Polyuretanprimer: Zinkrika Betonggolvprodukter

Innehållsförteckning:

Video: Polyuretanprimer: Zinkrika Betonggolvprodukter

Video: Polyuretanprimer: Zinkrika Betonggolvprodukter
Video: Polering av betonggolv. 2024, April
Polyuretanprimer: Zinkrika Betonggolvprodukter
Polyuretanprimer: Zinkrika Betonggolvprodukter
Anonim

Betong, trots sin höga mekaniska hårdhet och densitet, är ett poröst material. Närvaron av en sådan struktur leder till absorption av fukt från miljön. Den ökade absorptionsförmågan hos betongsubstrat som inte har genomgått ytterligare behandling med en betongfärg leder till överförbrukning av lackmaterial under färdigställandet av dem.

Av denna anledning är betonggolvets yta täckt med ett lager primer . Det är en speciell förening med förmåga att tränga djupt in i betongfoten. Genom att fylla mikroporerna i ett sådant golv hjälper primern att stärka betongytorna, samtidigt som deras vidhäftningsförmåga förbättras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av primerbeläggningar

Den moderna marknaden erbjuder konsumenterna ett brett utbud av markbeläggningar. Alla dessa efterbehandlingsmaterial måste ha nödvändig vidhäftning till betongytan och förmågan att förbättra dess struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla primers och deras zinkrika sort, i synnerhet, skiljer sig åt i sammansättning och syfte.

Kompositionen utmärks:

  • En självhäftande primer som skapar en grov topplack. Denna funktion bidrar till bättre vidhäftning av efterbehandlade byggmaterial med en slät betongyta;
  • Epoxi, utformad för att motverka yttre faktorer och kan fylla små porer i betong, skapa en jämn yta och stärka den;
  • Polyuretan, som har en handlingsprincip som liknar epoxi. Det används för grundning av betonggolv för industrilokaler;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Akryl, luktfri, miljövänlig primer och utsläpp av ämnen som är skadliga för människor. Den innehåller en fungicidkomponent för att förhindra ansamling av svampmögel. Dess struktur hjälper till att minska förbrukningen av efterbehandlingsmaterial. Den otvivelaktiga fördelen med en akrylprimer är dess låga pris. Den maximala torktiden är 3 timmar, vilket gör det möjligt att fortsätta reparationsarbetet snart;
  • Silikon för grundning av golvet i rum med hög luftfuktighet;
  • Primermärke "Beton-contact". Denna beläggning appliceras innan du lägger nya keramiska plattor eller bearbetar gipsskivor.
Bild
Bild
Bild
Bild

De skiljer sig åt i syfte:

antiseptiska primrar som skyddar mot mögel och mögel

rostskydds

Bild
Bild
Bild
Bild
  • isolerande primerblandningar för skydd mot aggressiva kemiska föreningar och negativa miljöfaktorer;
  • primers för att förbättra bindningen mellan två olika material;
  • kompositioner för grundning av luftbetongytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en klassificering efter vilken typ av yta som ska behandlas, som inkluderar grundfärger för släta betongytor som ska målas, putsas eller vattentätas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan variant som används för porösa betongytor är porfyllande kompositioner med silikatfyllmedel.

En annan typ av primer är alkyd, den är konstruerad för arbete med metall . Det används också för betong, eftersom det i båda fallen har en mycket hög styrka, inte slits ut efter härdning och kan användas i kylan. Nackdelen är dock en lång, cirka 12 timmar, torktid.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Ett kompetent val av jordblandning bör tillhandahålla användning av sådana kvaliteter av den, som inkluderar ett antiseptiskt medel för att förhindra uppkomsten av svampar och mögel, särskilt i rum med hög luftfuktighet.

För inre betongfundament i lokaler används konventionella grundfärger, och för den yttre delen av grunden är blandningar speciellt utvecklade för fasader det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på tillverkningstiden och behållarens integritet vid köp. Utgångna varor, liksom skadad förpackning, kan orsaka förlust av användbara egenskaper hos primern.

Primer appliceringsmetoder

Grundfärgen appliceras i 2 lager med väntetid för varje torkning. Detta arbete utförs i enlighet med säkerhetsreglerna. Var noga med att använda andningsskydd, skyddsglasögon och handskar. Det är viktigt att ta hänsyn till den erforderliga temperaturregimen, som anges på produktförpackningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primers kan säljas färdiga eller torka för ytterligare spädning med vatten.

I det senare fallet bereds blandningen omedelbart innan reparationsarbete utförs:

  • Ytan som ska behandlas rengörs för damm, smuts och fettfläckar för hand eller med en slipmaskin.
  • Kompositionen appliceras med en borste, rulle eller sprutpistol.
  • Applicering av primer på betong utförs i ett eller två lager, som anges i instruktionerna för detta blandningsmärke.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

  • Innan du köper ett byggmaterial bör du överväga tillämpningsområdet för vilken typ av arbete (externt eller internt) det kommer att användas.
  • Det är nödvändigt att uppmärksamma kvaliteten på ytan som ska behandlas, dess livslängd, förekomsten av porer i den, vilken typ av efterbehandling som kommer att användas på detta betonggolv.
  • Det är nödvändigt att bestämma solljusnivån, fuktighetstillståndet och andra miljöfaktorer. Därefter beräknas materialförbrukningen per ytenhet av den behandlade ytan, det vill säga per kvadratmeter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med att använda grundkompositer för betong

Med hänsyn till alla egenskaper hos primerbeläggningar för betongsubstrat och rekommendationer för deras val kan du få den jämnaste ytan. Betong börjar interagera bättre med alla efterbehandlingsmaterial. Livslängden för ett golv behandlat med en primerblandning ökar avsevärt genom att ge förbättrade vidhäftningsegenskaper till dess yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsmaterialet fäster mer fast vid betong, vilket hjälper till att förhindra utveckling av delaminering från det, sprickor och efterföljande förstörelse.

Själva betonggolvytan härdas avsevärt efter sådan behandling, men utan den kan ett litet betonglager under den dekorativa beläggningen snabbt kollapsa. Behandling av en betongbas med en lämplig primersammansättning bidrar starkt till dess skydd mot aggressiva kemiska föreningar, som tillsammans med fukt kan tränga in även under kittskiktet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primern stänger tillförlitligt mikroporer i betongskiktet , vilket hjälper till att minska förbrukningen av efterbehandlingsmaterial. Denna bearbetningsmetod bevarar den naturliga fuktnivån, eftersom icke-grundade ytor alltid antingen är övertorkade eller tvärtom överdrivet fuktiga.

Bild
Bild

Den senare omständigheten påverkar både finishens kvalitet och dess hållbarhet negativt.