Mos I Interiören (59 Bilder): Stabiliserad Mossa För En Lägenhet Och Dekorativ Inredning Levande Mossa, Design Av Ett Badrum Och Andra Rum Med Mossa

Innehållsförteckning:

Video: Mos I Interiören (59 Bilder): Stabiliserad Mossa För En Lägenhet Och Dekorativ Inredning Levande Mossa, Design Av Ett Badrum Och Andra Rum Med Mossa

Video: Mos I Interiören (59 Bilder): Stabiliserad Mossa För En Lägenhet Och Dekorativ Inredning Levande Mossa, Design Av Ett Badrum Och Andra Rum Med Mossa
Video: How to Make a Moss Wall | Use Pre-Made Moss Panels. 2024, April
Mos I Interiören (59 Bilder): Stabiliserad Mossa För En Lägenhet Och Dekorativ Inredning Levande Mossa, Design Av Ett Badrum Och Andra Rum Med Mossa
Mos I Interiören (59 Bilder): Stabiliserad Mossa För En Lägenhet Och Dekorativ Inredning Levande Mossa, Design Av Ett Badrum Och Andra Rum Med Mossa
Anonim

Idag är användningen av naturmaterial i inredning, inklusive mossa, mycket populär. Som regel används för detta ändamål antingen levande mossa eller stabiliseras, det vill säga burk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Eftersom det är ganska svårt att ta hand om levande mossa i inredningen, väljer designers i deras arbete oftast en stabiliserad växt, vars vätska ersätts med en speciell lösning baserad på glycerin.

Det dekorativa elementet kan skapas av renlav, spagnum, ekmossa eller en som har stjälkar eller fibrer.

Ett sådant naturligt element är helt säkert för hälsan hos invånarna i lägenheten . Det är miljövänligt och icke-allergiframkallande. Korrekt utförd bevarande berövar den också dess specifika lukt, och tack vare "frysning" ska man inte vara rädd för utseende av mugg och buggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En stabiliserad anläggning är vilande och ruttnar därför inte, bryts ner eller torkar ut . Det betyder att det dekorativa elementet kan glädja ögat i cirka 10 år. Hela den här tiden kommer mossan att behålla en ljusgrön nyans, utan att den blir gul eller mörknar, men om så önskas kan växten målas i valfri färg.

Konserverade grödor behöver inte vattnas, och eftersom de är mångsidiga är de lämpliga för att dekorera alla rum. En relativ nackdel med detta material kan kallas dess höga kostnad, eftersom du måste betala för bevarande.

Levande mossa, som redan nämnts, kräver ganska komplicerad vård och skiljer sig inte åt under driftstiden, men ett sådant dekorativt element kostar nästan ingenting - det räcker med att hitta en lämplig bula i skogen och ta hem den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör väggdesign

Oftast används stabiliserad mossa för att dekorera ytor, eller snarare väggar. Gröna paneler kan placeras i ett område som en accent, eller de kan dekoreras med ett par intilliggande vertikaler . Ovanliga varianter erhålls när det stabiliserade grönskan inte bildar en integrerad duk, utan alternerar med gupp, grenar, stenar, träbitar och andra naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Återigen kan ytan fyllas helt med mossa, eller så kan du lägga ut inskriptioner, ritningar och mönster med den . I sovrummet är det lämpligt att använda vertikala eller horisontella ränder av mossa. En sådan lösning kommer inte bara att återuppliva utrymmet utan också visuellt förstora det. Dessutom är det vanligt i rummet att dekorera väggen vid sängens huvud med grönska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet kommer materialet att se bra ut i form av en oberoende panel, belägen bort från direkta fall av droppar, eller som en ram för speglar. För att förhindra att rummet blir som ett träsk måste mängden växt som används vara balanserad . Förresten, det är viktigt att inte falla för gimmicks från icke-proffs som föreslår att man lägger till en stabiliserad mossmatta i rummet. Detta material är mycket känsligt och faller lätt ihop om du trycker på det med våta fötter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köket är ett område där ytor ofta drabbas av stänk av vätskor, fett och mat, och därför är det inte helt rimligt att placera en grön duk i den från golv till tak. Men en intressant idé skulle vara att rita en liten teckning med en speciell blandning på vilken torr, grov yta som helst . Idén kommer att förverkligas genom att kombinera ett par nävar mossa, 2 glas kefir och samma mängd vatten, en halv tesked strösocker och majssirap. Den tvättade växten blandas med de tre första ingredienserna och sedan tillsätts majssirap tills den når en konsistens som liknar en oljefärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet är materialet lämpligt för att dekorera en accentvägg . Båda luddiga lager som liknar en gräsmatta och en kombination av olika texturer med stänk av murgröna, ormbunke och torkade blommor kommer att se bra ut.

Om du vill lägga till volym i kompositionen bör du använda stabiliserade stötar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mossa som inredningselement

Utan att riskera att helt gröna väggen kan du begränsa dig till dekorativa mosselement.

Målningar och paneler

En lyxig grön duk blir en höjdpunkt i alla rum. En bild eller panel kan ramas in (vanlig fyrkant eller bikakeliknande) eller lämnas utan den. Som regel tas lager som grund för kompositionen, till vilka fragment av renlav, gupp, vedsnitt, stenar eller barkbitar läggs till.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att färga mossan i olika färger är det lätt att få en originalkomposition . Designers rekommenderar att du väljer en accentskugga och håller resten i ett dämpat område. Bilder sammansatta från flera moduler ser nyfikna ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har stabiliserat grönska kan du göra målningen själv . För att utforma ett standard A4 -ark av plast eller polystyren räcker det oftast med 100 gram råvaror. Mosstycken limmas med vattentätt PVA -lim. Du kan också måla eller köpa en vanlig målning och sedan lägga till volym till trädkronor, fält, kullar och andra lämpliga element.

Bild
Bild
Bild
Bild

I akvariet

Oväntat, men stilfullt ser stabiliserad mossa ut, placerad i ett torrt akvarium med svag belysning. Av materialet kommer det att visa sig skapa omfattande kompositioner - till exempel ett lantligt landskap med en bäck, skog och åkrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I möbler

Möbler, för dekoration av vilka mossa väljs, skiljer sig inte i praktiken, men det ser väldigt imponerande ut. Till exempel, Varvat med renlav kan användas för att behandla armstöd på stolar eller soffbord, vars yta är skyddad av glas.

Bild
Bild

Klocka

Mossklockor är också populära. Faktum är att de ser ut som en stor miljömålning, men med ett urverk: händer och en urtavla. En sådan enhet fungerar på batterier och kan ha en annan form - en cirkel, en kvadrat, ett hjärta eller en halvoval . Om så önskas kan den konserverade grönska kompositionen inneslutas i en träram.

Det är värt att lägga till det en sådan klocka är ganska lätt att göra själv . Först bildas en bas av önskad form av plast eller trä, och sedan monteras en mekanism med pilar på den. Mossbitar fixeras på ytan med PVA -lim.

Det är ännu lättare att köpa en vanlig klocka och limma över den med stabiliserad renmossa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Text

Växter är också lämpliga för bildandet av korta volymetriska inskriptioner.

För att göra ett dekorativt element själv kan du förbereda en bas och sedan täcka den med gröna bitar av lämplig storlek med hjälp av dubbelsidig tejp.

Det finns också ett mer komplext alternativ:

  • först blandas tre nävar mossa, ett glas kefir, 2 msk blötläggd hydrogel och ett par teskedar strösocker i en mixer;
  • sedan doppas en pensel i kompositionen och pastan fördelas snyggt över skissen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Eftersom experter rekommenderar att du använder stabiliserad mossa inuti, kommer vi att prata om att ta hand om denna sort

  • Det rätta valet av platsen för elementet i lägenheten spelar en viktig roll. Mossa reagerar dåligt på låga temperaturer och tål inte heller direkt solljus.
  • Han kan inte vattnas, sprutas och matas, men han älskar hög luftfuktighet - den gröna panelen kommer att "kännas" bra även i badrummet. Förresten, den idealiska luftfuktigheten är ungefär 40-70%.
  • Om luften torkar i lägenheten på vintern av fungerande batterier, bör du tänka på en luftfuktare.
  • Naturlig inredning drar vanligtvis inte till sig damm, men om det dyker upp så räcker det att behandla ytan med en kvast med mjuka fibrer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör med stabiliserad mossa

Om det inte vore för den gröna panelen på väggen skulle vardagsrummet i vitt se väldigt tråkigt ut . Kompositionen av en ganska stor storlek är innesluten i en lakonisk vit ram och belyses av flera lampor. Själva mossan på panelen kombineras med andra naturliga element. En snövit klassisk soffa, ljusa väggar och ljusgrå inredningsdetaljer blir den perfekta bakgrunden för ett ovanligt dekorativt element.

Bild
Bild

Den modulära panelen vid sängens huvud ser mycket fördelaktig ut . Kompositionen är sammansatt av 9 gröna rutor i träramar, ordnade i rader om 3. Panelen ekar med en ljusgrön matta och andra dekorativa element. Träpaneler på väggarna i kombination med mossa skapar en mysig”skog” atmosfär i rummet.

Bild
Bild

Det strama vardagsrummet i svarta och grå toner kommer att glittra av nya färger om du placerar ett soffbord med vegetation under glas i det . Med framgångsrik harmonisering med en del av den befintliga inredningen är det detta föremål som ger rummet en livlighet.

Bild
Bild

Ett annat intressant alternativ skulle vara att lägga till en mossvägg i sovrummet bredvid sängen . Denna lösning gör det möjligt att visuellt avgränsa rummet och skapa en separat zon. En bekväm gul fåtölj bredvid, flera lampor och en träkonsol tyder på att detta är en plats för läsning.

Rekommenderad: