Självgängande Skruv Med Pressbricka (21 Bilder): Med Borr Och Vass För Metall, Storlekar Och GOST, Mörkbrun Galvaniserad, Svart Och Färgad

Innehållsförteckning:

Video: Självgängande Skruv Med Pressbricka (21 Bilder): Med Borr Och Vass För Metall, Storlekar Och GOST, Mörkbrun Galvaniserad, Svart Och Färgad

Video: Självgängande Skruv Med Pressbricka (21 Bilder): Med Borr Och Vass För Metall, Storlekar Och GOST, Mörkbrun Galvaniserad, Svart Och Färgad
Video: Pre tapping VS Self tapping (IS II active implant) 2024, April
Självgängande Skruv Med Pressbricka (21 Bilder): Med Borr Och Vass För Metall, Storlekar Och GOST, Mörkbrun Galvaniserad, Svart Och Färgad
Självgängande Skruv Med Pressbricka (21 Bilder): Med Borr Och Vass För Metall, Storlekar Och GOST, Mörkbrun Galvaniserad, Svart Och Färgad
Anonim

En självgängande skruv med pressbricka - med borr och vass, för metall och trä - anses vara det bästa monteringsalternativet för plåtmaterial. Storlekarna normaliseras enligt kraven i GOST. Färg, svart, mörkbrun, grön och galvaniserad vit kännetecknas av färg. Att lära sig mer om tillämpningsområden, funktioner och valet av självgängande skruvar med en pressbricka kommer att vara användbart för alla som är förknippade med konstruktion och byggnadsdekoration.

Bild
Bild

Egenskaper

En självgängande skruv med en pressbricka tillhör de varianter av produkter som används för metallarbete . Dess produktion regleras av kraven i GOST 1144-80, 1145-80, 1146-80, för produkter med borrspets, DIN 7981, DIN 7982, DIN 7983 tillämpas.

Officiellt kallas produkten "självgängande skruv med pressbricka". Produkterna är gjorda av järnhaltig eller icke-järnhaltig metall , oftast på försäljning kan du hitta en galvaniserad självgängande skruv eller en takversion med en färgad kåpa.

De viktigaste egenskaperna hos denna typ av metallprodukter:

  • gänga i området ST2, 2-ST9, 5 med en fin stigning;
  • huvudets bärytor är plana;
  • zinkbeläggning, fosfat, målad enligt RAL -katalogen;
  • spetsig spets eller med en borr;
  • korsformade slitsar;
  • halvcirkelformad hatt;
  • material - kol, legering, rostfritt stål.
Bild
Bild

Svarta självgängande skruvar med en pressbricka används endast för internt arbete. Galvaniserad och tillverkad av icke-järnmetaller lämplig för utomhusbruk. Dessa produkter kräver ingen preliminär borrning av ett hål - den självgängande skruven går lätt och snabbt in i metall och trä, gips och polykarbonat.

En skruv med en pressbricka skiljer sig från andra alternativ i en större downforce, ett ökat huvudområde. En självgängande skruv av denna design förstör inte ytan på plåtmaterial, utesluter deras punktering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Huvudindelningen av självgängande skruvar med en pressbricka i kategorier baseras på typen av spets och färgen på produkterna

De mest utbredda är vita varianter. med galvaniserad blank beläggning .

Bild
Bild

Svarta, mörkbruna, grå självgängande skruvar - fosfaterad, gjord av kolstål. Beläggningen appliceras på metallen och bildar en film med en tjocklek av 2 till 15 mikron. Sådana självgängande skruvar lämpar sig bra för efterföljande bearbetning: målning, förkromning, vattenavvisande eller oljning.

Bild
Bild

Färgade beläggningar används endast på lock . De är konstruerade för takskruvar med en pressbricka, så att du kan göra hårdvaran mindre synlig på ytan av plåtmaterialet. Oftast används skruvar med ett huvud målat enligt RAL -paletten vid installation av wellpapp på fasader och tak på byggnader, vid konstruktion av staket och barriärer.

Bild
Bild

Självgängande skruvar med gyllene pressbricka har en titannitridbeläggning, används inom de mest kritiska arbetsområdena där hög hållfasthet behövs.

Bild
Bild

Skarp

Den mest universella typen av självgängande skruvar med en pressbricka kan kallas alternativ med en spetsig spets. De skiljer sig bara från sina traditionella platt-lock-motsvarigheter endast i form av huvudet. Slitsarna här är korsformade, lämpliga för användning med en skruvmejsel eller en vanlig Phillips -skruvmejsel.

Produkter av denna typ anses lämpliga för användning på metall med en tjocklek på upp till 0,9 mm utan ytterligare borrning, de har visat sig bra vid fastsättning av träbaserade paneler och andra material.

Bild
Bild

Vid skruvning i för täta och tjocka material rullas den skarpa spetsen upp. För att undvika detta är det tillräckligt att utföra preliminär uttråkning.

Bild
Bild

Med borr

En självgängande skruv med en pressbricka, vars spets är utrustad med en miniatyrborr, kännetecknas av ökad styrka och hårdhet. För sin tillverkning används ståltyper som överträffar de flesta material i dessa indikatorer. Dessa självgängande skruvar är lämpliga för att fästa ark med en tjocklek på mer än 2 mm utan att behöva borra hål.

Bild
Bild

Det finns också skillnader i hattens form . Produkter med borr kan antingen ha en halvcirkelformad eller sexkantig huvudform, eftersom märkbart större krafter appliceras när de skruvas in. I det här fallet, när du arbetar med dina händer, används speciella skiftnycklar eller bitar.

Bild
Bild

Takskruvar har också ofta en borr, men på grund av de särskilda kraven för korrosionsbeständighet monteras de komplett med en extra bricka och en gummipackning. Denna kombination undviker fuktgenomträngning under takmanteln och ger ytterligare vattentätning . På det målade profilerade arket för taket används färgade självgängande skruvar, fabriksbehandlade för att matcha materialet.

Bild
Bild

Dimensioner

Huvudkravet för storleken på självgängande skruvar med pressbrickor är deras överensstämmelse med standarder för enskilda element. De mest populära produktlängderna är 13 mm, 16 mm, 32 mm. Stångdiametern är oftast standard - 4,2 mm. När dessa indikatorer kombineras erhålls en hårdvarumärkning som ser ut så här: 4.2x16, 4.2x19, 4.2x13, 4.2x32.

Mer detaljerat kan storleksintervallet studeras med hjälp av tabellen

Bild
Bild

Ansökningar

Enligt deras syfte är självgängande skruvar med en pressbricka ganska olika. Produkter med spetsig spets används för att fästa mjuka eller ömtåliga material på en träbotten. De är lämpliga för polykarbonat, hardboard, plastmantel.

Dessutom är sådana zinkfria självgängande skruvar idealiskt kombinerade med träbaserade paneler och byggmaterial. De används för att fästa en gipsprofil, skapa beklädnad på skiljeväggar av spånskiva, MDF.

Bild
Bild

Målade takskruvar används i kombination med polymerbelagd profilerad plåt, deras klassiska galvaniserade motsvarigheter kombineras med alla mjuka material, plåt med en slät yta. Det är nödvändigt att skruva in självgängande skruvar med en borr med ett specialverktyg.

De viktigaste områdena för deras tillämpning:

  • installation av metallsvarv;
  • hängande strukturer på en sandwichpanel;
  • installation och montering av ventilationssystem;
  • fästning av dörrar och fönster;
  • bildande av barriärer runt platsen.
Bild
Bild

Självgängande skruvar med en spetsig spets har ett ännu bredare användningsområde . De är lämpliga för de flesta typer av inredningsarbete, förstör inte ens ömtåliga och mjuka beläggningar, dekorativa element i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du väljer självgängande skruvar med en pressbricka är det mycket viktigt att uppmärksamma några parametrar som är av största vikt vid deras senare användning. Bland de användbara rekommendationerna finns följande.

  1. Vit eller silverfärg hårdvara indikerar att de har en korrosionsskyddande zinkbeläggning. Livslängden för sådana skruvar är så lång som möjligt, beräknat i årtionden. Men om arbete på metall kommer, bör du definitivt uppmärksamma dess tjocklek - den vassa spetsen rullar över med en tjocklek på mer än 1 mm, här är det bättre att omedelbart ta alternativet med en borr.
  2. Målad självgängande skruv med pressbricka - det bästa valet för installation av tak eller staket. Du kan välja ett alternativ för alla färger och nyanser. När det gäller korrosionsbeständighet är detta alternativ överlägset konventionella svarta produkter, men sämre än galvaniserade.
  3. Fosfaterad hårdvara har färger från mörkbrun till grå, beroende på egenskaperna hos deras bearbetning, har de en annan grad av skydd mot påverkan från den yttre miljön. Till exempel får oljade ett ökat skydd mot fukt, de lagras bättre. Fosfaterade produkter lämpar sig bra för målning, men används främst för arbete inne i byggnader och strukturer.
  4. Typ av tråd spelar roll . För självgängande skruvar med en pressbricka för metallarbete är skärsteget litet. För trä, spånskiva och hårdplatta används andra alternativ. Deras trådar är breda, undviker raster och vridningar. För lövträ används hårdvara med skärning i form av vågor eller streckade linjer - för att öka ansträngningen vid skruvning i materialet.

Med tanke på alla dessa faktorer kan du välja lämpliga självgängande skruvar med en pressbricka för att utföra arbete på trä och metall, fästa staket från ett profilerat ark, skapa takbeläggningar.

Rekommenderad: