Dowels För Gassilikatblock (19 Bilder): Hur Väljer Man En Plugg För Gassilikat? Metallplatta 8x60 Mm Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Dowels För Gassilikatblock (19 Bilder): Hur Väljer Man En Plugg För Gassilikat? Metallplatta 8x60 Mm Och Andra Typer

Video: Dowels För Gassilikatblock (19 Bilder): Hur Väljer Man En Plugg För Gassilikat? Metallplatta 8x60 Mm Och Andra Typer
Video: 17. SÅDAN SPARTLER DU OVERFLADEN 2024, Maj
Dowels För Gassilikatblock (19 Bilder): Hur Väljer Man En Plugg För Gassilikat? Metallplatta 8x60 Mm Och Andra Typer
Dowels För Gassilikatblock (19 Bilder): Hur Väljer Man En Plugg För Gassilikat? Metallplatta 8x60 Mm Och Andra Typer
Anonim

Gassilikatblock är ett populärt och älskat byggmaterial som gör att du snabbt kan bygga perfekt plana väggar, skiljeväggar och fönsterkarmar . Blockens porösa struktur ger dem låg vikt, ger bra ljudabsorbering och bra värmeisolering, men skapar problem med fästelement. Lösningen blir speciella pluggar, vars val i moderna butiker är ganska brett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Fästelement för gassilikatblock har vissa strukturella skillnader från produkter för massiv betong, tegel och trä. Denna plugg är en distansdel av fästsetet, som är ordentligt fixerat i väggmaterialet genom att expandera hylsan (hylsan) när du skruvar in en skruv, självgängande skruv eller hålls i en tråd.

Ytan på gassilikatdubben har uttalade oegentligheter och skarpa kanter, utmärks av stora spiralformade blad eller mycket stora spiralformade trådar.

Det är den höga tråden, på grund av vilken den totala diametern på pluggen märkbart överstiger diametern på det borrade hålet, "klibbar" fast på blockstrukturen och gör att lasttrycket kan fördelas jämnt i den porösa basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag finns det flera typer av pluggar för gassilikatblock på marknaden. Ledande tillverkare av denna produkt: "Crepe-Comp", Tech-Krep, Sormat, Fisher, HPD och andra företag i Ryssland, Europa, Kina. Dowels är gjorda av plast och metall. Plastprodukter är resistenta mot aggressiva miljöer och kan användas i rum med hög luftfuktighet. Ett par sådana pluggar kommer att vara universalskruvar, träskruvar, självgängande skruvar.

Typer av plastpluggar inkluderar flera föremål

Polyeten -billigt, men har lägsta draghållfasthet, utdragbarhet, nötning och är lämpliga för temperaturer från -5 till + 30 ° C.

Bild
Bild

Polypropylen - har också ett överkomligt pris, korroderar inte och är perfekta för inomhusarbete. De kan användas vid temperaturer från -20 till + 50 ° C.

Bild
Bild

Nylon - Detta material fungerar perfekt i ett brett temperaturintervall från -40 till + 80 ° C och har en högre draghållfasthet och nötningsbeständighet. Dess "åldrande effekt" är praktiskt taget minimal: dess livslängd är upp till 50 år. De kommer att rymma stora möbler och hushållsapparater, de kan användas i fasadarbete: fixa avloppsrör, gatubelysningselement, använda för installation av fönster och dörrar, luftkonditionering och ventilationssystem (till exempel tyska väggproppar för EJOT och Fisher GB -fasader).

Nylonalternativ är dyrare än mindre robusta, hållbara plastalternativ.

Bild
Bild

Det finns flera typer av metallpluggar

Galvaniserat stål - hållbar och brandbeständig. Hållbarhet tillhandahålls av en speciell beläggning (till exempel gult zink för MUD 8x60 mm), en 4 -segments distans med tänder "sitter" säkert i gassilikatblocket, det är inte nödvändigt att borra ett hål - pluggen är igensatt. Denna konstruktion används ofta vid installation av klämmor för gas- och vattenledningar och på grund av avlastningens yta kallas den i allmänhet "krokodil" eller "fiskbens".

Bild
Bild

Zink och aluminiumlegering - som ett exempel kan vi nämna KVTM -skruvpluggen från märket Sormat (Finland) med inre och yttre gängor.

Bild
Bild

Ytterligare två arter skiljer sig åt

Spikspik - en spikskruv i galvaniserat stål (med ett kors på huvudet för demontering) drivs in i en cylinder av polypropen eller nylon. Spindeln kan ha en dold eller svampformad kant. Setet väljs så att spikspetsen kommer ut ur hylsan under installationen - detta ökar fästelementets hållfasthet.

Bild
Bild

Ram - en sådan plugg för installation av fönster- och dörrkarmar kan vara tillverkad av både plast och metall. Dess långa och släta, icke-expanderande del upptar huvuddelen av produkten för att fritt kunna passera genom ramen och skapa en distans endast i själva blocket.

Bild
Bild

Val av funktioner

Många celler i "kroppen" av gassilikatbetong bildas från utsläpp av gas under reaktionen av aluminiumpulver med en kalk-kiselblandning. Beroende på densitet är blocken markerade och har olika tillämpningar-från isoleringsmaterial till konstruktion för konstruktion av skiljeväggar och bärande väggar i låga byggnader. Det är lämpligt att känna till parametern blockstyrka för att välja rätt fästelement. Men även det tätaste och mest hållbara gassilikatet av märket d700 förblir cellulärt och kräver inte standard, utan speciella lösningar.

Det är fortfarande möjligt att fixa ljusa inredningsartiklar (fotoramar, kalendrar, små affischer utan glas) på en vägg av porösa block med hjälp av den vanliga universella uppsättningen "pluggskruv". Och ibland räcker det bara att skruva in en storgängad självgängande skruv för trä i blocket.

Installation av tyngre dekorationer, liksom möbler, varmvattenberedare, luftkonditioneringar, handfat bör endast göras med specialprodukter av hög kvalitet för luftbetong.

Bild
Bild

Experter rekommenderar:

  • för målningar och inte för massiva hyllor , omkopplare, för att installera golvplattor, räcker det med att köpa en uppsättning polypropenpluggar med små diametrar;
  • häng lampor eller speglar nylonpluggar med en diameter på högst 12 mm hjälper;
  • installation av möbelkonstruktioner , inklusive tunga, bör utföras med nylonpluggar (8x55 mm; 14x80 mm);
  • metall rekommenderas för de högsta lasterna och för att lägga rör;
  • rampassning för installation av dörrkarmar och tvåglasfönster;
  • profilbalkar för fasadbeklädnad måste fästas på universella främre väggproppar (nylon, rostfritt stål).
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalet tar hänsyn till sådana egenskaper som:

  • värdet av den slutliga belastningen på fästelementen (anges på förpackningen);
  • övergripande dimensioner - du måste välja en plugg med stor diameter och längd för en betydande belastning;
  • material - produkter som inte utsätts för korrosion används för ytterväggar och ouppvärmda rum.

För att välja rätt fästelement för gassilikat måste du studera produktetiketten, rådfråga säljaren på hårdvaruavdelningen eller hitta en detaljerad beskrivning av produkterna från ett visst märke på Internet. Till exempel, för en nylonskruv med en grov tråd 6x50 mm från Europartner (Ryssland), anges en ungefärlig motståndsvikt - 30 kg, och för en modell av 10x60 mm nylon med blad - 120 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

De viktigaste installationsmetoderna är att vrida och hamra i ett förberett hål

  • Med hjälp av en borrlös borr (du kan inte använda stans, det kan krossa materialet) ett hål borras i gassilikatblocket . För plastpluggar rekommenderas att använda en borr med en diameter på 1 mm mindre, för metallpluggar - 2 mm.
  • Hålrummet blåses av damm .
  • Fästelementen är snyggt, utan snedvridningar, skruvade in med installationsverktyget (installation av KBT -pluggar utförs med en sexkant, med andra modeller fungerar en skruvmejsel) eller hamras med en hammare (metallpluggar), en gummiklubba.
  • Det sista steget är att dra åt en självgängande skruv eller monteringsskruv . Det är bättre att utföra denna operation utan ett elverktyg, manuellt, eller starta skruvmejseln med låg hastighet.

Särskilda pluggar för gassilikatblock uppträdde för inte så länge sedan, som faktiskt detta attraktiva byggmaterial i sig. Mest troligt kommer i framtiden olika installationsdesigner att utvecklas och befintliga förbättras.

Försumma inte specialiserade fästelement, eftersom de ger tillförlitlighet och säkerhet.

Rekommenderad: