Deep Penetration Primer: Penetrerande Svampmedel, Förbrukning Per 1 M2, Primers "Optimist" Och "Prospectors"

Innehållsförteckning:

Video: Deep Penetration Primer: Penetrerande Svampmedel, Förbrukning Per 1 M2, Primers "Optimist" Och "Prospectors"

Video: Deep Penetration Primer: Penetrerande Svampmedel, Förbrukning Per 1 M2, Primers
Video: Сделайте грунтовку на масляной основе для дерева с лучшим проникновением, герметизацией и защитой 2024, April
Deep Penetration Primer: Penetrerande Svampmedel, Förbrukning Per 1 M2, Primers "Optimist" Och "Prospectors"
Deep Penetration Primer: Penetrerande Svampmedel, Förbrukning Per 1 M2, Primers "Optimist" Och "Prospectors"
Anonim

Ytfyllning är ett nödvändigt steg i efterbehandlingen. Primerblandningar förbättrar vidhäftningen och minskar i vissa fall förbrukningen av efterbehandlingsmaterial. Det finns många varianter av sådana lösningar på byggvarumarknaden. Låt oss i detalj överväga vad en djup penetrationsprimer är, för vad den behövs.

Bild
Bild

Vad det är?

Deep penetration primer är avsedd för behandling av porösa ytor. När den appliceras tränger blandningen in i materialets struktur till ett stort djup, fyller porerna och bildar, när den torkas, en skyddande film på den behandlade ytan. Djupa penetrationsblandningar produceras ofta i enlighet med TU 2316-003-11779802-99 och GOST 28196-89. Lösningarna används för att behandla väggar, tak och golv innan ytterligare ytbehandling.

En djup penetration primer produceras i form av:

  • ett pulverformigt ämne som måste spädas före applicering;
  • färdigblandning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att tränga djupt in i materialets struktur gör detta material ytan mer hållbar. På grund av det ökar vidhäftningsgraden. Det minskar porositeten hos den behandlade ytan. De flesta formuleringar innehåller speciella komponenter, tack vare vilka väggar, golv eller tak skyddas från bildning och spridning av svamp och mögel. Den djupa penetrationsprimern minskar förbrukningen av färger och lacker och limblandningar per kvadratmeter. Den dekorativa beläggningen kan appliceras på baslacken enkelt och jämnt.

Bild
Bild

Egenskaper

Den genomträngande kompositionen har ett antal speciella tekniska indikatorer.

Tänk på de viktigaste tekniska egenskaperna:

  • Penetrationsdjup. Standardvärdet är 0,5 cm. För blandningar av hög kvalitet kan penetrationsdjupet nå 10 mm.
  • Materialförbrukning kan vara från 50 till 300 g per kvadratmeter. Allt beror på den specifika typen av primer och typen av yta som ska behandlas.
  • Torr rest. Ju högre värdet på denna indikator, desto mer vatten kan användas för att späda ut jorden utan att försämra dess egenskaper. Efter utspädning av blandningen i vatten bör den torra återstoden inte understiga 5%.
Bild
Bild
  • Beläggningens torkningstid beror på blandningens sammansättning. Vid en temperatur på 20 grader Celsius och en luftfuktighet på 70%kan den genomsnittliga torktiden vara från 1 till 3 timmar.
  • Drifttemperaturen varierar från - 40 till + 60 grader.
  • Blandningens partikeldiameter kan vara från 0,05 till 0,15 mikron. Lösningen kan appliceras vid temperaturer från 5 till 30 grader.
Bild
Bild

Vyer

Beroende på kompositionen är primerblandningar uppdelade i flera sorter. Varje art har sina egna särdrag och egenskaper. Låt oss överväga huvudtyperna av djupt penetrerande blandningar:

Akryl

De anses vara universella, eftersom de är lämpliga för nästan alla material. Dessa blandningar kännetecknas av god absorption och snabbtorkning. Lösningens penetrationsdjup kan nå 10 mm. Perfekt att applicera på väggar innan tapetsering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikon

Sådan jord används för externt och internt arbete. Silikonblandningar stärker ytan väl, har en vattenavvisande egenskap. Silikonprimer är lämplig för behandling av underlaget under olika typer av efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alkyd

Alkyd -primern rekommenderas inte för sönderfallande ytor (t.ex. gips, gips). Det används oftare för att förstärka trä och metall. Blandningen stärker strukturen och skyddar den från bildandet av svamp och mögel. Denna primer är väl kompatibel med PVA, nitrofärger, alkydfärger och lacker och akrylbaserat kitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyvinylacetat

Sådana primers används uteslutande för målning. De kännetecknas av en hög torkhastighet och minskar förbrukningen av färgämnen.

Epoxi

Dessa blandningar används för bearbetning av metall och betong. De förbättrar beläggningens slitstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polystyren

En sådan primer är lämplig för behandling av trä- och gipsytor, den bildar en fuktbeständig skyddsfilm. Nackdelen med denna primer är den höga nivån av toxicitet.

Schellack

Shellac -primers används för att behandla träytor, de tränger djupt in i materialets struktur och stärker dess inre och yttre lager, förhindrar att hartset kommer ut genom träfibrerna till utsidan. Efter torkning bildar en sådan primer en stark skyddande film på ytan. Täckfilmen skyddar träet från fukt och sönderfallsprocesser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Silikat

En sådan primer appliceras under silikatfärgblandningar. Det bildar en hållbar beläggning som har god ångpermeabilitet och motståndskraft mot extrema temperaturer. Perfekt för utomhusdekoration.

Latex

Latex primer är gjord på basis av vatten och polymerer. Med hjälp av detta material kan envisa fläckar av rost, sot och andra typer av smuts döljas på ytan. En sådan primer är lämplig för externt och internt arbete.

Vattendispersiv

Vattendispersiv primer är avsedd för inomhus- och utomhusbruk. Skiljer i frostbeständighet, hög vidhäftning, skyddar ytan från miljöpåverkan. En högkoncentrerad blandning kan spädas med vatten utan att förlora kvaliteten på dess egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

För att ge jorden ytterligare användbara egenskaper lägger tillverkarna till speciella komponenter till blandningarna. På deras bekostnad klassas primern efter syfte.

Svampdödande

Den svampdödande blandningen har skyddande egenskaper mot mögel- och mögeltillväxt. Marken får sådana egenskaper tack vare de fungicider som ingår i dess sammansättning. Svampdödande medel förhindrar inte bara mögel- och mögelkontaminering av ytan, utan förstör även de redan begynnande mikroorganismerna. En sådan komposition används också för redan infekterade ytor.

Antiseptisk

Med sina egenskaper liknar den en svampdämpande blandning. Skillnaden är att den antiseptiska primern endast används för att skydda beläggningar från svamp och mögel. Endast en oinfekterad yta kan behandlas med en antiseptisk jord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasadförstärkning

Används för ytterväggdekoration. Fasadprimer förstärker väggarna, förbättrar basens vattenavvisande egenskaper.

För betong

Denna primer gör ytan grovare och förbättrar vidhäftningen. En sådan primer är endast lämplig för inredningsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primerblandningar skiljer sig åt i nyanser . För vilken yta som helst som ska behandlas kan du välja en blandning som är mest lämplig i skuggan, inklusive en transparent sort. En vit primer appliceras ofta under tapeten. Detta gör att beläggningen kan ljusas upp utan färgförvrängning.

Tillämpningsområde

Djupt penetrerande blandningar är utformade för olika typer av ytor. Låt oss överväga flera typer.

Trä

Träytor utsätts för yttre påverkan; utan bearbetning och efterbehandling av hög kvalitet håller de inte länge. Den djupa penetrationsblandningen stärker materialets struktur och ökar träets livslängd. Antiseptika, som ingår i de mest djupt penetrerande jordarna, ger ytterligare skydd mot mögel och mögel.

Bild
Bild

Tegel

Djupt penetrerande blandningar stärker tegelytan, vilket gör det möjligt att förlänga livslängden för ett sådant material. Kompositionens egenskaper gör det möjligt att binda ihop ytan med mikrosprickor.

Betong

Först och främst behöver gamla betongbeläggningar djupgående jordbehandling. Genom att tränga in i ytstrukturen jämnar primern ut det och binder dammet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cement putsad yta

Primern stärker ytan och förhindrar att den släpper ut. Dessutom minskar blandningen gipsets absorptionsförmåga.

Bild
Bild

Djupt penetrerande blandningar är inte lämpliga för alla material . Gipsskivor rekommenderas inte att behandlas med en sådan primer. Gips av hög kvalitet har en stark struktur, den behöver inte ytterligare förstärkning. Strukturen av ett material av dålig kvalitet kan inte stärkas med jord. Deep penetration primer är lämplig för behandling av ytor med god absorptionsförmåga. Av denna anledning är det olämpligt att använda en primer för metallsubstrat.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att resultatet av efterbehandlingen ska vara av hög kvalitet och uppfylla dina förväntningar är det värt att ta ett ansvarsfullt tillvägagångssätt för valet av en primerblandning. Det är absolut nödvändigt att du köper en blandning av hög kvalitet. Billiga formuleringar ger inte tillräckligt ytskydd och god vidhäftning. Innan du köper bör du bekanta dig med de mest populära tillverkarna och sammansättningen av primers. Det finns ett antal viktiga faktorer att tänka på när du väljer en primer. Låt oss markera de viktigaste.

Typ av efterbehandlingsarbeten

Inledningsvis är det värt att bestämma vilken typ av arbete primern är avsedd för. Varianter för att förbereda underlaget inomhus eller utomhus är olika. För utomhusarbete är det bättre att använda speciella fasadblandningar som är frostbeständiga och fuktbeständiga. För interiörarbete måste du välja en mer miljövänlig primer som inte innehåller toxiner. För att förbereda ytor i rum med hög luftfuktighet måste du välja en jord med ett antiseptiskt medel.

Bild
Bild

Yta som ska behandlas

Det är värt att noggrant studera märkningen: den ska ange för vilka specifika bastyper kompositionen är lämplig (väggar, golv, tak). Materialet som primern kommer att appliceras på är annorlunda, du kan inte använda det första du kommer att tycka om i skyltfönstret för bearbetning.

Ytterligare typ av efterbehandling

Typ av efterbehandlingsarbeten spelar roll. Kompositioner för ytbehandling för målning, kakel, dekorativt gips och tapeter är olika.

Torkningshastighet

För interiörarbete är det bättre att välja blandningar som torkar snabbt. Detta kommer att förkorta den tid som krävs för att förbereda grunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumtion

Förbrukningen av primern per 1 m2 beror på vilken typ av material som ska bearbetas, blandningens sammansättning, temperaturen vid vilken arbetet kommer att utföras. Trots att primerblandningar med djup penetration görs på grundval av liknande tekniska specifikationer och GOST kan jordens sammansättning från olika tillverkare skilja sig åt.

Den ungefärliga förbrukningen av primern per kvadratmeter anges alltid av tillverkaren på förpackningen . Det kan faktiskt vara annorlunda: porösa väggar kan absorbera mer av det under den första appliceringen av primern. Proportionerna av förbrukningen av djup penetrationsprimer skiljer sig väsentligt från konsumtionen av andra typer av primerblandningar. I princip är förbrukningsintervallet per kvadratmeter för applicering av ett lager djupt penetrerande murbruk från 80 till 180 g.

Bild
Bild

Subtiliteter av ansökan

Att bearbeta väggar, golv eller tak med en primerblandning med egna händer är inte särskilt svårt. Det första steget i interiör eller exteriör är ytbehandling. Om det finns ett lager gammal finish på den måste den rengöras. Bitar av färg eller gips kan tas bort med en hård murslev. Efter att den gamla beläggningen har tagits bort helt måste ytan rengöras från smuts och damm. Basen kan rengöras under primern med en ren fuktig trasa eller borste.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att förbereda lösningen. Detaljerade instruktioner för användning av blandningen anges på förpackningen. Om du har köpt en flytande primer är detta material redan klart att använda. Torra primerblandningar måste först spädas med vatten. Primern måste appliceras på ytan med en pensel eller rulle.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Områden med ett stort område behandlas bäst med en sprutpistol.

Bild
Bild

Om ytan som ska behandlas är slät är det bekvämare att använda en rulle med en lång tupplur. Efter grundningsarbetet ska det torka ordentligt innan ytterligare efterbehandling.

Bild
Bild

Tillverkare och recensioner

Innan du köper djup penetrationsjord för efterbehandling rekommenderas att du gör dig bekant med de mest kända tillverkarna och recensionerna av deras produkter. Endast en primer av hög kvalitet kommer att stärka ytan som ska behandlas och underlätta appliceringen av topplacken. Klassificeringen av populära produkter inkluderar produkter från flera märken.

Optimist

Företaget producerar en separat serie av djupt penetrerande primrar. Fasad silikon djupt penetrerande primer används för utomhusarbete. Det ökar basens fuktmotstånd och stabiliserar indikatorerna för ånggenomsläpplighet, stärker lösa och sköra baser.

En akrylbaserad inre primer kan appliceras på ett gammalt lager oljefärg eller alkydemalj. Det är lämpligt för grundning av golvet. Kompositionen innehåller ett antiseptiskt medel som förhindrar bildning av mögel och mögel. En sådan primer stärker strukturen hos den behandlade beläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett genomträngande primerkoncentrat ger god vidhäftning . Bildar en fuktsäker skyddande film på ytan. Köpare framhäver enkel applicering, bra absorptionsförmåga, låg murbrukskonsumtion och kort torktid. Denna primermix har utmärkta egenskaper och hög kvalitet. Bland materialets brister avger köpare en obehaglig lukt och en för flytande konsistens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prospektörer

Den djupt penetrerande lösningen "Prospectors" är tillämplig för externt och internt arbete. Det stärker basen och minskar förbrukningen av färger och lacker under ytterligare efterbehandling. Primerlösningen innehåller antiseptiska tillsatser som skyddar ytan från spridning av mögel och mögel. Recensioner av denna produkt är mestadels positiva.

Bland fördelarna med den djupt penetrerande jorden "Prospectors" är:

  • jämn och hållbar beläggning efter applicering;
  • Utmärkt valuta för pengarna och kvalitet;
  • hög torkhastighet.

Mindre nackdelar inkluderar en liten lukt, liksom svårigheten att ta bort blandningen från ytor som inte är avsedda för bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tex

Tex -företaget producerar en separat serie av djupt penetrerande primrar. Djupt penetrerande lösning två i en "Universal" är avsedd för applicering på en porös bas innan målning med vattendispersionsblandningar, fyllning, efterbehandling med kakelmaterial. Vattendispersionsblandning "Ekonomi" måste användas för inredning. Kan användas i rum med hög luftfuktighet. Den är lämplig som omslag för tapeter. Den djupt penetrerande lösningen "Optimum" kan användas för inredning och utvändig dekoration, det förbättrar vidhäftningen, minskar förbrukningen av färger och lacker under ytterligare efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner av märkets produkter är mestadels positiva.

Köpare markerar följande funktioner:

  • låg kostnad;
  • bra kvalitet;
  • kort torktid;
  • bra vidhäftning;
  • stärka ytstrukturen;
  • bra absorptionsförmåga.

Vissa köpare anser att den obehagliga lukten av lösningen är en mindre nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bolars

Bolars-företaget producerar högkvalitativa material för professionell konstruktion med hjälp av modern högteknologisk utrustning. Detta företag har sina egna vetenskapliga laboratorier i sin arsenal för att bestämma kvaliteten på råvaror och färdiga material. Bolars djupa penetreringsprimer förstärker strukturen hos porösa ytor, förbättrar vidhäftningen och minskar förbrukningen av färger och lacker under ytterligare efterbehandling. Grundmix "Bolars" har visat sig bra på byggmaterialmarknaden, har bara positiva kundrecensioner. Konsumenter noterar den låga förbrukningen av blandningen, snabbtorkande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lacra

Lakra -företaget tillverkar färger och lacker med hjälp av modern teknik. Produkterna från detta företag håller hög kvalitet och miljövänlighet. Lakras djupt penetrerande primer produceras i tre modifikationer, inklusive en inre primer med mögeltillsatser, liknande en akrylbaserad, och en universell med anti-mögeltillsatser.

Bild
Bild

Den största efterfrågan är på en inre blandning med mögeltillsatser och en universell primer. Dessa material har bara positiva recensioner.

Konsumenterna lyfter fram följande fördelar med Lakra -jord:

  • låg kostnad;
  • hållbar beläggning;
  • hög kvalitet;
  • spara förbrukning av färg och lack och limblandningar;
  • bra ythärdning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ceresit

Ceresit -företaget bedriver självständigt forsknings- och utvecklingsarbete och utvecklar unik teknik för tillverkning av efterbehandlingsmaterial. Ceresit CT 17 deep penetration primer är en av de mest efterfrågade primersna på marknaden.

Köpare lyfter fram följande produktfördelar:

  • lämplig för alla typer av absorberande ytor;
  • har en kort torktid;
  • lätt att applicera;
  • är av hög kvalitet;
  • ökar vidhäftningsgraden;
  • stärker ytstrukturen;
  • binder damm;
  • minskar ytabsorberingskraften;
  • minskar förbrukningen av färger och lacker under ytterligare efterbehandling;
  • ekonomisk att använda.

Bland nackdelarna är den höga kostnaden för materialet och en obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knauf

Knauf är världens största tillverkare av byggmaterial. Företaget tillverkar högkvalitativa, miljövänliga material. Den förstärkande djupgenomträngande jorden "Knauf-Tiefengrund" är gjord på basis av en polymerdispersion. Denna blandning är lämplig för inomhus- och utomhusbruk. Köpare noterar den höga kvaliteten på Knauf-Tiefengrund-materialet och det rimliga priset. Andra fördelar inkluderar god vidhäftning och hög torkhastighet. Köparna avslöjade inga brister.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Descartes

Produkterna från Descartes -företaget som tillverkas av expertmärket är mycket efterfrågade på den ryska marknaden. Den djupt penetrerande lösningen "Expert" är tillverkad på akrylbasis av importerade råvaror av hög kvalitet. Detta material är lämpligt för förberedelser inomhus och utomhus. Det används innan du målar eller fyller ytan. Kunder noterar en god vidhäftning, denna primer minskar ytans sugförmåga. Trots att jorden "Expert" klarar huvuduppgifterna säger konsumenterna om blandningens låga kvalitet.

Axton

Axton erbjuder ett brett utbud av primers. Axton Deep Penetrating Latex Blend är utformad för att förbättra vidhäftningen och förstärka strukturen på underlaget före ytbehandling. Köpare noterar hur lätt det är att applicera blandningen, förbättrad vidhäftning av ytan till andra material och den låga kostnaden för materialet. De mindre nackdelarna med lösningen inkluderar en obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Osnovit

Osnovit är en av ledarna inom tillverkning av blandningar av torrfärdigbehandling i Ryssland. Företaget utvecklar sin egen unika teknik för tillverkning av byggmaterial. Kvalitetskontroll godkänns inte bara för den färdiga produkten, utan också för de råvaror som används vid framställningen av primern. Djupt penetrerande blandning "Osnovit Dipkont LP53" kan användas för externa och interna reparationsarbeten. Blandningen är utformad för att stärka gamla bräckliga ytor med en lös struktur. Köpare noterar en god vidhäftning av det behandlade substratet och en låg förbrukning av primerblandning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Unis

Unis har tillverkat material för renovering och konstruktion sedan 1994. Företaget erbjuder ett brett utbud av färdiga blandningar för efterbehandling och byggnadsarbete. Receptet för tillverkning av byggmaterial utvecklas på grundval av ett eget forskningscenter. Unis produkter har goda tekniska egenskaper och uppfyller höga internationella standarder.

Bild
Bild

Unis djupt penetrerande primer kan användas för externt och internt arbete i torra, ouppvärmda och fuktiga rum. Blandningen stärker gamla och lösa underlag och främjar god vidhäftning.

Köpare lyfter fram följande produktfördelar:

  • bra vidhäftning;
  • låg förbrukning av blandningen;
  • hög torkningshastighet;
  • brist på obehaglig lukt;
  • bra absorptionsförmåga;
  • jämn täckning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Vissa djupt penetrerande primrar innehåller skadliga ämnen och är giftiga.

När du arbetar med dessa lösningar måste du följa säkerhetsåtgärder:

  • Primern torkar huden, så undvik att få blandningen på huden. Arbetet måste utföras i skyddskläder. Händerna måste skyddas med handskar.
  • Använd andningsskydd eller mask för att skydda andningsorganen från skadliga ångor. Om efterbehandling utförs inomhus måste man vara noga med att ventilera rummet ordentligt.
  • Särskilda konstruktionsglasögon måste bäras för att skydda slemhinnan i ögonen.
  • Om det är nödvändigt att behandla en yta med en tät struktur med en primer är det bättre att använda en betongkontakt. Den innehåller kvartssand, vilket säkerställer god vidhäftning.

Rekommenderad: