Kalkmatningskål: Hur Man Matar Krita Med Urea Och Använder Andra Recept? Hur Man Vattnar För Att Ställa Huvuden Och Växa Snabbt?

Innehållsförteckning:

Video: Kalkmatningskål: Hur Man Matar Krita Med Urea Och Använder Andra Recept? Hur Man Vattnar För Att Ställa Huvuden Och Växa Snabbt?

Video: Kalkmatningskål: Hur Man Matar Krita Med Urea Och Använder Andra Recept? Hur Man Vattnar För Att Ställa Huvuden Och Växa Snabbt?
Video: Mixing all my slime together DIY challenge! Satisfying slime with Ryan! 2024, Mars
Kalkmatningskål: Hur Man Matar Krita Med Urea Och Använder Andra Recept? Hur Man Vattnar För Att Ställa Huvuden Och Växa Snabbt?
Kalkmatningskål: Hur Man Matar Krita Med Urea Och Använder Andra Recept? Hur Man Vattnar För Att Ställa Huvuden Och Växa Snabbt?
Anonim

Krita låter dig avoxidera jorden. Kål är nödvändigt om kväve-fosfor svält börjar. Det är ganska enkelt att känna igen problemet - bladen blir gula och vissnar, huvuden är inte bundna alls, avkastningen sjunker. Det är mycket enkelt att förbereda och använda krittgödsel. Du behöver bara vidta försiktighetsåtgärder för att inte skada kålen ännu mer.

Bild
Bild

Särdrag

Trädgårdsmästare lägger varje säsong en mängd olika gödningsmedel, organiska ämnen och mineraler till jorden. Allt detta gör jorden gradvis sur. Kål växer dåligt under sådana förhållanden, bildar inte äggstockar. Du kan eliminera surhet med en enkel krita. En mjuk naturlig substans har god effekt på jordens och kålens tillstånd.

Efter proceduren börjar kulturen växa mer aktivt, kålhuvudena blir större och stramare. Det bör noteras att sur jord provocerar utvecklingen av köl. En sådan svampsjukdom kan förstöra hela kålgrödan. Det är därför det är mycket viktigt att avsyra jorden. Det finns olika typer av krita.

  1. Naturlig . Det är alltid närvarande i jordens sammansättning. Den innehåller många mineraler. Kompositionen är övermättad, så det är inte värt att använda den i fältarbete.
  2. Teknisk . Designad speciellt för byggbehov. Kompositionen innehåller kemikalier som skadar jorden och växterna.
  3. Trädgård . Denna art är bäst lämpad för att berika marken och ändra syrahalter. Krita tillverkas i kalkstenssyntesprocessen. Sammansättningen är balanserad, har olika mikro- och makroelement.
Bild
Bild

Neutralisering av surhet är möjlig på grund av den stora mängden kisel, kalcium, magnesium. I detta fall är krita mjukare än kalk. Och även ämnet kan lossna tunga jordarter. När du använder krita förbättras jordens struktur, fukt passerar bättre.

Efter att krita har införts i jorden reagerar ämnet omedelbart med den sura jorden . Som ett resultat återgår surhetsgraden till det normala. Krita förblir i marken ytterligare, men bara i passivt tillstånd. Om plötsligt surheten stiger igen aktiveras ämnet igen.

Bild
Bild

Det är bäst att göra en sådan toppdressing på hösten eller våren. På sommaren kan du göra detta om du behöver odla huvuden på kål. Samtidigt används blandningar framställda enligt olika recept under varje säsong. Låt oss lista de viktigaste fördelarna med krita.

  1. Du kan köpa trädgårdskrita till ett mycket överkomligt pris.
  2. Materialet är helt naturligt. Miljövänligt krita är ofarligt.
  3. Det är inte svårt att hitta ett ämne, det är mycket prisvärt.
  4. Krita börjar verka omedelbart efter att ha införts i jorden eller efter en ökning av surheten.
  5. Ämnet gör mer än att bara förbättra jordens skick. Det mättar dessutom jorden med olika mineralelement.
  6. Användningen av krita förbättrar kålens naturliga immunitet. Hon motstår bättre skadedjur som björn, trådmask.

Kalkmatande kål har inga uppenbara nackdelar. Att förbereda ämnet är ganska besvärligt, bitarna måste krossas. Du kan bara förvara krita på en torr plats. Det finns en stor risk att ämnet med långvarig lögn kollapsar till klumpar. I det här fallet måste du bryta det igen.

Hur man lagar mat?

Ett folkmedicin gör att du kan göra ett ämne för att binda kålhuvuden. Du behöver bara lösa upp 2 msk. l. i 5 liter vatten. En sådan enkel kalklösning används vid en tidpunkt då äggstockarna inte dyker upp på kålen. Sådan befruktning förbättrar jordens och plantans tillstånd.

Bild
Bild

Gödsel för snabb tillväxt bereds med tillsats av gräs. Gröna kan bytas ut vid behov. En lösning med urea manifesterar sig också effektivt, men vatten kommer att krävas 1 liter mer. Enligt samma recept kan du göra en komposition med aska istället för krita.

Först måste du göra en infusion

  1. Blötlägg vilken ört som helst i en fat . Växter måste vara fria från rhizomer och frön. Det är förbjudet att använda fältbindel, det är giftigt.
  2. Häll gröna med varmt vatten . Lägg bokstavligen en nypa torr jäst, urea eller saltpeter. Dessa komponenter påskyndar jäsningen. Sammansättningen med urea anses vara den mest fördelaktiga för kål.
  3. Stäng locket, men inte tätt . Utsätt tunnan för solen och rör om ofta.
Bild
Bild

Så tinkturen ska stå i 1-2 veckor. Du bör fokusera på jäsningsprocessen. Efter att ha förberett den gröna komponenten kan du gå vidare till befruktningen själv. Processen är enkel:

  1. förbered 1 liter tinktur, 250 g krossad krita, 9 liter vatten;
  2. häll vätskan i vattenkanna, tillsätt den gröna komponenten och rör om;
  3. häll krita i vätskan, bring till homogenitet.
Bild
Bild

Om så önskas kan du förbereda mycket gödselmedel omedelbart i en hink. Den koncentrerade infusionen ska spädas omedelbart före vattning, med hänsyn till antalet kålbuskar. Det viktigaste är att observera proportioner. Om det finns ett överskott av krita uppstår problem.

Hur man använder?

Utomhuskålbearbetning kan utföras omedelbart efter plantering. En enkel kritlösning ska vattnas marken under växten 2-3 gånger med en paus på 10 dagar. Förfukta jorden. Du kan mata med en lösning av örter 2 gånger med en paus på 2 veckor. Det är lätt att befrukta korrekt - du måste hälla 1 liter lösning under varje kålhuvud.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Krita kan användas året om, men överskott av kalcium kommer att trycka ner rotsystemet, så du måste agera klokt . På våren kan du strö pulvret 14 dagar innan du planterar kålen. På sommaren används krita före och under hällning av huvuden. På hösten kan du strö igen innan du gräver. Samtidigt kommer 500-700 g per 1 m2 att behövas för sur jord, vid en genomsnittlig nivå - 400 g per 1 m2, med svag surhet - 200 g per 1 m2.

Rekommenderad: