Industriella Dieselgeneratorer: Dieselkraftverk Och Deras Anordning, 500 KW Elgenerator Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Industriella Dieselgeneratorer: Dieselkraftverk Och Deras Anordning, 500 KW Elgenerator Och Andra Modeller

Video: Industriella Dieselgeneratorer: Dieselkraftverk Och Deras Anordning, 500 KW Elgenerator Och Andra Modeller
Video: Old diesel engine with electric power generator 2024, Maj
Industriella Dieselgeneratorer: Dieselkraftverk Och Deras Anordning, 500 KW Elgenerator Och Andra Modeller
Industriella Dieselgeneratorer: Dieselkraftverk Och Deras Anordning, 500 KW Elgenerator Och Andra Modeller
Anonim

Tillverkningen av industriprodukter måste vara stabil, men ibland försvåras detta av problem med strömförsörjningen. För att kompensera för deras konsekvenser, använd industriella dieselgeneratorer . Men bara genom att ta hänsyn till huvuddragen i sådana enheter och deras huvudsakliga sorter kan problem undvikas.

Bild
Bild

Vad det är?

När vi beskriver en industriell dieselgenerator för el är det värt att påpeka att en sådan enhet kan användas för:

  • autonom;
  • nödsituation;
  • extra strömförsörjning för olika föremål, installationer och lokaler.

Dieselgenererande strömfäste på en enda svetsad ram … För att ansluta den till generatorn, använd styv koppling . Kompression av bränslet är onödig i detta arrangemang och därför används vanligtvis inte kompressorer. Kraften hos enheterna varierar från 5 till 2000 hk. med. Rotationshastigheten är vanligtvis inte mindre än 375 och inte mer än 1500 varv per minut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanda i alla fall inte ihop särskilda villkor. Så , det är korrekt att kalla en dieselgenerator endast för en bunt av en motor och en elektrisk generator i sig … Termen "dieselelektrisk enhet" är bredare. Det täcker också stödramen, bränsletanken och kontroll- och övervakningsanordningar. Och när en professionell talar om ett dieselmotor, menar han hela den stationära eller mobila installationen, som också inkluderar:

  • kraftdistributionssystem;
  • automatiska styrsystem;
  • skyddsanordningar;
  • manuella kontrollpaneler;
  • reservdelar kit.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Ovan har redan nämnts om gradering av dieselgeneratorer med effekt och antal varv per minut . Men det är inte de enda kriterierna som är relevanta för urvalet. Synkrona installationer tål bra långvariga överbelastningar. Följaktligen behöver de inte ytterligare enheter för förstärkning i början. Men asynkron teknik vinner utan tvekan när det gäller tillförlitlighet, hållbarhet och minimal störning av radiokommunikation.

Industriella kraftgeneratorer kan leverera en- eller trefasström . I det andra fallet kan du variera spänningen (220 eller 380 V). System med en enda elektrisk fas skiljer sig inte åt i denna flexibilitet.

Dessutom har de mindre effektivitet; därför kommer mer bränsle att förbrukas för att driva utrustning med samma effekt. Men å andra sidan blir det inga ytterligare förluster vid pågående omvandling, om det är nödvändigt för att stödja driften av enfasutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnad stationära och mobila dieselgeneratorer (liksom dieselkraftverk baserade på dem) är tydligt utan ytterligare kommentarer. Enheter av öppen typ kan endast installeras i särskilt utrustade rum . Där det kan komma damm eller nederbörd på dieselgeneratorn är det lämpligt att använda stängda (utrustade med hölje) enheter.

Och för användning under särskilt svåra klimatförhållanden rekommenderas det att använda containergeneratorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att notera att vissa enheter omedelbart producerar högspänningsströmmar. Andra system steg-upp transformatorer före användning. Det andra alternativet är relevant när en spänning på 6300 eller 10500 V krävs. Ibland beror skillnaden på nyanser:

  • oljeförsörjning;
  • kylsystem;
  • bränsletillförselkomplex;
  • diesel startsystem;
  • uppvärmningsanordningar;
  • kontrollpaneler;
  • samordning av automatisering;
  • elfördelningskort.
Bild
Bild

Populära modeller

Dieselgenerator efterfrågad av konsumenter Perkins AD-500 . Som namnet antyder levererar enheten upp till 500 kW ström per timme. Trefasapparaten uppfyller helt kraven för industriella installationer. Den kan användas för både huvud- och reservströmförsörjning. Den genererade strömmen har en spänning på 400 V och en frekvens på 50 Hz.

Bild
Bild

Det är värt att titta närmare på produkterna från företaget "Azimut". Den tillverkar dieselgeneratorer från 8 till 1800 kW. Därför kan du välja en enhet för varje smak och plånbok. Till exempel modellen AD-9S-T400-2RPM11 ger en konstant effekt på 9 kW.

Detta trefassystem levererar en ström på 230 eller 400 V, med en frekvens på 50 Hz, därför kan den användas utan omvandling även för många hushållsapparater.

Bild
Bild

Om du behöver 80 kW effekt rekommenderas det att titta närmare på FPT GE NEF. Den egenutvecklade motorn med en volym på 4,5 liter är konstruerad för minst 30 000 drifttimmar. Högst 16 liter bränsle förbrukas per timme (även i maxläge). Den ökade effektiviteten beror till stor del på det genomtänkta Common Rail-startsystemet.

Bild
Bild

Slutligen är det värt att överväga ytterligare två intressanta modeller. Det här handlar om Europower EP 85 TDE . Denna belgiska utveckling kostar över en och en halv miljon rubel. På en timme pumpas 14,5 liter bränsle ur en 420 liters tank. Effekten hos den genererade strömmen är 74 kW. Enheten ger en spänning på 380 eller 400 V.

Bild
Bild

Och en värdig slutsats av granskningen blir Pramac GSW110i . En utmärkt italiensk dieselgenerator utrustad med 4 arbetscylindrar. Vid belastning på ¾ kommer 16, 26 liter bränsle att förbrukas. Vätskekylning tillhandahålls. Andra viktiga parametrar:

  • elektrisk start;
  • effektfaktor - 0,8;
  • nuvarande betyg - 157, 1 A;
  • bränsletankens kapacitet - 240 liter;
  • öppet utförande schema;
  • totalvikt - 1145 kg.
Bild
Bild

En översikt över Dalgakiran dieselgenerator presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: