Vibrationsplattaolja: Vilken Typ Av Olja Att Hälla I Vibrationsplattan? Byte Av Olja I Den Vibrerande Plattan

Innehållsförteckning:

Video: Vibrationsplattaolja: Vilken Typ Av Olja Att Hälla I Vibrationsplattan? Byte Av Olja I Den Vibrerande Plattan

Video: Vibrationsplattaolja: Vilken Typ Av Olja Att Hälla I Vibrationsplattan? Byte Av Olja I Den Vibrerande Plattan
Video: TredRehab FitnessPlate-3D 2024, Maj
Vibrationsplattaolja: Vilken Typ Av Olja Att Hälla I Vibrationsplattan? Byte Av Olja I Den Vibrerande Plattan
Vibrationsplattaolja: Vilken Typ Av Olja Att Hälla I Vibrationsplattan? Byte Av Olja I Den Vibrerande Plattan
Anonim

För närvarande används olika typer av vibrerande plattor i stor utsträckning. Denna enhet används för konstruktion och vägarbeten. För att tallrikarna ska fungera länge utan haverier bör oljan bytas i tid. Idag kommer vi att prata om dess huvuddrag och vilka typer av olja.

Bild
Bild

Vyer

Följande typer av olja används för vibrerande plattor:

  • mineral;
  • syntetisk;
  • halvsyntetisk.

För bensinmodeller som Honda gx390, gx270, gx200 är en mineralmotorsammansättning med en viskositet sae10w40 eller sae10w30 bäst lämpad. Dessa typer av oljor för vibrerande plattor har ett stort temperaturintervall, god termo-oxidativ stabilitet. Vid användning bildas en minimal mängd sot.

Syntetiska oljor skiljer sig från mineralblandningar på molekylär nivå . Molekyler av syntetiska element syntetiseras med önskade egenskaper. Dessutom kan de spola ut alla avlagringar på delar snabbare på grund av deras höga fluiditet. Mineralmassor gör detta långsammare.

Halvsyntetiska formuleringar erhålls genom att blanda de två föregående typerna av oljor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättning och egenskaper

För vibrerande plattor som fungerar med bensinmotorer är det bättre att välja en speciell mineralolja . Denna produkt är den mest naturliga av alla sorter. Mineralsammansättningen för en sådan olja skapas på basis av petroleumkomponenter genom destillation och raffinering. En sådan tillverkningsteknik anses vara den enklaste och snabbaste, därför har sådana blandningar en låg kostnad.

Mineralbasens sammansättning inkluderar alkaliska element och cykliska paraffiner, kolväten (cyklaniska, aromatiska och cyklano-aromatiska) . Det kan också innehålla speciella omättade kolväten. Denna typ av olja kommer att ändra graden av dess viskositet beroende på temperaturförhållandena. Den kan bilda den mest stabila oljefilmen, som kännetecknas av god stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetiska varianter har en annan sammansättning . De tillverkas med en mer sofistikerad teknik. Förutom basblandningen innehåller sådana sorter element tillverkade av polyalfaolefiner, estrar. Kompositionen kan också innehålla halvsyntetiska komponenter. De är 30-50% tillverkade av syntetisk vätska. Vissa typer av oljor innehåller dessutom olika viktiga tillsatser, tvättmedel, antislipvätskor, korrosionsskyddande tillsatser och antioxidanter.

Liksom i den tidigare versionen beror oljans viskositet på temperaturregimen . Men det bör noteras att dess viskositetsindex är ganska högt. Blandningen har också en låg flyktighet, en låg friktionskoefficient.

Bild
Bild

Val

Innan du häller olja i motorn, vibratorn och växellådan på den vibrerande plattan bör du bekanta dig med dess sammansättning. Det är nödvändigt att ta hänsyn till massans viskositet. Olika mineralprodukter används oftare . Kom ihåg att oljor med olämplig viskositet kan leda till utrustningsfel i framtiden.

När du väljer måste du också vara uppmärksam på vätskans reaktion när temperaturfaktorn ändras. I detta fall är syntetiska sorter mindre mottagliga för sådana förändringar, därför när de arbetar vid förhållanden med kraftiga temperaturförändringar används ofta syntetiska alternativ.

Bild
Bild

Ansökan

Kontrollera oljenivån hos en tekniker innan du fyller på eller byter ut . Till att börja med placeras utrustningen på en plan yta. Vidare avlägsnas locket från hålet i vilket vätskan hälls. Blandningen hälls där till det angivna märket, och en större volym ska inte hällas. När olja hälls i hålet slås motorn på i några sekunder och stängs sedan av. Kontrollera sedan vätskenivån igen. Om det förblir oförändrat kan du redan börja arbeta med tekniken.

Kom ihåg att om det inte finns speciella filterelement i den vibrerande plattan, måste oljan bytas ganska ofta, eftersom stark kontaminering kommer att bildas under användning. Efter den första användningen är det nödvändigt att byta vätska efter 20 timmars drift . I efterföljande tider utförs hällningen var 100: e arbetstimme.

Om du inte har använt sådan utrustning på länge, bör du också byta olja innan du påbörjar arbetet för att undvika ytterligare skador.

Rekommenderad: