Organomineral Gödselmedel: Appliceringshastigheter För Humusgödselmedel, Den Mest Populära Växtnäringen

Innehållsförteckning:

Video: Organomineral Gödselmedel: Appliceringshastigheter För Humusgödselmedel, Den Mest Populära Växtnäringen

Video: Organomineral Gödselmedel: Appliceringshastigheter För Humusgödselmedel, Den Mest Populära Växtnäringen
Video: Växtnäring Flytande växtnäring Gödsel du gör själv 2024, Maj
Organomineral Gödselmedel: Appliceringshastigheter För Humusgödselmedel, Den Mest Populära Växtnäringen
Organomineral Gödselmedel: Appliceringshastigheter För Humusgödselmedel, Den Mest Populära Växtnäringen
Anonim

Som ni vet behöver växter organiska och mineraliska ämnen. Den optimala lösningen är formuleringar som kombinerar båda fördelarnas egenskaper - de kallas organominerala gödningsmedel.

De har en gynnsam effekt på växtens tillväxt och utveckling, förbättrar markens bördighet och ökar avkastningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

För full tillväxt och utveckling av trädgårds-, grönsaks- och jordbruksgrödor behövs näringsämnen. Men under markodlingsprocessen är jorden utarmad, och detta påverkar avkastningen mest negativt. För att fylla på bristen på användbara mikro- och makroelement används mineraliska och organiska förband, som alla har sina egna fördelar och nackdelar.

Således är mineralkomponenter ett kraftfullt vapen i kampen för ett högt utbyte . De innehåller ökade koncentrationer av mikronäringsämnen och är lätta att använda. Dock bör deras användning strikt mäts - applicering "för ögat" leder till en försämring av jordens agrotekniska egenskaper. Som ett resultat förstörs jordens struktur, mikrobiologisk aktivitet minskar och näringsbalansen störs - detta leder till en försämring av kvaliteten på hela grödan. Dessutom överskrider assimileringen av mineralelement vanligtvis inte 30%, resten bildar olösliga föreningar eller tvättas ur marken under bevattning och regn.

För korrekt införande av organiskt material måste du lägga ner mycket tid och ansträngning; med analfabetisk användning eller användning av konstgödsel av låg kvalitet kan patogener och ogräsfrön komma ner i marken. Trots det faktum att till exempel högkvalitativ gödsel är ett fullvärdigt gödselmedel, med dess rikliga användning, ökar innehållet av nitrater i frukter. Organiska ämnen aktiverar dock mikrofloran och förbättrar jordens vattenfysiska parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett försök att kombinera de och andra produkternas fördelaktiga egenskaper och minimera deras nackdelar skapades organiska mineralgödselmedel . Dessa förband är komplexa blandningar av mineraliska och organiska ingredienser. Kyckling, häst, kogödsel eller humus används som en organisk komponent - dessa element förbättrar markens struktur. Produkterna innehåller dock långt ifrån hela komplexet av mikro- och makroelement som är nödvändiga för växter för fullvärdig tillväxt och utveckling, därför är de berikade med kalium, magnesium, fosfor, kväve och andra komponenter. Användbara ämnen assimileras av växter på kort tid och i maximal volym. De har en gynnsam effekt på tillväxten av rotsystemet, en ökning av grön massa, bildandet av äggstockar och fruktbildning.

Organominerala gödningsmedel mättar samtidigt jorden med alla användbara ämnen och förbättrar dess struktur . Denna typ av gödningsmedel hjälper till att förhindra markförstöring. Dessutom kan humiska komponenter minska andelen nitrater i frukter. Fördelarna med denna typ av gödselmedel inkluderar också effektivitet. För att förbättra markens kvalitet behöver de 10 gånger mindre än ekologiskt och 3 gånger mindre än mineral.

Det finns bara en nackdel med sådana förband: deras höga kostnad. Det är därför de används främst i en gårdskala. Användningen av humater för ett litet antal planteringar är inte ekonomiskt genomförbart

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns flera alternativ för organiska gödningsmedel: flytande, granulära och komplexa blandningar. Flytande gödningsmedel är ett naturligt immunostimulerande medel som ökar växternas tillväxt och utveckling. En sådan komposition fungerar som en antidepressiv och komplex utfodring. Bland de mest effektiva formuleringarna finns det Forecaster, Edagum SM, Living Power, Miracle Garden, Ekorost, Delight och andra … Dessa gödningsmedel kan användas i alla stadier av jordbruket, från försådd av fröbehandling till odling av marken efter skörd av frukterna.

Torv-humusgödselmedel produceras på grundval av torvråvaror. Kompositionen är mycket effektiv Flora-S , den används för behandling av frö, rötter av plantor, lökar, rotfrukter och frön, samt för rot- och bladmatning. Användningen av gödningsmedel stimulerar tillväxten av rotsystemet och föryngring av gamla grödor, bidrar till en längre frodig blomning och bildandet av fullvärdiga äggstockar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningshastigheter och regler för användning

Organomineral gödningsmedel kan användas för alla typer av odlade växter, och de kan appliceras på alla typer av jord. Du kan befrukta marken med humater både på våren innan du planterar växter och på hösten för att gräva. Dessutom måste de användas under växtsäsongen. Det ska noteras att ettåriga växter reagerar bättre på organomineral utfodring i de inledande utvecklingsstadierna (vid plantans skede), liksom under fruiting … Träd och buskar svarar så mycket som möjligt vid transplantation, när rötterna är skadade, samma sak gäller frukt och prydnadsväxter fleråriga grödor.

För att uppnå maximal effekt rekommenderas att använda mineral-humusgödselmedel 3 gånger per säsong , i detta fall bör rotförband och sprutning varvas. Det är tillåtet att använda koncentrat i kombination med andra gödningsmedel, de kan vara kväve, kaliumkarbonat eller organiska. Men det är omöjligt att blanda dem med kalciumnitrat och fosforformar av förband-i detta fall bildas svårlösta föreningar som försämrar jordens kvalitet och orsakar skada på växter. Som praktiken visar är organominerala kompositioner mer effektiva vid användning i växthusförhållanden än vid bearbetning av öppen mark.

Till skillnad från mineralgödsel kräver humater ingen strikt dosering, alla återstående mikro- och makrokomponenter bearbetas gradvis av levande bakterier och omvandlas till vanlig humus. På grund av fullständig absorption av alla näringsämnen är appliceringshastigheten för sådana förband 2, 5–3 gånger lägre i jämförelse med traditionella mineraliska och organiska föreningar. I genomsnitt rekommenderas följande priser för införande av humusmedel:

  • ljus sandig jord - 80–100 g / m 2;
  • tung lera - 50–70 g / m 2.

När den används för trädgårdsodlingar planterade i separata hål:

  • grönsaker - 20-30 g per hål;
  • frukt och bär - 50–70 g per hål.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

På 90 -talet. förra seklet blev Buisk Chemical Plant den absoluta ledaren inom segmentet för produktion av organiskt gödningsmedel. Det var här som produktionen av en ny typ av gödningsmedel började för första gången. Företagets specialister arbetar ständigt med att skapa nya formuleringar och förbättra produkter som redan är bekanta för trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. Så för flera år sedan började granuler av organomineralt gödningsmedel dessutom berikas med markmikroflora .… Tack vare denna komponent började växterna använda markreserverna av näringsämnen mer effektivt. Tester utförda i olika regioner i Ryssland har bekräftat en betydande förbättring av kvalitetsindikatorer för gödselmedel. Rhizosfärsmikroorganismer lever i växternas rotzon, de bidrar till bildandet av humus i marken, omvandlar reserver av kväve, kalium och kalcium till en tillgänglig form.

Under de senaste åren har flera fler populära gödningsföretag vuxit fram. Företaget "Greenco" verkar på Krim, "Modern Technologies of Quality" i staden Zavolzhsk. Gödselmedel av Vermibel -märket (Vitryssland) uppskattades mycket av användarna. Alla dessa tillverkare erbjuder mycket effektiva miljövänliga mineralgödselmedel som kan användas för både rot- och bladbehandling av växter.

Produkterna ger höga resultat vid försåddsbehandling av utsädesmaterial, applicering på marken och sprutning av bladytan.

Rekommenderad: