Hur Sprutas Gurkor För äggstocken? Vilka Folkmedicin Att Spraya Och Hur Man Matar Med Droger Så Att Det Blir Mer äggstock?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Sprutas Gurkor För äggstocken? Vilka Folkmedicin Att Spraya Och Hur Man Matar Med Droger Så Att Det Blir Mer äggstock?

Video: Hur Sprutas Gurkor För äggstocken? Vilka Folkmedicin Att Spraya Och Hur Man Matar Med Droger Så Att Det Blir Mer äggstock?
Video: Topp 10 värsta livsmedel att köpa? - Matfusk och besprutning - odla mer eget av dessa 2024, April
Hur Sprutas Gurkor För äggstocken? Vilka Folkmedicin Att Spraya Och Hur Man Matar Med Droger Så Att Det Blir Mer äggstock?
Hur Sprutas Gurkor För äggstocken? Vilka Folkmedicin Att Spraya Och Hur Man Matar Med Droger Så Att Det Blir Mer äggstock?
Anonim

Förmodligen finns det ingen sådan dacha eller trädgårdstomt där gurkor odlas. Detta är inte förvånande, eftersom denna kultur ger en rik skörd av saftiga frukter, medan vården av växten nästan inte är ett krångel. Det händer dock att ägaren av webbplatsen gjorde allt korrekt, vattnade och applicerade gödselmedel, gurkorna blommade bra, men äggstockarna dök inte upp. Vi kommer att berätta hur du åtgärdar situationen i vår artikel.

Bild
Bild

Läkemedelsöversikt

I alla butiker för trädgårdsmästare presenteras ett brett utbud av färdiga komplexa preparat för att stimulera bildandet av gurka äggstockar. De innehåller ett komplex av mikro- och makroelement, liksom hormonella tillskott som bidrar till bildandet och accelererad tillväxt av frukt.

Bild
Bild

Här är de mest populära produkterna i denna kategori

" Epin" är ett läkemedel baserat på epibrassinolid . Detta är den allra första brassinosteroiden som syntetiseras i laboratoriet. Ämnet fungerar som en analog av ett naturligt adaptogen. Epinhormoner har förmågan att koncentrera sig i plantorna och blommorna i växten. Således ökar de immunsvaret för alla stressiga situationer: långvariga skurar, plötslig förkylning eller omvänt värme med torka, liksom temperaturhopp.

Under påverkan av ogynnsamma väderfaktorer fäller gurkor ofta sina äggstockar, medan växter som behandlas med Epin behåller och odlar sina frukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Bud" och "Ovary" - dessa kompositioner används av grönsaksodlare så att äggstockarna inte faller av . Salter av gibberellinsyror används som huvudkomponent. Dessa är hormoner av naturligt ursprung, de ackumuleras i snabbt växande växtvävnader - unga blad, skott och även frukter.

Efter behandling med en sådan sammansättning av gurkbuskar ökar innehållet av hormoner i de listade vävnaderna kraftigt. Detta stimulerar deras aktiva tillväxt. Som ett resultat växer äggstockarna, men de smuler inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

HB-101 är en modern vitalizer som har blivit utbredd . Den används när frukten växer dåligt och långsamt. I Ryssland presenterades läkemedlet för drygt 10 år sedan av det japanska företaget Flora Co. Dess sammansättning innehåller komponenter av naturligt ursprung, som hjälper till att förbättra kulturens immunsystem och dess accelererade utveckling. HB-101 innehåller extrakt av cederträ, cypresser och tall; under naturliga förhållanden absorberar dessa träd intensivt kisel från jorden och förvandlar det till en lättsmält form.

Efter bearbetning av gurkor med detta preparat har växter ytterligare vital energi, styrka för tillväxt och full utveckling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Energen Extra är en komposition baserad på kaliumsalter av humussyror . Kalium är viktigt för växter för att bibehålla blomning och intensiv fruktbildning. Det är därför det ofta introduceras i form av rotförband, spårelementet stimulerar utflödet av näringsämnen från växtbaserade delen av gurkbusken till odling av grönsaker. Humussyror är först och främst organiskt material och humus, som bildas under sönderdelningen av växtrester, preparatet innehåller höga halter av kväve. Genom att bearbeta blomställningarna med Energen skapar du ett extra utflöde av näringsämnen till de unga äggstockarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

De listade stimulanserna innehåller en stor uppsättning mikro- och makronäringsämnen samt vitaminer. Vanligtvis innehåller kompositionen jod, bor och några andra komponenter som är viktiga för blomning och bildning av grönsaker. Varje produkt åtföljs av tillverkarens instruktioner; de kan skilja sig åt för produkter av olika märken.

Folkläkemedel

Men inte alla grönsaksodlare litar på butiksläkemedel. Många föredrar att förbereda kosttillskott på egen hand . Efter att ha förstått principen för vitaliseringsmedel kan du alltid hitta folkmedicin som kan användas för att öka avkastningen. Dessutom kräver utarbetandet av arbetslösningar ingen ansträngning och höga kostnader.

Jod

Apotekstinktur av jod är ett effektivt antiseptiskt medel för människor. Det är dock också användbart för grönsaksgrödor. Den har förmågan att skydda unga buskar från skorv, mjöldagg och många andra svampsjukdomar. Dessutom tar jod en aktiv del i spirande och äggstockbildning. En lösning för bearbetning av gurksängar bereds med 1 droppe tinktur per 1 liter vatten . Verktyget används för att spraya bladplattor från en sprayflaska.

Bild
Bild

Borsyra

Detta är kanske det mest populära läkemedlet bland inhemska sommarboende; det användes också av våra morföräldrar för att spruta blommor. Detta är inte förvånande, eftersom ett av de typiska symptomen på borbrist är dålig blomning och brist på äggstockbildning. Du kan köpa borpreparat i specialaffärer, liksom i alla apotek . Ett gram av läkemedlet är upplöst i 1 liter vatten - denna lösning ska sprutas med en blommande växt så att äggstockarna inte faller av.

Bild
Bild

Träaska

Träaska är ett verkligt förråd av användbara ämnen som har en gynnsam effekt på tillväxt och utveckling av grönsaksgrödor. Den har allt som gurkor behöver, med undantag för kväve. Askan innehåller:

  • fosfor som är nödvändig för att bygga upp rotsystemet;
  • kalium, som är ansvarig för utflödet av mat från bladen till äggstockarna;
  • jod;
  • mangan;
  • kalcium.

En sådan uppsättning spårämnen skapar idealiska förutsättningar för frukt.

Användningen av träaska för gödsling av plantor av gurkgrödor ökar plantans immunitet och motståndskraft mot stress i ogynnsamma väderförhållanden . För att mata plantorna används rot- och bladbehandlingar. För att göra detta rörs 1 glas aska i en hink med vatten, insisteras i 2-3 dagar, filtreras sedan och förs in i marken. Som en alternativ behandling kan löken och blomställningarna i gurkbusken pollineras med träaska.

Bild
Bild

Vatten med honung eller socker

Om gurkor av bi-pollinerade sorter växer i din trädgård, kan behandling med vatten med socker eller honung ge en bra effekt. Faktum är att orsaken till frånvaron av äggstockar i sådana växter i det öppna fältet är oftast insekternas svaga aktivitet, för vilken din trädgård med gurkor inte är intressant . För att öka antalet pollinatorer, förbered en lösning med 1 msk. l. söt substans per 1 liter varmt vatten. Det färdiga koncentratet måste spädas med kallt vatten till 10 liter och sprutas på blomställningarna med en sprayflaska.

Första gången behandlingen av gurkor ska utföras när de första knopparna dyker upp . Den andra sprutningen utförs när blommorna dyker upp i stora mängder. Sådan bearbetning är särskilt relevant i regnigt och blåsigt väder, vilket är ogynnsamt för insekter.

Denna teknik gör att du kan uppnå intensiv blomning och som ett resultat sätta mer frukt.

Bild
Bild

Rekommendationer

När du använder färdiga butiksberedningar och vitaliserare ökar antalet äggstockar. De blir resistenta mot ogynnsamma yttre faktorer, vilket gör att du kan uppnå maximal avkastning. Inga näringslösningar kommer dock att vara effektiva om du inte följer jordbruksteknikens regler.

Orsakerna till otillräcklig bildning av äggstockar är oftast:

  • oregelbunden vattning;
  • brist på användbara mikronäringsämnen;
  • överdriven arbetsbelastning av plantering av gurkor, felaktig bildning av plantor;
  • uppkomsten av svamp- och virusinfektioner.

Allt detta kan och bör övervakas för att förhindra ett ogynnsamt resultat i förväg.

Bild
Bild

Tack vare uppfödarnas ansträngningar har det numera dykt upp många givande sorter av gurkor, som utmärks av ett stort antal äggstockar . De finns i bladaxlarna på växter. Det händer att växten inte kan ge mat för ett sådant antal frukter åt gången, så det börjar tappa dem delvis eller helt. För att förhindra att detta händer, även innan blommorna blommar, måste alla onödiga äggstockar minskas. En gurkbuske kan inte bära mer än 23-25 frukter.

För unga, färskt uppsatta frukter kan temperaturskillnaden vara farlig när det är varmt om dagen och kallt på natten . Detta kan leda till de mest oönskade förändringarna. Det är omöjligt att påverka temperaturen, därför är det i sådant väder lämpligt att installera ett mobilt mini-växthus på natten för att bevara skörden. Dessutom kommer växten i denna situation att behöva bra utfodring för att öka stressmotståndet.

Gurkor är mycket förtjusta i vatten, men att vattna denna kultur har sina egna nyanser . Före blomningsperioden, liksom i fruktningsstadiet, bör plantorna vattnas minst 3 gånger i veckan och i värmen - dagligen. Men under blomningsstadiet är det viktigt att stimulera bildandet av kvinnliga blommor. För att göra detta är det bättre att avbryta bevattningen i några dagar helt, så att jorden torkar och bladen torkar ut lite. Omedelbart efter utseendet av kvinnliga blommor med äggstockar återupptas vattningen och i något större volymer än före blomningen. Det är dock viktigt att inte överdriva det. När jorden torkar torkar unga äggstockar helt enkelt ut och faller av.

Rekommenderad: