Dieselgenerator Fubag: De Bästa Dieselmotormodellerna Och Urvalskriterier

Innehållsförteckning:

Video: Dieselgenerator Fubag: De Bästa Dieselmotormodellerna Och Urvalskriterier

Video: Dieselgenerator Fubag: De Bästa Dieselmotormodellerna Och Urvalskriterier
Video: монтаж Fubag 8500 с автоматикой 2024, Maj
Dieselgenerator Fubag: De Bästa Dieselmotormodellerna Och Urvalskriterier
Dieselgenerator Fubag: De Bästa Dieselmotormodellerna Och Urvalskriterier
Anonim

Dieselgeneratorn Fubag kan vara ett lönsamt köp för ägare av en sommarstuga, verkstad eller privat hus. Med hjälp av en sådan teknik är det möjligt att säkerställa fullständig autonomi för strömförsörjningen, för att utesluta avbrott på grund av strömavbrott. Det är värt att prata mer i detalj om de bästa modellerna av Fubag -dieselmotorer som kan köpas, kriterierna för deras val.

Bild
Bild

Utrustningsfunktioner

Autonom strömförsörjning i landet eller i huset, garaget, verkstaden kan krävas löpande eller i nödfall. Dieselgeneratorn Fubag hjälper till att lösa detta problem snabbt och effektivt.

Billigt att underhålla, det ger optimal kraft och stabilitet vid strömförsörjning till bostadshus och bostäder.

Bild
Bild

Fubags sortiment inkluderar enfasiga bostäder och industriella dieselgeneratorer, luft- och vattenkylda modeller . Alla har ett igenkännligt utseende och är målade i märkets signaturröda toner. Ramstrukturerna i hushållsmodeller är svetsade av hållbart stål och har antikorrosionsbehandling.

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

I serien dieselgeneratorer av Fubag -märket finns 15 modeller av hushålls- och industriutrustning. Det finns kompakta och lätta versioner här, samt hjulbasvarianter som väger över 100 kg. Det är värt att överväga de mest populära i mer detalj.

  1. DS 3600 . Den yngsta modellen bland hushållens dieselgeneratorer av märket har en effekt på 3 kW. Utrustningen har en öppen konstruktionstyp, luftkylning. Den robusta ramen förhindrar att enheten välter under drift. Detta är det bästa valet för ett sommarboende eller en icke-elektrifierad garagebox.
  2. DS 5500 A ES . Enfas mobil kraftverk med 2 hjul och transporthandtag på ramen. Utrustningens effekt är 5 kW, en elektrisk starter ingår, det är möjligt att ansluta automatiseringen för den autonoma driften av utrustningen. Lämplig för lågtemperaturdrift på grund av förvärmningsfunktionen.
  3. Fubag DS 11000 A ES . Trefas kraftfull dieselgenerator av dieseltyp, inriktad på distribution av reservströmförsörjning i ett lanthus, på en byggarbetsplats eller i en produktionsverkstad. Modellen är utformad för långsiktig kontinuerlig drift, har ett inbyggt system för skydd mot instabil drift.
  4. Fubag DS 16 AC ES . Dieselgenerator med en nominell effekt på 13,6 kW, har en stationär design och ett ljudisolerat hölje. Denna version av kraftverket låter dig enkelt ge energi till ett hus på landet som inte har några andra energikällor, för att tillhandahålla de nödvändiga resurserna för en byggarbetsplats, ett fältläger. Utrustningen har en vätskekylningstyp.
  5. Fubag DS 22 A ES . En modern och kraftfull station baserad på en dieselgenerator, den kan generera upp till 17 kW ström. Lådan är av öppen typ, vätskekylning. Den kan användas som en reservkälla för energi på objekt av olika vikt: social, kommersiell, industriell.
  6. Fubag DS 27 AC ES . Den äldsta modellen i serien. Den har ett stängt hölje, hög prestanda, lite buller, väl skyddad mot yttre risker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Vid val av Fubag -dieselgeneratorer måste vissa indikatorer beaktas. Kraften och typ av konstruktion av enheten spelar roll. Det är värt att bestämma i förväg både med det erforderliga antalet faser och med typen av motorkylning.

Bild
Bild

Bestämning av erforderlig effekt

Standardeffektiviteten för en dieselgenerator är 40 till 70% av dess nominella kapacitet. Det vill säga, från 1 kW kan du driva enheter som inte är mer kraftfulla än 700 watt. Detta är vad som bör beaktas när du väljer utrustningens kraft. En 5 kW dieselgenerator ger den nödvändiga strömförsörjningen för ett typiskt lanthus.

Bild
Bild

Syfte och driftsförhållanden

Enligt design är alla dieselgeneratorer uppdelade i flera huvudkategorier

  1. Grundläggande, öppen typ . De är lämpliga för placering i rum med ett forcerat avgassystem av förbränningsprodukter.
  2. Stängt, i ett ljudisolerat hölje . Inomhusmodeller. Lämplig för arbete på natten, långvarig användning.
  3. Stängt, i ett hölje isolerat från yttre påverkan . Det här är gatumodeller som kan installeras nära huset, sommarstugan, stugor på byggarbetsplatsen.
  4. Behållare, för särskilt svåra driftförhållanden . Förutom sitt hölje har de ett yttre hölje i form av en blockbehållare.
Bild
Bild

Obligatoriskt antal faser

Klassiska elektriska hushållsgeneratorer, under drift, ger en standardspänning på 210 till 230 V. Det räcker för de flesta hushållsapparater. Trefasmodeller kan leverera spänning till 380 V och har ökad effektivitet . De väljs om det krävs för att ansluta kraftfulla maskiner och annan utrustning.

Bild
Bild

Generatortyp

Enligt konstruktionstypen är alla dieselgeneratorer vanligtvis uppdelade i 2 stora kategorier. Det finns hushållsmodeller avsedda att användas som reservkälla i ett hus eller på landet . De är så enkla att använda, säkra och pålitliga som möjligt. Modeller med självantändning gör det möjligt att säkerställa att det inte finns några risker när enheten slås på. Ibland kallas de mobila på grund av sin kompakta storlek och mobila design.

Industriella dieselgeneratorer är av en stationär typ. De är utrustade med en radiator för vätskekylning.

Sådan utrustning kan monteras på en grund eller en mobil släpvagn, anpassad för dygnet runt-arbete. När det gäller deras effekt når de flera hundra kW. I vardagen är detta klart överflödigt.

Bild
Bild

motortyp

Enligt detta kriterium kan dieselgeneratorer klassificeras i hög hastighet och låg hastighet. De förstnämnda arbetar med en hastighet på 1500 till 3000 varv / min, spenderar mer bränsle och stör mer. Låghastighetsmodeller är bekvämare att använda, tystare och har en längre resurs . Dessutom är kylmetoden viktig: vatten väljs för modeller med hög effekt, konstruerad för långsiktig kontinuerlig drift.

Modeller utrustade med ett luftsystem har vanligtvis låg effekt. De är inriktade på att ta bort värme från motorn genom naturligt luftbyte. Detta är en hushållstyp av utrustning som är tillgänglig för de flesta ägare av hus på landet eller på landet.

Rekommenderad: