Maskklämmor (32 Bilder): Tabell Med Storlekar På Klämmor I Rostfritt Stål, Klämmor 10-16 Mm Och 20-32 Mm, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Maskklämmor (32 Bilder): Tabell Med Storlekar På Klämmor I Rostfritt Stål, Klämmor 10-16 Mm Och 20-32 Mm, GOST

Video: Maskklämmor (32 Bilder): Tabell Med Storlekar På Klämmor I Rostfritt Stål, Klämmor 10-16 Mm Och 20-32 Mm, GOST
Video: N006 - Billigt och bra set med 7 st. storlekar Strumpstickor i rostfritt stål 2024, April
Maskklämmor (32 Bilder): Tabell Med Storlekar På Klämmor I Rostfritt Stål, Klämmor 10-16 Mm Och 20-32 Mm, GOST
Maskklämmor (32 Bilder): Tabell Med Storlekar På Klämmor I Rostfritt Stål, Klämmor 10-16 Mm Och 20-32 Mm, GOST
Anonim

Denna artikel förklarar allt som finns att veta om snäckväxelklämmor. De uppfyller helt den speciella GOST. Det är nödvändigt att bekanta dig med tabellen med storlekar på rostfria klämmor av metall och ett antal andra finesser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Snäckväxelklämmor är en av de viktigaste typerna av fästelement. De används främst för att fästa rör på ytan (och på ytan). Du kan också använda dessa produkter för att jorda en metallslang. De inkluderar:

  • band;
  • skruvdel;
  • speciellt lås.

Liksom konventionella klämmor har sådana konstruktioner en specifik GOST. Det är också värt att betona att de har olika storlekar - och framför allt tvärsnitt. Dessa diametrar måste naturligtvis stå i proportion till rörens diametrar. Den maximala noggrannheten hos parametrarna säkerställs genom pressning, varefter själva klämman förenas med grenröret. Denna lösning garanterar tillförlitligheten och hållbarheten för hela enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast behövs maskklämmor:

  • biltillverkare;
  • tillverkare av luftkanaler;
  • när man skapar ventilationssystem.

Sådana produkter levereras också av ryska och tyska företag. Båda länderna garanterar exceptionell kvalitet på sina produkter. Moderna snäckväxelklämmor fungerar pålitligt och ger utmärkt spänningstäthet. Den mycket höga hållbarheten vittnar också om sådana modeller. Kostnaden för snäckväxelklämmor kan variera mycket beroende på egenskaper och märke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna garanterar utmärkt motståndskraft mot statisk och dynamisk stress. Under tung belastning öppnas inte sådan hårdvara. Absolut extraordinära influenser behövs för att maskklämman ska skadas. De erforderliga egenskaperna tillhandahålls endast genom användning av extra starkt stål, som är mekaniskt starkt, tolererar perfekt spänningar och motstår slitage. Spännband är utrustade med fixeringsspår, med hjälp av dessa spår är strukturen mekaniskt stängd.

Sådana hål är alltid rektangulära; de är fördelade över hela bältets yta. En liknande produkt låter dig docka med varandra:

  • vanliga ledningar;
  • elektriska kablar;
  • slangar av gummi och andra material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av klämmor behöver du:

  • rostfritt stål;
  • zinkbelagt stål;
  • kolmetall;
  • passiverade legeringar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Metallmaskklämman kan ha olika dimensioner (diametrar). Den är dessutom indelad i typer enligt bälttyp: utrustad med tänder eller ett snäpp. I sådana fall talar de om rullande respektive hackade alternativ. 100% av maskprodukterna är tillverkade av stål, men den kemiska sammansättningen av detta stål bestämmer mycket. Så galvaniserad stålhårdvara tolererar perfekt kontakt med aggressiva kemikalier. Detta är en ganska billig produkt; det är han som oftast köps för arrangemang:

  • vattentillgång;
  • kylsystem;
  • gasledningar av lokal eller lokal betydelse.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men snäckväxelklämmor kan också tillverkas av rostfritt stål. De är indelade i:

  • lätt magnetiserad;
  • antimagnetisk;
  • svagt magnetiserbara typer.

Korrosionssäkra konstruktioner klarar väl korrosionsprocesser och betydande temperaturfluktuationer. De kan användas i fuktiga byggnader och även utomhus i vått väder. En slangklämma av rostfritt stål kan vara användbar för trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. Men du måste betala ett ganska allvarligt belopp för det. Kombinerade alternativ är mer gynnsamma när det gäller pris och kvalitetsförhållande: skruvelementet i dem är tillverkat av kolstål och allt annat är tillverkat av en rostfri legering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvstorlekarna för snäckväxelklämmor är också mycket olika. Detta bestäms av huvudets geometri:

  • med 6 kanter;
  • med ett rakt spår;
  • med ett korsformat spår;
  • med krage.

I vissa fall är en vingskruv av plast installerad. Denna lösning låter dig överge användningen av skruvmejslar och utföra installation eller demontering manuellt. Klämtejpens längd bestämmer diametern och kan vara antingen 0,8 cm eller mer än 16 cm; inom all denna mångfald skiljer man olika grupper. Smala konstruktioner används vid starka vibrationer, medan bredare konstruktioner används för slangar som inte bör utsättas för kraftigt kompression.

När det gäller motståndskraft mot belastningar är klämmor vanligtvis uppdelade i standard och förstärkta typer; närvaron av korrugerade tänder i en viss vinkel, som är mer tillförlitliga än perforerade skåror, välkomnas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

De vanligaste storlekarna i vardagen visas i tabellen nedan

Grupp Total tejplängd, cm Bredden på samma tejp, cm Den högsta tillåtna lastnivån, H
10-16 mm 2, 3 0, 9 1300
12-22 mm 2, 3 0, 9 1300
20-32 mm 2, 6 0, 9 1300
25-40 mm 2, 6 0, 9 1300
Bild
Bild
Bild
Bild

40–56 och från 40 till 60 mm - bandlängd - 2,6 cm, belastning - upp till 1600 N; För grupper av klämmor från 8 till 12 mm och från 16 till 27 mm är tejplängden 2,3 cm och den maximala belastningen är 1300 H. Andra storlekskategorier:

  • 87–112 - 2, 6 cm respektive 2600 H;
  • 149-162 - 2, 6 cm respektive 2600 N.

Klämmor av ännu större storlek används ibland. Men de används främst av proffs. När du väljer en specifik uppgift bör du först och främst vara uppmärksam på de minsta och största diametrarna. Underlåtenhet att ta hänsyn till dessa egenskaper resulterar i svaga komprimerings- eller installationssvårigheter.

När det gäller den tillåtna belastningen är det främst av intresse för specialister som skapar exakt normaliserade anslutningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för märkning

Naturligtvis är maskklämmor för maskar märkta med sin storleksgrupp. Men inte mindre viktigt är indikationen på det material som används. Om indexet är W1 är hårdvaran gjord av galvaniserad metall. Märkning W4 visar användningen av rostfritt stål. Men med W2 är allt mycket mer intressant: tejpen är gjord av en rostfri legering och bulten är gjord av järnmetall (men samtidigt är den täckt med ett skyddande zinkskikt).

Om 1L 25-40-6 N är skrivet på produkten betyder detta sekventiellt:

  • faktiskt masktyp (1);
  • som hör till ljusserien;
  • intervall av diametrar (25-40);
  • faktisk bredd;
  • tillverkad av rostfritt stål (vid användning av järnhaltig metall kasseras detta index helt enkelt).
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Huvuduppsättningen för maskklämmor är fastställd i GOST 28191, gällande sedan 1989. Rekommendationerna i standarden är obligatoriska när man fäster en klämma, en slang och alla typer av slangar. Viktigt: för högkvalitativa produkter bör sammanfogningen med tejpen vara på samma nivå . Detta krav bör uppfyllas av alla tillverkare utan ytterligare svetsningar eller nitar. Om denna position inte uppfylls kan du vara rädd för deformation av slangen eller hylsan under användning.

Lätta klämmor är lämpliga för applikationer där det inte finns någon stark vibration . Men samtidigt kan koniska produkter utrustade med bultar användas exakt när det finns en ökad risk för vibrationer. Du kan dra åt fästelementen med sexkant eller skruvmejsel. Åtdragningsområdet kan variera från 0, 6 till 7, 6 cm. Varje gång är det bättre att ta reda på mer detaljerad information direkt i GOST.

Bild
Bild

Lammklämman är mycket bekväm och praktisk . Den kan sättas på och av utan ytterligare verktyg. Använd inte fästelement om de har grader och andra manifestationer av deformationer som kan förvärra driftsparametrarna. Det rekommenderas att kontrollera märkningen före användning. Storlekarna på rör, hylsor och andra anslutna produkter väljs i förväg.

Bild
Bild

Som standard är snäckväxelklämmor konstruerade för ett arbetstryck som inte överstiger 7 MPa, inklusive troliga kritiska situationer. Motsvarande värde är 70 atmosfärer (det måste beaktas, eftersom trycket i ett antal källor mäts i atmosfärer) . För trådtyper av snäckväxlar överstiger det tillåtna trycket inte 0,16 MPa eller (på annat sätt) 1,58 atmosfärer. Att placera fästelementet på stålrör är acceptabelt även om det finns tydliga tecken på korrosion och mindre sprickor.

Maskklämmor är till stor hjälp vid så kallade rörledningsfrakturer. Detta handlar naturligtvis inte om hushållssorten, utan om högspecialiserade modeller som är monterade på väggar och tak. Klämmor kan installeras på rör av:

  • gjutjärn;
  • förstärkt betong;
  • polypropen;
  • järnhaltiga och rostfria metaller.
Bild
Bild

Det är tillåtet att använda dem för kopparrörledningar . Det är sant att i detta fall kommer det att vara nödvändigt att utföra svetsarbete för en ganska tillförlitlig dockning. Klämmor kan inte användas på en tvärled. Det är opraktiskt att använda dem i områden där rör är böjda; det kommer fortfarande att vara ineffektivt. Installationen av själva maskstrukturerna utförs efter att monteringen av rörledningen eller dragningen av slangen har slutförts, och inte under drift.

För att inte göra misstag under installationen görs markeringar i förväg vid klämmans installationspunkter . På dessa platser borras hål i vilka självgängande pluggar och andra fästelement med en viss diameter kan sättas in. Strukturer gjorda av kol eller rostfria legeringar är mer mångsidiga än enkel järnmetall. Det är lämpligt att välja produkter med en gummipackning. De är mindre bullriga och mindre skador på det servade röret.

Rekommenderad: