utseende.
  • Breda, höghöjda hyllor i skåpens överdelar är mest lämpliga för förvaring av filtar, filtar och sängkläder. Men släng inte allt i ett fack; det är bättre att separera ull- och bomullsprodukter och förvara dem på olika hyllor.
  • Breda hyllor i området under taket är utformade för att förvara väskor, resväskor, små automatiska paraplyer, möbelöverdrag och överkast. Om det finns en annan plats för dessa saker kan utrymmet under taket avsättas för förvaring av sängkläder och sängkläder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nedre smala lådor är det bästa alternativet för förvaring av strumpbyxor, strumpor, strumpor och andra små saker. Underkläder förvaras också i liknande lådor, men för bekvämlighet och bevarande av kvaliteten på saker är det bättre att skaffa en speciell arrangör.
  • Stickade och ullkläder, som tenderar att töjas, lagras bäst vikta för att undvika formförlust och skada på produkter. Nattkläder, som pyjamas och nattrockar, förvaras på liknande sätt eftersom de inte behöver hängas separat.
  • Att utrusta garderoben med metallkorgar hjälper till att lösa frågan om tillbehör som halsdukar, halsdukar, bälten och bälten. Det är bäst att hålla dessa saker snyggt vikta / ihoprullade.
  • Det är värt att hålla tofflor, andra skor och känsliga föremål separat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Även med en detaljerad studie av alla huvudkarakteristika för en viss skåpmodell är valet kanske inte så enkelt som vi skulle vilja. För att underlätta och förenkla uppgiften har vi sammanställt några enkla tips för att göra det lättare att välja möbelattribut för sovrum i olika layouter och storlekar:

  • Att välja en garderob i ett litet rum , bör styras av huvudmålet - maximalt bevarande av det omgivande rummet. Eftersom gunggarderober tar ganska mycket plats är det bättre att rikta uppmärksamheten mot en liten garderob, inte bred, men ganska rymlig.
  • Sovrum med en yta på 11 kvm. m . oftast har de en uttalad rektangulär form, så ett långt skåp som helt upptar en av de korta väggarna är ganska lämpligt för ett sådant rum. I ett sådant rum bör också modeller med svängdörrar undvikas.
  • För ett sovrum på 12 kvm. m . ett ganska långt, men inte brett skåp med dragspeldörrar är ganska lämpligt. En sådan modell kommer inte bara att funktionellt komplettera interiören, utan kommer också att bli huvudhöjdpunkten och dess dekoration tack vare dörrarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Till den rymliga vinden det vore ganska ändamålsenligt att tillverka inbyggda garderober. Eftersom sovrummet i ett sådant rum kommer att ligga under själva taket, där fönstren är placerade, finns det mycket mer utrymme för att placera och bädda in skåp i väggområdet än i vanliga rum, därför är det möjligt att utrusta rummet med ett ganska rymligt, långt modulsystem.
  • Till Chrusjtjov du bör inte välja en för hög garderob, eftersom sovrum i hus av denna typ har ganska lågt i tak och det kommer att bli svårigheter att montera produkten. För Chrusjtjov är långa modulära kit med låga skåp ett utmärkt alternativ. Det är bäst att använda en kupémodell eller med dragspeldörrar för att spara utrymme.
  • En garderob med en solid bakvägg av samma material som sidorna, samt en hög modell med celler utan dörrar, kan användas för zonindelning av rummet i vardagsrummet och sovrummet . Denna metod är tillämplig om det finns för mycket ledigt utrymme eller för att avgränsa det i rymliga studiolägenheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ordnar man möbler?

När du placerar möbler i sovrummet bör du först och främst vägledas av det faktum att detta rum är avsett för att sova och koppla av, så att utrymmet framför sängen inte ska vara rörigt. Det är bäst att när du vaknar öppnas en trevlig utsikt framför dina ögon, därför är det om möjligt bättre att placera sängen framför eller nära fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om utrymme tillåter är det bättre att skaffa en möbeluppsättning, som sängen också är en del av . En sådan uppsättning innebär närvaron av små skåp som kan placeras på sängens sidor. Dessa skåp är oftast utrustade med hyllor, så de är perfekta för förvaring av sängkläder och sovkläder. Om sängen är placerad med ryggen mot väggen, kommer en moduluppsättning med skåp med en nisch för en TV att se bäst ut mot den. Innan du går och lägger dig eller efter att du vaknat blir det ganska trevligt att ligga i sängen och titta på dina favorit -tv -program.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sängens huvud kan du också placera ganska praktiska och vackra väggskåp, som är perfekta för förvaring av böcker, kammar och kosmetika . Med ett sådant arrangemang av möbelattributet bör mer uppmärksamhet ägnas åt fästelementets tillförlitlighet för att undvika hälsofarliga situationer. Böjda radiella skåp kan placeras ganska framgångsrikt runt omkretsen av rummet runt sängen. I det här fallet är det bättre att välja moderna modeller med ett dekorativt mönster på fasaden, som förvandlas till en intressant, fullfjädrad bild.

Bild
Bild

Vackra inredningsidéer

Det tydligaste exemplet på att utrusta ett sovrum med ett modulärt garderobssystem. Den moderna interiören kompletteras med mörka egenskaper hos möbler, och ljusa textilier ger färger till designen. Systemet är placerat på ett sådant sätt att det finns två garderober i rummet, placerade på vardera sidan av sängen.

Bild
Bild

Ett mycket snyggt sovrum med fönster från golv till tak har ett ganska rymligt inre utrymme, så användning av stora möbler är ganska acceptabelt. En lång dubbel garderob med speglar och extra hyllor på sidan kommer att vara ett utmärkt val för ett rum i denna stil.

Bild
Bild

Det ljusa minimalistiska sovrummet har franska fönster, vilket gör det ännu ljusare. Den inbyggda garderoben, som ligger längs hela omkretsen av hela väggen mittemot sängen, är försedd med tre-faldiga skjutdörrar för bekvämlighet. En sådan utföringsform av lagringssystemet är mycket bekvämt och rymligt.

Bild
Bild

En vit hörnmodulär garderob med en blank yta fyller inte bara funktionellt ett ljust sovrum utan kommer också att bli dess huvudsakliga dekoration. Möblerna matchar perfekt hela rummets färgschema och kompletteras med ett sängbord.

Rekommenderad: