Gödsling Av Morötter I Juli: Hur Man Matar För Skörden Om Den Växer Dåligt? Toppdressing I Början Och I Slutet Av Månaden Med Folkliga Och Andra Medel

Innehållsförteckning:

Video: Gödsling Av Morötter I Juli: Hur Man Matar För Skörden Om Den Växer Dåligt? Toppdressing I Början Och I Slutet Av Månaden Med Folkliga Och Andra Medel

Video: Gödsling Av Morötter I Juli: Hur Man Matar För Skörden Om Den Växer Dåligt? Toppdressing I Början Och I Slutet Av Månaden Med Folkliga Och Andra Medel
Video: Best natural liquid fertilizer for plants , specially money plants 2024, Maj
Gödsling Av Morötter I Juli: Hur Man Matar För Skörden Om Den Växer Dåligt? Toppdressing I Början Och I Slutet Av Månaden Med Folkliga Och Andra Medel
Gödsling Av Morötter I Juli: Hur Man Matar För Skörden Om Den Växer Dåligt? Toppdressing I Början Och I Slutet Av Månaden Med Folkliga Och Andra Medel
Anonim

Många trädgårdsmästare är engagerade i odling av morötter, eftersom de är opretentiösa att ta hand om. Om det vattnas och göds i tid kommer det att växa och utvecklas aktivt, vilket ger en utmärkt skörd. Morötter behöver inte bara gödningsmedel, de ska appliceras korrekt, då ger de maximal nytta. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på vad och hur man matar morötter i juli.

Bild
Bild

Morot behöver i juli

Befruktning i juli påverkar främst smaken av morötter, liksom deras storlek . Om du matar det korrekt, kommer morötterna på hösten att vara söta och stora. Det är nödvändigt att vara ganska försiktig och försiktig, eftersom ett överskott av utfodring inte ger önskat resultat. För att få en rik skörd är det tillräckligt att bara utföra en toppdressing i juli. Morötter lider av en stor mängd mineraler i jorden. Hon tappar sin smak. Dessutom kan sådana morötter inte lagras under lång tid.

Om moroten inte växer bra måste gödningsmedel appliceras. Tidig utfodring gör att du kan få en bra skörd. Om mineralkomponenterna inte räcker till eller kommer att vara i överskott, kan du inte räkna med en välsmakande skörd. Genom snabb matning kan du säkerställa en full och korrekt tillväxt av rotgrödor.

Bild
Bild

Gödsling i juli har följande fördelar:

  • trädgårdsmästare får en rik skörd;
  • morötter kan matas med olika medel, som är ganska ofta till hands;
  • användningen av organiskt gödningsmedel garanterar skydd mot en mängd olika sjukdomar.

Tyvärr kan befruktning i juli ha följande nackdelar:

  • med ett överskott av gödselmedel börjar rotgrödan ruttna;
  • om du inte följer kompetent utfodring blir avkastningen obetydlig.
Bild
Bild

Vad är det bästa sättet att mata?

Olika gödningsmedel är användbara för att mata morötter i juli. Kan användas ekologisk matning , som alltid finns till hands, de är ganska enkla att förbereda själv. Dessa inkluderar aska, nässla, ogräs . Men det är viktigt överdriv inte, applicera inte alla gödningsmedel i rad . Det är nödvändigt att styras av ett specifikt befruktningssystem, då kommer resultatet att överraska dig positivt.

Under säsongen behöver morötter flera förband, men i juli räcker det med en. Kom ihåg att använda personlig skyddsutrustning. Handskar krävs. Glöm inte bort andningsskyddet, och det är viktigt att byta till speciella slutna kläder.

Låt oss bo mer i detalj om folkmedicin och färdiga gödningsmedel. Låt oss överväga deras variation.

Bild
Bild

Folkmedicin

Bland folkmedicin bör flera populära gödselmedel särskiljas, som ofta används av specialister för att mata morötter

  • Aska … För tillväxt och utveckling av rotgrödor behövs makro- och mikroelement, som finns i askan. Det kan appliceras på jorden i slutet av juli. För att befrukta morötter måste du först förbereda en lösning. Så, 10 liter vatten kommer att kräva 3 glas aska. Det räcker med att späda askan i vatten - och lösningen är klar för användning. Om du inte vill slösa tid på att förbereda lösningen kan askan helt enkelt spridas över sängarna, men effektiviteten hos denna metod blir mindre än lösningens.

  • Nässla … Detta utfodringsalternativ är ganska populärt eftersom det är tillgängligt för alla. Det är bäst att befrukta i början av månaden. Det kommer att mätta jorden med organiskt material, som ett resultat kommer rotgrödan att utvecklas snabbare. För att förbereda gödningsmedlet måste du ta vatten och nässlor, medan det senare ska vikas i en behållare eller fat. Efter att nässlan hällts med vatten och lämnas i denna form i två veckor. Vidare är det värt att använda 10 liter vatten för 1 liter infusion för beredning av gödselmedel. Lösningen är klar att användas. Observera att personlig skyddsutrustning bör användas vid arbete med nässlor.
  • Ogräs … För att stärka växternas immunsystem behöver du ett gräsfoder. För att förbereda infusionen måste du ta en armfull ogräs, hugga dem noggrant och fylla dem med vatten (cirka 10 liter). Behållaren är tätt stängd och infunderad i 7 dagar i direkt solljus. Efter en vecka måste infusionen filtreras och användas för att vattna morötterna.

  • Jäst … Sådan utfodring främjar växternas tillväxt, de blir mer resistenta mot påverkan av skadliga bakterier. Att tillsätta jäst i jorden hjälper rotgrödor att gå upp i vikt ganska snabbt. Denna toppdressing kan endast appliceras fram till mitten av juli. För att förbereda lösningen måste du blanda 10 liter varmt vatten och 100 gram jäst och tillsätt 2 matskedar socker. Den beredda lösningen ska stå i 2 timmar på en varm plats och fortsätt sedan direkt till vattning.
  • Urea … Detta utfodringsalternativ är populärt i slutet av månaden. Det läggs till så att moroten fyller på alla nödvändiga element, är resistent mot olika virus och bakterier och inte blir sjuk. Observera att endast karbamid inte används. Det kombineras ofta med mullein. För att förbereda gödningsmedlet är det värt att späda mulleinen i vatten, hålla sig till ett förhållande på 1 till 10 och hälla i 1 tesked urea. Alla ingredienser måste blandas noggrant före användning.
  • Borsyra . Detta är ett av de billigaste alternativen för utfodring av rotfrukter. Detta gödningsmedel appliceras vanligtvis i början av juli. Även om återanvändning är tillåten efter 10-14 dagar. Med tillsats av borsyra blir morötterna mer saftiga och sötare. För att förbereda lösningen är det nödvändigt att späda ut 10 gram borsyra i 10 liter vatten. Lösningen ska appliceras på roten av grönsaksbladen med en sprayanordning. Om det inte finns tid för sprutning är vanlig vattning också tillåten, men du måste försöka få mer vätska på bladen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färdiga gödningsmedel

Ett brett utbud av färdiga förband för olika trädgårdsgrödor, inklusive morötter, säljs i specialaffärer. Experter rekommenderar att uppmärksamma ett antal produkter.

  • " Kristalon " - denna produkt kan innehålla varierande mängder kväve. För att mata morötter i juli behöver du ett preparat som innehåller en minsta mängd kväve.
  • " Lösning " - detta gödningsmedel innehåller en stor mängd mikro- och makroelement, men mängden kväve bör också vara minimal, så var försiktig när du väljer.
  • Agricola-4 - innehåller alla nödvändiga element för god tillväxt och utveckling av morötter. Det är nödvändigt att späda 50 gram av läkemedlet i 10 liter vatten - och lösningen är klar för användning.

Andra färdiga gödningsmedel för morötter kan presenteras i specialaffärer. Observera att de ska innehålla fosfor, kalium, spårämnen, men mängden kväve bör vara minimal . Om rotgrödan i juli får kväve i stora mängder blir den smaklös, osötad och kan till och med spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor för inträde

Det bör noteras att varje trädgårdsmästare har sina egna hemligheter som rör matning av morötter. Någon gillar att vattna gödningsmedel mellan sängarna, någon föredrar sprutning, och så vidare. Vissa människor använder torrt gödningsmedel. Ändå finns det vissa regler för befruktning under odling av morötter, nämligen:

  • utfodring bör utföras på morgonen eller kvällen , så att solen inte kan bränna våta löv;
  • Innan du applicerar flytande gödselmedel behövs sängar spill noggrant med vatten , företrädesvis sedimenterad;
  • efter toppdressing krävs lossa sängarna , då är det jämnare fördelat över jorden och förhindrar också bildandet av en skorpa.

Viktig! Det är i juli som det är bäst att befrukta morötter, eftersom det är den tiden då de behöver mest näringsämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För mer information om utfodring av morötter i juli, se följande video.

Rekommenderad: