Grönt Sovrum (63 Bilder): Inredning Med En Kombination Av Mörkgröna Toner, Färgvärde

Innehållsförteckning:

Video: Grönt Sovrum (63 Bilder): Inredning Med En Kombination Av Mörkgröna Toner, Färgvärde

Video: Grönt Sovrum (63 Bilder): Inredning Med En Kombination Av Mörkgröna Toner, Färgvärde
Video: FIN FÄRG TILL VÄGGARNA: Så hittar du den perfekta blågröna färgen att måla väggar med 2024, April
Grönt Sovrum (63 Bilder): Inredning Med En Kombination Av Mörkgröna Toner, Färgvärde
Grönt Sovrum (63 Bilder): Inredning Med En Kombination Av Mörkgröna Toner, Färgvärde
Anonim

Sovrummet är en plats för vila och avkoppling, och det beror på hur korrekt färgen på miljön är vald, om du kan få en bra vila . Psykologer, läkare, esoteriker förklarar enhälligt att gröna nyanser av inredning är av stor betydelse för det mänskliga psyket, lindrar stress, fyller på moralisk och fysisk styrka och ger fullständig lugn. Det är inte förvånande, för det är moder natur som tillfredsställer oss med vårens lövverk, blommans skönhet och känsliga dofter, som återupplivar livstörsten och önskan att skapa. MED Ett grönt sovrum kan vara det perfekta hörnet i ditt hem med rätt design, nyanser och tillbehör.

Bild
Bild

Grönt sovrum koncept

Oavsett sovrumets till synes monokroma bör inredningen hållas inom ramen för en viss idé, som bestämmer färgintervallet för element och valet av detaljer:

  • Den vanligaste är ekostil , som kombinerar gröna, bärande bilder av gräs och löv, med brunt, som speglar jorden och barken av träd. Samtidigt finns det en känsla av att du befinner dig i en skog eller i en glänta, särskilt om tapeten är vald med en blommig prydnad. Materialen är helt naturliga - trä för golvet och möbler och tapeter.
  • Älskare av exotiska platser m ogut att dekorera sovrummet i stil med "andningen i tropikerna "där, tillsammans med gröna och träiga blommor, naturliga tillbehör läggs till inredningen, till exempel halmpaneler, bambumattor, korgmattor eller trädgrenar. Denna design ekar ekostilen, men innehåller etniska element i form av afrikanska masker, asiatiska figurer eller den lättaste baldakinen över sängen. En stark accent är bilden av ett palmträd (en levande växt, fotografi eller teckning), vilket förstärker atmosfären i djungeln och tropiska skogar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

  • Avslappning och meditation stil fyller rummet med lugn och lossning från den omgivande rörelsen tack vare den grundläggande vita tonen i kombination med naturliga nyanser av grönt. Kontrast är det bruna utbudet av golv och möbler. Denna design är att föredra för minimalistiska sovrum, där huvudrollen spelas av många levande växter, lugnande inomhus fontäner och meditationsmattor.
  • Kvinnor drar till sig till "blomsterträdgården " fyller rummet med en ljusgrön färg med inslag av lavendel, lila, rosa, typiska för naturliga blommande växter. Blommiga dekorelement och färska blommor på fönstren, väggarna och på golvet fungerar som ett harmoniskt tillskott.
  • I hjärtat av den klassiska sovrumsdesignen i gröna nyanser ligger en rökig grön färg , nära natursten och idealiskt kombinerat med granit, silver, marmor och travertin. Möbler är att föredra i samma klassiska (vintage) stil, och belysning är i form av strålkastare så att rummet inte ser dyster ut i skuggade hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Paletten av färger för sovrummet i gröna nyanser

Grönt i överskott kan ha en deprimerande och överskuggande effekt, så de tar en färg som grund och kompletterar den med en regnbåge av nyanser. Rummet bör dock inte också vara fullt av färger - iögonfallande nyanser av grönt används i accenter för variation eller separation av funktionella områden. Du bör inte vägra den mörkgröna färgen; i små proportioner och väl valda platser kommer det att ge rummet ett ädelt utseende och skapa en känsla av komfort och säkerhet. Eftersom det grönt är en blandning av gult och blått, du kan spela med proportionerna för önskad effekt : lägg till mer gult, lime och det skuggade rummet får en varmare, solig färg och ökar det blåa - sovrummet med fönster i söderläge kommer att ge ett kallt utseende. För en lugnande effekt i interiören är ljusa, pastellfärger (pistasch, oliv, mynta) att föredra, och rika accenter ger rummet ett festligt utseende och humör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationer av nyanser i sovrummet:

  • klassisk - kall ensemble grön med vit, persika eller gul;
  • blågröna toner (aqua -effekt) med gula, vita, marina nyanser;
  • kiwi och mentol få en glad stämning till de upplysta rummen;
  • ljusgröna och pastellfärger ge lugn och självförtroende;
  • mjuka nyanser av oliv, pistage, grönt äpple används för svagt upplysta rum;
  • klassisk , dämpad senap, olivolja, grönt te ger fullständig avkoppling;
  • smaragd, malakit, lime anses vara intensiva nyanser som ger dekorationen friskhet och rikedom.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet

Tapeter används allt mindre i dekoration, vilket föredrar målning, men väggarna kommer att se rikare ut med ett reliefmönster, och rummet kan få en fördelaktig inredningslösning. Överflödet av geometriska mönster tröttnar ögat, men en eller två väggar, täckta med grön tapet med rhombuses eller rutor, kommer att hjälpa till att återställa symmetrin i rummet och ge en känsla av sofistikering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Om du klistrar in hela rummet med gröna dukar med ett litet, obeskrivligt mönster och markerar en vägg med ett stort mönster, så kommer det visuellt att göra rummet bredare, liksom den harmoniska introduktionen av fototapeter.

Tak

Ljusgrönt tak stabiliserar nervsystemet, orsakar allmän avslappning, minskad muskelton och lindrar ansvaret, och livliga och glada toner bidrar till uppkomsten av nya idéer. Pistaschfärgen är attraktiv och välsmakande, lugn och uttrycksfull, och, viktigast av allt, tillräckligt djup för att användas i barnrum, men utan överdriven aggression.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arkitektonisk grön, eller gråaktig blåaktig grön, är en ny modern nyans som liknar en vinterträdgård . Det är inspirerat av kombinationen av storstadsarkitektur med betongövergångar, glasskyskrapor och sällsynta grönöar, men har totalt sett en neutral och lugnande effekt. Smaragdfärgen förknippas med det frodiga gröna gräset på en välskött gräsmatta eller sommargräsmatta, tack vare vilken inredningen i sovrummet fungerar som ett diskret sömntabletter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner

Gardiner är kraftfulla, definierande element och deras färg kan drastiskt förändra utseendet på ett rum på både positiva och negativa sätt. Med en ljus basfärg på rummet behövs mörkare och mer mättade textilier och vice versa. När det gäller prydnad är valet tillräckligt stort - från monokromatiskt till lyxigt med guldtrådar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rummets läge spelar en nyckelroll vid valet av gardiner: i soliga rum rekommenderas att hänga gardiner i en mörkare nyans än tapets färg så att ögonen kan vila; i sovrummet med fönster i norr blir det mer bekvämt med gardiner i varma färger. Sovrumsgardiner och gardiner i grönt kan vara vitt, svart, mörkblått och till och med brunt; huvudsaken är att de är svartvita med resten av inredningsartiklarna. Med tapetens gröna färg måste textilierna på fönstren och sängen verkligen vara annorlunda, eftersom det fungerar som en tung accent och sticker ut i kontrast mot väggarnas allmänna bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör och inredning

Accenter i interiören bör placeras med hänsyn till den dominerande färgen och, trots att de ska sticka ut, bör de väljas med smak och utan krusiduller. Annars riskerar sovrummet att förvandlas till en luddig rörig palett av en självlärd konstnär. Av erfarenhet rekommenderar designers att kombinera högst 2-3 färger, där den ena är grundläggande, och resten ställer den till fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textiltillbehör (överkast, kuddar, mattor, överdrag, dukar) kan förändra utseendet på ett rum utan erkännande och motsvarar rent effekt en fullfjädrad renovering. Tack vare dem kan du visuellt påverka utrymmet: ljusa nyanser kommer att förstora rummet, vertikala ränder höjer taket visuellt och tvärgående ränder kommer att expandera rummet. Ett sovrum i grönt ska inte övermättas med dekorativa element, eftersom grönt i sig helt dekorerar rummet. Golvlampor, ljus i ljusstakar, foton i snidade ramar, ikebana, prickade i rummet, kommer med fördel att fylla tomrummen i rummet. I det gröna sovrummet blir det inte fel att placera färska blommor, vars effekt kommer att intensifieras när den reflekteras i spegeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för att inreda ett sovrum i grönt

Designers rekommenderar:

  • Baserat på mänsklig psykologi, det rekommenderas att välja lugna toner som huvud , eftersom giftiga nyanser kommer att störa resten av nervsystemet, till exempel khaki, sparris, olivolja, jade, mynta. För accenter (vaser, målningar, kuddmönster) kan du fokusera på färger som vårgrön, chartreuse, lime, vilket kommer att leva upp den övergripande stämningen i sovrummet.
  • Det är oönskat att använda blanka, blanka ytor när du dekorerar ett sovrum i vilken grön nyans som helst - bara naturliga, texturerade material. För golvet är trä av ljusa färger att föredra, till exempel björk, blekt ek.
  • Huvudsaken - balansera mörka och ljusa nyanser för att betona fördelarna med design och njuta av en fullständig vila.

Om du har valt ett snyggt sovrum i gröna nyanser måste du välja alla element i samklang - stilkonsistens, en smidig övergång från dominerande till skuggande färger, arrangemang av accenter.

Rekommenderad: