Hur Väljer Man En Motorodlare? 48 Foton De Mest Populära Och Rankade Mest Pålitliga Odlarna. Översikt över Modellerna Stihl, Echo Och Oka

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Man En Motorodlare? 48 Foton De Mest Populära Och Rankade Mest Pålitliga Odlarna. Översikt över Modellerna Stihl, Echo Och Oka

Video: Hur Väljer Man En Motorodlare? 48 Foton De Mest Populära Och Rankade Mest Pålitliga Odlarna. Översikt över Modellerna Stihl, Echo Och Oka
Video: You can WIN a Pro Chainsaw!! Stihl, Husky or Echo? YOU GET TO CHOOSE 2024, April
Hur Väljer Man En Motorodlare? 48 Foton De Mest Populära Och Rankade Mest Pålitliga Odlarna. Översikt över Modellerna Stihl, Echo Och Oka
Hur Väljer Man En Motorodlare? 48 Foton De Mest Populära Och Rankade Mest Pålitliga Odlarna. Översikt över Modellerna Stihl, Echo Och Oka
Anonim

En motorodlare är en mycket användbar och funktionell jordbruksteknik. En väl utvald och högkvalitativ markodlingsmaskin kan bli en riktig livräddare för en trädgårdsmästare / trädgårdsmästare. I dag till salu kan du hitta ett stort antal olika modeller av motorkultivatorer: från enkla till mer moderniserade alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera sorter av odlare. De skiljer sig åt på olika sätt. Först och främst bör man överväga vilka typer av sådan utrustning som är indelade i när det gäller metoden att odla marken. Motorkultivatorer är:

  • manuell;
  • automatisk.

Manuella modeller anses vara de enklaste. Genom att omsätta dem kan du arbeta jorden bra på platsen, lossa den utan att skada växterna i grannskapet. En sådan jordbruksmaskin är känd för sin demokratiska kostnad. I drift är det enkelt och okomplicerat - du behöver definitivt inte förstå principen för dess drift på länge. Dessutom kräver manuella odlare inte särskild behandling, de behöver inte regelbundet underhåll.

Men man bör komma ihåg att när man arbetar med dessa modeller är vanligtvis mycket ansträngning, och även för ett stort område är den angivna tekniken knappast lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de bekvämare automatiska odlarna att använda är det värt att ta reda på vilka typer de är indelade i:

  • bensin;
  • elektrisk;
  • laddningsbar.

Modeller som körs på bensin är med rätta erkända som en av de mest komplexa. Men dessa maskiner är också ganska kraftfulla. För att en sådan enhet ska fungera korrekt och perfekt klara sina huvuduppgifter är det mycket viktigt att fylla den med högkvalitativt bränsle (A95 eller 92), kombinerat med bra motorolja. Om du planerar att köpa en bensinmodell, bör du tänka på att det är oerhört viktigt att se till att inga kolavlagringar förekommer på den. På grund av deras bildning är motorn ofta utsatt för allvarliga skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensinenheter kännetecknas av det faktum att de har en obegränsad rörelseradie på platsen. Dessutom är de multifunktionella, eftersom de innehåller användbara tillägg - bilagor. När det gäller nackdelarna inkluderar de den stora vikten av dessa enheter, behovet av frekvent tankning och komplext underhåll (regelbundet). Naturligtvis kommer bensindrivna modeller att kosta mycket mer än enkla handgjorda mönster.

Det kommer inte att behöva tankas elektriska odlare . De är lätta (5-22 kg), fungerar nästan tyst, skapar inte starka vibrationer under drift. Underhåll av elektriska enheter är enkelt. Transport av en sådan enhet kan demonteras.

Den största nackdelen med denna modell är dess beroende av el, varför den inte är lämplig för bearbetning av stora områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller batterimotorn i kultivatorn tar det energi från batteriet som är installerat i den. När du plöjer marken behöver denna enhet inte ett uttag, så du kan arbeta utan problem långt från strömkällor. De främsta fördelarna med batteridrivna kultivatorer är deras lätthet och små dimensioner. Men det finns också nackdelar - begränsad driftstid (från en halvtimme till en timme). Naturligtvis beror mycket på den belastning som en sådan teknik tar på.

Alla motorodlare är också uppdelade efter storlek och vikt. Butiker säljer:

  • ultralätta enheter som väger högst 15 kg;
  • lätta modeller som sällan väger mer än 40 kg;
  • medelstora odlare - deras vikt är vanligtvis från 45 till 60 kg;
  • tunga alternativ väger mest - över 60 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ultralätta modeller är väldigt populära bland konsumenter. Sådan jordbruksutrustning är kompakt och lätt. Många markägare köper dem för att behandla rabatter, växthus, växthus eller gräsmattor. Maskinen är också lämplig för att ta hand om en liten trädgård. De särdrag hos ultralätta enheter inkluderar:

  • manövrerbarhet, säkerställer problemfritt arbete med dem;
  • fångstbredd från 20 till 30 cm;
  • problemfri penetration i svåråtkomliga områden;
  • med hjälp av en ultralätt apparat är det möjligt att lossa jorden mellan raderna.

Ultralätta kultivatorer är inte lämpliga för bearbetning av stora ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultralätta modeller är inte bara bensin, utan också elektriska . De är inte mindre praktiska att använda, och deras effektivitet är inte mycket sämre. Som ett resultat kan man dock dra slutsatsen att driften av bensinmodeller är mer ekonomisk. Sådan utrustning levereras med 2- och 4-taktsmotorer.

Ljuskategorin inkluderar maskiner som väger 30–40 kg. Det rekommenderas att köpa sådana maskiner för tätning av inte särskilt problematiska och försummade marker. Lätta odlare kommer också att kunna förbereda marken för framtida plantering.

För tomter med en yta på mer än 8 tunnland är sådan utrustning knappast lämplig.

Experter rekommenderar att du köper lätta enheter som ger en funktion för att minska greppet. Annars blir det nästan omöjligt att bearbeta gångarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

I lättviktsenheter finns två- och fyrtaktsmotorer. Deras effekt varierar vanligtvis från 2 till 4 liter. med. På grund av närvaron av en kraftfull motor i konfigurationen är prestandan hos dessa modeller mycket högre än för enkla lätta.

Lätta enheter är lätta, så de kan användas utan hinder . Men låg vikt är inte alltid en fördel. På grund av det kan enheten, som kolliderar med främmande element i jorden, till exempel stenar, börja hoppa ur den. Det är därför det är lämpligt att köpa lätta motorodlare med högsta tillåtna vikt.

Lätta apparater är ofta utrustade med en plog och hiller. Butiker visar kopior med samma hastighet. Det finns också alternativ där en backhastighet också tillhandahålls, tack vare vilken de visar sig vara mer manövrerbara, i ett tätt planterat område. Dessa maskiner är dyrare än de med bara en hastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller moderna medelstora odlare väger de vanligtvis 40-60 kg . På grund av en sådan massa visar sig denna jordbruksmaskin vara mer stabil. Vid plöjning av jorden hoppar den inte och gräver inte när den möter främmande föremål. Det är enkelt och bekvämt att arbeta med den angivna utrustningen. Marken odlas på kort tid.

Det är tillåtet att använda denna utrustning även under förhållandena på en rymlig tomt, vars yta är mer än 10 tunnland. Men man bör komma ihåg att genomsnittliga odlare under drift under svåra förhållanden märkbart kan förlora sin manövrerbarhet. Det är ibland omöjligt att bearbeta smala områden och områden mellan planteringarna med dem.

Fräsarna i de medelstora enheterna plöjer jorden väl och underlättar hela strukturens rörelse framåt . Dessa modeller är utrustade med fyrtaktsmotorer med en kapacitet på 4-6 liter. med. Det finns vanligtvis två växlar i dem: fram och bak. Medelstora bilar är med rätta erkända som en av de mest populära och efterfrågade. De köps av många trädgårdsmästare och trädgårdsmästare.

Men det är viktigt att ta hänsyn till att de inte ska användas för att plöja jungfrumark, eftersom mekaniken i sådana modeller inte är mycket tillförlitlig. Under dessa förhållanden kan den skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tunga motorodlare anses vara de mest massiva och överviktiga . Deras vikt kan vara mer än 60 kg. Det tar mycket ansträngning och ledig tid att hantera dessa modeller. Använd ett speciellt handtag för att reglera djupet på tunga apparater. Dessa kultivatorer är utrustade med kraftfulla fyrtaktsmotorer. Deras effektnivå kan vara från 6 till 10 liter. med. Fräsarna på de beskrivna enheterna är placerade på baksidan, varför de är så tillförlitliga som möjligt och nästan inte utsatta för funktionsstörningar (som genomsnittliga modeller). Dessutom tillverkas tunga maskiner med stora och stabila hjul för snabbare och enklare jordodling.

En tung motorodlare är den bästa lösningen när det gäller behovet av att förbereda en stor trädgårdstomt. Tilling jungfrulig jord är en lätt uppgift för denna teknik, för vilken den väljs inte bara av vanliga bönder, utan också av många små jordbruksföretag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

I det stora utbudet av moderna motorodlare kan du enkelt "gå vilse". För att hitta den optimala modellen är det viktigt att uppmärksamma ett antal viktiga kriterier och funktioner.

  • Innan du går för att köpa en motorodlare, bör du omedelbart bestämma hur du exakt kommer att använda den. Om du planerar att arbeta på ett rymligt område med nyckfull mark, är det lämpligt att köpa kraftfulla och tunga motorfordon. Om fältet för arbete har blygsamma dimensioner, jorden där är smidig och du inte planerar att ploga mycket, kan du använda enklare utrustning - ljusa och ultralätta enheter är ganska lämpliga. De kan användas för att ogräsa radavstånd och lossa det övre jordlagret.
  • Var noga med att uppmärksamma odlarens byggkvalitet. Det spelar ingen roll hur mycket det kostar och vilken kategori det tillhör - det är absolut viktigt att inspektera vilken modell som helst för dåligt fixerade och opålitliga delar. Om du märkte dem är det bättre att vägra köpet: dåligt monterad utrustning tål inte tung belastning och kommer snabbt att misslyckas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du behöver en multifunktionell modell är det värt att välja en kultivator med tillbehör. Idag är maskiner med plog mycket populära. Dessa alternativ är mer praktiska och lättare att arbeta med, eftersom de samtidigt utför flera uppgifter samtidigt. Men deras kostnad kan vara högre.
  • Köp endast märkesutrustning. Jordfräsar från välkända märken är dyrare, men betalar snabbt för sig själva. De håller längre, är pålitliga och hållbara. Dessutom kommer de alltid med tillverkarens garanti. Det rekommenderas inte att köpa billig utrustning från lite kända och obegripliga företag: dessa kopior kommer inte att vara långa, det kommer att vara svårt (ibland omöjligt) att reparera dem, och de kanske inte klarar sin huvudsakliga uppgift.
  • Vi rekommenderar att du endast köper de angivna motorfordonen i betrodda och specialiserade butiker (du kan göra det i företagets varumärkesbutiker).

När du väljer denna eller den här modellen av en motorodlare, kom ihåg att för ett litet område är det ingen mening att köpa en kraftfull enhet med många ytterligare funktioner-du kommer helt enkelt att betala för mycket för utrustning som du egentligen inte behöver.

Det är bäst att köpa en enklare och lättare enhet: den klarar lätt sin uppgift, men det tar inte bort extra pengar.

Bild
Bild

Vad är rätt för kvinnor?

Många kvinnor älskar bara att besvära sig i landet. Hennes favorit tidsfördriv är att ta hand om blomsterplanteringar och rabatter. Inte utan att dekorera sina gods, odla olika grönska.

Män kan enkelt plöja flera tunnland mark med en vanlig bakomliggande traktor . De åtar sig inte alltid att förbereda marken för att plantera blommor, vilket förklarar deras vägran med sin värdelöshet. Det är av denna anledning som ett sådant begrepp som "kultiverare för kvinnor" har blivit aktuellt. Moderna värdinnor väljer vanligtvis en sådan teknik för sig själva utifrån skönhetshänsyn och användarvänlighet. Till exempel producerar ett välkänt franskt företag som heter Monferme utrustning som passar denna beskrivning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana märkesodlare gör dem vackra, funktionella och så bekväma som möjligt. Sortimentet av detta märke innehåller många olika modeller av odlare. Många damer föredrar små och lätta batteri smarta bilar.

Utmärkta elektriska kultivatorer för härliga damer produceras av det kända märket Champion . I sortimentet av den angivna tillverkaren finns det många minimaskiner, perfekta för bearbetning av små tomter. De är inte lämpliga för plöjning av torv - oftare köps de för att berika marken med syre och bli av med irriterande ogräs.

I de flesta fall köper kvinnor för sig små apparater som är av måttlig vikt.

Tunga motorodlare kan vara för svåra för en dam att hantera, och det är svårt att ta hand om dem - det är bättre att överlåta sådana aktiviteter till män.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa

Som nämnts ovan finns det idag ett stort antal olika modeller på marknaden för sådana jordbruksmotorer: från ultralätt till tungvikt. På grund av detta kan det vara svårt att välja det perfekta alternativet, så du måste bekanta dig med de mest framgångsrika exemplaren i olika priskategorier.

Budget

Om vi överväger budgetmodellerna för moderna odlare, bör vi först och främst lyfta fram den kinesiska enheten DDE ET1200-40. Detta är en billig elektrisk enhet, vars kostnad i olika butiker är 6-7 tusen rubel. De främsta fördelarna med denna modell inkluderar:

  • miljövänlighet;
  • tyst arbete;
  • lätt vikt (tillhör lättklassen).

Motoreffekten i denna billiga modell är 1,63 hk. med. Den har ett bra kylsystem. Det är möjligt att odla marken med denna modell under förhållandena hos rabatter eller växthus. Drivenheten är perfekt skyddad från damm och smuts. Det är också pålitligt skyddat från yttre mekaniska påverkan. Hjulen i denna kinesiska maskin är små och gör den mer manövrerbar. DDE ET1200-40 rör sig smidigt runt på webbplatsen, så även en skör kvinna kan arbeta med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Odlare från det kända kinesiska märket Kama är mycket populära idag . Så Kama MBK-651-modellen är erkänd som en av de mest efterfrågade och efterfrågade. Dess kapacitet är bara 6,5 liter. med. Med dess användning kan du enkelt bearbeta en tomt med en storlek på upp till 15 tunnland. Denna odlare är känd för sin hållbarhet. Alla delar som utgör den tål enkelt olika temperaturer.

Det finns ett speciellt handtag i denna bensinenhet, som kan justeras utifrån höjden på den person som arbetar bakom kultivatorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den populära ryska tillverkade motorkultivatorn som kallas "Gnome" hör också till budgetkategorin . Den angivna modellen är idealisk för arbete i ett litet område. Det kostar ganska billigt och har en okomplicerad förenklad design. "Gnome" är utrustad med två-takts manuella startmotorer med en kapacitet på 2, 6-3, 5 liter. med. Sådana enheter kännetecknas av sin lilla storlek och låga vikt, vilket förenklar deras arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medelklassmodeller

Populära mellanklassmodeller inkluderar Hammer Rt-50A , vilket är mycket efterfrågat bland moderna sommarboende. Denna robusta och praktiska odlare är avsedd att användas på tomter på upp till 600 kvm. m. Den har en produktiv, nästan tyst fyrtaktsmotor. Enhetens effekt är 5 liter. med. Dessutom är Hammer Rt-50A känd för sin manövrerbarhet.

Den tyska kraftfulla Stihl -kultivatorn är mycket populär idag

HB 685 -enheten är särskilt efterfrågad och har en bra motor på 2,9 kW. Lämplig för bearbetning av stora och tunga jordar. Produktiv på grund av den rika bemanningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den lätta bensinapparaten Huter GMC-5.5 kännetecknas av utmärkt kvalitet . Den har en bensin fyrtaktsmotor med en kapacitet på 5,5 liter. med. Designen ger en bälteskoppling. Denna modell från Tyskland är populär för sin hållbarhet och överlägsna byggkvalitet.

Schweiziska modellen Partner PFT3540B samlar in bra recensioner med en bensinmotor på 3,5 liter. med. Enheten tillhör medelklassen. Djupet på dess bearbetning är 260 mm. Det finns en bälteskoppling, en snäckväxel. Det finns bara en hastighet. Kan hantera svåra jordar.

Odlaren Echo TC-210 kan skryta med oöverträffad kvalitet med en japansk motor med en kapacitet på 1, 4 liter. med. Denna modell har ergonomiska styrpinnar, kraftiga fräsar, låg vikt - 9 kg, förstärkt snäckväxel av stål och kännetecknas av hög produktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa aggregaten i mellankategorin inkluderar också sådana modeller som:

  • " Oka MB1D1M10 " med en Lifan -motor med en kapacitet på 6,5 liter. med., luftkylning, driftsgaranti även på lågkvalitativt bränsle;
  • Zubr JR-Q12E - en kraftfull enhet med en 4-takts 12 hk motor. med., kör på en dieselmotor, vattenkylning och hög markfrigång;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sturm GK8360 - modell med manuell start, fyrtaktsmotor i 3,6 liter. med., luftkyld;
  • Elitech KB 4U - Tysk kultivator med 2 kW motor, bra tekniska egenskaper och demokratisk kostnad;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Neva MK-70-B5.0 RS " - en kultivator av universell design från Ryssland med en vikt på 44 kg och en 5 liters bensinmotor. med.;
  • " Agat" ("Salute") - utrustad med en Lifan 6, 5 l motor. sek., luftkyld, justerbar ratt, flera hastigheter, bälteskoppling;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Weima - i sortimentet av denna stora kinesiska tillverkare finns små men produktiva odlare, till exempel WM400 med bensinmotorer;
  • Kraton GS-4, 0-580 - medium enhet med 4-takts bensinmotor, maskmotor och friktionskoppling.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dyr

Och i denna kategori kan de bästa modellerna särskiljas:

  • Redverg Goliaf-2-9DMF - en dieseltung enhet med ett arbetsdjup på 30 cm, flera växlar (2 framåt, 1 bak), en arbetsbredd på 130 cm och en motoreffekt på 9 liter. s., ungefärlig kostnad - 68-70 tusen rubel;
  • Ugra NMB-1H2 - en enhet med en Honda -motor med en kapacitet på 6,5 liter. med., flera hastigheter (3 fram, 1 bak), som väger 90 kg, genomsnittskostnaden - 48-50 tusen rubel;
  • Meccanica benassi - Italiensk bensinodlare med japansk Subaru -motor (effekt - 6 hk), pneumatiska hjul, flerplåtskoppling och 4 hastigheter, ungefärlig kostnad - 68-70 tusen rubel.

För information om hur du väljer en motorodlare, se nästa video.

Rekommenderad: