Perforator Sturm: Funktioner I Modeller Och Finesser I Deras Användning. Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Perforator Sturm: Funktioner I Modeller Och Finesser I Deras Användning. Användarrecensioner

Video: Perforator Sturm: Funktioner I Modeller Och Finesser I Deras Användning. Användarrecensioner
Video: Användning av Anteckningar och Publishview 2024, Maj
Perforator Sturm: Funktioner I Modeller Och Finesser I Deras Användning. Användarrecensioner
Perforator Sturm: Funktioner I Modeller Och Finesser I Deras Användning. Användarrecensioner
Anonim

Bygg- eller reparationsarbete är omöjligt utan användning av specialverktyg. En av dem är en perforator. Detta är en enhet utrustad med en slagmekanism. Med dess hjälp kan du enkelt krita väggar, göra hål för pluggar i betongbaser och utföra ett antal andra uppgifter. Om du planerar att utföra sådant arbete bör du titta närmare på Sturms roterande hammare. De har ett optimalt pris / kvalitetsförhållande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om företag

Sturm är ett företag som är känt i Ryssland i över 15 år. Dess produktionsanläggningar ligger i Kina (det finns 40 fabriker i det celestiala riket). Detta företag äger flera varumärken:

  • Sturm;
  • Hanskonner;
  • Energomash;
  • BauMaster;
  • "Union".

Alla sålda produkter utvecklas och tillverkas med deltagande av ingenjörer från europeiska länder, Amerika och Japan. Sturm -företaget fokuserar på en bred konsumentpublik och producerar därför både hushållsutrustning och professionell utrustning. Produktkatalogen är omfattande. Tillverkaren tillverkar bensindrivna verktyg, olika verktygsmaskiner, kraftutrustning, värmeutrustning och elektrisk utrustning. Den sista gruppen innehåller slagare.

Bild
Bild

Företaget använder den senaste tyska, italienska och japanska tekniken. Modern utrustning, användning av högkvalitativa råvaror, testning av varje ny sats med verktyg - allt detta gör att vi kan producera pålitlig och hållbar utrustning. All produktion är automatiserad och delvis datoriserad, tack vare vilken tillverkaren lyckades sänka kostnaden för den färdiga produkten.

Sturm tillverkar utrustning med hänsyn till ryska förhållanden . Det finns cirka 200 servicecenter i Ryssland, där konsumenten kan få svar på intressanta frågor eller lämna över utrustningen för garantireparation. Det är inte heller svårt att köpa komponenter eller nya reservdelar. Varje år ökar företaget produktionsskalan och erbjuder konsumenterna förbättrade modeller av elverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Bergborrarna Sturm finns i två versioner - med horisontell motor och vertikal. Var och en av dessa modeller har sina egna egenskaper. Till exempel kännetecknas horisontella (de är också pistol) av bekvämare drift och mindre vikt. Det här är budgetalternativ som är utformade för att lösa små hushållsreparationsuppgifter. Deras nackdelar inkluderar svag prestanda, snabb uppvärmning av motorn, vilket gör det omöjligt att utföra långsiktigt arbete.

Vertikala bergborrar Sturm (fat) - hållbar och "hård" utrustning avsedd för tungt arbete . I jämförelse med pistol "bröder" är sådana anordningar mer viktiga och produktiva. De har ett bättre kylsystem, tack vare vilket motorn värms upp mindre intensivt vid borrning av sten eller betong under lång tid. Fördelarna med sådana modeller är hög effekt och förmågan att klara tunga belastningar. Nackdelarna inkluderar deras höga kostnad, liksom stora vikt och dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sturm tillverkar roterande hammare med SDS Plus och SDS Max chuckar (variation av borrhållning). De flesta låg- och medelstora enheter är utrustade med den första. Denna chuck har en skaftdiameter på 10 mm. Denna storlek är tillräckligt för att installera en borr med en diameter på upp till 30 millimeter. SDS Max har 18 mm skaft. De är utformade för att rymma stora förlängningsborrar. Dessutom har tillverkaren utrustat vissa modeller med käftchuckar som är lämpliga för installation av konventionella borrar.

Sturm bergborrar stöder flera arbetslägen

  • Borrning . Detta läge används för att göra hål för pluggar i olika material (luftbetongblock, tegel, skumbetong).
  • Borra med ett slag . Detta läge är nödvändigt för borrning av betong-, sten-, gjut- eller porslinsgodsunderlag.
  • Effektläge . I det här fallet fungerar enheten i en fram- och återgående rytm. Mejslingsfunktionen behövs för att klippa väggar för ledningar eller skapa hål med en platt mejsel. Men för att göra djupa hål fungerar det här läget inte, eftersom det kommer att leda till att borrarna fastnar.

För att inte bli besviken över köpet av en borrhammare är det viktigt att ta en ansvarsfull inställning till valet av elverktyg. För att göra detta bör du bekanta dig med några av rekommendationerna från professionella byggare i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Korrekt vald borrutrustning kan underlätta konstruktion och reparationsarbete. Innan du väljer bör du noggrant läsa enhetens tekniska egenskaper. Den viktigaste är den maximala slagkraftenergin, som bestämmer enhetens prestanda. Företaget Sturm producerar bergborrar med olika egenskaper, så konsumenten har mycket att välja mellan.

För hemmabruk behöver du inte köpa produktiva och kraftfulla enheter - målet kommer inte att motivera medlen. I det här fallet är det bäst att titta närmare på utrustning med låg effekt, vars energi inte överstiger två joule. Det klarar perfekt uppgiften att göra hål för ankarfästen eller pluggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att mejsla väggar med en perforator, rekommenderas det att välja modeller med en mängd slagkraft från 2,5 till 3,5 joule. För professionellt bruk behöver du ett produktivt verktyg, vars slagkraft är minst 4 J.

Slagfrekvensen anses också vara en viktig parameter . Denna indikator, tillsammans med slagkraften, bestämmer verktygets hastighet. Ju oftare kolven går fram och tillbaka, desto mindre tid tar det att göra hålet. För korttidsarbete är det bäst att välja utrustning med en horisontellt placerad motor, medan för långsiktig slitsning eller borrning är vertikala modeller lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borrhammaren kan innehålla några viktiga alternativ som gör jobbet enklare för användaren.

Dessa inkluderar:

  • närvaron av en begränsare för borrningens längd;
  • enhet för smidig växling av hastighetslägen;
  • mottagare (omvänd start av axeln om borren fastnar i materialet);
  • låsa strömbrytaren;
  • antivibrationssystem.

Om dessa alternativ behövs eller inte är upp till köparen. Det är viktigt att välja vad som verkligen är användbart, eftersom det inte är nödvändigt att betala för mycket i rubel för de funktioner som ägaren till utrustningen aldrig kommer att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

På grund av brott mot reglerna för användning av en stansare reduceras dess livslängd avsevärt. Det är därför det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för användning av borrverktyg. Följande regler hjälper dig att hålla din utrustning igång i många år framöver.

  • För att perforatorn ska fungera länge bör den inte tillåtas överhettas. I processen med flisning eller borrning är det nödvändigt att pausa för att kyla motorn.
  • Det rekommenderas inte att borra ett djupt hål på en gång. Det är nödvändigt att stanna, dra ut borren och ta bort byggrester.
  • När du skär, gör inte mycket ansträngning, med tonvikt på att trycka på verktyget. Sådana åtgärder kommer att leda till för tidigt misslyckande av slagmekanismen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Verktyget ska placeras strikt vinkelrätt mot basen där du vill göra ett hål. Även den minsta felinriktningen orsakar mekanisk skada på patronen.
  • Tillverkare rekommenderar att du använder fettet med samma namn, chuckar och borrbitar.
  • Regelbunden smörjning av bergborrens arbetsdelar är en förutsättning. Var särskilt uppmärksam på skaftet. Och du bör också övervaka tillståndet för motorns fräste och borste - de måste rengöras (ibland bytas ut) när de är smutsiga.

Om borrmaskinen började avge främmande ljud eller funktionsstörningar ska du inte skjuta upp resan till servicecentret "för senare". Alla fel ska åtgärdas när de uppstår. Detta kommer att undvika ett större sammanbrott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Perforators Sturm -recensioner är mycket kontroversiella. I grund och botten är de nöjda med de användare som köpte ett verktyg för hushållsändamål för sällsynt och kortvarig användning. I det här fallet fungerar utrustningen felfritt - precis som tillverkaren positionerar funktionen.

De som köpte en Sturm roterande hammare för professionellt bruk eller för storskalig bygg- och reparationsverksamhet blev besvikna över köpet. Enligt deras uppfattning motsvarar utrustningen inte de egenskaper som deklareras av tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fördelarna noterade användare av hushålls- och professionella modeller:

  • budgetkostnad;
  • små vikt- och storleksindikatorer;
  • närvaron av tre driftslägen;
  • ergonomisk kropp.

Konsumenterna hänförde de största nackdelarna till den låga byggkvaliteten, på grund av vilken enheten snabbt går sönder, hög drift och en kort tråd.

Rekommenderad: