Mata Gurkor Med Kefir: Hur Man Vattnar Med Gödselmedel? Spraya På Ett Blad För Toppdressing I Växthuset Och Det öppna Fältet. Hur Späds Kefir?

Innehållsförteckning:

Video: Mata Gurkor Med Kefir: Hur Man Vattnar Med Gödselmedel? Spraya På Ett Blad För Toppdressing I Växthuset Och Det öppna Fältet. Hur Späds Kefir?

Video: Mata Gurkor Med Kefir: Hur Man Vattnar Med Gödselmedel? Spraya På Ett Blad För Toppdressing I Växthuset Och Det öppna Fältet. Hur Späds Kefir?
Video: #MPK: Masahista for hire | Magpakailanman 2024, April
Mata Gurkor Med Kefir: Hur Man Vattnar Med Gödselmedel? Spraya På Ett Blad För Toppdressing I Växthuset Och Det öppna Fältet. Hur Späds Kefir?
Mata Gurkor Med Kefir: Hur Man Vattnar Med Gödselmedel? Spraya På Ett Blad För Toppdressing I Växthuset Och Det öppna Fältet. Hur Späds Kefir?
Anonim

Idag använder trädgårdsmästare en mängd olika gödningsmedel för sina grönsaksgrödor. Kompositioner med tillägg av kefir anses vara ett populärt alternativ. Sådana lösningar låter dig mätta vegetationen med många fördelaktiga näringsämnen. Idag kommer vi att prata om hur man förbereder en sådan komposition för gurkor, samt hur man använder den korrekt.

Bild
Bild

Fördel och skada

Kefirförband kan ge många fördelar med en sådan grönsaksodling:

  • ge tillförlitligt skydd av frukter från olika sjukdomar och skadliga insekter;
  • förhindra uppkomsten av svampformationer;
  • ge stimulering av växttillväxt;
  • öka produktiviteten;
  • stärka immunsystemet hos gurkor;
  • minska antalet karga blommor;
  • främja jordens bördighet på grund av det höga innehållet av användbara aminosyror, laktos, proteiner, kolhydrater, fetter, kemiska komponenter (kalcium, selen, järn och natrium).
Bild
Bild

Men innan du använder ett sådant gödningsmedel är det värt att komma ihåg att det också har nackdelar. Först och främst kommer effekten av användningen av denna fermenterade mjölkvätska inte att vara lång. Dessutom är det värt att späda lösningen strikt i vissa proportioner, annars blir effekten motsatt.

Hur förbereder man lösningen?

För att den färdiga jästa mjölkdressingen ska ha en positiv effekt bör den förberedas korrekt. Det finns flera alternativ för att förbereda ett sådant gödningsmedel.

  • Biostimulant . I det här fallet, för beredning, måste du blanda två liter kefir och ett glas siktat askpulver. Även några matskedar honung, 10 droppar jod tillsätts till den resulterande blandningen. Alla blandade komponenter skickas till infusion i två dagar. Frön sprids försiktigt in i den resulterande kefirmassan. Samma massa kan användas senare, utspädd med en liten mängd vatten. Det kan tas för bladmatning under kulturens blomningstid.
  • För maximal aktivering av komposten . I det här fallet måste du blanda 1 kopp kefir, 0,5 förpackningar torr jäst, 1 matsked strösocker.
  • Naturligt fungicid . En sådan komposition används för att behandla svampsjukdomar eller för att förhindra att de förekommer. För att förbereda det måste du späda kefir med vatten i förhållandet 1: 5. För att öka effektiviteten bör ytterligare naturliga ingredienser läggas till lösningen. Ibland lägger de lite flytande tvål och 20-30 droppar jod i den.
  • Insekticid . Dessa lösningar gör att du kan skrämma bort skadedjur som har satt sig på gurkor. För att förbereda dem måste du späda ut en liter jäst mjölkprodukt med tre liter filtrerat vatten. Den resulterande kompositionen behandlar områden som har skadats. Mellan sängarna kan du gräva små hål och hälla lite kefir i dem, det är också tillåtet att ta yoghurt.

I någon av ovanstående formuleringar kan du lägga till några ytterligare ämnen. Så de använder ofta flytande tvål, schampo, krossad tvål, väteperoxid, jod, senapspulver, torrjäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att lägga till schampo eller tvål, kom ihåg: ta en matsked hygienprodukt till en tio liters behållare. På grund av användningen av detta tillsatsmedel förbättras substansens vidhäftning till bladbladen och växtstammen avsevärt.

Om du vill ta jod som tillägg kan du inte lägga till mer än 40 droppar per tio liter vätska . Sådana lösningar har utmärkta antiseptiska egenskaper, de kan öka metaboliska processer i växter. Dessutom har jod en positiv effekt på kulturens smak.

Bild
Bild

Vid användning av senapspulver, ta cirka 50 gram av en sådan produkt per 10 liter vätska . Den resulterande blandningen kommer att ha utmärkta antimikrobiella egenskaper. Det gör det möjligt att förstöra den patogena miljön.

Ytterligare ämnen som tas som tillsatser kan väsentligt öka växtlighetens immunitet . Med kompetent användning av dessa förband kan du inte införa andra mineralkompositioner i jorden som gödningsmedel.

Glöm inte att det är tillåtet att tillaga kefirvassle endast med sedimenterad eller bara uppvärmd vätska. Regelbunden användning av dessa lösningar med kefir ger en vacker glans till bladen, dammpartiklar sitter inte på dem på länge, dessutom får de de näringsämnen som är nödvändiga för tillväxt och utveckling och behåller sin elasticitet.

Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Fermenterade mjölklösningar kan användas på olika sätt. Låt oss markera två huvudsakliga.

Vattning

I det här fallet bör alla grönsaksgrödor vattnas först och sedan appliceras toppdressing på den fuktiga jorden. Samtidigt bör detta göras i rotzonen. Bevattning rekommenderas antingen tidigt på morgonen eller på kvällen så att solen inte bränner väta delar av växten.

Bild
Bild

Sådana beten används bäst i två stadier av vegetationsutvecklingen: den första perioden, när växter transplanteras i marken, och även tillväxtfasen, när den gröna massan växer aktivt.

För att förhindra uppkomsten av rotröta måste rotsektionen av denna grönsaksgröda efter behandling med detta fermenterade mjölkgödselmedel kastas väl med vatten

Bild
Bild

Besprutning

För att utföra sådan bearbetning är det bäst att använda sprutpistoler, som gör att du kan fördela den jästa mjölkvätskan så jämnt som möjligt på växterna

  • Den första sprutningen bör göras 10-12 dagar efter plantering.
  • Den andra behandlingen utförs under perioden då de första pedunklarna dyker upp. Detta kommer att skydda mot invasioner av skadliga insekter, samt avsevärt öka avkastningen.
  • Tredje gången bearbetas gurkorna redan under fruktstocken.
  • Den sista sprutningen utförs redan under fruktningen.
Bild
Bild

Efter varje besprutning vattnar du lätt komposten som placeras runt varje gurkbuske.

Ansökningsregler

För att kefirgödselmedel ska kunna mätta en sådan grönsaksgröda med den maximala mängden användbara element, bör man komma ihåg några viktiga regler för deras användning.

I växthuset

Det är värt att komma ihåg att nästan alla metoder för att ta hand om grönsaker i växthuset skiljer sig mycket från metoderna för att ta hand om grönsaker som växer och utvecklas i det fria. I växthusstrukturer har redan ett eget lämpligt mikroklimat bildats, som ständigt måste upprätthållas och inte störas av överskott av gödsel . Detta gäller främst en mängd olika serum.

Bild
Bild

Kefirlösningar har en sur miljö, så deras överdrivna effekt på jorden kan leda till snabb vissning av vegetationen.

Det är nödvändigt att tillgripa bevattning i växthus endast när marken är torr . Detta gäller särskilt för rotmetoder för befruktning. Vid vattning, låt inte fukt komma på plantornas löv.

Vattning rekommenderas tidigt på morgonen. Efter att ha utfört ett sådant förfarande är det bättre att ventilera växthuset omedelbart.

I det öppna fältet

I det här fallet är det bättre att alternera två metoder för att använda kefirvassle: rot och blad. För att skydda gurkor från invasioner av olika parasiter och väsentligt öka tillväxten av kulturen måste båda metoderna användas med en viss sekvens (efter plantering, under blommans utseende, under utseendet på frukter och under frukt).

Den bästa tiden för dessa behandlingar är i alla fall juli . Det är under denna period som grönsaksgrödor behöver pålitligt skydd mot svampinfektioner och skadedjur, inklusive sniglar, bladlöss och öronblommor.

Bild
Bild

Det är också värt att överväga några misstag som många trädgårdsmästare gör när de gör kefirförband.

Så, vissa trädgårdsmästare, för att mata gurkorna, använder kefir eller yoghurt i sin rena form och tror att du på detta sätt kan uppnå det mest positiva resultatet . Men faktiskt, på grund av detta kan du provocera utseende av brännskador på stjälkarna och bladplattorna. Dessutom tillåter tillsats av vatten till kompositionen fördelaktiga element att absorberas i jorden mycket snabbare och enklare.

Bild
Bild

Kefirserum används ofta som effektiva förebyggande åtgärder, eftersom de kan förhindra en mängd olika sjukdomar hos sådana växter i trädgården.

Rekommenderad: