Gatstenar På Gården I Ett Privat Hus: Design, Det Bättre än Kakel? Hur Man Lägger Med Egna Händer? Grå Och Andra Vackra Beläggningsstenar. Hur Man Tvättar?

Innehållsförteckning:

Video: Gatstenar På Gården I Ett Privat Hus: Design, Det Bättre än Kakel? Hur Man Lägger Med Egna Händer? Grå Och Andra Vackra Beläggningsstenar. Hur Man Tvättar?

Video: Gatstenar På Gården I Ett Privat Hus: Design, Det Bättre än Kakel? Hur Man Lägger Med Egna Händer? Grå Och Andra Vackra Beläggningsstenar. Hur Man Tvättar?
Video: Asfaltering del 1 2024, April
Gatstenar På Gården I Ett Privat Hus: Design, Det Bättre än Kakel? Hur Man Lägger Med Egna Händer? Grå Och Andra Vackra Beläggningsstenar. Hur Man Tvättar?
Gatstenar På Gården I Ett Privat Hus: Design, Det Bättre än Kakel? Hur Man Lägger Med Egna Händer? Grå Och Andra Vackra Beläggningsstenar. Hur Man Tvättar?
Anonim

Arrangemang av lokalområdet börjar oftast med läggning av beläggningsplattor. Ibland kan du bli förvirrad i sorten av en sådan beläggning, så det är viktigt att veta vilket material du föredrar och hur du lägger elementen korrekt och estetiskt. Det intilliggande territoriet, kantat med setningselement, ser snyggt och modernt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Gatstenar på gården i ett privat hus är ett utmärkt alternativ till natursten eller betong. Detta praktiska och estetiska material är idealiskt för att skapa vackra trädgårdsvägar som förädlar platsen . Om det inte finns någon erfarenhet av att belägga gatsten, är det bättre att överlåta dess läggning åt specialister. Men rätt organisation av rymden och arrangemang av vägar är möjligt med dina egna händer, enligt ritningen av platsen, där allt som finns på gården är exakt avbildat. Detta byggmaterial säljs till ett överkomligt pris, vilket gör att du väljer det för att förbättra webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av gatsten kommer att lösa flera problem samtidigt:

  • skapa order på webbplatsen;
  • kommer att dela zonerna med funktionalitet;
  • kommer att ge bekvämlighet och komfort när du rör dig runt territoriet;
  • förhindra översvämning av stigar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Torgen belagda med gatstenar kommer att dekorera territoriet och bidra till att skapa en unik landskapsdesign på den personliga tomten. Ett foto av designalternativen för territoriet med beläggningsplattor hjälper dig att navigera och välja en lämplig beläggning som uppfyller områdets storlek . På blygsamma torg ser designen bra ut i små, inte särskilt fångande fragment, och stora utrymmen är bra med stora plattor. En liten diamantformad kakel gör det möjligt att skapa ett tredimensionellt mönster på beläggningen.

Med mosaikbeläggningsplattor kan du lägga ut en mängd olika konstnärliga mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de viktigaste typerna av gatstenar

Klöver . Den mjuka konsistensen, även i en ljus nyans, förblir ren i regnväder. Den produceras både i vanlig färg och med bilder. Med en komplex form av ett klöverblad är en kombination av olika färger och parametrar tillåtna. Två färger används oftast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinka . Den komplexa avlastningen tillåter inte att elementen rör sig under långvarig användning och stark mekanisk belastning. Vågen är enkel att installera och finns i ett brett utbud av färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel . Den produceras med en grov eller slät konsistens. Lämplig för tung last.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Engelsk kullersten . Imiterar strukturen i en natursten av grå eller brungul färg med en jämn ram. Den har fyra hörn, den kan ha olika struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kakel i rutor eller rektangulära . Det kan vara olika i färg och konsistens. Ett torg kan ha ett generellt mönster på ytan, eller så är det uppdelat i delar efter texturen. Växlingen mellan flerfärgade rutor i olika storlekar ser bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vågar . Kakel i ett komplext triangelformat i två färgalternativ skapar en 3D -effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läggteknik

Innan du installerar plattorna med egna händer måste du fördjupa dig i funktionerna i processen att arbeta med gatsten. Detta förhindrar eventuella fel. Först och främst måste du skapa ett projekt för webbplatsen, rita alla byggnader på planen och sedan markera platsen för staketet, lekplatsen, trädgården och andra saker.

Bild
Bild

Vidare bestäms följande punkter

  • Uppskattad belastning . När du skapar ett spår för fordon och andra övergripande strukturer behöver du starka material som läggs på en betonglösning.
  • Jordens egenskaper . Om jorden är fast, kommer en sandkudde att räcka för installation av gatstenar, och för jord som är benägen att röra sig måste du skapa en mer tillförlitlig grund.
  • Grundvatten . Vid kraftig nederbörd kan vatten komma nära jordens yta, vilket påverkar vägarna negativt. Genom att veta var grundvattnet ligger kommer det att vara möjligt att lägga plattorna ordentligt med vattentätning.
  • Finansiera . Om det inte finns tillräckligt med medel är det värt att överge planen eller spara pengar och skjuta upp satsningen till gynnsammare tider. Billiga produkter visar dålig kvalitet.
  • Terrängavlastning . Om området inte kan jämnas ut måste beläggningsstenarna läggas på betong. Annars kommer den färdiga duken på den rörliga marken att deformeras och spårets utseende blir förstört.
  • Klimatförhållanden . Om det regnar kraftigt och plötsliga temperaturfluktuationer på platsen kan brickorna förlora sin visuella attraktion. Valet av material och fastsättningsmetod är nödvändigt med hänsyn till klimatzonen.
  • Landskapsarkitektur . Materialet kan komplettera kompositionen eller skapa en speciell inredning. För att implementera invecklade ritningar behöver du en kompetent ritning, tillräcklig erfarenhet och yrkeskunskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att bestämma mängden material som krävs, med hänsyn till det område som ska läggas ut med gatsten.

Här är några beläggningsalternativ

Sandkudde . Ett enkelt alternativ som inte kräver stora ekonomiska resurser. Men den är endast lämplig med korrekt avlastning och pålitlig jord. Denna bas är inte för tung last, dessutom tvättas sanden gradvis ut av sediment.

Bild
Bild
Bild
Bild

På en cement-sandblandning (hartsovka) . Gör att du kan skapa en pålitlig duk som inte deformeras under belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läggning för visningar . Ej lämplig för "flytande" jordar, men den är lätt att montera och ger en liten krympning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapande av en betongbas . Sådana spår tål intensiva belastningar, men arbetet som utförs är dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lägger på asfalt . Ett alternativ som sannolikt saknas i deformation, annars medför reparation av asfaltbeläggningen ytterligare kostnader.

Bild
Bild

Efter att ha valt brickan och förberett basen för den kan du börja lägga:

  1. installation av element rekommenderas att utföras från sig själv och diagonalt med ett gap på 1-2 mm;
  2. en träklubba används för installation;
  3. om elementet faller under en förutbestämd nivå avlägsnas det och sand hälls dessutom under det;
  4. en kvarn med en diamantskiva används för att klippa kakel;
  5. efter installationen strös ytan med en torr blandning av sand och cement, vilket fyller sömmarna jämnt;
  6. vattna de upplagda plattorna med en spruta;
  7. du kan använda beläggningen efter 2 dagar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Det finns en missuppfattning att beläggningsstenar endast ska tas om hand när beläggningen blir igensatt. Detta tillvägagångssätt har en negativ inverkan på beläggningsstenarnas utseende och kvalitet . Det är regelbundet nödvändigt att rengöra beläggningen med specialverktyg och specialiserade medel. Korrekt skötsel av de belagda beläggningsplattorna är en garanti för beläggningens hållbarhet. Om det inte är möjligt att regelbundet ta hand om beläggningsstenarna, är det värt att stanna vid en inte alltför prickig färg på beläggningen.

Det optimala intervallet mellan komplex vård är sex månader . Detta förlänger beläggningsstenens livslängd och förnyar dess utseende.

Det är bäst att rengöra golvet på våren och tvätta alla fogar och plattor noggrant själva.

Bild
Bild

Låt oss överväga några typer av rengöring

  • Mekanisk . Lämplig för vintersäsongen, när det är nödvändigt att bli av med is, ta bort snö och skräp som fastnar på gatstenar. Här måste du ha erfarenhet och fingerfärdighet, eftersom överdriven nit kan förstöra ytan.
  • Kemisk . Ett antal kemikalier kan användas för att få beläggningen att lysa i solen.
  • Våt / torr . Det innebär användning av polymerborstar och regelbunden tvätt. Det är inte nödvändigt att tvätta plattorna under ett starkt vattentryck för att förhindra sprickbildning och deformation av beläggningsstenarna i framtiden. Du måste också slipa kakelfogarna efter behov och byta ut de skadade elementen. Om beläggningsplattorna ligger nära poolen är det lämpligt att behandla dem med ett vattenavvisande medel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det viktigt att kontrollera lasterna som faller på gatstenarna.

Vackra exempel i landskapsdesign

Genom att kombinera element av olika typer kan du få en unik prydnad på webbplatsen. Monokrom styling kommer att adla territoriet, och flerfärgad kommer att ge ljusstyrka och originalitet till det. Paletten är varierad, gul, grå och bruna nyanser är särskilt populära . Det viktigaste är att kombinera plattor i form och färg. Konsistensen kan variera, men tjockleken på fragmenten måste vara lika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu se några intressanta fotoexempel

Mycket estetiska plattor med rund form, komplett med åttkantiga former med halvcirkelformade utskärningar.

Bild
Bild

Den underbara konfigurationen av "kamomill" möjliggör invecklade kompositioner.

Bild
Bild

Åttkantiga plattor ser utsökta ut i kombination med mindre fyrkantiga detaljer.

Bild
Bild

Spontan styling är intressant när man använder element i olika färger.

Bild
Bild

Fiskbensdesignen ser harmoniskt ut med inslag av olika toner. Med detta designalternativ kan du visuellt förstora området.

Bild
Bild

En sicksack är det enklaste sättet att förfina dina trädgårdsvägar.

Rekommenderad: