Stansa Med En Dammsugare: Välj Ett Munstycke Med En Dammuppsamlare, Ett System Med Dammborttagning För En Stans Med Dina Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Stansa Med En Dammsugare: Välj Ett Munstycke Med En Dammuppsamlare, Ett System Med Dammborttagning För En Stans Med Dina Egna Händer

Video: Stansa Med En Dammsugare: Välj Ett Munstycke Med En Dammuppsamlare, Ett System Med Dammborttagning För En Stans Med Dina Egna Händer
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Stansa Med En Dammsugare: Välj Ett Munstycke Med En Dammuppsamlare, Ett System Med Dammborttagning För En Stans Med Dina Egna Händer
Stansa Med En Dammsugare: Välj Ett Munstycke Med En Dammuppsamlare, Ett System Med Dammborttagning För En Stans Med Dina Egna Händer
Anonim

Moderna konstruktionsverktyg har massor av ytterligare funktioner. De låter dem sticka ut från sina kamrater och locka köpare. Förutom det faktum att moderna bergborrar kombinerar funktionerna hos både en jackhammer och en borr, tillåter de dig också att: snabbt byta chuckens munstycken, välja driftläge, styra de kvantitativa indikatorerna för rotationer och slag.

Förutom de listade, bland de extra funktionerna kan du ofta hitta närvaron av en inbyggd dammsugare. Denna egenskap bör uppmärksammas mer noggrant.

Bild
Bild

Vad är det för?

Många kommer inte ens tänka på vad funktionen hos en dammsugare i en perforator är till för.

Det är ingen hemlighet att det uppstår damm under hammarborrningen. Dess mängd och sammansättning beror på det material som arbetet utförs med. Någon kanske anser att närvaron av damm inte är så stor olägenhet, men det ska inte heller underskattas.

  • I dammet finns också mycket små partiklar som sätter sig på huden och kläderna hos en person. Om de ständigt inandas kan andningssjukdomar samt allergiska reaktioner uppträda. Förutom en dammsugare är det absolut nödvändigt att använda andningsskydd och skyddskläder.
  • Detta påverkar personens bekvämlighet. Att arbeta i damm är inte särskilt trevligt, men det är helt enkelt omöjligt att hålla en vanlig dammsugare och arbeta med en borrmaskin samtidigt. För människor vars dagliga arbete är förknippat med detta verktyg kommer närvaron av en dammuppsamlare i det att underlätta arbetet mycket.
  • Små dammpartiklar har en negativ effekt på själva konstruktionsverktygen. Till exempel kan starten på patronen misslyckas.
  • Efter alla arbeten som utförts med en vanlig borrmaskin krävs en noggrann rengöring.

Även om du bara behöver borra ett par hål måste du torka bort dammet, inte bara från golvet, utan även från andra ytor. För att hålla detta steg till ett minimum, välj en modell med en dammuppsamlare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra arbetet med verktygen bekvämt, försumma inte funktionen hos den inbyggda dammsugaren. Det kommer inte att vara överflödigt även med mindre förbättringar, och proffs behöver det bara.

Vyer

Alla bergmaskiner med olika typer av dammuppsamlingssystem kan grovt delas in i professionella och amatörer (för hemmabruk). Professionella, på grund av sin höga effekt och vikt, är de utformade för vissa typer av arbete. Verktyg för regelbunden användning kombinerar ofta flera lägen, de är mindre kraftfulla och de är lätta. Naturligtvis är kostnaden för den förra flera gånger högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Endast en person som använder en stansare regelbundet, på professionell basis, har råd att köpa dem. Med hjälp av det senare är det fullt möjligt att göra enkla reparationer med egna händer eller regelbundet göra flera hål för hushållens behov. Enheter för insamling av damm och små skräp kan ha olika utföranden.

  • Speciellt dammutsugningssystem till vilken en konstruktionsdammsugare kan anslutas. Deras främsta fördel är deras höga effekt och förmågan att absorbera stora mängder skräp. Bärbara konstruktionsdammsugare påverkar inte mobiliteten och bekvämligheten i hög grad. Större industriella dammsugarmodeller har ofta elverktygsuttag, vilket också är bekvämt. I det här fallet fungerar varje enhet autonomt.
  • Inbyggd dammsugare vars arbete är direkt relaterat till hammarborrmotorn. Det kan vara helt borttagbart eller bara i en del av behållaren (påsen) för att samla avfall. En sådan dammsamlare döljer delvis bergborrens kraft och påverkar dess hållbarhet. Detta system är lämpligt för instrument med lätta till medelstora egenskaper.
  • Dammuppsamlare … Kärnan i åtgärden är att de inte tillåter små partiklar att sprida sig i olika riktningar och behålla dem inuti kammaren. Vanligtvis är dessa plastmunstycken i form av en kon (även kallad dammlock) eller en cylinder. De kommer i en rejäl eller ribbad manschett som kan komprimera något och ge en passform. Några av dem har fortfarande en ingång till vilken du kan ansluta slangen på en vanlig hushålls- eller byggdammsugare. Valet av sådana dammuppsamlare beror på typ av patron, verktygsmodell och hålets maximala parametrar (djup och diameter).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående artiklar finns det universella anordningar som är lämpliga för både hammarborr och borr och skruvmejsel. De fästs på väggen på samma sätt som en sugkopp och en konstruktionsdammsugare skapar dragkraft för damm.

Populära modeller

För att göra fördelarna och nackdelarna med roterande hammare med dammsugare tydligare, överväg flera populära modeller.

Bosch GBH 2-23 REA bevisat sig uteslutande från den goda sidan. Dammsugarens design är lätt att ta bort. Inuti kan du se ett filter och en behållare för insamling av små byggavfall, vilket är ganska lätt att rengöra. Utan filter fungerar verktyget som en konventionell roterande hammare med två lägen. Den klarar bra deklarerade funktioner, behåller mer än 90% av dammet och är bekvämt för transport.

De enda klagomålen orsakades av det faktum att när den är ansluten är en sådan enhet ganska tung och det är inte lika bekvämt att hålla den som utan extra delar. Och kostnaden är något för dyr.

Bild
Bild

MAKITA HR2432 fängslar med tillförlitlighet och bra prestanda. Dammsamlaren kan lossas - då får du bara en bra roterande hammare. Väskan är mycket rymlig, även vid intensivt arbete kan den tömmas varannan dag. Till skillnad från andra analoger rinner soporna inte ut när enheten vänds. Bekvämlighet noteras särskilt när man arbetar med taket - damm flyger inte in i ögonen och rengöring är praktiskt taget onödigt.

Klagomål orsakas av att det bara fångar upp små partiklar. Stora bitar måste tas bort för hand.

Lagringsbehållaren är tillräckligt stor för att lagra borrhammaren när den monteras.

Bild
Bild

Dessa två modeller med dammsugare är inte de enda, det finns inte så många av dem på marknaden, men det finns ett val.

Ändå beror valet av verktyg på det planerade arbetet .… För att hänga flera tavlor kan du ta den första modellen. För större åtgärder är det andra bättre.

Hur gör man det själv?

Valet av dammuppsamlare beror till stor del på dess kostnad. Det är inte alltid möjligt att göra ett dyrt köp. Och när du köper är det svårt att ta hänsyn till alla nyanser.

Om du har en roterande hammare utan dammsugare kan du köpa en dammsugare separat. Eller gör det själv utan att spendera energi och pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste alternativet med stansens horisontella läge är att göra en ficka i stället för det framtida hålet. Vanligt papper och maskeringstejp fungerar bra för det.

När bergborrningen är i vertikalt läge, med skräp som flyger uppifrån, är denna metod inte lämplig. Här kan du använda vilken plastskål som helst, vare sig det är ett glas eller en skuren flaska. I botten måste du göra ett hål som är lika med borrens diameter. Under arbetets gång, om borrens längd är otillräcklig, är koppen skrynklig men behåller huvuddelen av skräpet inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill använda en dammsugare kan du använda ett hemgjord munstycke med en gren från resterna av plaströr.

Det viktigaste är att beräkna den diameter du behöver. Denna metod är mer pålitlig och samlar damm bättre än de tidigare.

Rekommenderad: