Kultivatorfäste För En Bensintrimmer: Välja En Kultivator För Ogräs Med En Axel Med 9 Splines För En Bensinkniv

Innehållsförteckning:

Video: Kultivatorfäste För En Bensintrimmer: Välja En Kultivator För Ogräs Med En Axel Med 9 Splines För En Bensinkniv

Video: Kultivatorfäste För En Bensintrimmer: Välja En Kultivator För Ogräs Med En Axel Med 9 Splines För En Bensinkniv
Video: Klippteknik, grunderna vid högt gräs. Röjsåg och trimmer. Guide och instruktion från STIHL. 2024, Maj
Kultivatorfäste För En Bensintrimmer: Välja En Kultivator För Ogräs Med En Axel Med 9 Splines För En Bensinkniv
Kultivatorfäste För En Bensintrimmer: Välja En Kultivator För Ogräs Med En Axel Med 9 Splines För En Bensinkniv
Anonim

Bensintrimmern är en enhet med tillräcklig kraft och autonomi. Det är bekvämt för olika jordbruksarbete. För att öka dess funktionalitet behöver den dock olika typer av gångjärn. En av dem är kultivatorfästet. Vad är det, vad är fördelarna och nackdelarna med denna utrustning?

Bild
Bild

Vad det är?

Kultivator-tillbehör för bensintrimmer är redskap för att odla marken. I själva verket är det en lossande enhet, genom vilken du kan förenkla bearbetningen av ett litet område.

Bild
Bild

Beroende på typ kan munstyckena variera något, men det är inte lämpligt för flera typer av arbeten. Det kan inte plöja och krama landet. Det bara lossar jorden.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kultivatorfästet för bensotrimmern, oavsett typ, ökar vikten på den monterade enheten upp till 5-6 kg. Denna produkt är ganska populär bland köparen, vilket kännetecknas av sin enkla underhåll. Denna enhet kännetecknas av en mer acceptabel kostnad i jämförelse med utrustning för en motorodlare . Kultivatorfästet för bensintrimmern är bekvämt i växthus, det lossnar inte bara jorden utan mättar den också med syre.

Bild
Bild

Med tanke på att denna enhet är tillverkad med en högkvalitativ montering är den hållbar, vilket inte kan göra annat än att glädja användaren. Själva enheterna förenklar verkligen sommarboendets arbete och gör att de kan påskynda hans arbete.

Bild
Bild

Med den här enheten kan du lossa jorden i en rabatt, blomsterodling, växthus, i små sängar och till och med runt buskar och träd. I genomsnitt kan enheten i ett pass fånga upp jord upp till 25 cm bred.

Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med odlingsmunstycken för bensotrimmern noterar många köpare deras vikt . Bristen på vikt på enheten är anledningen till att den, när den möter svår jord, inte alls kommer att gå djupt ner i jorden utan bara repa det översta lagret. Dessutom, som praktiken visar, är det i sådana bilagor omöjligt att pressa skärarna till marken. Detta är fylld med det faktum att baren börjar våren, och som ett resultat slits utrustningen snabbt.

Om du försöker pressa enheten starkare mot marken, tål stången inte och böjer sig, vilket kan bryta lie eller själva arbetsfästet. Drivstången är ganska lång; under odling kan vibrationer inte undvikas, vars storlek är direkt relaterad till längden på själva stången. Dessutom beror det på komplexiteten i det område som ska behandlas, eftersom belastningen på skivorna och skärarna vid tät jord blir större.

Bild
Bild

Det är svårt att hålla ett vibrerande instrument under lång tid, liksom att använda det. I det här fallet är det också värt att veta att konstant arbete med ett vibrerande instrument kan ha många negativa konsekvenser för människors hälsa. Till exempel kan konstant vibration skada blodkärlen och nerverna i fingrarna för dem som har problem med blodtillförseln. Långsiktigt arbete med en penselklippare med odlingsfäste kan orsaka problem för friska människor.

Om vi ska ta ett drag för att odla marken, är det bättre att välja skivalternativet . Den är utrustad med ett skyddshölje, även om detta något komplicerar användarens arbete. När det gäller oberoende tillverkning av munstycket ger denna process inte alltid ett effektivt resultat. Förutom att arbetet med tillverkning av ett prov för markodling är mödosamt, visar det sig inte alltid vara av hög kvalitet och pålitligt. Dessutom klarar självtillverkade produkter inte alltid gräs.

Bild
Bild

Använd inte enheten utan skyddshölje. I processen med att odla jorden är det nödvändigt att se till att inte bara stenar utan även glasfragment inte faller på knivarna och skyddsanordningarna själva. Om detta av oaktsamhet hände, är det nödvändigt att omedelbart stoppa motorn, koppla bort tråden från tändstiftet.

Bild
Bild

Utrustningen måste tas bort för att spola fräsarna . Dessutom måste enheten smörjas med olja då och då. Med tanke på bladets skärpa bör handskar bäras. I processen med att odla jorden kan du inte byta till hög hastighet. För att sätta på skyddsskärmen korrekt med linjebegränsaren är det nödvändigt att ta bort gränsmuttern från den, sätt in fästet i spåret och vrid skärmen tills den passerar genom fästfacket. Efter det måste du dra åt vingmuttern tätt över bulten.

Bild
Bild

För att installera tillbehöret på borstklipparen är det nödvändigt att ta bort kontakten från dragstången . Efter det görs anslutningen så att låsknappen (släpp) går in i urtaget på dragkroken. Tillbehöret skjuts fram tills knappen klickar på plats. Innan du påbörjar arbetsprocessen måste du dra åt ratten ordentligt genom att vrida den medurs. Om hålen inte är lämpliga kan denna redskap inte användas med befintlig bensintrimmer.

Bild
Bild

Visningar

Beroende på typ kan enheten ha en fräs eller inte. På grundval av detta kan den klassificeras i växel eller skiva. Produkter av den första typen kännetecknas av närvaron av fräsar, som är placerade på båda sidor av drivaxeln. De andra alternativen fungerar med hjälp av skärskivor. Men närvaron eller frånvaron av fräsar påverkar inte funktionaliteten - kultivatorfästen för en bensintrimmer köps för att lossa jorden.

Bild
Bild

Skillnaderna mellan sorterna ligger i den typ av jord som odlaren implementerar själva klarar . Till exempel är de tandade sorterna lättare, men på grund av detta kan de inte arbeta på svår jord. Diskanaloger kan fungera inte bara med lätt jord. Dessa redskap är styvare, starkare och mer hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lättare att hantera långa åsar med munstycken av denna typ, eftersom det i det här fallet är färre varv. Dessa enheter är inte universella, och därför måste de köpas för en specifik modell, för i detta fall beror allt på antalet platser. I detta fall är det också absolut nödvändigt att ta hänsyn till trimmerns kraft.

Design och monteringsalternativ

Utformningen av en sådan anordning är som regel utrustad med ett eller två par skärdelar. De är fästa på trimmern istället för växellådan längst ner på bommen eller nära enhetens motor. Ogräsning med pensel sker genom att bränna flytande bränsle. För att öka hållfastheten och tillförlitligheten hos strukturen har den en rak förstärkt stång, vars diameter är minst 25 mm. Bommen är konstruerad för optimal arbetsbelastning.

Bild
Bild

Baserat på typen av anordning tillhandahålls den ofta för inställning av skärelementens skärbredd . Som regel varierar dess indikatorer inom 13-25 cm. När det gäller skivodlare-kultivatorer för bensotrimmern, kan deras design utrustas inte bara med ett par, utan också med flera skivor med blad fixerade på dem, böjda vid en viss vinkel. Som regel har dessa gångjärn också en skyddsflik som förhindrar inträngning av jord under driften av enheten.

Bild
Bild

Utformningen av de tandade munstyckena kan också ha mer än två skärelement. Böjda knivar kan ordnas i rad. Samtidigt ökar antalet knivar vikten på kultivatorn. I genomsnitt väger den cirka 5 kg.

Överföring av vridmoment från bensintrimmotorn till dragkroken utförs med hjälp av en axel anordnad i bommen. En sådan enhet är inte utbytbar, dessutom skiljer den sig i antalet splines som finns tillgängliga i slutet av stången. Det finns 7 eller 9 stycken. Denna funktion beaktas vid val av dragkrok till befintlig bensintrimmer. Kultivatorfästet för borstklipparen med en ingångsaxel med 9 splines och en 26 mm stång är fäst istället för den nedre växellådan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spline -skivfogningstekniken möjliggör rörelsefrihet hos skärdelarna. Detta är bekvämt speciellt för att odla jorden, eftersom det gör det möjligt att lossa jorden med ett brett grepp i ett pass. I detta fall finns det inget behov av en stor amplitud av rörelsens rörelse.

Hur väljer man?

När du köper en kultivator tillbehör för en bensinkniv, förutom bensintrimmerns motor, förlitar de sig på flera faktorer. Dessa är bearbetningsbredd, vikt, skärdiameter och antal varv per minut. I genomsnitt kan skärens diameter vara 20 cm, antalet varv är 180.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på att odlingsutrustningarna för bensintrimmaren inte passar bra med kakad jord, måste du välja alternativet med en skivtypsköld. Samtidigt är det viktigt att ta hänsyn till vårdfaktorn, eftersom det är bättre att lossa jorden efter ogräs. Det är viktigt att handtaget är T-format, i detta fall blir riktningen så tillförlitlig och korrekt som möjligt.

Bild
Bild

När det gäller bomkonstruktionen är det värdelöst att köpa en odlingsfäste för en flexibel axel , kommer den att inaktivera enheten tillräckligt snabbt. Det idealiska alternativet skulle vara att köpa en produkt med en flerslitsad stång i kombination med en cardan-enhet. En sådan enhet kommer att visa sig i drift mer effektivt och kommer att kännetecknas av sin tillförlitlighet. För att förhindra att motorn överhettas är det viktigt att effekten är minst 1000 W, annars minskar arbetsproduktiviteten.

Bild
Bild

Funktioner i drift

Med hänsyn tagen till trimmerns och munstyckets egenskaper, utförs arbetet med dragkroken fram till den period då ogräset ännu inte har vuxit och förstärkts särskilt. Således blir användarens arbete mer effektivt, eftersom det är lättare att klippa kort gräs än att hantera grova och tjocka stjälkar. Tidig lossning av jorden med hjälp av en kultivatorfäste kommer att bidra till accelererad tillväxt och förstärkning av de planterade grödorna och, som ett resultat, höga skördar.

Bild
Bild

Det är viktigt att fästet på själva bensintrimmern säkert . Det är viktigt att ta hänsyn till det faktum att inte varje trädgårdsmästare kan arbeta som en buskskärare med en kultivatorfäste, anledningen till detta är ljungens vikt och dragkroken. Om maskinens motor inte är konstruerad för en effekt på mer än 1500 W, kan denna redskap endast användas som högst en rippare eller en lätt rorkult. Det är viktigt att förstå att munstycket för att odla jorden med en bensinklippare inte på något sätt ersätter enheten för ogräs, plogning och kullning. Detta är en mini -enhet för små ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knivar som roterar under drift är ganska farliga, och därför bör arbete med en bensintrimmer vara extremt försiktig. Försök inte att ta bort ogräs från knivarna när enheten är påslagen. Detta kan endast göras när motorn är helt stoppad. Ta inte tag i knivarna med händerna eller försök att blockera dem. Inspektion av enheten bör utföras i tid, vilket eliminerar störningar och slitna delar.

Bild
Bild

Du måste tanka enheten på gatan. Det är viktigt att se till att det inte finns olja eller bränsle läckage. Låt inte motorn överhettas. Under arbetet måste operatören hålla sig borta från roterande element eftersom fräsarna kan skada lemmarna. Innan arbetet påbörjas måste du inspektera området för framtida bearbetning och bli av med fasta föremål. Till exempel är det lämpligt att bli av med stenar som kan orsaka ett stopp eller till och med sönderbrott av fräsarna.

Bild
Bild

Om detta händer, stoppa enheten omedelbart och inspektera den för skador. Du kan inte arbeta med en trasig enhet.

Rekommenderad: