Sågverk "Altai": Tejp "Altai-900" Och "Altai-900-proff", Disk "Altai-DPA550" Och "Altai-DPU600", Andra Modeller Och Deras Egenskap

Innehållsförteckning:

Video: Sågverk "Altai": Tejp "Altai-900" Och "Altai-900-proff", Disk "Altai-DPA550" Och "Altai-DPU600", Andra Modeller Och Deras Egenskap

Video: Sågverk
Video: ПИЛИМ ЛЕС НА ЛЕНТОЧНОЙ ПИЛОРАМЕ - ПРОЦЕСС РАСПИЛОВКИ ЛЕСА (КРУГЛЯК ПИЛОВОЧНИК) 2024, Maj
Sågverk "Altai": Tejp "Altai-900" Och "Altai-900-proff", Disk "Altai-DPA550" Och "Altai-DPU600", Andra Modeller Och Deras Egenskap
Sågverk "Altai": Tejp "Altai-900" Och "Altai-900-proff", Disk "Altai-DPA550" Och "Altai-DPU600", Andra Modeller Och Deras Egenskap
Anonim

Sågverk - träbearbetningsutrustning som används i företag för längsgående sågning av stockar och balkar av olika trädslag. Sågverksfabriken "Altaylestekhmash" anses vara ett av de mest kända företagen som specialiserat sig på produktion av sådan utrustning. Den tillverkar flera typer av verktygsmaskiner med olika design, driftsprincip och tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Altai sågverksutrustningsanläggning började sitt arbete 1996. Inledningsvis specialiserade han sig på tillverkning av bensinsågverk och elektriska bältemaskiner. Idag är företaget en av de 10 största inhemska virkesindustrin . Det tillverkar utrustning under varumärket Altai.

Utbudet av sågverk som produceras är stort. Den innehåller skiva och remenheter . De första är utrustade med en cirkelsåg med segrande soldater eller med fasta tänder. Skärfästet är monterat på elmotorns axel eller på utrustningens spindel. För drift av sådana maskiner krävs en anslutning till ett trefasnät.

Fördelar med Altai cirkelsågar:

  • möjligheten till snabb och högkvalitativ bearbetning av trä med en slät yta;
  • exakt sågning - utmatningen är virke med tekniska parametrar exakt specificerade av operatören;
  • låg energiförbrukning med hög produktivitet;
  • kompakthet;
  • möjligheten att demontera utrustning, vilket gör den lätt att transportera;
  • utrustningens anspråkslöshet, möjligheten att använda den vid positiva och negativa omgivningstemperaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med cirkelsågar är deras högre pris jämfört med utrustning av remtyp .… En annan betydande nackdel är omöjligheten att bearbeta stammar med en stor diameter.

Altai bandsåg köps oftast av små och medelstora träbearbetningsanläggningar. Horisontell utrustning används för tillverkning av kantade och okantade brädor i olika längder och tjocklekar, faner, sliprar och andra ämnen. Arbetsdelen för sådan utrustning är en bandsåg, och grunden för strukturen är järnvägsstyrningar.

Fördelar med "Altai" bandsåg:

  • budgetkostnad - sådana maskiner kommer att kosta mindre än diskmaskiner, tack vare vilka de köps för privat bruk;
  • snabb installation;
  • låg förbrukning av elektrisk energi;
  • möjligheten att få ett tunt snitt;
  • förmågan att skära stora trädstammar.

Nackdelarna med tejpenheter inkluderar behovet av frekvent underhåll och behovet av finjustering av teknik (annars blir det färdiga materialet av dålig kvalitet).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Professionell träbearbetningsutrustning för företag med olika produktivitet produceras under varumärket Altai.

Tejp

Sortimentet innehåller mer än 10 typer av bandsåg. De mest populära bälttypsmodellerna presenteras nedan.

Altai-900 … Enheten har en enkel och pålitlig design. På grund av den låga kostnaden köps den ofta för dotterbolag och för småföretag. Utrustningen får fungera dygnet runt. Bandsåget "Altai-900" har en längd på 8500 mm, en bredd på 1900 mm och en höjd på 1600 mm. Modellen ger elektromekanisk lyftning och sänkning av det bearbetade virket. För drift av utrustningen krävs en anslutning till ett 380 V elnät.

Bild
Bild

Altai-900-proff med en effekt på 11 kW. Horisontell svarv med en kapacitet på minst 8 m3 sågat virke per skift. Den bearbetade stockens maximala diameter är upp till 900 mm. Utrustningen tillhandahåller ett elektromekaniskt system för att lyfta sågenheten. Enheten har mått 8500x1950x1600 mm (LxBxH, respektive). Vikten är 800 kg.

Bild
Bild

Altai-700 . Utrustning för bearbetning av stockar med en diameter på upp till 700 mm och en längd på 1 till 6,5 m. Minsta tjocklek på virket som erhålls vid utgången är 2 mm. Maskinen är utrustad med en elmotor med en effekt på 7,5 kW. Manuell rörelse av stången längs skenbasen tillhandahålls. Den totala vikten av utrustningen är 700 kg.

Bild
Bild

Företaget Altaylestekhmash tillverkar också bandsåg som är utrustade med förbränningsmotorer (ICE) . Sådana enheter, i jämförelse med elektriska, utmärks av enklare och snabbare reparation. Enheter med förbränningsmotorer anses vara mobila, eftersom de får arbeta på avverkningsplatsen. Populära bensinmodeller inkluderar följande: Altai-700A, Altai-900A-prof (båda har en Honda-motor).

Vissa modeller är utrustade med kinesiska Lifan ICE - de har ett lägre pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Disk

Modeller finns i flera typer, beroende på storleken på det monterade sågbladet. Här är de vanligaste mönstren.

Altai-DPA550 . Det är en dubbelsågsmaskin utrustad med 2 skivor på 550 mm. Elmotorns effekt är 2x11 kW, spänningen är 380 V. Maskinens dimensioner (utan järnvägsspår) är 1400x1860x1400 mm. Rälsenas längd är 10500 mm. Enhetens vikt - 750 kg, produktivitet - 10-12 m3 sågat virke per skift.

Bild
Bild

Altai-DPU600 … Vinkelsågsmaskin utrustad med 2 sågblad vinkelrätt mot varandra. Modellen har en automatisk matning av sågmaterialet. Sågvagnen har förmågan att röra sig horisontellt och vertikalt. Utrustningen är konstruerad för bearbetning av fat med en diameter på högst 800 mm.

Tillverkaren erbjuder också cirkelsågar PDPU550, DPU500 och andra modeller.

Bild
Bild

Användarmanual

Av säkerhetsskäl, innan du utför arbete på någon typ av sågverk "Altai" du bör noga läsa bruksanvisningen . Om tillverkarens rekommendationer inte följs kan det leda till olyckor. Operatören måste bära en mängd personlig skyddsutrustning vid användning av utrustningen. Dessa inkluderar overaller, skyddsglasögon, andningsskydd, bekväma skor. Det rekommenderas att avstå från att bära smycken, lösa kostymer och annat som av misstag kan komma in i rörliga delar av utrustning.

Elektriska sågverk måste drivas i ett rum med ett genomtänkt ventilationssystem. Arbetsplatsen ska vara väl upplyst och inte rörig med främmande föremål. Utrustningen måste jordas för att minska risken för elektriska stötar. Maskinerna måste användas i torra rum. Det är inte tillåtet att använda enheten under förhållanden med hög luftfuktighet, i regn. För att förhindra att enheten misslyckas i förtid bör den inte överbelastas - allt arbete måste utföras i de lägen som rekommenderas av tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att lämna den inkopplade maskinen utan uppsikt är oacceptabelt . Innan du lämnar, stäng av utrustningen, stäng av strömmen. I det här fallet måste du vänta tills remskivorna stannar helt. Innan du sätter på enheten är det viktigt att undvika plötslig start. För att göra detta, innan du ansluter utrustningen till nätverket, se till att omkopplaren är i "av" -läge.

För problemfri användning av maskinen rekommenderas den dess regelbundna underhåll (smörjning av rörliga maskiner) . Innan några underhålls- och reparationsarbeten måste sågverket kopplas bort från elnätet.

Genom att följa dessa rekommendationer kan du använda utrustningen med maximal säkerhet för operatören.

Rekommenderad: