Vitt Sovrum (175 Bilder): Design I Vitt Med Ljusa Accenter, Vitgrön Och Vitblå, Vitlila Och Vitbrun

Innehållsförteckning:

Video: Vitt Sovrum (175 Bilder): Design I Vitt Med Ljusa Accenter, Vitgrön Och Vitblå, Vitlila Och Vitbrun

Video: Vitt Sovrum (175 Bilder): Design I Vitt Med Ljusa Accenter, Vitgrön Och Vitblå, Vitlila Och Vitbrun
Video: 8 DIY Room Decor & Home Useful Ideas | Amazing Craft Compilation 2024, April
Vitt Sovrum (175 Bilder): Design I Vitt Med Ljusa Accenter, Vitgrön Och Vitblå, Vitlila Och Vitbrun
Vitt Sovrum (175 Bilder): Design I Vitt Med Ljusa Accenter, Vitgrön Och Vitblå, Vitlila Och Vitbrun
Anonim

Vitt sovrum framkallar en känsla av komfort och lugn även efter en mycket svår dag, men den här färgen är ganska nyckfull. Det finns flera rekommendationer och regler som inte tillåter att viloplatsen förvandlas till en livlös "sjukhusavdelning". Om de observeras kan rummet inte bara fyllas med komfort, utan också öka visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Vit färg i interiören orsakar mycket kontroverser och diskussioner. För vissa är det sterilt och livlöst, stressigt. För andra symboliserar det tvärtom lugn, renhet och rymlighet. Om du väljer alla inredningsdetaljer korrekt kommer sovrummet att se elegant och elegant ut.

Vitt är inte så enkelt som det verkar, eftersom det har ett stort antal nyanser. Några av dem är kallare - de ger blå, silver, grå nyanser. Andra är tvärtom varma - med en liten gulhet, krämig, vanilj. Tonade vita är mer skonsamma mot ögonen än rena ljusa färger. Bland de populäraste och mest använda i interiörer är: snöig, elfenben, antik, rökig, linne, pärla, bakad mjölk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna färg är grundläggande, det vill säga den kan bli huvudfyllningen i designen. Ovanliga och moderna idéer kan baseras på det, uttryckt i detaljer - textilier, tillbehör, möbler. På en vit bakgrund är accenterna ännu mer märkbara. Men vitt i sig blir ofta nyckeln, i vilket fall det görs djupare med hjälp av belysning, användning av olika texturer. För att förhindra överbelastning och "sterilitet" av konstruktionen, rekommenderar experter späd den med några färgade accenter.

Den otvivelaktiga fördelen med den vita är att han, som grundläggande, kan kombinera med alla andra. Det spelar ingen roll om det är mörkt, pastell eller neon. Denna förmåga låter dig komma med ovanliga kombinationer som kan bli en nyckelfunktion i hela sovrumskompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de främsta fördelarna med vitt är dess förmåga att visuellt öka rummets storlek.

Detta gäller särskilt för dem vars sovrum är små, tunga på grund av det lilla utrymmet och dålig belysning.

Trots det faktum att vitt är en ljus färg är damm inte så tydligt på det som på andra, om vi inte pratar om glansiga ytor. Naturligtvis kommer uttalade fläckar från mat och dryck, tuschpennor och andra hushållsfärgämnen att märkas i alla fall, oavsett vilket intervall som används.

Designprojekt för ett snövit rum

En minimalistisk trend är på modet, som förutsätter avsaknad av många detaljer och föremål i sovrummet, och de som finns kan utföra flera funktioner samtidigt. Och samtidigt står modern stil för maximal komfort i personligt utrymme. Det vill säga det antas att om ägaren av rummet behöver mer än den grundläggande uppsättningen möbler, bör han sträva efter den mest praktiska uppsättningen saker för sig själv . Ibland motsäger dessa två huvudriktningar varandra, så alla måste prioritera själva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett detta är det mest relevanta rummets multifunktionalitet, särskilt i vanliga lägenheter i stadstyp, där det finns ett problem med litet utrymme. Således kan sovrummet samtidigt bli en plats för avkoppling, ett kontor, ett omklädningsrum och till och med en plantskola.

I designprojekt för rum på 13 kvm. m och mindre, det finns flera knep som hjälper till att visuellt förstora rummet och inte skräpa ner det.

Så det rekommenderas att använda ett vertikalt mönster på väggarna och ett diagonalt mönster på golvet och välja något litet i storlek och förvandla som möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av ett rum bör direkt bero på ägarens behov. En student eller en affärsperson som vill göra en arbetsplats ur sovrummet bör placera sängen vid fönstret och bordet närmare dörren, samtidigt som den ger den nödvändig belysning. I en studiolägenhet, där sovrummet också är ett vardagsrum, kan du använda en soffa som kan demonteras till en sovplats. Om du vill avgränsa rummet till zoner kan du använda bokhyllor och byråer, skärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt är idealiskt för att öka det visuella utrymmet, men här bör du följa några regler:

  • I ett sovrum i norrläge är det bäst att använda varma färger . vit med en nyans till gul, beige, grädde och släng mättade eller mörka områden. Om fönstren vetter mot söder bör du tvärtom välja kalla nyanser - blått, silver.
  • I allmänhet är det bäst att använda en svartvit skala i ett litet sovrum , för att inte överbelasta den med olika accenter. Alla ytor ska vara plana, på samma nivå: målade eller sträckta tak, bäst av allt blank, slät tapet utan stora mönster eller färg, laminat eller matta på golvet. Det är tillåtet att dekorera en vägg med geometriska eller blommönster.
  • För att inte överbelasta rummet bör du vara uppmärksam på detaljerna . Det är bäst att använda små möbler, lätta textilier och gardiner som tyll, snarare än tunga gardiner. Belysningsenheter ska inte vara skrymmande: en utsmyckad ljuskrona kommer bara att förvärra situationen och stjäla utrymme. Bäst av allt, om själva möblerna kommer att fungera som tillbehör, till exempel en ritning på en spegel eller en intressant finish för en kantsten, en fåtölj.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De rymliga måtten på rummet tillåter användning av stora möbler , komplettera designen med ovanliga detaljer, till exempel glaspartitioner eller gardiner som separerar zoner i en studiolägenhet. I en vit inredning kan du inkludera andra ljusa och kontrasterande färger som kan störa ett litet sovrum, men inte ett stort. Dessutom kan frihet upplevas vid inredning och val av belysningsarmaturer, möbler, inredning. Så i ett rum med högt i tak kan du hänga en stor ljuskrona, sätta en himmelssäng eller skulptur och dekorera en vägg med färgglada chinoiserietapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av rummen i lantstugor beror också på den totala ytan. Separat kan vi säga om sovrummet i ett trähus, eftersom golvet, väggarna och taket där är gjorda av naturmaterial. I en sådan miljö är både eko-minimalism och lyxiga klassiker med gobelänger och möbler i smidesjärn lämpliga. I hus kan en intressant designlösning vara ett fasat tak eller stora fönster. Den vita färgen kompletteras perfekt av naturligt trä, och tillsammans skapar de en vacker och lätt atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

På grund av sin mångsidighet används vitt i många stilar. Ofta är han exakt grunden för olika detaljer som skapar en speciell atmosfär i en eller annan riktning:

Raffinerad och sofistikerad klassisk stil med sitt ursprung i renässanstiden, förkroppsligar den den sublima smaken hos tidernas skapare. Det kännetecknas av användningen av symmetri och vanliga geometriska former, samt lyx i detaljer. I ett sovrum i klassisk stil måste stuckaturer, pelare, snidade möbler säkert finnas på ett eller annat sätt. Om storleken på rummet tillåter, är det bäst att sätta en himmelssäng. Vitt späds ut med guld, elfenben, ockra, grått, persika, beige. Dessa nyanser är lätta att lägga till med dekorativa element, som används i stora mängder i klassisk riktning. Detta gäller särskilt för textilier: filtar och överkast, gobelänger, tunga gardiner. Dessutom är det bäst att välja dyra material - siden, sammet, satin.

Nackdelen med den klassiska stilen är att den i all ära kommer att vara på sin plats i ett litet rum, eftersom det visuellt kommer att minska ett redan litet utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil låter dig förkroppsligar tanken på ett sovrum i vitt fullt ut. I allmänhet kan det kallas minimalistiskt, eftersom det är vanligt att använda opretentiösa klassiska möbler i det och att vara fasthållen vid inredning. Ett rum utformat i denna riktning är utan tvekan ljust, gratis och bekvämt. Inredningen i sovrummet i skandinavisk stil är enkel, inte rörig med onödiga detaljer. Typiskt för denna designtrend är användningen av naturmaterial eller deras imitation - sten, trä, keramik, bomull, lin, läder. Möblerna är enkla, solida och praktiska.

Vitt är den mest populära färgen i denna riktning, och för en övergripande harmonisk bild kombineras den med andra känsliga och ljusa nyanser - beige, blå, grå, brun. Du kan välja turkos, blå, gul som ljusa accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Medelhavsstil - ljus och solig i känslan, så det är populärt i kallare områden. Det är enkelt och bekvämt och använder inte lyxiga möbler. Bekvämlighet, tillgänglighet och funktionalitet är bland stilens huvudprinciper. I denna riktning ges naturmaterial och naturliga färger företräde. I den grekiska sorten är det vanligt att komplettera den vita färgen med blå och blå nyanser, smaragd, citron och i den italienska - orange, olivolja, ljusgul.

Mosaikplattor, sten och vanligt gips, grova brädor, samt föremål med marint tema: skal, kistor, skeppsdetaljer kan kallas märkbara särdrag i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism stil helt förskjuter onödiga och ännu lyxigare möbler. Detta är den mest funktionella och förenklade riktningen i vilken industriella och naturmaterial används i sin ursprungliga form. Rummet ska vara rymligt, inte rörigt med onödiga möbler. Stilen förutsätter ett spel av kontraster - vitt med grått, svart, brunt. Väggar, tak och golv är övervägande monokromatiska. Oftast är det texturerat gips och vanlig tapet, linoleum, kakel, laminat. Möblerna är trä och snygga tack vare närvaron av aluminium, glas, läderdelar.

Eftersom denna stil kräver att du döljer allt som är överflödigt för dina ögon, är det lämpligt att sätta multifunktionella möbler med inbyggda lådor i sovrummet. En ovanlig lösning kan vara en podium med ledigt utrymme inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence stil tvärtom är det väldigt romantiskt. Det kan förkroppsligas med hjälp av mjuka fjäderbäddar, korgmöbler, känslig tyll på fönstren, invecklade lampskärmar, färska blommor och blommotryck. Riktningen kännetecknas av användningen av spetsar, broderier, stickade element. Möblerna och inredningen i sovrummet är gjorda av naturmaterial, ofta med åldrande effekt. Vitt kombineras med pastellblues och rosa, lavendel, dämpade gula och gröna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fransk, men redan mer aktiv stil - Art Deco … Den förkroppsligar glamour och lyx, vilket återspeglas i inredningen i sovrummet: allt lyser tack vare lackerade och blanka ytor, polerat trä och metall och ett stort antal speglar. Siden, sammet, satin, satin, naturlig päls används som textilier. Geometriska motiv och former är populära i denna riktning: sicksack, tydliga linjer, strömlinjeformade kurvor samt djur- och etniska prydnader. Vitt är grunden för Art Deco och används aktivt i kombination med svart. Förutom dem välkomnas färgerna på ädelmetaller och stenar - smaragd, safir, guld.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg-, golv- och takdekoration

För att förhindra att rummet ser enhetligt och irriterande ut bör du ta hand om detaljerna, inklusive dekorationen. Dess olika typer hjälper till att uppnå vissa mål, till exempel att fylla sovrummet med värme, om det själv går till nordsidan.

Naturmaterial som trä och sten fungerar bra med vitt. Om det andra sällan används i utformningen av sovrum, används det första ofta, särskilt för golvet. Mörkt trä ser harmoniskt ut med vita väggar och tak, och gör också det övergripande utrymmet mer regelbundet och avgränsat ur en geometrisk synvinkel. Golvet räcker för att vara den enda accenten i hela sovrummet för att ge komfort och lugn till atmosfären.

Trä kan också användas som väggbeklädnad. I det här fallet kommer det att utföra samma funktioner som med golvet - det kommer att ge "värme", accentuera uppmärksamhet och visuellt avgränsa rummet.

Vissa stilar inkluderar trämöbler. Till exempel, i landet finns sådana stolar och fåtöljer. Sängar är ofta gjorda av detta naturmaterial. Alla kan spela en oberoende roll som accenter eller komplettera den övergripande interiören, där dekorationen på väggarna eller golvet redan har använts.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att använda naturligt trä i designen, eftersom det har en hög kostnad.

I stadslägenheter är det mest relevanta att använda laminat - det behåller ett naturligt mönster, medan det är mycket lättare att ta hand om det.

På väggarna kan du använda färg eller tapeter, såväl som motstående material. De kan vara monokromatiska och sticka ut, till exempel med en sammetslen struktur, eller de kan ha tryck och mönster.

I mönster i vita toner används tekniken för att markera en vägg ofta, och i sovrummet är det ofta den som pryder sängens huvud. Det är enkelt i utförandet - en sektion eller en hel accentvägg skiljer sig avsevärt i färg eller textur. Det kan vara färgglada tapeter med ett mönster och helt enkelt mörkare eller mer mättad i färg, liksom den vanliga tegelstenen i trä.

Den vita karaktären gör att du kan berika interiören med en kombination av texturer: olika material som delar rummet i zoner, olika ytbehandlingar på motsatta väggar och så vidare. Så även i den vita variationen kommer en målad tegelvägg eller en fleecy matta på golvet att bli nödvändiga accenter, vilket gör atmosfären mer omfattande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt är den vanligaste färgen i takets design, eftersom det visuellt gör rummet högre, även om vi pratar om vanliga Chrusjtjov. Dess inredning bör först och främst bero på rummets egenskaper. Om sovrummets dimensioner är små, är det bättre att helt enkelt jämna toppen, till exempel med ett undertak med en blank yta. Om rummets storlek tillåter, kan du göra strukturer på flera nivåer av gips eller kombinera det med andra material, till exempel trä och textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Böjda tak med fasningar, sluttningar och ovanliga former är inte vanliga i vanliga lägenheter, men är vanliga i stugor och hus. Med den här funktionen kan du göra finishen till ett minimum, eftersom designen är intressant i sig. Du kan använda vanlig färg eller tapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja och ordna möbler

I sovrummet spelar sängen en nyckelroll. Hennes val bör bero på hur många människor som bor i rummet, i vilka relationer de är, liksom storleken på själva rummet. Om det är nödvändigt att lägga två sängar i sovrummet för två barn, tonåringar eller vuxna, blir det bättre om de är helt desamma. En tvåstegsstruktur kan fungera som en platsbesparing.

Om rummet är litet, bör du välja minimalistiska designalternativ utan skrymmande detaljer, till exempel en elegant smidesjärnrygg.

Stora element kommer visuellt att minska ett redan litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängens storlek bör bero på personens fysiska egenskaper, men i genomsnitt räcker det med en längd på 190 cm och en bredd på upp till 150 cm. Det finns också mindre standardiserade alternativ, till exempel stora superkungssängar, som endast är lämpliga i stora sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet också är ett vardagsrum, skulle en demonterad soffa vara ett bra alternativ . Det finns många typer av transformationsmekanismer, till exempel vikning eller utrullning. Storlekarna sträcker sig också från en liten enkel soffa till en full sovplats för två personer. Vid installation av en sådan soffa bör transformationsmetoden beaktas, eftersom ytterligare utrymme mot väggen eller ledigt utrymme för en rörlig plattform kan krävas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum går sällan utan garderober för att lagra kläder. Skjutgarderober med skjutdörrar sparar betydligt utrymme. Öppnande dörrar tar ledigt utrymme framför möblerna. Ofta finns det modeller av skåp med ytterligare öppna hyllor, på vilka du kan lägga böcker, souvenirer, ramar. Glasdörrar kommer visuellt att öka storleken på rummet.

Skåp är helt valfria i sovrum, särskilt om garderoben innehåller allt. Men små sängmodeller placeras ofta där du kan lagra alla nödvändiga bagateller. Ett toalettbord och stol kan också fungera som en arbetsplats. Det bör endast installeras om storleken på rummet tillåter eller om det inte finns någon annan plats i små lägenheter. Ett annat valfritt köp för ett sovrum är en fåtölj, som endast bör placeras där om det finns ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I små lägenheter är det bättre att vägra att använda en stor mängd möbler, eftersom det trasslar upp utrymmet.

Ett utmärkt alternativ skulle vara multifunktionella och transformerande föremål, till exempel ottomaner med en låda inuti, en soffa med linnesektioner i pallen.

Om ägaren av rummet har som mål att fylla det med vita möbler, skulle ett modulärt sovrum vara det perfekta alternativet. Det är en uppsättning artiklar som krävs för att fylla ett rum. Oftast består uppsättningen av en säng, flera piedestaler, en garderob, men du kan hitta mer varierade alternativ. Modulära möbler är bra eftersom varje objekt är tillverkat i samma stil, följer ett koncept, vilket betyder att det harmoniserar med varandra . Således är sovrumsmöblerna en enda helhet.

Mer kompletta uppsättningar av ett modulärt sovrum inkluderar inte bara grundartiklar, utan också nödvändiga, till exempel för ett arbets- eller omklädningsområde. Setet innehåller speglar, bord, stolar. Oftast erbjuder kataloger omedelbart ett designalternativ för att ordna möbler i ett rum, vilket kan tas som ett exempel. Modulära möbler kan helt tvinga sovrummet, i vilket det kommer att finnas kvar för att lägga till några detaljer - inredning och textilier.

Bild
Bild

Vita möbler kan vara den perfekta bakgrunden för all kreativitet. Affischer, fotografier, målningar på vita väggar kommer att se mer intensiva ut. Detta gäller figurer, skulpturer, vaser och annan inredning, som står på golvet eller hyllorna. Denna färg hjälper till att sticka ut objekt för att leka med nya färger, och monotoni i den övergripande designen hjälper till att fokusera uppmärksamheten på intressanta detaljer.

Den här vita funktionen kan användas om lägenheten eller huset har ovanliga finish på tak, väggar eller golv. På så sätt kan du ge vintagemöbler, gammal mosaikparkett eller öppen spis nytt liv.

För att göra sovrummet mer bekvämt bör du använda naturmaterial: bomull, linne, ull. Artiklar med olika texturer ger rikedom till den övergripande atmosfären, så att du säkert kan kombinera metall med trä, porslin med silver, päls med speglade ytor. Levande växter har också en positiv effekt på komforten - det viktigaste är att välja de som inte har en stark doft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lägg till ljusa accenter

Vit färg är universell i kombinationer, som bör användas när man tänker över interiören. Genom att lägga till mörka, ljusa eller pastellfärger kan du göra den rikare, djupare och bekvämare. När du placerar accenter rekommenderas det inte att använda kontrasterande, brokiga och mycket mörka färger om sovrummet har små dimensioner.

Vid ett litet utrymme är det bättre att använda lugna kombinationer.

En av de första att överväga är kombinationen av vitt med andra grundfärger:

Svart är en tidlös klassiker, som dock bör användas med försiktighet . Om du gör det mer aktivt, kommer interiören att visa sig vara mer gotisk, snarare än ljus och ljus. Om bara vissa detaljer bibehålls i den här färgen, till exempel ett överkast eller gardiner, får du en elegant och modern design. Du kan använda svartvita mönster på tapeter eller sängkläder, som också kommer att se harmoniska och inte flashiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grått och silver kan förmedla modernitetens och industriella andan, modernisera interiören . Det kan vara närvarande både i väggdekoration, till exempel under natursten eller betong, och i form av textilier eller dekorativa element. Gråmålade möbler är vanligt. Du kan lägga till färg på ett rum på olika sätt, från vägg- och golvdekoration till inredningsdetaljer. Med hjälp av sängkläder, överkast, filtar, kuddar och mattor kan du skapa en helt annan stämning och regelbundet ändra det övergripande färgschemat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner, gobelänger, mattor, stora väggdekorationer, stora dekorationer som golvvaser och blomkrukor kommer att bli mer permanenta . De kan vara ljusa och iögonfallande nog utan att bli irrelevanta fläckar. Vit, å andra sidan, hjälper dem att sticka ut snyggt och smakfullt. Vi pratar om färger som turkos, lila, lila, grön, lila och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rött ser ovanligt och modernt ut , vinröda, mörkblå tunga gardiner, även om de är den enda accentfärgen i sovrummet.

Bild
Bild
  • Medan mättade färger blir aktiva element i interiören och uppmärksammar sig själva, smälter de in smidigare i den ljusa designen. pastellfärger - beige, ljusblå, rosa .
  • Guld- och silverfärger kan ha olika mättnad. De är bra för att skapa klassiska och lyxiga interiörer, de kan vara närvarande i form av smidda delar på möbler, broderi på gardiner eller filtar, tapetdesigner.

Naturliga nyanser är mångsidiga och passar lättast in i designen. De är inte lika kontrasterande som ljusa färger, och de ger inte heller en monokrom effekt som svart.

Olika nyanser av brunt , från choklad till nötig, kan enkelt integreras i interiören med laminatgolv, träbjälkar i taket, parkett och naturligtvis möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är tack vare färg accenter som den vita inredningen slutar vara tråkig och får dynamik . Det är inte nödvändigt att använda många ljusa detaljer, även några räcker - vaser och ramar på väggen eller gardinerna. De kan göra miljön intressant och samtidigt mysig och beröva den "sterilitet".

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

För att förhindra att ett vitt sovrum ser livlöst ut är det mycket viktigt att välja rätt ljus. Han kommer att kunna ge atmosfären värme eller omvänt kompensera för överskottet med kalla nyanser. Trots den ljusa interiören kommer det fortfarande att finnas mörka hörn i den som måste belysas.

I sovrummet bör du använda lampor som inte är särskilt ljusa eller de som har möjlighet att justera ljuskraften. Således, om det behövs, till exempel för att läsa böcker eller dokument, kan du öka ljusstyrkan på belysningsenheten och sedan låta ögonen vila efter en lång dag genom att dämpa den.

Det rekommenderas inte att använda olika "temperatur" -belysning i samma rum. Att flytta från en serie till nästa kommer att irritera ögonen och skapa en rörig miljö. På södra sidan kan du välja lampor med kall skugga och i norr - varma.

Bild
Bild

Naturligt ljus kan också manipuleras, även om det i en stadslägenhet är mycket svårare än i ditt eget hem. I det sista mörka rummet kan du ge mer ljus om du sätter fönstren på hela väggen. För att skapa en unik atmosfär kan du använda modeller av målat glas.

I lägenheter kan du dock inte störa naturligt ljus som kommer in i sovrummet genom att hänga tunna gardiner. Ett utmärkt alternativ skulle vara en uppsättning bestående av tunna och täta gardiner som ersätter varandra med en justeringskabel. Således är det ljust under dagen, och på morgonen bländar solen inte.

Du kan jämnt sprida naturligt ljus i rummet med hjälp av speglade ytor . En spegel på hela väggen eller på skåpdörrarna är precis vägen, dessutom expanderar de visuellt utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

Ett känsligt sovrum kan göras med subtila färg accenter. Ljusrosa kuddar och mjuk vaddering på den ottomanska, samt gyllene dekorelement ger en romantisk touch till den övergripande atmosfären. Detta underlättas av ett funktionellt bord och en kristallkrona.

Bild
Bild

En minimalistisk design i vitt med en madrass på golvet istället för en hel säng. Interiörens främsta höjdpunkt är fototapeten med bilden av bergen. De är huvud accentfärgen

Bild
Bild

Monokrom svartvitt interiör. Vitt golv och väggar kan spädas visuellt med föremål som en golvlampa, målning och sängkläder. I en sådan minimalistisk miljö kan du istället för en garderob sätta en golvhängare.

Rekommenderad: