Kultivatorreparation: Hur Man Justerar Kopplingen? Vad Händer Om Kultivatorn Inte Startar? Orsaker Till Funktionsstörningar Och Hur Man åtgärdar Dem

Innehållsförteckning:

Video: Kultivatorreparation: Hur Man Justerar Kopplingen? Vad Händer Om Kultivatorn Inte Startar? Orsaker Till Funktionsstörningar Och Hur Man åtgärdar Dem

Video: Kultivatorreparation: Hur Man Justerar Kopplingen? Vad Händer Om Kultivatorn Inte Startar? Orsaker Till Funktionsstörningar Och Hur Man åtgärdar Dem
Video: ÖVNINGSKÖR - Aldrig mer motorstopp 2024, Maj
Kultivatorreparation: Hur Man Justerar Kopplingen? Vad Händer Om Kultivatorn Inte Startar? Orsaker Till Funktionsstörningar Och Hur Man åtgärdar Dem
Kultivatorreparation: Hur Man Justerar Kopplingen? Vad Händer Om Kultivatorn Inte Startar? Orsaker Till Funktionsstörningar Och Hur Man åtgärdar Dem
Anonim

Odlare hjälper ständigt bönder och stora jordbruksorganisationer. En hög belastning leder dock till frekventa haverier. Därför behöver alla jordbrukare definitivt veta hur man reparerar sådan utrustning.

Bild
Bild

Motorfel och deras eliminering

På tal om hur man hanterar motorproblem måste du börja med kränkningar i tändsystemet. Det första du ska kontrollera är om det levereras bränsle. Efter att ha skruvat loss ljuset känner de det. Luftfuktighet indikerar att bränsletillförseln inte störs. Tändningsjustering är nödvändig om det under kraftigt arbete med startmotorn inte finns någon gnista mellan elektroderna. I avsaknad av det måste du leta efter problemet i generator, spole och kabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa bönder klagar över instabil eller obehörig tomgång . I sådana fall bedöms det först och främst om ljuset är i gott skick. Den minsta sprickan, utseendet på flis och andra deformationer innebär behovet av omedelbar byte av delen. Du bör också leta efter kolavlagringar på elektroderna om gapet bryts. Kabeln skadades troligen på grund av överdriven uppvärmning eller kontakt med bränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det händer att det inte finns några problem i den här länken . Då är det nödvändigt att leta efter oegentligheter i driften av generatorn eller spolen. Kontrollen är enkel: du måste ansluta en mätanordning till generatorledarna och sedan dra loss remskivan och simulera kultivatorns start. Normalt bör voltmätaren visa en spänning från 12 till 16 V. Med full stabilitet hos generatorn och kabeln rekommenderas att byta ut spolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Individuella funktionsstörningar i motorns funktion provoceras av slitage på startfjädern. Denna komponent kan inte repareras. Det byts ut omedelbart. Du bör också ställa in tändningen. En preliminär kontroll av noggrannheten hos gapet som separerar elektroderna utförs.

De gör det annorlunda om motorn stannar när gasreglaget öppnas . Detta indikerar den överdrivna fattigdomen hos arbetsblandningen. Det finns tillräckligt med bränsle för att tända det, men det räcker inte längre för effektiv drift. Intaget av blandningen genom dispensern sker i en mindre mängd än vad som är nödvändigt. Som ett resultat, när luftspjället är öppet, vilket skjuts tillbaka på kommando av hastighetsregulator, sker inte överföring av vridmoment till vevaxeln.

Bild
Bild

Men det är viktigt att förstå att en liknande bild ofta utvecklas med överdriven anrikning av arbetsblandningen med bränsle. I det första fallet måste huvudbränsleledningen rengöras. På bensinmotorer demonteras förgasaren och sätts i ordning. Bränsleöverflöd uppstår på grund av en snedställd nålventil, på grund av en fastnat flottör eller på grund av tryckavlastning av denna flottör. I alla dessa fall är det värt att rådgöra med specialister för att inte förstöra motorn ännu mer olämpligt ingrepp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland finns det klagomål om att motorn stannar under belastning . Ett sådant problem kan till och med hända med produkter från väletablerade företag under lång tid. Först och främst bör bränsle och smörjolja bytas ut - ofta är det tillräckligt. Men om sådana åtgärder inte hjälper är det värt att kontrollera tändstiftet. Särskilt ofta täpper det i tvåtaktsmotorer, där oljedampar är starka - när det inte finns någon gnista avbryts arbetet.

Bild
Bild

Om allt är i ordning med ljuset kan man anta att cylinder-kolvgruppen är igensatt av sand. Den viktigaste förebyggande åtgärden är användningen av endast bränsle av oklanderlig kvalitet. Sist av allt tvättas förgasaren och bränsletillförseln. Mycket allvarligare om orsaken är förlust av kompression. De kämpar med det främst genom att byta ut motordelar, ibland måste du kontakta specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista punkten att vara medveten om när kultivatormotorerna inte fungerar korrekt är hur man justerar kopplingen . Justeringen utförs tills knivarna börjar snurra och i normalt läge. Börja med att lossa bultarna som håller motorerna. Lossa sedan bulten på anslutningsklämman. Kläm spaken, fixera den utpressad, dra långsamt två till tre gånger i starthandtaget.

Bild
Bild

Justera och rengöra förgasaren

Det är mycket viktigt att rengöra den defekta delen i händelse av problem med förgasarna till kultivatorer. Först demonteras förgasaren, tvättas sedan med aceton. Kontrollera om gasventilen är fri att röra sig. Vidare bedöms det om fästelementen på bränsleledningarna är intakta, om de är välformade. Viktigt: bensintanken och kranen genom vilken blandningen levereras måste sköljas med enbart ren bensin.

Tvätta hela bränslesystemet vid reparation av tvåtaktsmotorodlare som arbetar med en blandning av bensin och olja och rengör bensin som inte innehåller ytterligare föroreningar. Om detta inte görs kan du möta dess snabba slitage. När förgasaren har rengjorts bör den kontrolleras om bränsle rinner in i cylindern. Det räcker med att trycka på knappen för att se om den har kommit ut från flottörkammarlocket. Det sista testet är en provkörning av motorn.

Bild
Bild

Reparation av bränslepump

Det är fullt möjligt att lösa detta problem med egna händer. Först utförs ett test:

  • koppla bort högtrycksbränsleledningen;
  • försvaga slangen som förbinder pumpen med kranen;
  • släpp en luftsluss;
  • vrid tillbaka allt;
  • sätt spaken i utgångsläget;
  • pressa dekompressionsventilen;
  • vrid starthandtaget.
Bild
Bild

Vid problem med bensinpumpen kommer det att upptäckas att det inte finns dieselbränsle vid utgången. Sedan demonteras och demonteras pumpen. Innan dess är det bra att läsa instruktionerna för att inte skada något ytterligare. Experter rekommenderar att du förbereder en plats för att fälla alla delar som ska tas bort. Det är lämpligt att bara ta bort de delar som verkligen är nödvändiga för reparationen . Allt som filmas tvättas med bensin eller WD-40-vätska. Kompressorn ska inte komma in i cylinderns insida för lätt, men inte så tätt som möjligt, och kontrollen bör utföras utan fjäder. När allt är rensat, sätt ihop pumpen igen. Ta hänsyn till märkena på justeringsutrustningen och på reglaget. Efter korrekt montering hindrar ingenting rörelsen av själva skjutreglaget.

Bild
Bild

Varför startar inte kultivatorn?

Ibland räcker det inte med att läsa instruktionerna om hur man startar odlaren korrekt. Anledningarna till att det slutar fungera alls kan vara relaterade till:

  • bensintank;
  • tändkrets;
  • bränslekran;
  • friluftsspjäll;
  • bränslebrist i förgasaren.
Bild
Bild

Kontrollera först spjället - stäng det vid behov. Om så inte är fallet måste du koppla bort bränsleslangen från förgasaren. När man märker att bensinen flyter mycket trögt kan man anta att filtret eller luftventilen är igensatt. Du måste också se om ljuset är torrt. När bränslet inte når det är förgasaren oftast den skyldige. Ibland konstateras att ljuset fuktas även överdrivet. Torka cylindern är lösningen. Efter att ha skruvat loss ljuset, pumpa motorn.

Bild
Bild

Observera: bensintillförsel är inte tillåten just nu. Efter att ha hittat kolavlagringar i tändsystemet, rengör det med sandpapper som är lätt blött i bensin.

Rekommendationer

Det är viktigt att veta hur maskaxeln demonteras och monteras. Om belastningen ökar försämras korsningspunkterna mellan växlar och maskar snabbt. Det går inte att manuellt justera belastningen. Det enda sättet att åtgärda skadan är att byta ut det skadade kugghjulet. Men det går inte att reparera eller återställa. När du arbetar med växellådan bör du vara mycket försiktig när du närmar dig oljetätningarna och låsringarna. Du kan bara fylla i oljan som anges i instruktionerna. När kroppshalvorna är åtskilda från varandra måste både kugghjulen och kedjan undersökas noggrant. Det är ibland värt att dra åt kedjan eftersom spänningen kommer att försvagas med tiden. Var och en av delarna tvättas i tur och ordning med fotogen.

Bild
Bild

Alla deformerade delar måste bytas ut . Monteringen av strukturen bör göras så noggrant som möjligt. Varje bit måste paras med resten. Den minsta felriktningen av växlarna är oacceptabel. Vid manuell vridning av axeln bör inte ens något buller observeras. Oberoende arbete med axeln och växellådan som helhet kan ge bra resultat. Se dock till att allt är korrekt gjort. För testet, starta kultivatorn utan bilagor.

Bild
Bild

En separat punkt är byte av kultivatorbälten. Det är inget komplicerat med det. Kraftigare bälten än vad som krävs för apparatens konstruktion får inte användas. När du väljer ersättningsprodukter är det nödvändigt att kontrollera om de är intakta, om det finns utskjutande trådar eller avbrott.

Bild
Bild

Viktigt: besluta att byta bälte, du får inte böja det eller sträcka det när du köper, annars skadas produkten.

Om remmen plötsligt går sönder, ställ växellådan i neutralläge, stoppa motorn och placera sedan kultivatorn där det är bekvämt att reparera den. Ta sedan bort höljet och ta bort de skadade remmarna. Om de är delvis intakta klipps de med sax.

Bild
Bild

Observera: även om ett av ett par bälten är i gott skick måste du fortfarande byta båda. Om detta inte görs kommer den nya delen att ta på sig all belastning, vilket minskar livslängden avsevärt.

Ta sedan bort remskivan från motoraxeln. Ersättningsbälten sätts på remskivan som finns kvar på axeln. Den tidigare remskivan är snyggt täckt med bälten uppifrån. Först efter att ha slutfört detta förfarande satte de tillbaka delen. Samtidigt ignorerar de inte nyckeln - det beror på om allt detta kommer att snurra.

Bild
Bild

Om det finns alla slags ljud, ryck eller andra negativa fenomen under drift, bör du genast stoppa motorn och vänta på att den ska svalna. Endast under detta villkor är det möjligt att åtgärda problemet utan negativa konsekvenser. En springande motor, som oberoende tar upp en mycket hög vridhastighet, "behandlas" endast genom noggrann justering. Om, med gasreglaget öppet till 100%, plötsligt trycket på gasen minskar prestandan, behöver du bara låta motorn svalna. Så snart överhettningen elimineras normaliseras arbetet.

Rekommenderad: