Minisågverk: Litet Däck, Bensin Och Andra Modeller, Urvalskriterier

Innehållsförteckning:

Video: Minisågverk: Litet Däck, Bensin Och Andra Modeller, Urvalskriterier

Video: Minisågverk: Litet Däck, Bensin Och Andra Modeller, Urvalskriterier
Video: Collum's Lumber Products, LLC - Sawmill Tour 2024, Maj
Minisågverk: Litet Däck, Bensin Och Andra Modeller, Urvalskriterier
Minisågverk: Litet Däck, Bensin Och Andra Modeller, Urvalskriterier
Anonim

Idag är träbearbetning, dess högkvalitativa sågning möjlig även hemma, till exempel när man bygger ett sommarhus, ett badhus, olika jordbruksbyggnader och självständigt tillverkar möbler. Detta kräver specialutrustning - mini sågverk , presenteras på marknaden i många typer, olika i funktionalitet, design, tekniska egenskaper och omfattning.

För att förstå vad ett minisågverk är bör du bekanta dig med enhetens driftsprincip, dess struktur och huvudkarakteristika. Medvetenheten om funktionerna i en viss modell gör att du kan köpa en maskin som inte bara är praktisk utan också kostnadseffektiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mini sågverk - detta är en specifik utrustning som gör att du kan bearbeta trä av olika arter, vilket resulterar i att ämnen i olika former och konfigurationer produceras. Det är värt att lyfta fram ett antal grundläggande och viktiga designfunktioner.

  • Möjlighet till transport. Strukturen kan enkelt installeras på önskad plats (till exempel på landet, på gården till ett privat hus).
  • Lätt att använda. En person räcker för att börja och arbeta.
  • Bred funktionalitet. De flesta modellerna kan kapa plattor, brädor, balkar / halvbjälkar, vagn, faner av massivt trä.
  • Kompakta mått. Som regel är ett minisågverk litet, tar inte mycket plats, men det klarar en enorm lista med uppgifter.
Bild
Bild

Dessutom kännetecknas minisågar av låg vikt och genomsnittskostnad jämfört med industriutrustning som används för kommersiella ändamål. Du kan välja det bästa alternativet för hushållens behov genom att titta på utbudet av enheter som erbjuds av inhemska och utländska tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Minisågverk tillverkas av tillverkare som med elektrisk och med bensin driven.

Ett bensinsågverk kan användas i öppna områden, till exempel i en skog, och en enhet med en elmotor kan endast användas på platser där el levereras.

Dessutom kännetecknas designen av närvaron av hjälputrustning, liksom av typen av rörelse.

Det finns flera typer av modeller för minisågverk

Tejp … Dessa är idealiska mönster för hushållssysslor. De kan vara vertikala, horisontella och vinklade. Klippbredden på sådana modeller är ganska liten - upp till 2,5 mm. Det är därför arbetsprocessen inte lämnar efter sig en stor mängd sågspån och damm. Maskinen kräver en viss justering varje gång den används. Bland fördelarna med mini-band sågverk är bra prestanda, kostnadseffektivitet, förmågan att bearbeta stockar med en diameter på upp till 70 cm, möjlighet att justera parametrarna för virke som produceras, ekonomisk energiförbrukning, komfort under drift, relativt låg kostnad, samt utmärkt kvalitet på det resulterande virket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Disk … Det här är maskiner som används vid skärning av tjocka stockar (diameter större än 70 cm). Sågarna på den här utrustningen kräver inte regelbunden slipning - en gång per 8-10 timmars arbete är tillräckligt, medan kapitelslipning utförs en gång i veckan. Fördelarna med en sådan maskin inkluderar hög tillförlitlighet, enkel installation, lång livslängd, prestanda för det mest exakta och högkvalitativa snittet, liksom möjligheten att utföra stora arbetsmängder. Minisågverk kan utrustas med både bensin- och elmotorer, vilket gör det möjligt att använda maskinen i alla områden och under olika väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inramad … Det här är modeller som kräver noggrann förberedelse av en solid grund för installation och som också förbrukar mycket el. Dessa maskiner tillhör den professionella klassen av utrustning. I regel är sådana modeller tillrådliga att använda i en stor träbearbetningsindustri, liksom när en stor mängd arbete ska utföras. Fördelarna med ett sådant sågverk inkluderar hög produktivitet, utmärkt skärkvalitet, outtömlig arbetsresurs, mångsidighet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Däck … Däckminisåg är en av de mest efterfrågade och populära typerna av utrustning. Detta beror på närvaron av många fördelar, nämligen: rörlighet, kompakthet, användarvänlighet, rik funktionalitet, förmågan att utföra både horisontell och längsgående sågning av trä. Dessutom utför enheten arbete snabbt och effektivt, oavsett stockens diameter.

Bild
Bild

Alla ovanstående typer av minisågar har sina egna fördelar och designfunktioner. När du väljer en modell är det bättre att vägledas av några viktiga kriterier.

Hur väljer man?

Om det finns en fråga om att köpa ett minisågverk, som kommer att bli en utmärkt assistent och kommer att kunna tjäna länge, måste du fokusera på några punkter

  • Maskinens funktionalitet.
  • Utrustning.
  • Tillgänglighet av alternativ. Ju fler justeringsmekanismer i designen, desto bättre.
  • Motortyp och effekt.
  • Resultatindikatorer.
  • Skärelementets kvalitet (såg, skiva).
  • Mått och vikt. Designen är bekväm när den kan transporteras till önskad plats.
  • Styrkan hos komponenterna och anslutningselementen, särskilt ramen, på vilken kvalitet enhetens driftstid direkt beror på.
  • Ljudnivå under drift. De flesta moderna modeller, oavsett motortyp, går nästan tyst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, var noga med att ta hänsyn till vilken träslag som används. E Om du planerar att arbeta med en liten mätare är det bättre att köpa ett minisågverk av remtyp. En skivstruktur kan hantera stora arbetsstycken. För arbetsstycken med en diameter större än 49 cm är en ramsenhet lämplig. Varje mästare, särskilt en nybörjare som planerar att köpa ett minisågverk, är förmodligen intresserad av principen för denna maskin.

Bild
Bild

Arbetsprinciper

Funktionen för varje typ av konstruktion har sina egna egenskaper, men principen för själva funktionaliteten är liknande.

Grundprincipen för drift av mini-band sågverk är att trycka fast stockarna mot skenan. Detta görs med hjälp av speciella klämmor. Skärning sker genom att flytta arbetsstycket.

Om vi pratar om en skivstruktur, den enklaste av dem är en tabell med en fast skiva, så utförs sågningen genom rörelse av skärelementet (skivan)

Rammaskiner består av en kraftfull ram, längs vilken skärelement (skivor) är placerade. Sågningen sker under rotations-translationell rörelse av skivorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Däckmaskinen fungerar enligt en princip som liknar remmen : Stocken förblir stillastående, men snittet görs med en såg fäst vid en vagn i rörelse. I den här modellen är det motorsågen som används.

Genom att känna till alla parametrar, nyanser, fördelar, förstå funktionen och principerna för minisågverk, kommer alla att kunna välja den optimala modellen för sig själv, vilket säkert kommer att uppfylla alla krav som ställs.

Rekommenderad: